HDMI-vahvaria etsimässä hintaluokassa 500-600

Keskustelu osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana Karhumies, 17.02.2009.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
 1. Karhumies

  Karhumies New Member

  Liittynyt:
  05.02.2007
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aikeissani olisi päivittää vahvistimeni Toslink 5.1:stä (Yamaha RX-V550) HDMI-aikaan. Vahvistin tulisi nykyisellään seuraavien laitteiden kaveriksi:
  - Sony KDF-50E2000 (720p natiivi)
  - Xbox 360 (HDMI:llä sekä kuva että ääni)
  - Wii, PS2, Dreamcast, SNES ja MegaDrive (sekalaisilla analogisilla kuvaliitännöillä, jotka olisi jättekiva saada edes semilaadukkaasti upscaalattua 720p:ksi)
  - Oppo 981HD (SACD-soitto sekä DVD-kuva HDMI:tä pitkin)
  - tulevaisuudessa myös PS3 (BluRayn TrueHD-raita, jonka ilmeisesti tämä itse purkaa HDMI:hin)

  Toisin sanottuna pääsyyni vahvistimen ostoon on analogisten liitäntöjen upskaalaus 720p:ksi (KDF-50E2000 oma upskaalaus on niin luokatonta, että uskoisin Faroudjan piirin hoitavan homman huomattavasti paremmin - jos jollakulla on omia kokemuksia niin kertokaa toki), toiseksi tärkeimpänä mahdollisuus kuunnella SACD:tä ja DVD audiota suhteellisen hyvällä laadulla (budjettia ei ole tarpeeksi mihinkään high end audiovahvistimeen) ja kolmanneksi tärkeimpänä HDMI-sisääntulojen kokonaismäärän lisääminen (Sonyssa on vain 2kpl), että saan PS3:n kiinni laitteistoon ja BluRaystä 5.1 äänet ulos muuten kuin SPDIFinä kunhan sellaisen aikanaan hankin.


  Olen harkinnut seuraavia vahvareita:

  Onkyo 606 (499€ posteineen, Verkkokauppa.com)
  Yamaha RX-V 663 (n. 549€ + postit, useampi hintaseurannan liike)
  Denon 1909 (599€, Mareks)

  Kysymyksiä:
  1. Saako Yamahan +10% lisähinnasta Onkyoon nähden mielestänne rahoilleen vastinetta?
  2. Saako Denonin + 20% lisähinnasta Onkyoon nähden sekä + 9% lisähinnasta Yamahaan nähden mielestänne rahoilleen vastinetta?
  3. Onko halvin (eli Onkyo 606) paras valinta tässä tilanteessa? Säästetyllä satasella saisi nimittäin paria kymppiä vaille ostettua kaiutintelineet etukaiuttimille.
  4. Onko samassa hintaluokassa muita varteenotettavia 3+ kpl HDMI in-liitännöillä varustettuja vahvistimia ja mikä "tekee niistä parempia" kuin tässä viestissä lueteltu kolmikko?

  EDIT: Saa toki myös ilmoitella, jos jopa jokin halvemman hintaluokan vahvari täyttää em. kriteerit. Se olisi nimittäin paras mahdollinen tilanne.
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2009
 2. sakali

  sakali Active Member

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 218
  Saadut tykkäykset:
  1
  Yammussa on vain kaksi hdmi-sisääntuloa.
   
 3. Jack Duluoz

  Jack Duluoz New Member

  Liittynyt:
  17.02.2009
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on sama missio menossa, kun vanhan jvc:n optinen liitäntä meni rikki. Itse käytän pääosin PS3:sta, joten upskaalaus ei ole välttämätön (ps hoitaa sen).

  Onkyo kiinnosti myös, mutta sen kuumenemista kritisoidaan, pelkona lähinnä, että pieni poikani polttaa siinä sormensa. Asettaa tosin myös haasteita sijoittelulle. MB:n testissä tuo Onkyo kuitenkin pesi yamahan selvästi.

