Hellboy (2019) (Neil Marshall/David Harbour,Milla Jovovich,Ian McShane)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 01.03.2019.

 1. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 839
  Saadut tykkäykset:
  135
  Huhtikuussa nähdään uusi valkokangassovitus Hellboysta, ohjaaja tuttu mm. Descent, Doomsday -leffoista. Pliisumpi traileri näyttää melko värikkäältä ja mielikuvitukselliselta, kuten aiemmatki leffat, tämän pitäisi olla kuitenkin lapsilta kielletty teattereihin ilmestyessään. Harbour näyttäisi istuvan Hellboyksi mainiosti.
   
 2. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 105
  Saadut tykkäykset:
  96
  Niin paljon kuin Harbourista pidinkin muun muassa Stranger Thingsissä, niin ainakin trailerin perusteella miehen ääni ja maskissa olevat kasvot vaikuttavat jotenkin värittömiltä (no pun intended). Myös itse elokuva vaikutti liiallisesti efektimössöltä. Toki toivon olevani väärässä, mutta pahasti pelkään, että siinä missä del Toro/Perlman -tekeleisiin tulen palaamaan vuosi vuodelta, niin tätä ei yhtä kertaa enempää tule katsottua.
   
 3. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 839
  Saadut tykkäykset:
  135
  Ohessa vielä Red Band-traileri, joka on lähes identtinen aiemman kanssa.
   
 4. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 536
  Saadut tykkäykset:
  265
  Aika tylyjä ovat ensimmäiset arvostelut olleet.
  Kaikki juoni/huumori/järki korvattu verellä. Ehkä sitäkin katsoo yhden elokuvan? En muuten tiennyt tämän olevan reboot. Se kuulemma yksi surkeuden syistä. Toro teki kaiken paremmin. Olisivat vaan jatkanneet tarinaa...
   
 5. x_jmt_x

  x_jmt_x Well-Known Member

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  6 782
  Saadut tykkäykset:
  211
  Del Toro ja Ron Perlman halusivat päättää del Toron trilogian, mutta kolmatta osaa ei koskaan green-lightattu. Taisi olla haasteita saada käsis kasaan ja kaikkien kalenterit selviksi.

  Sinänsä Golden Army (toinen osa) ei varsinaisesti ollut floppi, mutta tuotti melko vaatimattomasti. Arvioitu budjetti 85 milliä ja lipputulot globaalisti 160 milliä. Vrt. esim. Spider-Man: Homecoming 195 milliä ja 880 milliä.

  Hollywood kun ei edelleenkään mitenkään erityisesti yritä tehdä ensisijaisesti hyviä elokuvia, vaan rahaa.

  edit: Rotten Tomatoes on tässä vaiheessa melkoista murhaa. Vasta 52 arvostelua, eli suhteellisen vähän ja konsensus puuttuu, mutta tällä hetkellä tulos 13 %. Eipä tarvitse pitää kiirettä lippuluukulle.
   
 6. sokka

  sokka Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 099
  Saadut tykkäykset:
  191
  Onhan toi pikkasen harmi, että elokuva kuolee ennen, kuin se on edes teatteriin päässyt. Täytyy varmaan vaan odottaa kiekkoa sitten.
   
 7. Mookid

  Mookid Well-Known Member

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 366
  Saadut tykkäykset:
  150
  Kylmää kyytiä, vaan taidan tämän silti teatterissa katsoa. kun siellähän nämä efektisirkukset yleensä pääsevät oikeuksiinsa. Omia eurojani en laittaisi, mutta kun työsuhde-etuna on ePassissa reilu satanen käytettävissä, niin mikä ettei.
   
