Hesher (2010) (Joseph Gordon-Levitt, Natalie Portman, Rainn Wilson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 07.04.2011.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Äänekästä musiikkia. Pornoa. Antaa kaman palaa. Tässä muutama Hesherin (Joseph Gordon Levitt) lempiasia. Nämä ovat myös niitä elämän asioita, jotka Hesher tuo TJ:n ja hänen isänsä elämään kun hän yllättäen päätyy majailemaan heidän autotalliinsa. Elokuva kerrotaan TJ:n näkokulmasta ja se on synkän kepeä tarina omalaatuisesta kulkurista, joka ilmaantuu kuin tyhjästä auttaakseen epätavallisella tavalla juuri menetyksen kokenutta perhettä.

  TJ elelee elämäänsä näennäisen normaaliin tyyliin, mutta käyttää suurimman osan päivästään surren hiljaisesti itsekseen... kunnes Hesher saapuu paikalle. Myös Paul niin niin surun murtama, että hän ei saa kerättyä voimia häätääkseen tämän omalaatuisen nurkanvaltaajan nurkistaan ja pian pitkähiuksinen ja tatuoitu Hesher on kuin osa perhettä.

  Pian Hesher ystävystyy myös TJ:n isoäidin kanssa (Piper Laurie), joka asuu heidän luonaan. Isoäiti on erittäin yksinäinen ja surullinen nähdessään, että hänen poikansa ja pojanpoikansa eivät pääse irti omista ongelmistaan. Hesherin saapuessa paikalle isoäiti tuntee löytäneensä uuden ystävän hyvin erikoisissa olosuhteissa. Isoäidin todellinen ystävä on supermarketin kassalla työskentelevä Nicole (Natalie Portman), joka tuli TJ:n avuksi hänen kohdatessaan ensimmäistä kertaa Hesherin. Heidän välillään vallitsee erikoinen ystävyyssuhde, ja sen taustalla on osittain TJ:n ja Nicolen välinen suhde.

  Vaikka alunperin Hesher antoi itsestään varsin järkyttävän kuvan niin ajan kuluessa hänen anarkistinen luonteensa saa perheen vapautumaan surusta ja auttamaan heitä jälleen kerran arvostamaan elämää.


  [​IMG] Katso elokuvan trailer

  Ensi-ilta Suomessa ? (USA:ssa 13.05.2011)
   
 2. Anathor

  Anathor Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2009
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  52
  Kerkesin jo aikoja sitten aloittamaan topicin tästä mutta onneksi nyt tuli uutta infoa...:thumbsup:
   
 3. samuel1

  samuel1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.04.2010
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  näyttää josephi ihan heat ledgeriltä tossa julisteessa!:eek:
   
 4. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eivät taida isoäiti ja Nicole edes puhua kertaakaan koko elokuvan aikana joten tuo osa kuvauksesta on puuta heinää:rolleyes: On tuossa muitakin virheitä kyllä, kuka lienee kynäillyt leffasta näkemättä sitä?

  Noniin itse elokuva oli loistava. Näyttely oli kautta linjan loistavaa mutta suurimman vaikutuksen teki kyllä Rainn Wilson isän roolissa (ei edes mainita nimeltä tuossa kuvauksessa :rolleyes:) . Muistelin että tyyppi on se epähauska kaveri jenkkiskeidaofficessa mutta vetää tässä Oscar tasoisen suorituksen.
  Leffassa ainoa pisteitä verottava seikka on suht imelä loppu joka ei ole muun elokuvan tasoa. Tämä oli selkeästi hauskempi kuin koskettavampi (kun katsot leffan ymmärrät mitä tarkoitan), tuntui että terävämpi loppu olisi saattanut tehdä tästä todellisen täysosuman.

  Silti 4.5/5
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2011
 5. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 977
  Saadut tykkäykset:
  425
  Kelpo leffa oli juu. Paikoin hieman masentava, mutta kyllä nauraakin sai. Mielenkiintoinen hahmo tuo Hesher ja JGL näytteli tätä antaumuksella. Muutkin näyttelijät oikein hyviä. Rainn Wilson etunenässä. Poikakaan ei ärsyttäny.

  Natalie oli tässä leffassa varmaan hänen perustamansa tuotantoyhtiö Handsomecharlie Filmsin myötä. Pienehkö rooli mutta kiva oli taas katsella. Isoissa silmälaseissa ja nuhjuisissa vaatteissa oli kohtalaisen arkisen näköinen. Nauratti kohtaus missä JGL työntää Natalien altaaseen. Altaaseen pulahtaessa oli vielä nuhjuinen, mutta pinnalle noustessa olikin taas maailman kaunein nainen... :)

  Plussaa Metallican biiseistä joita ei kauhean usein elokuvissa kuulla.

  ****

  What´s green, slimy and smelss like bacon?
   
 6. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Oli kyllä oikein hyvä. Sopiva sekoitus hyvää näyttelyä kauttaaltaan (Gordon-Levitt ja todella hyvä lapsinäyttelijä), koskettavuutta ja roisia huumoria. "Have you ever been skullfucked?"
   