  Sony STR-DG820 lienee myös kohtuullinen vaihtoehto, hieman edullisemmasta päästä. Siitä on tullut ristiriitaisia arvioita: esim. What hifi antaa 5 tähteä, mutta MB haukkui hieman. http://whathifi.com/Review/Sony-STR-DG820/

  Jos Englannista löytyisi Suomeen toimittava putiikki, harkitsisin Pioneer VSX-1018AH-K laitetta.. arviot verkossa ovat hyviä ja laite on mielestäni tyylikäs. USB ei ole varmasti haitaksi - voi käyttää ipodia kaukosäätimellä. Tuosta joutuu maksamaan Helsingin kivijaloissa 900€, mutta Englannista sen saisi puolella tosta... mutta kun eivät toimita.. Tuon pikkuveli 918 lienee myös hyvä, mutta siinä ei ole tuota upskaalausta, ja se on 5.1.
   
 4. KaparZo

  KaparZo New Member

  Liittynyt:
  22.04.2008
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve!

  Itselläni on onkyo-606 ollut käytössä noin. 5kk ja olen ollut erittäin tyytyväinen! Tv-tasosta takalevy pois joten ilma kiertää paremmin ja vahvari ei lämpene niin helposti. Kyllähän se kuumenee jos päivän pitää sitä päällä mut en kyllä sormiani ole siinä polttanut :rolleyes:

  4 hdmi liitäntää kyllä hyvä koska nyt ja 2 käytössä ( ps3+topfield ) ja jatkossa varmaankin kannettava siihen kiinni niin vielä 2 paikkaa löytyisi. Itse suosittelen kyllä onkyota, 499 hinta ei paha ja saa uude ääniformaatit myös.
  Aika paljon kuumemiseen vaikuttaa millaseen tilaan vahvarin laitetta, jos ilma pääsee hyvin kiertää niin ei ongelmaa:thumbsup:
   
 5. The Crusher

  The Crusher New Member

  Liittynyt:
  04.08.2002
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sotketaan pakkaa omallakin mielipiteellä. Itse en uskaltanut Onkyon 606:sta ostaa, kun forumeilta löytyi kovin paljon vikaantumisia ko. laitteessa. Johtuneeko kuumenemisesta vai mistä, en tiedä. Mietin ostoa useita viikkoja.

  Käänsin katseen Denonin 1909 vahvariin eikä ole tarvinnut pettyä. Sointi verrattuna edelliseen HK:n vahvariin on ihan erimaailmasta. Tietty kaiuttimetkin voi vaikuttaa (Chorus 662). Sointi nykyisellään on selkeästi miellyttävämpi ja dynaamisempi. Aydissey multieq systeemi oli myös todella iloinen yllätys, miten hyvin se toimii! Tästä oli joku topic forumillakin, jossa asiaa on puitu. Varsinkin kerrostalokäytössä kuten itsellä, tuosta on paljon iloa.

  Jos jotain huonoa voisi mainita, niin kaukosäädin on aika surkea, mutta kyllähän tuohonkin jo on pikkuhiljaa tottunut. Toimintoja kun löytyy kapulan molemmin puolin ja toiselta puolelta luukun takaa... :hitme: Kukahan ihme tuonkin on onnistunut keksimään...

  Vahvarin kautta kiertää nykyisellään Xbox360 Componentin kautta sisään, Sonyn Bluray HDMI sisään, PC HDMI sisään ja yksi HDMI sisäänmeno on vapaana. HDMI outista menee piuha tykille. AV-ominaisuuksien säätö onnistui suhteellisen helposti eikä ongelmia ole ilmennyt.

  Toinen HDMI out olisi tietty plussaa niin sais tarvittaessa liitetyä myös LCD telkkuun kuvan noista laitteista, mutta toisaalta aika vähän sille on tarvista tällä hetkellä. Hankkiipahan HDMI splitterin jos siltä tuntuu.