 8. BillyBob

  BillyBob Member

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  346
  Saadut tykkäykset:
  6
  Nyt on kyllä peiliin katsomisen paikka. Miksi menin katsomaan tämän vailla mitään ennakkokäsitystä koko leffasta. Olisi voinut lukea edes muutaman arvion. Joskus se toimii. kuten Fury Roadin kanssa, mikä onkin aidosti erittäin hyvä ja toimiva leffa. Tämä ei vaan ollut lähelläkään Mad Maxiä, vaan taas kerran kunnon kasa jäätynyttä paskaa.

  Tässä leffassa oikeastaan kaikki mikä voi olla pielessä myös on sitä. Onhan siinä osaavia näyttelijöitä, mutta heidänkin suoltamansa dialogi on kerrassaan aivan kammottavaa, ja oikeastaan mitään kunnon yhteyttä ei pääse muodostumaan hahmojen välille. Efektit ovat pääasiassa sysipaskoja, ja juonesta ei voi oikein myöskään sanoa mitään kaunista. Neil Marshal taitaa vihata elokuvia, koska en muuten tiedä, miksi kukaan tällaista tekisi.

  Tätä tehdessä ilmeisesti kuviteltiin, että väkivalta vain ja ainoastaan väkivallan vuoksi tai muka jotenkin edgy dialogi/hahmot toimisivat täydellisesti. Toimihan ne Deadpoolissakin ja menestyneessä Loganissa. Harmi vain, että tämän tekijät eivät sitten katsoneet edellämainittuja mitenkään ajatuksen kanssa, koska on niissä vähän muutakin sisältöä ja sentään jotain tyyliä. Tässä on kuitenkin yksi hyvä puoli. Se saa arvostamaan Del Toron versioita entistä enemmän.

  1/5
   
 9. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 536
  Saadut tykkäykset:
  265
  Tehty myös halvemalla kuin aikaisemmat. Mikä aina kuulostaa pahalta, kun on aikaakin vierähtänyt edellisistä.
  silti, onhan Neil Marshall ohjannut muitakin rymistelyjä, joissa ei ole ollut 100 miljoonan bubjettia. Mitä nyt on oikein käynyt? Mukana on kuitenkin Milla ja Ian McShane.
   
 10. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 303
  Saadut tykkäykset:
  82
  Klassinen studio ohjeistamassa liikaa ohjaajan näkemyksiä keissi ilmeisesti. Kuvaukset oli huhujen mukaan vaikeat, kun sitä ja tätä neropattien ideaa piti saada mukaan. Puvut sanelemassa miten hommaa tehdään.
   
 11. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  2 871
  Saadut tykkäykset:
  103
  Kävin eilen katsomassa, ihan IMAX-teatterissa. Ennakko-odotukset oli matalat mutta kuitenkin optimistiset, eihän Hellboy-leffa voi täysin huono olla ja olen tykännyt Neil Marshallin aikaisemmista leffoista. Ja tosiaan, kyllä tämä ihan viihdyttävä fantasiatoiminta-pläjäys on. Parempikin voisi toki olla, mutta aivot narikkaan ja rokki soimaan, kyllä se siitä, tuntuu olleen tekijöiden perusidea tässä. Ja mikäs siinä. Toimintaa riittää ja juoni on parista kiemurasta huolimatta aika suoraviivainen, mutta kuitenkin oleellisesti ihan uskottava, noin fantasiaelementtien puitteissa. Mielenkiinto pysyi yllä loppuun asti. Paha noita Nimue uhkaa pistää maailmanjärjestyksen uusiksi mutta on toki täysin ennalta-arvattavaa että se suunnitelma ei onnistu vaan Hellboy kavereineen pelastaa maailman. (Tuohon tuskin tarvitsi laittaa mitään spoilerivaroitusta?) Lopussa pedataan jo jatkoakin, kannattaa katsoa lopputekstit loppuun asti.

  Efektipuoli oli mielestäni hoidettu pääosin asiallisesti, toki hieman halvan näköisesti ja paikoin suttuisestikin mutta jälki ei kuitenkaan näyttänyt erityisen pahalta kahta kohtausta lukuunottamatta joissa oli varmaan kiire iskenyt. Huonompaakin on nähty, isommallakin budjetilla tehtynä.

