HDThunder HD6000

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana cossu77, 11.11.2013.

 1. micco_81

  micco_81 New Member

  Liittynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi

  Löysin kyllä todella hyvän vastauksen kysymykseeni jo toisesta keskustelusta, mutta kun ei vaan puupää tajua..

  Elikkäs tuli eilen ostettua kyseinen boksi ja nyt alkoi hd-kuvanlaatu kiinnostamaan vähän enemmänkin kun noita ilmaisia ylen hd-kanavia eilen katselin. Ajattelinkin, että jos hommaisi tuon pelkän maksu tv-kortin operaattorilta (dna-kaapeli itsellä), joka näytti olevan 3,5€/kk ilman mitään lisäkanavia. Niin tuollahan pitäisi saada näkymään mtv3hd, nelonen hd ja fox hd, mutta siis se varsinainen kysymys, elikkäs mitä tuo meinaa kun on, että ei ole tukea vielä tuolle CI+? Mulla vähän nuo conaxit, CI:t ym. sekaisin. Saisinko siis tuolla maksukortilla edes noita hd kanavia näkymään ilman tuota CI+ juttua?

  T: Mikko
   
 2. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 421
  Saadut tykkäykset:
  175
  Meinaa sitä, että pelkkä kortti ei riitä noitten "ilmaistenkaan" näkymiseen, tarvitaan lisäksi myös CI+lukija ja tuki vastaanottimesta sille CI+:lle.
  CI+ on vain tiukennettu versio Conaxista.
  Se CI+ edellyttää läpisalausta, eli lähetys salataan "viimeiseen asti" laitekohtaisella salausavaimella, joka tehokkaasti "torppaa" CI+:lla salatun materiaalin "vuotamisen", mutta valitettavasti tarkoittaa myös, että mahdolliset tallenteet ovat ikuisesti sidottuja tallennuksen tehneeseen laiteyksilöön...

  T: Vesku
   
 3. unreal

  unreal Active Member

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä kyseisessä laitteessa on myös sisäinen Conax-korttipaikka (löytyy laitteen pohjasta), joten kysyjän kysymykseen vastauksena, CI+-tukea tai moduulia ei tarvita, vaan kortin voi laittaa suoraan kiinni kyseiseen lukijaan. Kortti pitää kuitenkin linkittää laitteeseen (voi kait tehdä netissä tai soittaa asiakaspalveluun). Tuon jälkeen nuo kolme "korttikanavaa" näkyvät.
   
 4. 2cv

  2cv Member

  Liittynyt:
  16.01.2014
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  5
  Huikan ohi aiheesta, mutta onkos antennitalouksille tarjolla muita maksuttomia hd-kanavia kuin ylen hd-kanavat? Tai saisiko antennitalouteen tässä ketjussa yllä puidulla tavalla mtv3-hd:n näkymään? Eli hyvin pienellä maksulla.. Vai tarjoavatko pelkkää korttia vain kaapelin piirissä oleville? Tän boxin myötä kun pääsi hd:n makuun niin esim mtv3 normilähetteenä on aikamoista mössöä..
   
 5. micco_81

  micco_81 New Member

  Liittynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse en osaa tuohon 2cv juttuun vastata (kuten en paljon muuhunkaan:) ), mutta samat ajatukset itsellä, kun hyvin jo 6v palvellut visionin boksi hajosi viime viikolla niin ostin tämän kyseisen boksin. Ja mielestäni normi kanavilla on huonompi kuva tämän kanssa mitä oli vanhalla laatikolla.

  Itseä nyt vieläkin askarruttaa tuo, että miten se nyt on (no eiköhän se dna:lta selviä jos tänään kysyisi), että näkyykö nuo 3 "ilmaista" hd-kanavaa ihan kuten unreal totesi ilman CI+ tukea ja ihan boksin omaan conax-lukijaan kortti laitettuna. Kun Vesku taas meinasi, että ei edes nuo kanavat näy ilman CI+:aa. Olisiko se niin, että ainakin dna-kaapeli asiakkaat saisi nuo 3 näkymään ihan conaxilla kun taas muut maksulliset hd-kanavat vaatii sitten tuon CI+:an?
   
