HDFury ja LLDV -> HDR -muunnos

Keskustelu osiossa 'Videoprosessorit' , aloittajana nepa, 22.03.2023.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Ajattelin, että tehdäänpäs tälle ihan oma ketju.

    En ole itsekään kuin vasta viikon verran tähän aiheeseen tutustunut, joten viisaammat korjatkoon minun virheeni. :)

    Eli ensin vähän taustaa.
    On olemassa projektoreita ja televisioita, jotka eivät tue Dolby Visionia eikä oma HDR10 tone mapping -toteutus ole kovin hyvä. HDFury -laitteella voi tehdä pienen huijauksen, jossa soitin luulee, että näyttölaitteessa on niin kutsuttu Low Latency Dolby Vision (LLDV). Low Latency Dolby Vision eroaa normaalista Dolby Visionista siinä, että tone mappayksen tekee soitin eikä näyttölaite.
    Kun soitin luulee, että näyttölaitteessa on LLDV, tekee se tone mäppäyksen ja lähettää kuvasignaalin HDFurylle. Normaalisti soitin saa näyttölaitteelta tiedon siitä, mihin kirkkauteen LLDV -tone mäppäys pitää tehdä. HDFuryn tapauksessa HDFuryyn voi asettaa itse nuo kirkkaustiedot, mihin soitin tekee tone mäppäyksen. Eli voit itse laittaa HDFuryyn näyttölaitteesi maksimikirkkauden ja tone mäppäys tehdään siihen.

    HDFury puolestaan tekee HDR10-muunnoksen ja projektori saa HDR10-kuvasignaalin, joka on valmiiksi tone mäpätty.

    Voi kuulostaa sekavalta, mutta on todellisuudessa yksinkertaista. Tutkit ensin vain, mikä on näyttösi maksimikirkkaus HDR-tilassa. Asetat sen lukeman HDFuryyn ja LLDV -> HDR -toiminnon päälle. Ja soittimesta sitten Dolby Vision päälle. Soittimen pitää tukea Low Latency Dolby Visionia. Tavallinen DV ei riitä.

    Tässä listaa soittimista, jotka osaavat tehdä LLDV:n:

    Soittimet, jotka osaavat ulostaa LLDV:tä kaikelle DV-materiaalille:
    – Sony Players (UBP-X700, UBP-X800/M2, UBP-X1100ES …)
    – Apple TV 4K
    – Shield Pro
    – Xbox One X/S
    – Panasonic UB820/UB9000
    – Oppo 203/205
    – Fire Stick/Fire Cube (Netflix/ATV App)
    – Chromecast (Netflix)

    Soittimet, jotka osaavat ulostaa LLDV:tä DV, HDR10 ja SDR -materiaalille:
    – Oppo203/205
    – Apple TV 4K
    – Sony UBP-X700, UBP-X800/M2

    Sitten vähän omia kokemuksia.

    Heti alkuun pitää sanoa, että en olisi uskonut, miten hyvin tuo käytännössä toimii.

    Tykkinä on Bomaker Polaris UST-tykki. Halvan pään ust-projektori, jossa on kuitenkin kirkkautta ihan kivasti. (Tykistä on keskustelua ust-tykkiketjussa ja pidetään pelkkä tykkiin liittyvä keskustelu siellä)

    Soittimena on AppleTv 4K ja Pana 820.

    Ja HDFury on halvin malli, Arcana. Tämä muunnos onnistuu myös muilla, halvemmilla, laitteilla. Mutta ainakin oman tykin kohdalla ongelmana on se, että muiden laitteiden kohdalla pitää HDR-tila pystyä laittamaan manuaalisesti päälle. Bomakerissa ei sitä mahdollisuutta ole, vaan HDR-tila menee automaattisesti päälle, kun tykki tunnistaa sen. Ja HDFury mahdollistaa tuon oikean bitin signaalissa, jotta tykki tunnistaa HDR:n. Siksi valitsin HDFuryn.

    HDFuryn käyttöön ottamisessa oli pieni ongelma se, että eksyin HDR-valikkoon LLDV-valikon sijaan. Toinen oli se, että en heti hoksannut, että HDFuryn asetusten muuttamisen jälkeen pitää käydä AppleTV:n puolella vaihtamassa signaali HDR/SDR-signaaliksi ja takaisin Dolby Visioniksi, jotta uuden kättelyn jälkeen HDFuryn asetukset ovat voimassa.

