HDMI CEC & Onkyo & Samsung tv & HTPC + VU+ APUJA!!!

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana PaksuMake, 21.02.2012.

 1. PaksuMake

  PaksuMake Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei!
  Onko kenelläkään kokemusta ym tai vastaavasta kokoonpanosta. LAitteisto olis tarkoitus sijoittaa siten että vahvistin (onkyo 805) tulee piiloon , digiboxi (vu +) sekä pc samaan paikkaan , eli infrapunasäteen tavoittamattomiin. Ainoastaan Aktiivikaiuttimet genelec 8030a sekä samsung tv jäävät "näkyviin" eli seinälle.
  Tarkoitus olisi ohjata laitteistoa kuitenkin suht inhimillisesti. PC:n ohjaus onnistuu logitech dinovo minillä , digiboxin ohjaus mahdollisesti ipad apilla mutta vahvistimen ohjaus , miten se käytännössä hoidetaan.
  Tuohon malliin on saatavana (kenties) jotain IR silmää RI porttiin vahvistimen taakse. Mietityttää ajatus jossa laitan tv: vahvarin hdmi monitor outtiin ja nuo muut laitteet sitten kytken vahvarin hdmi inputteihin ja toiveena olis että josko voisin jotenkin käyttää hdmi cec tekniikkaa tämän kytköksen ohjaukseen mutta kun en pääse testaamaan (vielä) eikä uskokaan kovin suuri ole että tämä homma näin toimisi , toivoisin kommentteja ja vaihtoehtoisia ratkaisuja miten saisin ohjattua koko hässäkkää siten ettei muiden laitteiden tarvisi olla näkyvillä vaan voisin piilottaa ne pois näkyvistä muutaman metrin päähän teeveestä.
  kiitos nam.
   
 2. Petri94

  Petri94 Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.06.2009
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  Logitechin Harmony kaukosäädin ja sille RF-lisäyksikkö voisi olla käyttöösi sopiva. Sillä voisi käskyttää televisiota suoraan ja RF-lisäyksikön kautta onnistuisi sen säteellä olevien laitteiden ohjaus. Eli siis vahvistin ja digiboksi, mikäli vahvistinkin on tulossa siis pc:n ja digiboksin kanssa samaan paikkaan. Tälle ratkaisulle hintaa tulee ilmeisesti noin pari sataa?

  Mikäli digiboksin ohjaukseen riittää iPad app, voit myös hommata IR-silmän onkyoon jolloin ohjaus onnistuu sen omalla kaukosäätimellä. Tämän liittäminen ei sitten onnistu onkyon RI-liittimeen (siihen voi liittää esim. Onkyon CD-soittimen, jolloin sitä voi ohjata vahvistimen kaukolla), vaan IR-in liittimeen, joka myös näytti löytyvän mallista. Ulostulokin IR:lle löytyy, mutta sille ei tarvetta ole. Ulkoinen IR-silmä ei taida montaa kymppiä maksaa, pitää vain selvittää millainen silmä vahvistimelle kelpaa.

  HDMI:n CEC voi myös tukea ainakin vahvistimen volumen säätöä telkkarin kaukolla, ainakin itsellä toimi LG:n telkkarin kanssa Onkyon 709:llä. Vahvistimen lähteitä sillä ei taida olla mahdollista valita, edes samanmerkkisten laitteiden välillä.(?)
   
 3. PaksuMake

  PaksuMake Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  onko tietoa siitä minkä silmän tarvisin , tässä ongelma on nimenomaa kysymys siitä että miten toimii tuo hdmi cec , eli jos kytken telkun hdmi monitor outiin niin kulkeeko siitä toiseen suuntaan , eli vahvistimen läpi noille laitteille signaalia..
   
 4. Petri94

  Petri94 Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.06.2009
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kulkee läpi, mikäli laitteet tukevat toisiaan. Esim. jos sammutat telkkarin, sammuu myös vahvistin ja lähde. Kun taas laitat vaikka digiboksin päälle pitäisi sen käynnistää vahvistin ja valita oikea input ja vahvistin taas käynnistää tv:n ja kytkee oikean inputin. Näin ei valitettavasti usein käy, varsinkaan erimerkkisten laitteiden kesken.

  Ohjekirja sanoo että IR-systeemin pitäisi olla joko Nilesin tai Xantechin multiroom kit, mutta ilmeisesti halvempiakin ratkaisuja on saatu toimimaan. Itsellänikin ollut mielessä tuollaisen silmän hankkiminen, joten voisin hieman selvitellä mikä siihen kelpaisi. Itselläni laite on takana vasemmalla, jonne pitää sitten aina osoitella kun haluaa säätää. On tosin sen verran pieni vaiva ettei ole vielä tullut tuota systeemiä sen enempää mietittyä.

  Edit: Tietysti tuohon kävisi joku tavallinen IR-extender myös, eli silmä jonnekin TV:n lähelle ja lähetin sitten vahvistimen luokse.
   
  Viimeksi muokattu: 21.02.2012