Hei kaikki trabant.dna.fi aikana liittyneet, mitä te teette nykyään?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Jarkko G., 07.03.2018.

 1. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 602
  Saadut tykkäykset:
  148
  Tämän allekirjoitan myös täysin. Jälkikäteen sitä vain mieti, että miksei tähän tullut satsattua jo aikoja sitten. Kummasti sitä on vain tähän asti selviytynyt hienosti ilman hoodeeärrää ja laajempia väriavaruuksia, kun homman perustukset on muuten kunnossa...

  Aivan sama täällä. Kotiteatterin alkusysäyksenä toimi briteistä kovalla rahalla ostetun RoboCopin kohtaus, jossa Clarence ja kumppanit laittoivat kanuunat laulamaan. Kaverin kanssa kerättiin sitten alaleuat lattialta ja lähdettiin vuokraamaan heti lisää "hifi-elokuvia". :D
   
 2. 71 dB

  71 dB Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 649
  Saadut tykkäykset:
  516
  No tuleehan niitä varmaan 50 kpl kuukaudessa, mutta kun 99 % niistä ei tippaakaan kiinnosta! Tomb Raider-, Pitch Perfect- ja Justice League-leffoja tungetaan, kun meikäläinen himoitsee vaikkapa Michael Haneken Pianonopettajaa. Sitä tulee napsittua suunnilleen Better Call Saulin kausia ja Insidious/Conjuring -leffoja spin-offeineen. Sekä tietysti uudet Spielbergit aina kun tippuu. Twin Peaks kaudet 1 & 2 + leffan hankin myös juuri, ja varmaan sitä sortuu hankkimaan uusia Star Warssejakin, vaikka Di$n€y hommaa ryssiikin. En tiedä. Ei-englanninkielisiä elokuvia olisi hyvä saada pohjoismaisina julkaisuina, koska suomitekstien lukeminen on kuitenkin helpompaa kuin englannin. Usein esim. ranskankielisissä leffoissa ei ole EDES englanniksi tekstejä. Pöh.
   
 3. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  15 vuotta sitten tänne tulin ja jäin. Sama työnantaja maksaa palkkaa kuin silloin, onneksi palkka on kasvanut samalla kuin vastuukin. Sama nainen valittaa mun touhuista kuin 15 vuotta sitten. Myös sillä suunnalla on havaittavissa fyysistä laajentumista. Leffoja on kertynyt 1500 kappaletta ja niitä sekä kirjaston ynnä suoratoistopalveluiden katselen vähintään kahtena iltana kolmesta. Lisää on siis tullut, mutta nyttemmin tahti on hidastunut. Yhä vieläkin innostun elokuvista ja haalin koettavakseni erilaista materiaalia. Yhä edelleen päivittelen laitteita ja mietin miten elokuvanautinnon saisi paremmaksi. Perheyksikön koko on myös kasvanut näiden vuosien aikana räjähdysmäisesti ja onneksi vanhimmat kupeideni hedelmät osoittavat kiinnostusta aiheeseen. Yhä edelleen huumorintajuni on outo, mutta oikeasti maailma ja Plaza on kivoja. Plazalle ei jaksa kirjoitella enää kovin usein. Joskus toki sana tai sata jostain elokuvasta tai sitten ajankohtaisesta aiheesta. Chät on henkireikä, ja ilman Kolmea museosoturia tuskin Plazalle niin usein enää kirjautuisin. Läskiä on tullut lisää, ikänäköä en myönnä.
  Ja ei nuo muut kanavat samanlaista fiilistä saa aikaan, vaikka toki mä kaikkialla roikunkin.
   