 6. Mace73

  Mace73 Member

  Liittynyt:
  15.02.2005
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin Oulun DNA-kaapelissa ilmaiset YLEn HD-kanavat näkyvät telkkarissa ilman linkityksiä ja korttiakin. Tämä siis suoraan HD-telkkuun kytkettynä, HD-boxia pääsen kokeilemaan tänään. MTV3 HD ja Nelonen HD tarvitsevat sitten sen kortin ja linkityksen.
   
 7. micco_81

  micco_81 New Member

  Liittynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hedengreniltä vastasivat, että maksukanavia varten, myös HD, tarvitset operaattorilta linkitetyn kortin boksiin. Ja, että CI+ korttipaikka on kyseisen laitteen pohjassa jo valmiina, oon nyt ihan sekaisin tämän jutun kanssa. Tuosta vastauksesta tuli nyt semmoinen olo, että eikun hd-kanavapaketti kortti tilaukseen ja kortti boksin pohjaan niin heti näkyy, eli boksissa olisi jo tuo CI+ moduuli/tuki valmiina tuolla pohjassa, onkohan se nyt näin?
   
 8. tapiopar

  tapiopar New Member

  Liittynyt:
  17.09.2009
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Selvennyksenä. Asun siis HKI ja antennitalous. Käytössä hd6000 ja myös MTV total kanavapaketti maksukortilla. Ja HD-kanavat näkyy.

  Eli YLE HD 1 ja 2 näkyy vapaassa jakelussa ilman mitään korttia kyseisellä boksilla. MTV3 HD vaatii kortin että näkyy, mutta ei maksukanava-pakettia vaan ainoastaan DNA Welho tv-kortin eli sen jotain 3 euroa kuussa. Ja jos haluat maksukanavia lisäksi niin sitten kanavapakettia tilaukseen. Ja kortti siis menee sinne pohjaan kiinni, jossa on sisäänrakennettu CI+-maksukortinlukija valmiina. Joka tapauksessa se kortti täytyy linkittää sen boksin kanssa, että kanavat näkyy. (jos sellainen siis on käytössä)

  Selvensikö.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2014
 9. micco_81

  micco_81 New Member

  Liittynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo eiköhän tämä ala selviämään, kiitos selvityksestä.

  Se on kun en ihan täysin ole perillä näistä jutuista niin aiheutti vähän hämminkiä tuo, että kun HD:tä varten täytyy olla tuo CI+ tuki, pelkkä conax ei riitä. Ja olin siinä käsityksessä, että tästä boksista sitä ei löydy, mutta kyllä se nyt alkaa siltä kuulostamaan, että eikun hd-kanavapaketti tilaukseen ja kortti pohjassa olevaan valmiiseen korttipaikkaan niin se on siinä.
   
 10. MG42

  MG42 New Member

  Liittynyt:
  14.02.2014
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samsungin telkun kautta jos yrittää syöttää koodia niin urputtaa joidenkin uudempien leffojen kohdalla että kyseiseen tuotteeseen ei voi käyttää tätä koodia, mutta tämä on hyvä kierto konsti.
  Koneella käy headwebin sivuilla syöttämässä koodin ja sitten menee telkun kautta omaan profiiliin kirjautuneena katsomaan. Toimii kaikki leffat.
  Wi-fi telkun kanssa huomattavasti mukavampi katsoa ku boksiin alkaa viritteleemään kuppasta piuhaa.
   
 11. unreal

  unreal Active Member

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Selvennetään vielä: CI+ (CI tulee sanoista Common Interface) koskee vain ja ainoastaan tapauksia, jos halutaan käyttää erillistä, erikseen ostettavaa CI+-moduulia, johon kortti laitetaan ja moduuli puolestaan laitetaan laitteen Common Interface-liitäntään, jos sellainen laitteesta löytyy. CI+ ei liity millään tavalla asiaan, jos kortti laitetaan suoraan laitteen sisäiseen korttipaikkaan, esimerkikisi tässä HDThunderissa sinne laitteen pohjaan.

  Kortin vaativien HD-kanavien katseluun vaaditaan (yleensä) korttilinkitys (joka siis ei ole alkuunkaan sama asia kuin CI+), jota laitteen, johon kortti laitetaan, pitää tukea. Jos kortti laitetaan suoraan boksiin ilman erillistä moduulia, pitää boksin tukea linkitystä ja jos kortti laitetaan erilliseen moduuliin, pitää tuon erillisen moduulin tukea linkitystä. Tämän otsikon HDThunder tukee linkitystä tuossa boksin alla olevassa korttipaikassaan.

