HDThunder HD6500

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana hdhc, 18.09.2014.

 1. Late-82

  Late-82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan mitään asetusta, millä boksia käynnistäessä sen syötteen saa suoraan näkyviin tv:stä ilman että lähdettä täytyy vaihtaa tv:stä käsin? Entisessä Sonyn ja vähän aikaa sitten kokeilussa olleessa Samsungin BD-H8900 bokseissa tämä ominaisuus toimi täysin moitteettomasti.
   
 2. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 883
  Saadut tykkäykset:
  269
  Yleensä riittää, että panee laitteen päälle kun töllö on omalla virittimellään, näin ainakin mulla Panasonic toimii.
  Eli töllö päälle, digiboksi päälle ja töllö vaihtaa automatik HDMI-1:lle mihin boksi on kytketty...

  T: Vesku
   
 3. Late-82

  Late-82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  No näinhän sen luulisi toimivan mutta kun ei toimi! Kaikki aikaisemmat boksit ovat kyllä käyttäytyneet juuri kuvaamallasi tavalla. Samoin muitakin samanlaisia järjettömyyksiä on kyllä tullut esille...

  Boksi ei kuulemma tue CEC:tä (mikä ikinä se sitten onkaan), mikä aiheuttaa tämän alkeellisen tilanteen.
   
  Viimeksi muokattu: 11.02.2015
 4. TA-K

  TA-K Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.05.2004
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  0
  HD6500 ollut nyt ~kuukauden käytössä, joten laitetaas jotain huomioita. Uusin softa (vuodenvaihteesta -14/15) käytössä. Tämä korvasi 7-8v palvelleen Maximum T-8000:n, mutta joissain tapauksissa on kyllä Maximumia ikävä...
  + kuvanlaatu (no, ei nyt kauhean paljon Maximumin 1080i:tä parempi)
  + ominaisuudet
  + kaukosäädin - suht herkkä (vai onko se sitten vastaanotin, mutta kuitenkin) ja ohjaa myös telkkaria
  + Watson

  - Äänenvoimakkuuden skaala. Maximumilla sai pitää telkkua suht isolla ja äänenvoimakkuuden säädöksi riitti boksi. HDThunderissa volumen ykköspykälä on niin suuri että joutuu säätämään telkkuakin välillä. Ei hyvä.
  - Jumittelut. Yleensä web-sovelluksesta (Watson tai Youtube) poistuessa boksi saattaa jäädä n. minuutiksi siten että infopalkki näkyy, kello yläkulmassa on pysähdyksissä ja kakekomennot ei mene perille. Tai menee, etupaneelin valo vilkahtaa vastaanoton merkiksi, mutta komennot suoritetaan vasta sitten kun jumi tokenee. Ei hyvä.
  - Jumittelut. Disp-näppäimellä vahingossa HDMI-lähdön formaattia muuttaneena sain boksin jumahtamaan aina kun näyttöasetuksia piti muuttaa. Factory Reset korjasi tilanteen. Samoin jossain vaiheessa kun yritin vaihtaa HDMI-lähdön ääniformaattia stereosta monikanavaan, boksi jumahti eikä tallentanut asetusmuutosta. --> Factory Reset.
  - Time shiftissä tai tallenteen katselussa ei ole järjellistä "progress baria" kertomassa missä mennään.
  - Jos tallennetta alkaa katsoa kesken tallennuksen, aloituskohtaan ehtiessä "hyppykelaus" ei enää toimi. Siis, esim. nauhoituksessa olevan ohjelman kesto klo 19-21, tallenteen katselu aloitetaan klo 20. Kun ohjelmassa päästään kohtaan, joka on lähetetty klo 20, pikahypyt lopettavat toimintansa, pikakelaus tosin edelleen toimii.
  - Valikkojen / valintojen kontrasti ja menujen ikonit huonoja.
  - Ruutu tai laitteen näyttö ei oikein kerro että ollaan timeshiftissä.
  - Ohjelmien haussa kanavatiedolle on aivan liian vähän tilaa. esim. MTV3, Max, Leffa, Sport1, 2 jne. mitä näitä on, näkyy kaikki "MTV...". Pähkäile siinä nyt sitten miltä kanavalta haluat formulat tallentaa.
  - Watson-porttaus. Tai itse Watson. Onko tosissaan niin, että Watsonin Makuuni-vuokravideoissa ei voi valita tekstitystä (edes päälle / pois) tai että niissä ei ole 5.1-ääniä? Kaksi leffaa vuokrattu, molemmissa pelkkä stereoääni ja toisessa oli pakkotekstit suomeksi, vaikka oli suomeksi dubattu (Boksitrollit HD).
  - Viritin "vuotaa" Watsoniin. Tai optiseen lähtöön. Jos Watsonissa on ohjelma pausella, ääni viritetystä kanavasta vuotaa vahvistimelle, kanavavalot vilkkuu ja kaiuttimista kuuluu TV-kanavan ääni samaan tahtiin. Onneksi sen verran hiljaa, että häiritsee tosiaan vain pausella tai kelatessa. Ei hyvä.