  JTX, big j, Hippo and 1 other person like this.
 4. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 430
  Saadut tykkäykset:
  24
  Kyllähän täällä tulee päivittäin käytyä kuten vuonna 2001 liittyessäni. Leffat lisääntyy hyllyyn samaan tahtia eli hitaasti. Nyt huomannut että jotkin vanhemmista levyistä eivät enään toimikaan eli pitää varmaan alkaa käymään hyllyt joskus testimielessä läpi ja hävittää toimimattomat levyt. Eli nämä eivät olleetkaan ikuisia :confused::eek:
   
 5. mdk 5.1

  mdk 5.1 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.06.2003
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  98
  Ja tässä kun äityi menneitä muistelemaan,niin oma palautuipa mieleen oma Plaza-historiani tähtihetkikun jouluna 2006 ikuistin LotR FotR EE karvalakkijulkaisun. Vieläkin on 1½ levyllistä ekstroista katsomatta, vaikka blu-ray-paketin ostaessani lähes vannoin että näin hyvät ekstrat on pakko joskus kaikki katsoa. Mitä karvalakkijulkaisuihin tulee niin nykyään semmoiset kelpaa ihan hyvin. Mukavahan se olisi hyviä ekstroja katsella, mutta kovin harvassa ovat oikeasti hyvät ekstrat. Koteloina ei enää oikein kelpaakkaan kuin siniset muoviset, digipakit ja slipcaset jätän mielellään välistä. Tosin sen verran retrohenkinen olen että kaikki dvd digipak-julkaisut olen säästänyt ja vintille laatikkoon paketoinut, on ne vaan niin hienoja. :D
   

  Liitetyt tiedostot:

 6. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 961
  Saadut tykkäykset:
  115
  Nyt Mä halaan sua ja saat nukkua ensi yön mun lusikassa! Niin loistavia vinkkejä elokuvakeskustelua kaivanneelle Pazzelle nämä oli! Ja märkä muisku vielä perään... tai päälle!
   
  claude tykkää tästä.
 7. Maky

  Maky Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  871
  Saadut tykkäykset:
  14
  Täällä tulee vieläkin pyörähdettyä usein, mutta jo vuosia sitten pääpaino siirtyi muropakettiin ja siitä sitten bbs.io-tech.fi foorumille. Muro on muuten malliesimerkki siitä, että mitä käy jos kaupallinen toimija ostaa foorumin ja alkaa aktiivisesti "kehittää" sitä "käyttäjien" ehdoilla. Kuoleman kielissä on siis. Tätähän ei plazalle ole käynyt. Kiitokset Mikalle siitä.

  Oma leffaharrastus on evolvoinut enemmän sarjojen pariin. Finnkinoa olen boikotoinut semi-aktiivisesti, eli käynyt ne muutamat leffat joita vuodessa ihan teatteriin jaksan lähteä katsomaan, katsomassa kino-myyrissä. Yösyöton kävin katsomassa ihan tuen vuoksi ja Star-wars + Marveleita muuten, mutta tavallaan nuokin voi laittaa laatikkoon sarjoja.

  Fyysisiä levyjä en ole ostanut tällä vuosituhannella kuin alle 10kpl. En koskaan ole ollut keräilijä tällä saralla. Dvd soittimen hajottua ostin ps3 aikanaan ja sillä ne blue rayt pyörähti + jotain vuokraleffoja, mutta nykyään streemaus on 90% katsomisestani. Netflix on ollut niin kauan kuin se on ollut suomen markkinoilla. HBO on aina pätkittäin. Yleensä kun GoT on uuden kauden saanut nippuun niin tilaan sen hetkeksi. Loput tallenteina ja vuokraleffoina Elisa viihteestä. Elisa viihde, koska kuitu + viihde paketti on niin paljon halvempi, kuin parempi vaihtoehto eli maxivision + kuitu. Apple TV löytyy, mutta korvautui tuolla Elisalla, koska oli käytännössä netflix soitin + leffavuokraamo.

  Laitteina löytyy pari vuotta vanha Denonin halpa 5.1 vahvari, on sentään hdmi läpiviennit ja bluetooth jolla spotify soi + LG OLED 55" (2v sitten 1200€ ja ei vieläkään saa halvemmalla :eek:) + Marekilta, ennen kuin perusti oman liikkeen, ostettu Tannoy FX 5.1 setti. On riittänyt mun puu- silmä/korva yhdistelmällle. 65" olisi seuraava päivitys mikä mielessä.

