Hellboy 2

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 29.06.2005.

 1. prkl

  prkl Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huonompi tosiaan kuin ykkönen ja liian ennalta arvattava. Alku oli todella lupaava mutta lässähti melko tylsäksi jo reilusti ennen puoltaväliä.

  2/5
   
 2. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 603
  Saadut tykkäykset:
  149
  Yhtä hyvä kuin ykkönen (vaikka Kroenen puuttuikin), kenties piirun verran parempikin. Kyllä Del Toro oli oikea valinta Hobbitin ruoriin.

  4/5
   
 3. Flash Gordon

  Flash Gordon Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2008
  Viestejä:
  291
  Saadut tykkäykset:
  1
  Parempi kuin ykkönen. Uusia mielenkiintoisia hahmoja. Hyvä tarina ja kaunis kuin karamelli. Kolmosta jään mielenkiinnolla odottamaan.

  :king::king::king::king: / 5
   
 4. Mora

  Mora Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.09.2005
  Viestejä:
  512
  Saadut tykkäykset:
  1
  Katselin sitten itsekin tämän eilen. En oikeastaan tiedä, tavallaan ei ollut sitä mitä odotin mutta toisaalta paljon enemmän kuin odotin, pidin. Ei ollut niin mustavalkoista mikä on hyvää ja mikä pahaa. Eli tykkäsin itse asiassa aika lailla. Aben rakkaustarina sai melkein tipan linssiin, omalta osaltani ainakin 4/5 annan tästä.
   
 5. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 307
  Saadut tykkäykset:
  130
  On vierähtänyt sen verran monta vuotta siitä kun näin 1.osan, joten siihen en uskalla tätä jatko-osaa verrata...

  Päällimmäiseksi ajatukseksi leffasta jäi se että aika monesta muusta elokuvasta oli lainattu vaikutteita, miljöitä ja kenties juonenkulkujakin. Ainakin MIB, Lord of the Rings, Harry Potter sekä Fantastic Four muistuivat mieleen.

  Tuon kultaisen armeijan osuus tarinasta oli todellakin aika pieni. Tarina oli "pikkunäppärä" eikä kultaisen armeijan mahdollisen valloilleen pääsyn seuraamuksien vakavuutta oikein onnistuttu alleviivaamaan. Tunnelma olisi mielestäni saanut olla aavistuksen "hartaampi". Huumoriheittojen määrästä päätellen kevyehköä hömppää oltiin toki oltu tarkoituksella tekemässä (olikos osa 1 hiukan vakavamielisempi?)..

  Näkymät olivat näyttäviä ja omituiset örkit onnistuneita.

  Keitto joka aineksista oli saatu kasaan keitetyksi oli joka tapauksessa erittäin viihdyttävä.

  ***½/*****
   
 6. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 085
  Saadut tykkäykset:
  482
  Hienon näköistä fantasiatoimintaa, jonka aikana tuli mukavasti viihdyttyä. Kaikennäköisiä mörököllejä oli taas Toro päässään keksinyt ja ilokseen niitä katseli. Metsänjumala oli erityisen hieno ja kohtauksenakin tuo oli leffan parasta antia.

  Samaa tasoa ykkösen kanssa vaikka tarina hieman köykäisempi olikin.

  ***½
   
 7. ColdAsIce

  ColdAsIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  Sinut pitäisi ruoskia siitä hyvästä, että olet katsonut Hellboy 2:sen vasta nyt, yli kaksi vuotta leffan ilmestymisen jälkeen :) Näin mainiot tapaukset käydään katsomassa leffateatterissa ja DVD ostetaan omaan hyllyyn heti kun se vaan on mahdollista!
   
 8. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 085
  Saadut tykkäykset:
  482
  Ei vaan kerkii katsomaan kaikkea heti... :eek:

  Tarkastin muuten täältä Plazalta koska olin tuon BD:n ostanut ja sattumoisin päivä oli 30.10.2009 eli tasan vuoden kesti ennen kuin sain katseltua.
   
 9. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 590
  Saadut tykkäykset:
  498
  DVD-julkaisujen ostaminen lopetettiin Virallisella Kiellolla vuonna 2008, josta saa poiketa ainoastaan silloin, kun kyseistä tuotetta ei ole saatavilla HD-formaatissa sekä erillisellä kirjallisella hakemuksella Lupaneuvostoon silloin, kun HD-versio on heikompi kuin DVD (ennakkotapauksena Case Gladiator, joka tosin ratkesi, kun pätevä HD-versio tuli myyntiin ja myönnetyt DVD-ostoluvat peruttiin).
   