  Mutta, näistä huolimatta, pääsääntöisesti tyytyväinen boksiin. Ainakaan se ei sammuile itsekseen eikä hurise ja särise niinkuin Maximum. HD-kanavat on tarjolla ja DNA:n kanavakorttikin (DVB-T) toimii. Mikäs tässä alfa-testaillessa...

  Kaikenkaikkiaan vaikuttaa boksilta jossa on potentiaalia, kunhan noista pikkufiboista pääsisi eroon. Taitaa tosin olla kaikissa bokseissa edelleen vastaavaa vaivaa.
   
 5. 2cv

  2cv Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2014
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  5
  HDThunder 6500 pärjäsi vast'ikään TM-testissä nrossa 8/2015 ihan hyvin, kaikista osa-alueista (kuva ja ääni, päivitt.käyttö ja toiminnot, tallennus ja kapasiteetti, liitännät sekä käyttöönotto sai arvosanaksi 9. Hyvää: hybridiviritin ja kätevät tallennustoiminnot, huonoa: käyttö vain kauko-ohjaimella sekä pienet häiriöt käynnistettäessä. Itsellä HDThunder 6000, jossa joiakin toimintoja vähemmän, pääosin allekirjoitan hyvät arvosanat. Toki tää on mulla ainoa HD-boxi, jota olen käyttäny, ei vertailupohjaa.
   
 6. aphid

  aphid Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.06.2003
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  1
  6500:ssa maaliskuun softa sisässä, jossa piti vika korjata, mutta silti tulee "kovalevy on täynnä" viestiä joka lähtee vain takaseinän onoff buuttauksella. Jos EPG:tä selaa kovin nopeasti edestakaisin, tulee softreboottia.
   
 7. Hans Byxor

  Hans Byxor Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2008
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  0

  TM:n "testi" oli kyllä täyttä tuubaa. Tuskin olivat edes kokeilleet testattuja laitteita, kun tekstikin oli vain esitteissä kerrottujen ominaisuuksien luettelua.
   
 8. jalkio

  jalkio Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2012
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama huomio. Tosin noita tulee useammin, kuin ennen tätä nykyistä softaa.
  En ole nyt katkonut päävirtaa. Näyttäis kuitenkin toimivan normaalisti, vaikka ilmoittaa kovalevyn olevan täynnä. Ainakin toistaa ja nauhoittaa. Ilmoituskin täydestä levystä katoaa itsestään jossain vaiheessa.
  Itse olen huomioinut tuota kovalevy täysi ilmoa edeltävissä käynnistyksissä laitteen led:it vilkkuu jotenkin erillailla.
  Luulen, että kovalevyn tunnistus/käynnistys pettää osissa käynnistyksiä.
   
 9. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  Jaa onkohan se tämäkään kelpo boksi kun vähän sillä silmällä kerkesin vilkuilla. Onko tiedostorakenne edelleen epälooginen eli juuressa näkyy kaikkien alikansioidenkin tiedostot yms. skeidaa? Eikä vieläkään tallenteiden leikkelymahdollisuutta?
   
 10. jari76

  jari76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni meni takaisin kauppaan. Aivan liikaa jumitteluja käynnistyksen aikana. Toivottavasti saavat softan kuntoon tulevaisuuden päivityksissä.
   
 11. miiahone

  miiahone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.09.2006
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli ostettua tämä laite vaikka sitä kovasti haukutaan. Mutta tuntuu että ihan sama mikä laite on kyseessä, forumin perusteella paskoja kaikki mutta joku piti ottaa. Toivon parasta että mulle on sattunut hyvä yksilö.

  Kaksi asiaa vaivaa, mahtaako olla ylipäänsä mahdollista vai enkö vaan osaa

  1. Miten kanavalistan saa järjestettyä? Nyt kaikki HD-kanavat (antenniverkko) menevät listan loppuun, kyllähän kanavat pitää lähteä liikkeelle YLE1 HD:stä!
  2. Saako kaukosäätimelle opetettua vahvistimen (tai television) äänentason säätöä? Ohjeen mukaan yritän opettaa mutta ei mitään. Telkkarina Sony Bravia 46X4500 ja vahvistimena Onkyo TX-SR508. Boxi on telkkarissa HDMI:llä ja optisella, vahvistimesta tulee HDMI telkkariin. Tai mieluummin opettaisin Sonyn kaukosäätimelle boxin kikat, Sonyn kapula on valaistu mistä tulee ISO plussa
   
 12. aphid

  aphid Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.06.2003
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  1
  HD6500 voi tehdä TV - kanavalistat valikosta uuden kanavalistan, johon laittaa ok:lla sitten kanavia ja ne tulee oikean reunan listaan. Sitten menee oikean reunan listan päälle ja painaa ok, tulee "poista / siirrä" valinta ja siirrä kun valitsee tulee nuoli ylös alas jolla voi siirtää oman listan sisällä niitä kanavia.