  18v tätäkin takana. Parhaita muistot ja kaikkien aikojen juttu mulle oli Babylon 5.
   
  nepa tykkää tästä.
 8. Harri

  Harri Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.05.2001
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve vaan, muumiot. ; ) Mukava nähdä tuttuja nimimerkkejä vielä kirjoittelemassa. Trabasta sitä alettiin tietoa hakemaan, kun kotiteatterista kiinnostuttiin. Ekat laitteet hommattiin, kun työelämään päästiin ja siitä se alkoi. Panasonic -hifivideot ne oli minullakin ja liitettynä Technics Dolby Surround -vahvistimeen. Saloran kuvaputkitöllöstä Simpsonit pyörimään ja äimistelemään surround äänimaailmaa, kun Homer "juoksi yläkertaan" jossain jaksossa. No, eihän se Salora pitkään kelvannut vaan foorumilta ahmittiin tietoa tykeistä ja niinhän sitä tilattiin Eikin LCD-projektorit kaverin kanssa saksasta kimppatilauksena. MDF-levylle Tikkurilan Harmony -maalia hyväksihavaitulla X073-sävyllä ja taas oli upeaa ja mahtavaa! :) DVD-levyjä tilattiin UK:sta ja Ausseista heti kun luottokortin sai. Päivittäin piti lueskella foorumia ja ihastella toisten tekemiä kotiteattereita. Kaikki varmaan muistaa esim. tietyn Navetta-teatterin. Laitteet itselläkin päivittyy välillä, tosin aika maltillisella syklillä ja järkevällä budjetilla kun on perhettäkin ruokittavana. Välissä oli jonkun vuoden tauko täältä ja jokin aika sitten löysin tänne uudestaan. Eiköhän täällä tule käytyä jatkossakin.
   
 9. Euphemos

  Euphemos Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2005
  Viestejä:
  1 260
  Saadut tykkäykset:
  10
  Trabantin irkkikanavalla toki tulee oleskeltua aktiivisesti, täällä sen sijaan ei tule juuri notkuttua kun sen verran harvakseltaan mitään merkittävää tapahtuu. Itselläkin pääpaino säilyi yli vuosikymmenen ajan Murossa, nimimerkinkin kehittelin io-techin ensimmäisen inkarnaation aikaan elokuussa 2004 ja on siitä lähtien ollut käytössä täällä ja toisaalla. B5 oli tosiaan se kaikkien aikojen juttu ja tuskin mikään muu ilmiö aiheuttaa intensiivisempää fanaattisuutta kuin se - joskaan sen perässä ei tarvinnut juuri matkustella, mitä musiikki- ja olutharrastus käytännössä vaativat tiheäänkin. Leffoja en ole ostellut tällä vuosikymmenellä ja leffateatterissakin käynyt vain kolmesti, käytännössä kaikki huomio menee uusien oluiden ja esoteeristen albumien metsästykseen kaikkialta maailmasta.

  Laitteetkin ovat pysyneet samoina vuodesta 2005 lähtien eli Genelecin 8020A:t edelleen toimivat kajareina, ainoastaan Musical Fidelityn V-DAC II:n olen sittemmin iskenyt niiden ja koneen väliin, mikä jätti Marekilta ostamani BKelec XLS200:n toimettomaksi. Videotykkiäkään ei tullut ikinä hankittua, vaikka olisi sopivat harmaat tapetit seinillä niin ei mitään X073-kikkailuakaan vaadittaisi...
   
 10. JaniH

  JaniH Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 722
  Saadut tykkäykset:
  10
  Täälläpä yksi 2K-trabalainen lisää. Liittymishetkellä taisi itsellä olla mittarissa 16 v. eli paljon on maailma muuttunut niistä ajoista. Foorumia tulee lueskeltua edelleen säännöllisesti, mutta kirjoittelu jäänyt aika vähälle. Harrastus ylipäätään jäänyt vähän vähemmälle aktiivisuudelle huippuvuosiin verrattuna. Laitteistopuoli on ihan passelilla tasolla edelleen (JVC X35+ 2,35:1-kangas, 65” tv ja 5.0 äänet), mutta mielenkiinto uudempiin tekniikoihin (4K, Atmos, tms.) on aika minimissä. Sisältöpuolella suurimman osan kattaa suoratoistopalvelut, kotimaan tv-lähetykset ja leffateatterikäynnit, yhtään levyä ei ole pyöritelty vuosikausiin. Noin muuten duunipuolella ihan hyvä uraputki käynnissä ja vapaa-aika kuluu nykyään aika tehokkaasti liikuntaharrastusten parissa. Kuitenkin hyvä sarja tai elokuva koukuttaa kyllä ihan entiseen malliin.
   