 10. ColdAsIce

  ColdAsIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  Valitan, en ole kultaplugihifisti enkä ole hirvittävän kiinnostunut näistä kuvanlaatujutuista sun muista teknisistä nippeleistä :)
   
 11. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 590
  Saadut tykkäykset:
  498
  Sittenhän elokuvat voi jättää suosiolla katsomatta ja lukea juonipaljastukset netistä.

  Elokuva on kuvaa ja ääntä. Näiden väheksyminen on elokuvan väheksymistä, eikä riittävän suurella kuvalla ja mahdollisimman tarkalla resoluutiolla ole mitään tekemistä "kultaplugihifismin" kanssa.

  Tekisi mieli sanoa, että mitäs sitten siirryit VHS:stä DVD-aikaankaan, jos ei kuvalla ole väliä, mutta vastaat kuitenkin jotain käytön helppoudesta ja helposta säilytyksestä. Säilyttämistä vartenhan ne leffat on. Ja pikakelailua.
   
 12. ColdAsIce

  ColdAsIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  Huoh...elokuvat ovat toki kuvaa ja ääntä, mutta minulle elokuvissa on aina ollut ennen kaikkea kyse käsikirjoituksesta, teemoista, näyttelijäsuorituksista ja ohjaajan ammattitaidosta. Ja näillä asioilla ei ole juurikaan tekemistä resoluution ynnä muiden teknisten speksien kanssa. EDIT toki tekninen tietämys on iso osa ohjaajan ammattitaitoa, mutta ohjaajan ammattitaito on paljon muutakin.

  Ja tätä pikakelailuvittuilua en ymmärrä lainkaan. Jotkut palstalaiset kuulemma harrastavat leffojen pikakelailua, mutta itse en ole koskaan kokenut moista toimintaa tarpeelliseksi. En varmaan edes löytäisi moista ominaisuutta omasta DVD-soittimestani.

  No en nyt viitsi lopettaa parikymmentä vuotta jatkunutta rakasta harrastusta pelkästään sen vuoksi, että vaatimaton "kotiteatterini"(sohva+Sonyn karvalakki DVD-soitin+LG:n 21-tuumainen töllötin)ei sattumoisin miellytä kaltaistasi välineurheiljaa. Olen pahoillani, jos en mielestäsi katso elokuvia "oikealla tavalla".
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2010
 13. chevalier

  chevalier Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.01.2009
  Viestejä:
  179
  Saadut tykkäykset:
  0
  välillä tosiaan meinaa unohtua,millä foorumilla sitä oikeasti ollaan. täällähän merkitsee vain kaikenmaailman hifistely, ja se kuka ehtii ensimmäisenä ostaa band of brothersin peräti BLU-RAYNA. auta armias jos sanot ostavasi vielä näitä TEKNISESTI NIIN UMPISURKEITA DVD-LEVYJÄ, niin eiköhän hd-harrastaja (huom. siis hd-harrastaja ja välineurheilija, ei ELOKUVAharrastaja) tule sanomaan kuinka elokuvia pitää oikeasti katsoa. aivan kuin ero dvd:n ja blu-rayn välillä olisi niin suuri ja kaiken kultaplugi-investoinnin arvoinen. ei se ole, ainakaan vielä ;)
   
 14. ColdAsIce

  ColdAsIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ja varsinkin kun se teknologinen vouhottaminen ei muuta miksikään sitä tosiasiaa, että paska leffa on paska leffa ja hyvä leffa on hyvä leffa.

  Mutta toki jokainen saa olla kiinnostunut haluamistaan asioista. Itselleni esimerkiksi auto on pelkkä väline, jolla siirrytään paikasta A paikkaan B.
  Jollekin toiselle se oma auto saattaa sen sijaan olla se kaikista pyhin juttu ja todellinen intohimojen kohde, jota tuunataan ja laitetaan tuhansien eurojen edestä.

  edit olipas huono autovertaus...pointti oli se, että Van Helsing on silti paska, vaikka sen katsoisi kymppitonnin kotiteatterilla. Ja esimerkiksi Seven on silti hyvä, vaikka sen katsoisi viidessätoista eri osassa youtubesta.
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2010
 15. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 590
  Saadut tykkäykset:
  498
  Pahoittelen, tämä lähti vähän vyöryllä liikkeelle. Tarkoitin vaan humoristisesti iskeä imperatiivisen 'ostetaan ja katsotaan heti DVD:llä' kimppuun.

  1. Kuva ja ääni ovat ne, mitkä välittävät elokuvan sisällön. Luonnollisesti huono elokuva on huono, vaikka tekniset puitteet olisivat kunnossa, mutta kääntäen: loistavasta kuvauksesta ja kaikesta siihen liittyvästä tahi mahtavasta äänisuunnittelusta ja -maailmasta on vaikea nauttia, jos äärimmillään kuva on pieni ja ääni tulee littutelevision omasta kaiuttimesta.