  Itselläni vaan ei nuo kanavat pysy listassa vaan laite tekee "automaattisen virityksen" melkein joka päivä ja asetusta ei saa pois päältä kanavahakuvalikosta, jolloin jonkun muxin kanavat häviävät omalta listalta, vaikka ne viritettyinä ovat niin ne pitää lisätä aina uusiksi listaan.
   
 13. Damstas

  Damstas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.09.2014
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisko joku laittaa kuvia tosta EPG:stä? Onko tuossa boxissa myös kanavien logot MTV3 HD, Fox HD ja Nelonen HD kanaville ja Friille? Mites maksukanavat?
   
 14. maikkeli

  maikkeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä tuli luovuttua uskollisesta Toppyn 5100PVRC HDMI -boksista kahdeksan yhteisen vuoden jälkeen. Koska uusista Toppyn malleista on pudotettu tap-tuki ja firmisten (sekä konkkien) laatu näyttäisi jatkavan entisiä (surkeita) latuja, niin oli aika katsella uusia merkkejä. Päädyin HDThunderin HD6500 -boksiin, joka vaikutti ennakkotiedustelun perusteella vähiten huonolta omien vaatimusteni osalta.

  Ohessa olisi nyt vajaan viikon käytön jälkeen HDThunderistä löytyneet plussat ja miinukset uusimmalla firmiksellä. Vertailukohtana käytin vanhaa Toppyani, kun ei ole muustakaan kokemusta.

  Plussat:
  + Toistaiseksi kaikki ajastukset ovat tulleet boksille *kop kop*. Toppy jätti randomilla nauhoittamatta ajastettuja ohjelmia. Tämä oli erittäin ärsyttävä piirre Toppyssa.
  + Ei ole kaatuillut (vielä). Toppylla tuli töpselituuletus ja neljän pisteen sammutus liiankin tutuiksi. Lukemani perusteella HD-ukkonenkin kaatuilee, mutta toivottavasti ei yhtä tiuhaan kuin Toppy...
  + EPG löytää kaikki ohjelmatiedot kaikille kanaville (Elisan kaapeli). Toppylla oli suuria ongelmia YLE:n kanavien EPG-tietojen kanssa (lisäksi oli pari muutakin ongelmakanavaa).
  + Kuvanlaatu on mielestäni parempi kuin Toppyssa (vertailukohtana tässä SD -kanavat, koska Toppyssa ei ollut HD -viritintä)
  + Super EPG on "riittävän" hyvä, vaikka ei pärjääkään Toppyn EPG -tapeille. Voittaa kuitenkin Toppyn oman EPG:n (IMO). Lisäksi EPG päivittyy riittävän rivakasti, jotta se pysyy käytettävänä.
  + Boksin käyttöliittymä toimii rivakammin kuin Toppyssa.
  + Ohjelmien haku EPG:stä oli mukava yllätys. Vielä kun saisi pultattua kiinni oikean näppiksen...
  + Nettiominaisuudet toimivat. Skippasin suosiolla HDThunderin oman ylihintaisen WI-FI -adapterin ja hommasin kolmannen osapuolen WI-FI -extenderin ja verkkopiuhan, jotka toimivat ainakin itselläni hyvin.
  + Ajansiirto toimii tietyin osin näppärästi
  + HD-kanavat näkyvät ongelmitta (ainakin ilmaiskanavat). Kaipa tämäkin on laitettava plussaksi, koska kaikissa laitteissa ei näin ole. Esim. oman telkan (LG) virittimellä on vaikeaa HD -kanavien kanssa.
  + Käynnistyy nopeasti normivalmiustilasta

