Helteet sotkevat kuvan tykissä.

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana aarno2815, 25.06.2020.

  1. aarno2815

    aarno2815 Well-Known Member

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    37
    Viime yönä katselin Viaplayn Boschia. Nukahdin ja kun heräsin, niin kuva oli hirveä, aivan sotkua-todellista mössöä. Sammutin tykin ja menin nukkumaan. Tänään päivällä tsekkasin tykin kuvan. Värit olivat haaleat ja kuva huono. Sitten illalla taas tykitin, aluksi kuva OK, mutta vähitellen kuva rupesi selvästi pehmenemään.
    No, kelasin ikkunoiden edessä olevan pimennysverhon ylös ja laitoin tuuletusikkunan raolleen.
    Ei kestänyt kuin pari minuuttia, niin kuva alkoi terävöityä selvästi.
    Ensin luulin, että uusi lamppu olisi sökö, kun nuo oireet alkoivat. Sitten, kun tuuletin kunnolla läpivedolla, niin selvisi, että lämpö katossa oli noussut selvästi ja se oli aiheuttanut kuvan huononemisen.
    Säädin kyllä tykin asetuksiakin, kun kuva huononi, mutta se ei ollut aiheuttanut kuvan paranemista sinällään. Aiemmin ei ole ollut tuollaista, mutta viime kesänä ei tainnut olla aivan tällaista säätä.
    Tykki JVC DLA-X5000.
    Onkos muilla ollut tuollaisia lämpöongelmia?
     
  2. makemich

    makemich Well-Known Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    59
    Sinä taidat tykittää täysteholla, kokeilitko eco-modella? Olikos näissä vielä se asetus että saa puhaltimiin lisää kierroksia vaikka lampun teho olisikin econa, voisi helposti kokeilla että onko lämpö todella se ainoa syy...

    Itsellä eilen ei econa mitään normaalista poikkeavaa, tosin kämppä pysyy kohtuullisen(?) viileänä helteistä huolimatta.
     
  3. aarno2815

    aarno2815 Well-Known Member

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    37
    Vaihdoin eco-modelle, mutta en muista missä vaiheessa. Enole huomannut mitään kierrosbuustia. Kyllä tuo lämpö vaikuttaa selvästi olevan syy. Testaan ensi yönä ja laitan heti tuuletusikkunan raolleen. Meillä vaan on kaksi kissaa ja toinen vielä pentu, niin täytyy näillä ilmoilla olla todella varovainen.;)
    e: toinen kissa karkasi jo aiemmin ja oli yli vuorokauden kateissa. HAH KATEISSA!
     
    nepa tykkää tästä.
  4. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    6 792
    Saadut tykkäykset:
    440
    Joissakin tykeissä on high altitude mode, jolla kierroksia saa vielä normaalia enemmän.
     
  5. aarno2815

    aarno2815 Well-Known Member

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    37
    OK, täytyy katsoa. Nuo JVC:n valikot ovat hankalia ja lisäksi hitaita...
     
  6. makemich

    makemich Well-Known Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    59
    Installation valikossa High Altitude Mode löytyy X5900:ssa.
     
  7. aarno2815

    aarno2815 Well-Known Member

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    37
    OK, kiitos vinkistä!
     
  8. aarno2815

    aarno2815 Well-Known Member

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    37
    Kyllä minun X5000:ssakin löytyy tuo HAM. En ollut vaan ennen tietoinen tuosta. Laitoin sen päälle. Ihmettelin, että onko ulkona käynnistynyt joku outoääninen kone, sen verran erikoinen ääni alkoi kuulua. Kotvan jälkeen tajusin, että tykkihän se!
    Aika kova ääni ja outo. Minulla oli tuuletusikkuna raollaan ja annoin ollakin.
    Koko katselusession oli tuo HAM päällä ja jääkin toistaiseksi. Ääneen on tottunut vähitellen. Eihän tämä JVC muutenkaan kaikkein hiljaisimpia ole, flektin äänen kuulee aika selvästi.
     
    nepa tykkää tästä.
  9. aarno2815

    aarno2815 Well-Known Member

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 173
    Saadut tykkäykset:
    37
    Eilen taas kuva meni sekaisin, vaikka oli HAM toiminnassa. Vaihdoin ohjelmalähteeksi Panasonicin soittimen ja ongelmat hävisivät. Tuo Appletv4K laite tuntuu olevan oikea murheenkryyni. Tykin lamppu tuntuu toimivan, mutta vika onkin tuossa Applen kikkareessa. Tein juuri IVO-buutin saa nähdä auttoiko, joskus on auttanut.
    Vahvistimesta ja Panasonicistakin räpsähti 2-3 kertaa virrat pois, tykkiin jäi virta, joutui käynnistämään uudelleen. Kiva, kun katsoo leffaa ja yht'äkkiä kuva ja äänet häviävät.