  Toistan vanhan argumenttini: tekniikka mahdollistaa paljon, mutta ei takaa mitään. Huono on huono blu-raylla, mutta hyvä voi olla huomattavastikin suurempi nautinto isolla hyvällä kuvalla ja äänellä.

  2. Ei ollut tarkoitus missään nimessä väittää, että sinä tai kukaan muukaan pikakelailet elokuvia (tosin mainintasi perusteella muistan nekin väittelyt). Tarkoitin sitä, että usein DVD vs. BD kiistoissa palataan siihen, että VHS -> DVD oli suurempi loikka kuin DVD -> BD, koska DVD toi käyttöön huomattavan helppouden ja isokin kokoelma mahtuu huomattavan kompaktiin tilaan. Tästä näkökannasta joidenkin mielestä DVD -> BD on suorastaan turha, ja nimenomaan tätä argumenttia vastaan olen hyökännyt huomauttamalla, että onko kyseessä elokuvan katsominen vai se, miten helppo se on varastoida hyllyyn ja kuinka helppoa sen kelaaminen/hyppiminen/keskeyttäminen/jne on.

  3. En minä sano, että blu-ray on "oikea" tapa katsoa elokuvaa ja oma kotiteatteri on melkoisen vaatimaton, koska opiskelijabudjetilla ei edes parissa vuodessa kovin mahtavaa erillissarjaa koota pala kerrallaan. Siitä huolimatta 40'' kuva on itselle minimi enkä ole DVD:llä hankkinut marraskuun 2008 jälkeen yhtään elokuvaa (televisiosarjoja kylläkin), koska rakastuin HD-kuvaan välittömästi.

  Summa summarum, pahoittelen kärjistystäni, en ole välinenarkki, en omista kunnollista mittauskalustoa ja omasta setistäni olen päivittänyt soittimen nopeampaan ja subbarin tykimpään. Uskon vain siihen, että asianmukaisilla puitteilla ei voi olla muuta kuin elokuvanautintoa lisäävä vaikutus ja nykyisin blu-ray soittimien hinnan ollessa alle 200e ja itse elokuvien vain hieman dvd-julkaisuja kalliimpia, en kykene perustelemaan itselleni, miksi pysyisin SD-tarkkuudessa ja alle 40'' kuvassa.

  Jos se riittää sinulle, niin hyvä niin, mutta väitätkö tosiaan, ettei elokuvankatsominen subjektiivisena kokemuksena paranisi, jos vaihtaisin HD-formaattiin ja isompaan kuvaan, järkibudjetilla?
   
 16. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 590
  Saadut tykkäykset:
  498
  Olen itse käyttänyt vastaavaa vertausta, mutta autoilussa ja elokuvien katsomisessa on tietty perustava ero:

  - huviajelut sikseen: autolla ajamisen ensisijainen tarkoitus on päästä pisteestä A pisteeseen B. Tietenkin se, kuinka mukavaa se on, vaikuttaa valintaan, mutta se on sitten se toissijainen tekijä.

  - elokuvien katsomisella ei ole samanlaista tarkoitusta, vaan kyse on puhtaasti subjektiivisesta nautinnosta (jos et katso sitä työksesi, kuten vaikkapa kriitikko). Autoilun piste A ja B ajattelun soveltaminen tarkoittaisi, että elokuvan katsomisen päällimmäinen funktio on tietää, mitä elokuvassa 'tapahtuu'. Ei oikein toimi. Jos taas päällimmäinen funktio on elokuvaelämys, niin teknisillä seikoilla on se suurin merkitys heti valitun elokuvan jälkeen - siihen, onko elokuva hyvä tai huono kun ei itse yleensä voi vaikuttaa.

  Case in point, itse katsoin taannoin pitkällä lennolla Iron Man 2 siitä selkänojan 8'' (?) miniruudusta ja kuulokkeilla. Ei yksinkertaisesti ollut muutakaan tekemistä. Eipä tuosta äärettömästi nauttinut, eikä elokuva taida olla lähellekään ensimmäisen tasoa, mutta veikkaan silti, että tulen nauttimaan siitä enemmän kotonani HD:nä (heti kun Hifimaailma palauttaa mun subbarin).
   
 17. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 590
  Saadut tykkäykset:
  498
  Kyllä se on, jos
  - investointi edellyttää parin sadan soitinta, eli HD-televisio on jo.
  - ei satu omistamaan DVD-painosta ko. sarjasta.

  Vanhojen DVD-leffojen 'päivittäminen' HD:ksi on sitten sellainen tapauskohtainen viidakko, mitä ei kannata edes aloittaa, koska riippuu lähes aina julkaisujen laadusta ja toisaalta, jos ei omista edes sitä HD-telkkaria, niin pitäisiköhän se projekti sitten arvioida uusiksi ja aloittaa uuden television hankinnasta (ja tänään miettiä, ostaako näitä ekoja 3D vai odotella rauhassa vuosi pari), eikä ainakaan siitä, missä formaatissa ostaa Band Of Brothersin.