  Jokatapauksessa uskallan kyllä suositella ko. laitetta omasta puolesta. Ei varmaan mene hankinta paljoakaan metsään jos satut Denonin ostamaan. :)
   
 6. Jack Duluoz

  Jack Duluoz New Member

  Liittynyt:
  17.02.2009
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löytyykö Denonia alle 500€ mistään? Tuo hinta on oikeastaan periaatesyistä kattona - toistaiseksi. Ulkomailta saa tuohon hintaan tosin jo Sonyn DG2400:sta..

  Yamaha 663:a saa muuten ainakin Koneboxista 545 hintaan, sis. toim. kulut.

  Whathifi on hehkuttanut DSP-AX763:a parhaaksi tuossa hintaluokassa. Se on oikeastaan vahvistin, sillä radio puuttuu. Sitä ei tosin myydä mannereuroopassa, mutta briteistä saa jopa alle 400€, Suomeen toimittavista liikkeistä ainakin reilulla 400:lla. Mutta en tiedä miten tuossa toimii huollot & takuut..
   
 7. Karhumies

  Karhumies New Member

  Liittynyt:
  05.02.2007
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin tosiaan, tällä konstillahan saan tarvittaessa yhden HDMI-sisääntulon korvattua. X360 720p komponenttilähtö kun on sekä ammattilaistestien että omien kokeilujen perusteella niin laadukas, ettei häviä käytännössä juuri yhtään HDMI:lle. Haluaisin silti vahvistimeen 3 HDMI-iniä, jotta saan tarvittaessa HDMI-läppärin kytkettyä laitteistoon. Tästä syystä Yamaha tipahtaa pois heti kättelyssä, sillä kuten sakali jo huomauttikin:

  Eniten päätöstä vaikeuttaa 100€ hintaero Onkyo 606 ja Denon 1909 välillä. Jos Suomessakin myytäisiin Denon 789-mallia vaikkapa tuohon Yamahan hintaan eli 545€, niin ostaisin aivan ehdottomasti mieluiten sen.
   
 8. Karhumies

  Karhumies New Member

  Liittynyt:
  05.02.2007
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiintoisa vahvistin. En itse ole koskaan tarvinnut multi CH iniä mihinkään, joten ehdottomasti harkinnan arvoinen vaihtoehto. Pitääpä etsiä jostain kotimaisia arvosteluja tuotteesta.

  Verkkokaupassa hintaa 390€ + postikulut 10 € = tämän ketjun vahvareista ylivoimaisesti edullisin.
  http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=33874

  EDIT:

  Takapaneeli:
  http://img98.imageshack.us/img98/4113/strdg820rearpanel1ld4.jpg
  Pieni miinus siitä, ettei takapaneelissa ole sähkövirran läpivientiä. Tämä ratkeaa kuitenkin muutaman euron jatkojohdolla. Paljon suurempi miinus wanhojen konsoleiden parhaan kuvasignaalin, S-videosisääntulojen puutteesta. Ratkennee kuitenkin hankkimalla monitoriin 2kpl muutaman euron hintaisia S-video-SCART-adaptereita ja pyörittelemällä kaukosäätimillä sisääntulot kohdalleen.

  MikroBitin arvostelu:
  http://www.mbnet.fi/tuoteseuranta/tuotekortti.aspx?id=3764

  Speksit:
  http://www.sony.fi/product/hcs-home-cinema-receiver/str-dg820#pageType=TechnicalSpecs
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2009
 9. belmont

  belmont New Member

  Liittynyt:
  27.11.2008
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yamahaa näin espoossa suomenojan mustassa pörssissä "remonttihintaan" 499€. Tästä kyllä viikko - pari aikaa.
   
 10. Karhumies

  Karhumies New Member

  Liittynyt:
  05.02.2007
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tilasin juuri Sony STR-DG820 Verkkokaupasta. Kerron käyttökokemuksia tuotteen omaan ketjuun, kunhan vaffe saapuu perille (arvioitu toimitusaika 7-12 arkipäivää) ja olen saanut kaikki liitännät tehtyä.
   
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.