  Miinukset / pikkunillitykset:
  - Käynnistyminen kestää syvävalmiustilasta. Toisaalta ei se Toppykaan millään Ferrarin nopeudella käynnistynyt. Etenkin, kun oli tapit pyörimässä.
  - Super EPG voisi näyttää enemmän ohjelman nimestä valitulla kanavalla. Nyt pätkäisee ohjelmien nimet turhankin aikaisin. Ruudulla olisi ollut käytettävissä vaakatilaa leveämpääkin listaan. Myös pystytilaa voisi käyttää tehokkaammin. Nämä havainnot siis 1080p tarkkuudella.
  - Ajansiirrossa olisi kätevää, jos näkisi jostain kuinka paljon laahataan live-lähetyksen perässä. Nyt mennään mutun voimalla. Tässä Toppy vie voiton.
  - Boksissa ei ole ilmeisesti Toppyn tyylistä kelausta, jossa tallennetta voi kelata läpi pitämällä kelauspainiketta pohjassa?
  - Tallenteilla ei editointimahdollisuutta. Tämä nyt ei ole itselleni kovin tärkeä. Käytin tätä Toppyllä lähinnä pätkimään tallenteita useampaan osaan, kun samaan tallenteeseen tuli mukaan useampia ohjelmia.
  - Valikkosulkeiset. Valikkoa saa vatkata kiitettävästi, jos haluaa poistaa esim. tallenteen. Pitää vielä kattoa saisiko tuota vatkausta ulkoistettua uskolliselle Harmonylleni, se kun taitaa myös komentosarjat.
  - YLE:n areena, Katsomo ja Ruutu olisivat olleet mainio lisä boksin nettipalveluihin. Iltalehti ja Kauppalehti ovat täysiä turhakkeita. Ei sillä että oletusfirmiksen sisältämä Foreca olisi ollut näitä yhtään tarpeellisempi, ellei satu olemaan turkulainen (en saanut vaihdettua kaupunkia mitenkään).

  Kaiken kaikkiaan olen (vielä) hyvin tyytyväinen tähän boksiin. Etenkin kun huomioi lukemani dissauksen tätäkin boksia kohtaan (ihan validejakin ongelmia toki ollut). Pientä nillittettävää toki löytyy minultakin, mutta mitään fataalia ei ole onneksi tullut vielä vastaan *kop kop*. Vanhan Toppyn voi siis jättää hyvillä mielin eläkkeelle :)
   
 15. zeniitti

  zeniitti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.06.2005
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onnistuuko tässä boxissa tallennetta katsoetta "hyppiä" mainosten yli kuten esim topfield tap Skipit? Käytössä vielä liki 10v vanha 5100pvr-c, johon tehty konkkapäivitys ja levyn kasvatus. Kokoeilin konkkapäivitettyä 600pvrc:tä ja oli se kyllä niin surkea, että piti ottaa vanha takaisin. Miracleboxiakin (joku dual twin härpäke) on testattu eikä siitä ollut kyllä mihinkään. Pakkohan se on johonkin vanha toppari vaihtaa, mutta on tässä tottunut liian hyvään...

  Onnistuuko EPG:stä tallennnusten tekeminen helposti? Entäpä hakusanoilla etsiminen, helposti?
   
 16. aphid

  aphid Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.06.2003
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei ole skip it tapaista binääri/puolitushakua, voi asetuksista valita muutamasta eri vaihtoehdosta yhden hypyn pituudeksi, vaikapa +3 minuuttia eteenpäin hypyn ja -1 minuuttia taaksepäin hypyn, hypätä 5 minuuttia sitten "2 kertaa eteen 1 taakse". Mutta ei älykkäästi.

  EPG ajastuksissa pitää erikseen valita kerta-ajastus tai toistuva vähän hassusti, kerta-ajastuksesta ei muokattua toistuvaa. Olemassa olevan tallennus EPG:stä kätevä jos on ajansiirtobufferissa niin levylle tulee tallennustiedosto alusta alkaen. Hakusanoille ei ole minkäänlaista tukea.
   
 17. jalkio

  jalkio Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2012
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan saanut ratkaistua tuota "kovalevy täynnä" vikaa?

  Toinen asia. Kytkin ulkoisen 2,5" kovalevyn laitteeseen ohjeiden mukaan, jotta ym. ongelma ei estäisi laitetta nauhoittamasta ohjelmia. Kun ajastettu nauhoitus oli tehty, niin laite ei listaa ulkoiselle levylle tehtyjä nauhoitteita ollenkaan ja levy ei näy valikoissa.
   
 18. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  41
  Onkä tämä HD6500 tämän hetken luotettavin boxi?

  Pitäisi varmaanhankkia varuiksi uusi boksi. Jollain tapaahan telkkaohjelmia pitää säilö parempaa katsomisajankohtaa varten ja samalla kun saa hypittyä mainosten ohi.
   
 19. Vesa

  Vesa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.02.2000
  Viestejä:
  1 032
  Saadut tykkäykset:
  2
  Minulla on HD6000 ja olen ollut siihen hyvin tyytyväinen.
   
 20. roverman

  roverman Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.11.2005
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten hd6500 pääse muokamaan ajastettuja ohjelmia?