 11. koomikko

  koomikko Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2000
  Viestejä:
  481
  Saadut tykkäykset:
  2
  Hauska ketju. Jäsenenä elokuusta 2000. Ensiksi kiertyi VHS-kokoelma dvd:iksi, jotka sittemmin väistyivät blu rayn tieltä. Hd DVD -harha-askel on jo unohtunut. Viitisen vuotta sitten dumppasin sinisäteet luopuessani suuresta osasta muitakin fyysisiä hyllyn täytteitä. Aika ajoin hyllyyn on eksynyt uhd tai pari. DVD-plaza on ollut kaikissa näissä elämän merkkihetkissä mukana.

  DVD-plaza -paita on muuten edelleen tallessa!
   
  nepa tykkää tästä.
 12. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 991
  Saadut tykkäykset:
  35
  DVD Plaza paitaa en koskaan halunnut hankkia (sillä kuka sitä nyt julkisesti haluaa näyttää mitä netissä tekee). Tärkeämpi muisto tältä palstalta on ne kontaktit mitä vuosien aikana on syntynyt.
   
 13. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 523
  Saadut tykkäykset:
  658
  Näin noviisin näkökulmasta noista paidoista olisi kuitenkin hauska nähdä kuvia, vissiin parikin erilaista ollut?
   
 14. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tässähän on nuori moniin verrattuna....

  Koska viimeisimmässä uudistuksessa menetin kaikki postaukset ja liittymistiedot niin en varmuudella tiedä milloin liityin mukaan. Veikkaisin vuotta 2003 tai 2004. Viestimäärästä en muista mitään, veikkaan että jonnekin 4000 tuntumaan päätyi.

  Harrastus elää edelleen vahvana mutta sisältöä ei ehdi katsoa niin paljon kuin toivoisi. Perhe ja duuni pitää niin hemmetin kiireisenä.

  Kovasti odottelen että tulisi natiivi 4k tykki täydellä 4k@60Hz 4:4:4 tuella jotta pääsisi 4k aikaa kotona. Atmos on ollut kotona jo aika pitkään ja nyt kovasti harmittaa kun Atmos ääniraidat on käytönnössä UHD levyillä.

  Sisältöä kulutan edelleen pääasiassa blu-ray levyiltä: "pilalle pakatut" nettipalvelut ei oikein innosta. Hieman harmittaa että esim Netflix ei tarjoa suurempi bittinopeuksia
   
 15. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  Enpä olisi uskonut Jarkko G. tänne enää postailee. Noh, kai tuo todistaa, että foorumit voi ja elää kuitenkin vielä hyvin. Edes jollain tapaa. Onhan tämä omakin tunnus jo mitähän 12 vuotta vanha. Huhhei, kyllä se aika rientää. Ja vaikka omakin aktiivisuus palstalla on kovasti vähentynyt niin tulee kyllä jos ei päivittäin niin ainakin viikoittain useamman kerran käytyä tutkaileen eri osastoja.
   
 16. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 991
  Saadut tykkäykset:
  35
  Suoraan sanottuna, en minäkään olisi sitä uskonut.
   
  lepreconn ja nepa tykkäävät tästä.
 17. Raimo

  Raimo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.02.2000
  Viestejä:
  2 650
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ilmoittaudunpa minäkin tähän ketjuun, vaikka tuskin on kukaan kaivannut :) Kieltämättä aikaa on vierähtänyt melko paljon ja lukulasit on jo pitänyt hankkia.
  Foorumia olen seurannut satunnaisesti, en niin intensiivisesti kuin Traban aikaan. Joitakin hemmoja nähtiin Genelecin vierailulla 2016.
  Harrastus on siirtynyt suoratoistoon ja leffoja tulee ostettua enää tarjouksista, poikkeuksena uusin Tuntematon. Viimeisin hupilaite päivitys on vuodelta 2013, tosin nyt joutuneet päivittämään iän ja toiminnan takia laitteita.
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2018
  nepa tykkää tästä.
 18. JP