    Yritin lukea netistä muilta foorumeilta HDFuryn käyttämisestä yms. mutta satojen sivujen lukeminen ei kauheasti naurattanut. Joten yritin sitten omalla nörttilogiikalla miettiä, miten laitetta voisi parhaiten hyödyntää. Monilla foorumeilla vain mainittiin, että kokeile eri maksimikirkkauksia ja valitse se, mikä on sopivin. Jotenkin tuollainen arpominen vain ei tuntunut oikealta. Varsinkin, kun jotkut ehdottivat kirkkausasetukseksi 1000 nitiä, mikä käytännössä on poistaa koko HDFuryn ketjusta.

    Joten sisäinen nörttini päätti tehdä siten, että etsin ensin Juutuubista videon, jolla sain tutkittua tykin maksimikirkkautta HDR-tilassa. Siis tykin omassa HDR-tilassa, ilman HDFuryä.

    Käytin tätä videota
    Jälkikäteen löysin muitakin vähän parempia, mutta tuokin toimi.
    HDFury Arcanassa voi ikävästi säätää maksimikirkkautta vain 50 nitin askelissa. Se on tykille aika iso harppaus. Mutta toisaalta teki säätämisen melko helpoksi.
    Tuon videon avulla tutkin sekä valkoisen että myös muiden värien maksimikirkkautta. Se oli suunnilleen 120-130 nitin alueella. Selkeästi yli 100 ja kuitenkin selkeästi alle 150.

    Joten järkeilin siten, että HDFuryä ei kannata laittaa 150 nitin maksimiin, koska silloin 20-30 nittiä kirkkauden yläosassa on sellaista, jota ei voi näyttää. Tykin HDR-tilassa säädin tykin kontrastia siten, että valkoinen alkoi palamaan puhki 100 nitin kohdalla. Tein samaa myös erikseen pääväreille. Ihan mielenkiintoisesti päädyin melkein samoihin lukemiin (ihan pari askeleen erolla) kuin netissä olevat muiden kalibroidut asetusarvot. Ja kuva on ihan mukavan neutraali nyt.

    Tuo auttoi myös saamaan kuvaan kirkkautta lisää. SDR-katselussa kontrasti on 50-60 lukemissa ja HDFuryn avulla voi kontrastin vetää yli 80 ennen kuin valkoinen alkaa palamaan puhki.

    Tämä on ihan hyvä testivideo HDR:lle.

    Tuossa on samoja maisemia eri maksimikirkkauksilla. Tykin omalla HDR:lla katsottuna kirkkaudesta riippuen kuva on joko liian tumma tai valkoiset palavat puhki. HDFuryn avulla jokainen noista näkyy hyvin, kirkkaasti, valkoiset eivät pala puhki ja pilvien yksityiskohdat näkyvät hienosti.

    Voin ehdottomasti suositella HDFuryä, tai noita muita halvempia vaihtoehtoja, jos vain kullakin toimivat.
    Tietenkin voi miettiä, että onko nyt mitään järkeä tone mäpätä 100 nittiin, mikä on periaatteessa sama kuin SDR. No ainakin se etu on, että saa bt.2020 -värit käyttöön. Ja toisaalta saa myös DV:n dynaamisen tone mäppäyksen kohtauskohtaisesti. Ja myös tuon kontrastin saa korkeammalle ja kuvan yleisen kirkkauden paremmaksi. Veikkaisin, että tuo tuo myös enemmän erottelevuutta sävyihin, kun mustan ja kirkkaan välinen ero on suurempi...

    Olen tosin miettinyt sitä, että eikös tuossa nyt tule kaksi tone mäppäystä, jos tykki tekee vielä signaalille omansa? Mutta, jos lopputulos on näin hyvä kuin on, niin ei tuolla ole merkitystä.

    Ja hyvin näyttää toimivan myös vahvistimen kanssa. Eli välissä on Denonin vahvistin ja vasta sen jälkeen ketjussa HDFury ja sitten projektori.

    HDFury osaa siis päästää SDR- ja HDR-signaalit sellaisenaan läpi ja ottaa osaa ketjussa vain, kun tunnistaa LLDV:n. Joten huoletta voi katsoa muuta kuin DV-materiaalia ilman pelkoa, että HDFury muokkaa niitä.