 7. Ch0daB0y

  Ch0daB0y Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2004
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen nähty R&A näytöksessä Bio-Rexissä ja elokuvan loppuun saatiin kysellä ohjaaja Spencer Susserilta mieltä askarruttvaia kysymyksiä.

  Metallicasta - Susser oli lähettänyt valmiin leikatun elokuvan ja pitkän kirjeen bändin 'pojille' tuotannon jälkeen kysyen olisiko mahdollista käyttää elokuvassa kuultavia viittä kappaletta ja mikä olisi lisenssointi hinta? Lupa tuli osittain koska pääosan esittäjän maneerit oli kuulema haettu Cliff Burtonista :thumbsup:. Näemmä saivat pilkkahintaan oikeuden käyttää musiikkia + bonuksena saivat Metallican trademarkkaaman logo -fontin käytön elokuvan nimessä.

  Castaus oli ollut kuulema todella mieluista puuhaa koska myös kirjoittajana toiminut Susser oli edellisillä Sundance -festareilla esittänyt 'I Love Sarah Jane' (http://www.imdb.com/title/tt1157658/) lyhärinsä ja saanut hyvän vastaanoton. Hesheriin ekana varmistuneena kiinnityksenä oli Natalie Portman, jolle Nicolen rooli oli kuulema kirjoitettu. Hesherin rooliin ennen JGL:n kiinnitämistä koekuvattu mm. nimeämätöntä Oscar-voittajaa. Castauksessa ei tietoisesti valittu rooleihin tunnettuja näyttelijöitä tekemään suoritusta oman mukavuusalueen ulkopuolella hahmomielessä, mutta näin kävi. Piper Laurie tunnetaan paremmin Carrien kylmänä äitihahmona elokuvasta Carrie (1976), kuin Hesherissä TJ:n rakastavan isoäitinä. Rainn Wilson on tunnetumpi The Officen Jenkkiversion Dwightina, kuin Hesherissä vaimonsa kuoleman takia psyykkisesti hakoteille eksyneenä Paul Forneynä.

  Hienoja roolisuorituksia kaikenkaikkiaan ja turinatuokio ohjaajan kanssa avasi elokuvan taustoja aivan eri tasolle.

  4/5
   
 8. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
  Mainio pieni draamakomedia. Elokuvan tyyli oli sopivan omaperäinen menemättä silti itsetarkoituksellisen kikkailun puolelle. Tapahtumissa säilyi pitkälti Hesherin hahmon ansiosta arvaamattomuus. Parta teki näemmä Wilsonista hyvän näyttelijän, parrattomissa kohtauksissa mies oli taas vanha tuttu Officen pallinaama.

  :):):)½
   
 9. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 207
  Saadut tykkäykset:
  151
  Hesher tuli vihdoin nähtyä hiukan jälkijunassa, koska kunnollinen blu-ray (oikea kuvasuhde, 7.1-ääni, lisämateriaalia) piti hankkia Amerikasta asti.

  Elokuvassa oli yhdistetty murhe- ja huvinäytelmää ja jopa farssia melkoisen rohkeasti. Perhettä oli kohdannut raskas koettelmus, kun äiti oli kuollut auto-onnettomuudessa ja poika ja isä olivat vammautuneet (ulkoisesti vähemmän kuin sisäisesti). Sitten perheeseen ilmaantuu koditon heavy-sälli Hesher (Joseph Gordon-Levitt jälleen kerran rosoisessa roolissa). Eräällä tavalla hän on kuin perheen kokeman murheen henkilöitymä: hän ajeeraa sitä, mihin perheen muut jäsenet eivät pysty, suorastaan panee ranttaliksi. Hän on täydellinen luonnonlapsi, joka seuraa välittömästi yllykkeitään ja jopa yllättyy iloisesti siitä
  että hänellä on kaksi kivestä.
  Tarinaa voisi luonnehtia
  eräänlaiseksi käänteiseksi Maija Poppas -tarinaksi: tomeran ulkopuolisen henkilön väliintulo (interventio) auttaa perhettä etenemään uuteen suuntaan. Lopussa suru ikään kuin pannaan pakettiin.
  Tarina on myönteinen ja mukaansatempaava, onnistuneesti rakennettu kokonaisuus, jossa on useita mainioita näyttelijäsuorituksia (varsinkin sivuroolien Piper Laurie ja Natalie Portman). Isän masennus on kuvattu realistisesti (vrt. Submarine).

  Kokonaisuudesta jäi kaipaamaan jonkinlaista viimeistä ripausta, pistettä i:n päälle (kuka ja mikä Hesher oikein on, mistä hän tulee) — mutta tällaisenaankin Hesher on mieliinpainuva kokemus.

  4/5

  Muutama kuvanäyte amerikkalaisesta blu-raysta sekä vertailua pohjoismaiseen:
  [​IMG]

  1.
  [​IMG]

  2.
  [​IMG]

  3.
  [​IMG]

  4.
  [​IMG]

  Sama ruutu Future Filmin blu-raysta:

  [​IMG]

  5.
  [​IMG]

  Sama ruutu Future Filmin blu-raysta:

  [​IMG]

  6.
  [​IMG]

  Sama ruutu Future Filmin blu-raysta:

  [​IMG]

  7.
  [​IMG]