  JP Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  528
  Saadut tykkäykset:
  2
  Näemmä reilut 18 vuotta on kulunut siitä kun on trabantille ensi kertaa kirjauduttu. Intohimoisena leffafriikkinä ja tekniikasta omalla tavallaan kiinnostuneena foorumille eksyminen oli varsin luonnollista. Aikojen saatossa on leffoja hyllyjen kätköihin tullut hankittua varmaan lähemmäs tuhat kappaletta, vaikka en muista moneen vuoteen yhtään elokuvaa ostaneeni. Viimeiset viisi vuotta on käytännössä katseltu mitä Netflix on sattunut tarjoamaan.

  Kultaisimmat muistoni plazalta ovat chatista - etenkin suurella lämmöllä muistelen keskusteluita Janin ja Jorsen kanssa. Saattaa olla että tunne ei aina ollut molemmin puolin aina yhtä lämminhenkinen. Joka tapauksessa oli kiva ja kunnia tutustua kaikkiin chatissa aikaansa viettäneisiin tyyppeihin (Jan:n ja Jorsen lisäksi: JarkkoG, Samppa, Harry, Hurricane, Vekka, Jambo, Jaded, Pazze, ElvisThePelvis ...) ja pahoittelut siitä jos ja kun jotakuta joskus ärsytin. Kaiken kaikkiaan chatissa vietetty aika oli omalta osaltani plazan kulta-aikaa, perjantaivisat, levyraadit tms. nostavat mieleen edelleen hyviä muistoja. Chatin mentyä rikki, lopahti omalta osaltani käynnit plazalla - Toisaalta se aika mitä silloin oli käytettävissä chatissa notkumiseen on nykyään siirretty töiden tekemiseen ja perheen kanssa puuhasteluun...

  --
  JP
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2018
  deadwood ja Harry tykkäävät tästä.
 19. claude

  claude Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2003
  Viestejä:
  1 078
  Saadut tykkäykset:
  7
  DVD-katalogi on varmaan suurin syy, mikä saa palaamaan DVDPlazalle. Katalogin tila on tietenkin surkea. Tietoja voi ainoastaan lisätä, vanhoja ei voi päivittää, tietokanta ei tunne UHD:tä, BD:tä ei voi valita aluevapaaksi eikä luettelo ole ollut vuosiin julkinen. Keväällä näin unen, että katalogiin oli lisätty UHD ja unen ja todellisuuden rajamailla taisin uskoa sen. Piti sitten tänään viedä ensimmäiset UHD:t kantaan ja uni selvisi uneksi.
   
 20. Takeshi666

  Takeshi666 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.01.2003
  Viestejä:
  2 002
  Saadut tykkäykset:
  12
  Jarkko perkele :D Nimi on ehkä päässyt unohtumaan mutta avataria en unohda koskaan. Ehkä se vaan johtuu siitä omat visiitit plazalle ovat harventuneet aika lailla, mutta taisi nämä foorumit hidastua aika lailla HD-aikakautena, ainakin sen jälkeen kun formaattisodan voittaja oli varma. Tuntuu että DVD-osiossa on enemmän liikennettä kuin bluray-osastolla.

  Itselläkin leffojen keräily alkoi kutistua kun löytyi muutakin keräiltävää, mutta kylläpäs niitäkin tulee melkein joka kuukausi vaan ostettua lisää, tosin ei samaan tahtiin kuin silloin ennen. Yleensä kun vastaan tulee vihdoin sellainen bluray-versio mikä kelpaa DVD:n korvikkeeksi, mikä allekirjoittaneen maut huomioon ottaen ei tapahdukaan kauhean usein. Muut ihmiset ehkä siirtyvät striimauspalveluiden asiakkaiksi mutta minun fyysiset formaattini saavat viedä pois minun kylmistä kuolleista käsistäni :D

  Laserlevysoitinkin eksyi käsiini kuluneen vuoden aikana...
   
  Liekinheitin tykkää tästä.