    Eli en kaikkea itsekään aiheesta vielä tiedä. Mutta laite toimii todella hienosti. Tietenkin pääasia on katsoa ohjelmia ja leffoja, jotka näkyvät hienosti, mutta HDFuryn ansiosta on myös ihan kiva illalla katsella Juutuubista DV-testivideoita, joissa on eläimiä yms. Jokainen näkyy todella mahtavasti ilman mitään palamisia yms. Mutta, jos noita videoita yrittää katsoa tykin omalla HDR:llä niin itku pääsee.

    Jostain syystä pari kertaa on käynyt siten, että AppleTV on vaihtanut itsestään DV:stä normaaliin HDR10:aan. Olen huomannut tuon sitten kuvassa aika nopeasti kyllä. Ensin tosin säikähdin, että eikö LLDV toimikaan oikein, kunnes huomasin, että koko kuvatila oli muuttunut. AppleTv muuttaa tilan pois DV:stä, jos HDFury käy pois päältä yms. Joten voi olla, että tuossa on joskus joku kättelyongelma tai muuta ja kun AppleTV ei tunnista DV:tä, niin se vaihtaa siitä pois. No, pieni ongelma nyt, kun sen tietää.
     
    Viimeksi muokattu: 22.03.2023
    hansolo ja noeikujoo tykkäävät tästä.
  2. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Hyvä, että joku jaksaa perehtyä aiheeseen. Eikös UHD levyillä ole käytössä HDR10 eli Arcanasta on iloa vain DV:n kanssa?
     
    Viimeksi muokattu: 22.03.2023
  3. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    http://forum.zidoo.tv/index.php?thr...for-rtd1619-players-vs10-sdr-pdf-added.82695/

    ^ Tuolla sivustolla ohjeet miten onnistuu esim. Zidoon laitteilla LLDV ilman HDFurya.

    LLDV onnistuu käsittääkseni kaikilla Android laitteilla missä RTD1619 -piiri. Ymmärtääkseni tuo toteutus kulkee nimellä VS10 näissä boxeissa.


    Can devices that Dolby Vision always handle HDR10 also?
    Not always. Vizio’s 2016 Reference Series is an example of TV sets that can handle Dolby Vision but not HDR10, at least not at launch, at the time of writing. Reportedly, this will follow with a future software update. Most of the time however, TVs with Dolby Vision support HDR10. That’s because Dolby Labs has developed a ‘universal playback solution’ for HDR, internally called ‘VS10’. In its press releases, Dolby describes VS10 as follows:

    - “As a universal HDR playback solution, Dolby Vision VS10 offers unique value by combining the ability to play back Dolby Vision content as well as other HDR profiles based on the SMPTE ST 2084 standard through one integrated playback solution. This enables a high-quality HDR experience on products ranging from entry level to high end by leveraging the capabilities of the respective hardware as much as possible.”

    It may not be clear from this description but VS10 supports HDR10. The playback solution for devices will receive any HDR format based on SMPTE ST-2084 and ST-2086. Of course, it delivers the best HDR experience with Dolby Vision. Devices based on Dolby Vision VS10 will play back a variety of HDR content types, including HDR10 from Ultra HD Blu-ray and UHDA-certified HDR content.

    VS10 has been adopted by several semiconductors manufacturers already, including HiSilicon, Mediatek, Mstar and RealTek. TVs made using these chipsets should be able easily to support HDR10.




    Mut joo omille väsyneille aivoille tuo LLDV & VS10 etc. - kombo on niin sekava soppa etten halua miettiä millä nimellä mikäkin toteutus tai termi kulkee ja miten se toimii.. Kunhan vaan näyttää hyvälle.
     
    Viimeksi muokattu: 22.03.2023
  4. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Nuo halvemmat laitteet ja niiden toteutukset ovat varmasti hyvä vaihtoehto, jos haluaa ja jaksaa perehtyä aiheeseen. :)
    Ja ehkä säätää vähän enemmän firmwarejen yms. kanssa. Toisaalta noissa harrastajatoteutuksissa useasti tulee kaikkia kivoja säätöjä, joita ei välttämättä isommissa kaupallisissa toteutuksissa ole. Mutta nekin sitten vaatii säätämistä. :)
    Mutta hyvä, että on vaihtoehtoja.

    Sen verran vielä yleisesti HDFuryistä, että ilmeisesti Arcanaa paremmissa malleissa nuo kirkkaudensäädöt yms. pystyy tekemään paljon tarkemmin. Saisi ne loputkin nitit hyödynnettyä.

    edit: nitit saa toki kuvan kirkkauden puolesta nytkin, mutta 100 nitin maksimiin pitää kompressoida tuota enemmän kuin vaikkapa 120 nitin.
     