  Edelleen, jos DVD riittää sinulle, hyvä, mutta älä hauku kaikkia teknisesti huomattavasti laadukkaampaa formaattia suosivia teknologiafriikeiksi - voisiko kuitenkin kyse olla elokuvanautinnon maksimoimisesta hoitamalla tekniset puitteet kuntoon?
   
 18. ColdAsIce

  ColdAsIce Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  771
  Saadut tykkäykset:
  3
  Juu itsekin ryhdyin suotta vetämään herneitä nenään :) Pahoitteluni tästä.
  Varmasti kunnon pelit ja vehkeet vaikuttavat katselukokemukseen. Sitä en kiistä. Mutta mä henkilökohtaisesti etsin ja arvostan elokuvissa sellaisia asioita, jotka eivät ole riippuvaisia käytettävissä olevasta laitteistosta. Itselleni se äänentoisto, resoluutio ynnä muu ei vaan ole niin oleellinen osa katselukokemusta...

  ...mutta toki raja täytyy vetää johonkin. Eli en varmasti itsekään innostuisi kahdeksan tuuman miniruudusta ja kuulokkeista. Sellainen tihrustaminen ja kuulokkeet korvilla kärvisteleminen on fyysisesti epämiellyttävää imo. Mutta sohva+karvalakkisoitin+21"-kombo ei ainakaan itselleni ole mitenkään epämiellyttävä. Tällainen köyhän miehen kombo jo riittää takaamaan itselleni sen, että pystyn katsomaan elokuvan hyvillä mielin ja että saan sieltä ne etsimäni asiat. Hienot pelit ja vehkeet varmasti toisivat lisäarvoa, mutta mistään kynnyskysymyksestä ei ole omalla kohdallani kyse.


  Joo huomasin itsekin, että autovertaukseni ei oikein sopinut tuohon edelliseen viestiini. Lähinnä hain sitä, että erilaiset ihmiset arvostavat erilaisia asioita. Joillekin se on tärkeää, että äänentoisto on vimpan päälle, kuva on iso jne. Jotkut puolestaan pystyvät katselemaan leffoja "askeettisemmissakin" olosuhteissa ja silti nauttimaan niistä täysin rinnoin.
   
 19. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 590
  Saadut tykkäykset:
  498
  Elokuvassa kuitenkin arvostetaan - aina - sitä elokuvakokemusta.

  Itsellä on 40'' Sony W4000, eli ensimmäisiä, missä oli HD-viritin kaapeliverkkoon. Äänentoistona 5x Tannoy Sensys 1 ja bassopäätä tykittelemässä BK Monolith DF + (kunhan saan sen takaisin). Eli aika perusvermeillä mennään täälläkin.

  Ero vanhaan 32" kuvaputki-Sonyyn (sinänsä laadukas) ja vanhoihin lattiakaiuttimiin on sen verran tolkuton, että sekuntiakaan ei ole kaduttanut se rahan meno - sen sijaan 2008 kesän ja syksyn jälkeen (jolloin pääosa hankinnoista tuli tehtyä) on tullut omasta 400+ dvd:n kokoelmasta tullut otettua uusinta aika monesta vanhasta tutusta.

  En tarkoita dissata tai enkä mielestäni missään vaiheessa sanonut, että itse kieltäytyin katsomasta DVD:tä tai elokuvaa jonkun toisen laitteilla, enkä niin tee. Tulee sitä ystävien luona katsottua silloin tällöin pätkiä heikommallakin laitteistolla, ei se ole kynnyskysymys. Mutta kun kotiin ostetaan, tänne tulee HD:tä ja jos on vaihtoehto katsoa täällä tai muualla ilman, että siitä on tolkuton vaiva muille katsojille.. Valinta on selvä, koska ei se minunkaan vaatimaton kotiteatteri ainakaan pahenna elokuvaa.
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2010
 20. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 971
  Saadut tykkäykset:
  118
  Hoh hoijaa. Hellboy 2 oli niitä elokuvia, joita pitäisi katsoa kun on maksimissaan 12-vuotias. Nyt vähän vanhempana tällaiset ihmeörkkien seikkailut eivät vaan oikein avaudu. Siitä ensimmäisestä osasta tykkäsin, mutta se ei kestänyt uusintakatselua. Tämä ei kestänyt edes ensimmäistä kertaa. Hyvä että näitä ei ole useampia tehty eikä siis enempää hyllyssä pölyttymässä. 2/5 ihan puhtaasti visuaalisen ilmeen puolesta.