HDMI ongelma Samsung LE46B535

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana pniemi, 14.04.2015.

 1. pniemi

  pniemi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.11.2002
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vanha mutta hyvin palvellut Samsung alkoi vihoittelemaan, katsoin viikonloppuna nettistreamejä läppäristä VGA-liitännän kautta. Välillä tuli ihmeellisiä kuvahäiriöitä ja kohinaääniä jotka menivät ohi käynnistämällä streamin uusiksi ( vlc/flash) mutta kun siirryin takaisin katsomaan tv-kanavia satelliittiboxin kautta kuvassa olikin yhtäkkiä pelkästään vihreä väri. Tämä vika toistuu kaikista 3:sta HDMI-inputista, kuva näkyy mutta vain vihreä väri on käytössä. Boxeina canalin hd-pvr 101st, topfieldin tf-520pvrt ja phillipsin bdb-3000 blueray-soitin. VGA:n kautta kuva näyttisi tulevan ok ulos samoin canalin boxi toimii scart-liitännän kautta ja värit näkyvät on television picture test- testikuvalla.
  Mikähän tuohon nyt iski, ko. laitos on sen verran vanha että ihan ensimmäisenä en sitä ole huoltoon viemässä mutta onko tuosta mennyt nyt elektroniikkaa rikki vai meniköhän joku asetus ketuilleen?
   
 2. pniemi

  pniemi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.11.2002
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  Postataan vanhaan mutta ongelmaan löytyi lopulta ratkaisu. Jostakin syystä huoltomenusta, adc valikosta löytynyt G-Gain arvo oli muttunut liki kaksinkertaiseksi verrattuna muihin ( R/B-Gain ) ja tämä aikaan sai vihreän kuvan.
   
 3. dj_pirtu

  dj_pirtu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.09.2005
  Viestejä:
  345
  Saadut tykkäykset:
  5
  Vanha ketju mutta jumankauta, tuli abaut sama ongelma mutta punaisen värin kanssa, se oli kadonnut melkein kokonaan. Siellähän se oli huoltovalikossa offset persiillään, se takasin muiden värien tasolle ja toimii! Sama telkkari siis kyseessä.