    Viimeksi muokattu: 22.03.2023
  5. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Joillakin levyillä on HDR10 ja joillakin DV.

    Jos omistaa Sonyn tai Oppon oikean mallin (näkee ylhäältä taulukosta), niin voi konvertoida HDR10:n LLDV:ksi ja siten hyödyntää HDFuryä. Sama onnistuu myös AppleTV:llä jokaiselle striimipalvelulle. Striimipalveluissakin osa on HDR10-matskua, jolloin niidenkin kanssa saa tuon LLDV-hyödyn.

    Jos taas on Panan soitin, niin ei voi konvertoida HDR10:aa LLDV:ksi, mutta voi puolestaan käyttää Panan omaa HDR Optimizeria. Itse yleensä sillä teen HDR -> SDR -muunnoksen, mutta säilytän laajemman bt.2020 -väriavaruuden.

    Eli vähän soittimesta riippuu, että voiko myös HDR10-matskun kanssa hyödyntää HDFuryä.

    Edit: yksi paikka, missä HDFuryä voisi käyttää on Samsungin tv:t. Nehän eivät tunnetusti tue DV:tä (vai joko tukevat?).
     
  6. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Aivan. Itselle on tullut vastaan vain HDR10 UHD levyjä. Varmaan kannattaa antaa tykin (JVC N5) hoitaa HDR tone mapping, vaikka soittimessa (Panasonic DP-UB424) onkin HDR Optimizer? Muistelen lukeeni jostain, että HDR Optimizer luottaa levyllä olevaan metadataan, joka ei välttämättä aina ole kovinkaan luotettava.
     
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Joo, ehdottomasti kannattaa käyttää tuota tykin omaa. Sitähän on kehuttu melkeinpä maailman parhaaksi. :)
     
    noeikujoo tykkää tästä.
  8. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Mitenkäs htpc suhtautuu ylläolevaan, allekirjoittanut kun ei omista uhd-soitinta eikä ainuttakaan uhd-levyä. Kaikki hdr-matsku tulee kovalevyltä.
     
  9. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Jos htpc osaa LLDV:n, niin kait se toimii... En yhtään tiedä voiko htpc:llä toistaa DV:tä tai LLDV:tä.
     
  10. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Olisikohan JVC DLA-N5:n kanssa hyötyä tuosta HDFury Arcanasta, jos saisi Dolby visionin käyttöön? JVC:n Frame Adapt HDR toimii muuten hyvin, mutta elokuvilla pimeissä kohtauksissa kuva jää hieman haaleaksi, jos Theather optimizer on High- asennossa. Mid-asetuksilla kuva jää taas pimeissä kohtauksissa liian tummaksi. Theater optimizer on siitä hyvä, että se osaa ottaa huomioon kuvakoon muuttumisen 16:9- ja 2.40:1-tilojen välillä, mutta en ole saanut säädettyä sitä ihan optimaaliseksi. Toinen tapa olisi säätää HDR level asetusta, mutta sitä ei voi tallentaa erikseen eri kuvasuhteille.

    upload_2023-10-10_9-12-50.png
     
    Viimeksi muokattu: 10.10.2023
  11. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Ainakin mm. Dave Harper kokee tuon hyödylliseksi jopa JVC NZ9.

    [​IMG]
     
    nepa ja noeikujoo tykkäävät tästä.
  12. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Vaikea sanoa, mutta itse ainakin tykkäsin sen tuottamasta kuvasta. Varmaan tuohon JVC:n toteutukseen, jos vertaa, niin vastausta ei tiedä ennen kuin kokeilee. Mulla olisi yksi vähän käytetty Arcana myynnissä. Jos kiinnostaa, niin nakkaa privaa.
     
    noeikujoo tykkää tästä.
  13. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    noeikujoo ja nepa tykkäävät tästä.
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Totta. Jos vain JVC:ssä voi pakottaa HDR-tilan päälle, niin tuo toimii. Eikös tuossa ollut se, että tuo ei ilmoita hdr-tilasta näyttölaitteelle, niin ei kaikkien kanssa toimi? Ainakin silloin, kun oman Arcanan tilasin, niin tuo oli syy siihen, että päädyin Arcanaan.
    Toinen asia on se, että joillakin nuo halpislaitteet ovat olleet todella herkkiä hdmi-kaapeleille. Jotkut laitteet näyttävät vaativat hyvät kaapelit, jotta kuva ei pätki. Mutta jos kaikki on kunnossa ja JVC tukee hdr-tilan manuaalista päälle laittamista, niin ehdottomasti tuo on järkevämpi ostos.
     