  3,5/5 (Tekisi mieli laittaa jopa 4/5 mutta tehostepuolesta on pakko laittaa miinusta)
   
 12. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 536
  Saadut tykkäykset:
  265
  Hyvä, että löytyy leffasta pitäneitäkin. Ehkä tämä menee matalilla odotuksilla viihteenä.
   
 13. Super-J

  Super-J Well-Known Member

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  2 871
  Saadut tykkäykset:
  103
  Joo ehdottomasti viihteenä menee. Ja oikeasti tykkäsin tästä, mutta tosiaan ei kannata odottaa mitään Marvel-tasoisia tehosteita. B-leffa mikä b-leffa.
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 105
  Saadut tykkäykset:
  96
  Halusin antaa uudelle Hellboylle tilaisuuden, sillä vaikka pidinkin todella paljon del Toron ja Perlmanin versiosta, niin hahmo on joka tapauksessa kiinnostava ja David Harbour karismaattinen (Stranger Thingissä). Valitettavasti vuoden 2019 Hellboy oli yksi niistä leffoista, jonka katsominen teki mieli lopettaa useaan otteeseen. Suurin ongelma oli kerronnan tyyli. Elokuva rynnimällä rynni eteenpäin, enkä katsojana kokenut henkistä panosta yhteenkään hahmoon. Jopa vanhan kunnon Ian McShanen hahmo tuntui täysin ontolta ja värittömältä. Myös Milla Jovovichin pahis oli lopulta pelkkä tyhjä, joskin toki kuvauksellinen kuori. Toimintakohtauksetkin olivat loppujen lopuksi liian läpinäkyvää CGI-iloittelua, vaikka toki arvostan sitä, että gorea otettiin mukaan. Entä Hellboy itse... Sen voin vielä ymmärtää, jos jotakuta ei häirinnyt elokuvan kerronta, mutta pitikö joku oikeasti tästä hahmosta... Harbourin Hellboysta ei välillä meinannut ottaa selvää, mitä tunnetilaa valkokankaalla välitetään ja hahmon jatkuva nurina pisti hyvin äkkiä ärsyttämään.

  Sori mutta 2-/5 :cool::cool::confused:
   
 15. Plisukainen

  Plisukainen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 839
  Saadut tykkäykset:
  135
  Em. haukut ja yleinen lyttäys antoivat viittausta heikosta elokuvasta, mutta kyllä tämän nyt kertakatseluna läpi veti. Hyviäkin asioita löytyy, kuten melkoisen rempseä meno, joka Hellboy-elokuvaan sopii, sekä groteskit kohtaukset; ainakin paikkapaikoin. Muutamat monsterit olivat ihan kekseliään näköisiä. CGIn taso vaihteli aikalailla ja nopeissa taisteluissa olivat suurimmat ongelmat, oli kyllä vastapainoksi joitain visuaalikarkkeja tarjolla. Miinusta sitten ropisee valitettavasti enemmän. Kerronnassa oli aivan mahdottomia ongelmia, syvyys ja kiinnittyminen hahmoihin jäi etäiseksi, tätä ei pelastanut edes muutama yritys Iskän ja Pojan välillä. Väitetyt ongelmat produktiossa kyllä tällä kertaa näkyivät. Ja kyllä, aikamoinen mulkku itse Hellboy läpi elokuvan oli, sai Perlmanin version näyttämään NIIN PALJON PAREMMALTA. Samalla vitsien tasojen heikkous oli aikamoinen yllätys, ei näissä mustan huumorin kyynisyysyrityksissä naurattanut oikein mikään (okei minttupastillista hymähdin). Viimeiseksi pahispuolella olisi tarvittu enemmän, ei tämä yritys ollut häävi.

  Näillä eväillä irtoaa vain 2/5