  Sinänsä on ihan totta, että tuossa boksissa olevassa CI-paikassa ei ilmeisesti ole CI+-tukea, mutta tuo sinänsä sotkee ajatuksia ihan turhaan, jos tarkoituksena on vain yksinkertaisesti saada kortin vaativat HD-kanavat näkyviin. Tällöin kannattaa unohtaa koko CI-paikan olemassaolo ja CI+, hankkia kortti operaattorilta, tehdä linkitys boksin "chip id"-tiedon mukaan ja laittaa kortti suoraan sisäiseen korttipaikkaan.
   
 12. Fernsehen

  Fernsehen Guest

  Liittynyt:
  21.02.2009
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilisestä iltapäivästä alkaen ovat tallenteet onnistuneet DNA:n kaapelissa (Helsinki) HD4000 boksilla. Tätä ennen yksikään ajastus ei onnistunut ohjelmistopäivityksen jälkeen. Maahantuoja on vastannut kiitettävästi lähettämiini sähköposteihin. Tehtaan edustaja on tutkimassa DNA:N signaalia ja ollut todennäköisesti yhteydessä DNA:n. Joka tapauksessa aikaisemmin käyttökelvoton laite toimii tällä hetkellä eli jotain DNA:lla on tehty. Eivät vaan taida näistä asioista mitään ilmoitella julkisesti?
  Miten teillä muilla, joilla HD6000 tai HD4000 boksi ei ole toiminut? Vai oletteko palauttaneet laitteen?
   
 13. micco_81

  micco_81 New Member

  Liittynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kyllä tämä nyt selkisi, kiitokset unreal.
   
 14. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 421
  Saadut tykkäykset:
  175
  Selvennyksenä:
  CI+ = Conax:in uudempi, tiukennettu versio!

  T: Vesku
   
 15. unreal

  unreal Active Member

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  No ei ole.

  CI+ on Common Interfacen uudempi versio, jossa liikenne moduulin ja katselulaitteen välillä on salattu. Salausjärjestelmänä CI+-moduulissa voi olla mikä tahansa, niin Conax, Viaccess, Irdeto tai mikä muu tahansa.
   
 16. Jaakko Härkönen

  Jaakko Härkönen Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.11.2003
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tähän mennessä yleisesti about puolet tallenteista on onnistunu ja eilen iltaiset 3 ohjelmaa on listan mukaan onnistunu. Seurataan tilannetta.

  Käytössä siis HD4000, DNA-kaapeli ja Helsinki.
   
 17. Sonnyyy

  Sonnyyy New Member

  Liittynyt:
  15.07.2007
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uutena mukavuutena tallenteissa on alkanut tekstitys katoilemaan, sen saa takaisin kun kelaa vähän taaksepäin mutta tympii silti.
   
 18. Wboxvelho

  Wboxvelho New Member

  Liittynyt:
  18.01.2012
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan jotain tehty dnakaapelissa. EIlen ja tänään epg näyttää ihan normaalilta. Jos niin toivottavasti on pysyvää ...

  Pieni lisäys. Ei nyt ihan normaalia sittenkään. Yle5 ja Teema, (HDinä), EPGssä on vain kaksi ohjelmatietoa... Jotain hyvää, mutta aina myös jotain huonoa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.03.2014
 19. Fernsehen

  Fernsehen Guest

  Liittynyt:
  21.02.2009
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama juttu minulla. YLE Fem HD ja YLE Teema HD EPG:ssä vain kaksi ohjelmatietoa. Sama juttu kaikissa laitteissa (Philips HD TV, Finlux HD digiboksi).
   
 20. karg

  karg New Member

  Liittynyt:
  27.02.2014
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jostain syystä Kutonen-kanavan kohalla boksi sanoo nykyään, ettei kanavaa voi näyttää. Signaali ja laatu hipoo maksimia. Boksin kautta kiertää antennipiuha makkarin telkkariin, missä Kutonen näkyy ongelmitta.

  EDIT: Jostain syystä boksin automaattinen haku viritti Kutosen väärälle taajuudelle. Viritin sen käsin oikeeseen taajuuteen, niin kanava rupes näkymään.
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2014