    noeikujoo tykkää tästä.
  15. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    JVC:ssä voi pakottaa HDR tilan päälle tai se tunnistaa sen sisään tulevasta signaalista automaattisesti. HDR-tilassa picture mode valinnat ovat Frame Adapt HDR, HDR10, Pana-PQ ja HLG. Itse käytän toki automaattista tunnistusta, koska suoratoistopalveluissa materiaali vaihtelee paljon SDR:n ja HDR:n välillä.
     
    nepa tykkää tästä.
  16. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Mniiin siis näissä halpiksissa ei ole sitä ns. HDR pakotus chippiä, mikä löytyy HDFuryn tuotteista. Siksipä nämä ei oikein käy UST laitteille jossa tuota manuaalista HDR:n kytkemistä ei taida olla (?)
     
    nepa tykkää tästä.
  17. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Testailin eilen JVC:n Frame Adapt HDR asetuksia usealla HDR materiaalilla ja Theater optimizer mid -asetus tuntuu olevan paras kompromissi. High -asetuksella kirkkaat kohdat "palavat puhki" Youtuben kirkkaita kohtauksia sisältävillä HDR videoilla. Prime videon The Continental: From The World Of John Wick tuntuu olevan erityisen hastavaa materiaalia projektorille, kun sinä on paljon pimeitä kohtauksia. Theater optimizer mid -asetuksella se näytti aika pimeältä.

    Kuten täälläkin todetaan, JVC:n Frame Adapt HDR ei ole mitenkään täydellinen:
    Olisi kiva verrata jossain vaiheessa Low Latency Dolby Vision->HDR muunnosta JVC:n ratkaisuun, joten täytyy vielä miettiä HDFury Arcanan hankkimista. Toiveena olisi, että projektorin säätöihin ei tarvitisi koskea kesken elokuvan katselun.
     
  18. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Onkohan Panasonicin DP-UB450 soittimessa Low Latency Dolby Vision tukea? Tiedoissa ainakin mainitaan Dolby Vision. Päätin sitten ottaa kokeiluun HD Fury Arcanan ja jos siitä on hyötyä JVC N5:n kanssa, niin sitten varmaan täytyy päivittää nykyinen Panasonic DP-UB424 soitin sellaiseen soittimeen, joka osaa antaa ulos LLDV:tä.

    Avforums palstalla suositellaan max. luminanssin rajoittamista HD Furylla, jotta JVC:n Frame Adapt HDR ei säädä kuvaa liian tummaksi. Täytynee testailla sitten erilaisilla kohtauksilla, miten tuo toimii.
     
    Viimeksi muokattu: 13.10.2023
    nepa tykkää tästä.
  19. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Jos 424 ei tue, niin nuo Panan muut soittimet taitavat olla melko kalliita. Muistaakseni ainakin osa Sonyn soittimista osaa HDR -> DV(LLDV) -muunnoksen, jolloin HDR10-levyilläkin voi hyödyntää LLDV:tä. Toki Pana 820:ssa on sitten HDR optimizer, joka sekin on ihan kätevä. Itse käytän sitä tekemään HDR -> SDR bt.2020 -muunnoksen, jolloin saa SDR:ssä laajemman väriavaruuden.

    Ehkä edullisinta kokeilla LLDV:tä voisi olla jollain mediasoittimella, kuten ATV, Amazon Fire Stick tai Chromecast. Sitten, jos ei olekaan hyvä, niin ei ainakaan ole joutunut laittamaan satoja euroja uuteen soittimeen. Olikos sulla jo valmiiksi jotain noista?
     
    noeikujoo tykkää tästä.
  20. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Unohdin mainita, että ajattelinkin ensin kokeilla Apple TV 4K:lla, saako sen kanssa huomattavaa parannusta aikaan. 424:lla katson pääasiassa Blu-ray elokuvia. UHD levyjä löytyy hyllystä vasta viitisen kappaletta. Panasta löytyy myös tekstityksen siirto, josta en haluaisi luopua. UHD levyjen kanssa voisin käyttää 424:n HDR optimizeria. Täytyy varmaan testailla ajan kanssa, mikä toimii sitten parhaiten.