HD Thunder HD-5221

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana makian, 31.03.2012.

 1. Jybbe69

  Jybbe69 Member

  Liittynyt:
  13.08.2010
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toiminut uudella softalla moitteetta usean viikon, ei esim. yhtään jumia :) Toki entiset 'ominaisuudet' ovat tallella mutta muuten olen toistaiseksi haudannut aatteet uudesta boxista.
   
 2. Akseli70

  Akseli70 Member

  Liittynyt:
  19.09.2009
  Viestejä:
  185
  Saadut tykkäykset:
  1
  Boksin käynnistyminen hidastunut jonkun verran ja muutamia ajastuksia jäänyt tallentumatta. Virransäästö ei ole päällä ja uusin softa käytössä.
   
 3. finbred

  finbred New Member

  Liittynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olitko laittanut talviajan puolella tulevia ohjelmia tallennukseen kesäajan puolella. Viimeistä edellisellä softalla meni taas sekaisin, ohjelmaopas näytti kaiken ihan oikein, mutta ohjelmien tallentaminen alkoi vuorokauden myöhässä. Alkoi siis tallentamaan Siltaa maanantai-iltana. Kaikki ennen talviaikaan siirtymistä syötetyt ajastukset piti poistaa ja uusia.
   
 4. Akseli70

  Akseli70 Member

  Liittynyt:
  19.09.2009
  Viestejä:
  185
  Saadut tykkäykset:
  1
  Talviaikaan siirtymisen jälkeen ajastettu ja jättänyt tallentamatta. Hidas käynnistyminen alkanut jo syyskuussa, vaihdoin patteritkin kaukoon muttei auttanut asiaan. Käynnistyy hitaasti myös etupaneelista painettaessa. Kovalevy on puolillaan tallennuksia.
   
 5. makemich

  makemich Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 283
  Saadut tykkäykset:
  52
  Mulla talviaikaan siirtymisen yhteydessä laite automaattisesti shiftaa ajastettujen tallennusten aikoja tunnilla joten jos niitä ei käy manuaalisesti muuttamassa niin vituiksi menee kaikki ajastukset. Taitaa olla toiseksi uusin softa. Muuten pelittänyt nyt tyydyttävästi, toisten kanavien (varsinkin Discovery) tallennuksilla olevan pätkimisen sai korjattua laskemalla tehoja antennivahvistimesta...
   
 6. tenbagger

  tenbagger New Member

  Liittynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla alkoi vuonna 2012 hankittu HD Thunder 5221 HD oireilla tänä syksynä sillä lailla, että kaukosäätimen painalluksella boksi saattaa bootata itsensä. Irrotin kaikki piuhat telkasta ja antennista ja kokeilin, niin ei ollut mitään vaikutusta, eli esim. volyymia säätäessä tai kanavaa vaihtaessa yhtäkkiä resetoituu. Satunnaisesti resetoituu muutaman kerran illassa myös itsestäänkin.

  Epäilin virtalähdettä ja kokeilin toisella ulkoisella 12V/5A -teholähteellä, mutta ei parannusta. Muistelin, että oireet alkoivat jo ennen viimeistä softapäivitystä (2015 versio). Tosi ärsyttävä vika, kun boottauskin kestää aina jonkin verran. Kellään muulla vastaavaa oireyhtymää ja pitäisikö boksille tehdä ruumiinavaus esim. huonojen tinausten löytämiseksi?
   
 7. tenbagger

  tenbagger New Member

  Liittynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lisättäköön vielä tarkennuksena, että boksi resetoituu joka kerta, kun käyttää mitä tahansa kaukosäädintä sen lähellä. Otin lootan auki, mutta silmämääräisesti en löytänyt viallisia komponentteja. Piirikortilla on toki muutama perinteisesti koteloitu elko, joita voisi varmuuden vuoksi vaihdella, muuten mm. IR-vastaanotinmoduuliin kytketyt komponentit (pari vastusta ja konkka) pintaliitoskamaa. Vaihdoin varmuuden vuoksi aikaisempaan softaversioon 2.71, mutta ongelma ei poistunut, joten hardisvika kyseessä. Kuriositeettina sanottakoon, että emolevyllä olleen prossun päälle liimattu alumiininen jäähdytysripa oli osittain irronnut kokoonpanovirheen seurauksena. Kortinlukijan sisältävä piirikortti oli nimittäin asennettu jäähdytyslevyn siiven yläpuolelle siten, että se painoi levyä toisesta reunasta niin, että vastakkaisen reunan liimaus oli pettänyt ja jäähdytyslevy noussut sieltä ilmaan. Kaikenlaista laatua siis...
   
 8. Verstärker

  Verstärker New Member

  Liittynyt:
  08.11.2012
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Järkyttävästi hidastui käynnistyminen kun asensin versio 2.71:sen. Mistä voisi ladata aiemman version kun ei jäänyt itellä talteen?

  Ja talviaikaan siirtyminen aloitti perinteisen jatkuvien tallennusten uudelleenohjelmointirumban. Eikö ne nyt tätä asiaa saa hoidettua kuntoon softapäivityksellä?! Lähetin tästä joskus Hedengrenille palautetta, mutta ei sieltä koskaan kukaan vastannut takaisin. Vakuuttavaa asiakaspalvelua...
   
 9. tenbagger

  tenbagger New Member

  Liittynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaihdoin arviolta puolet elkoista ja luulin jo vian korjautuneen, mutta mitä vielä. Lämmettyään temppuilee kaukosäädettäessä ihan entiseen malliin. Yritin kylmäspraylla paikallistaa ongelmakohtaa, mutta en ilmeisesti ainakaan vielä onnistunut. Emolevyn irrotettuani pääsin näkemään myös sen alapuolen, joka olikin suoraan sanoen hirvittävässä siivossa. Ilmeisesti piirikortin pesu oli tuotantolinjalla viitsitty tehdä vain yläpuolelle, sillä koko alapuoli oli kauttaaltaan juoksutteen töhrimä. Lisäksi valkoisella värillä tehtyjä sormenjälkiä juotteenestopinnoitteella. Ei kyllä anna kovinkaan laadukasta kuvaa mikä vuonna 2015 ei tietenkään tule kenellekään yllätyksenä.

  Jokin komponenteista siis ylikuumentuessaan alkaa aiheuttaa ongelmia. Mahdollisesti kyseessä on se jäähdytyslevyllä varustettu prosessori, joka tuntuu kehittävän melkoisesti lämpöä. Se on nimittäin helposti ainakin vuoden päivät käynyt liian kuumana, kun levy on ollut kokoonpanovirheen takia käytännössä irti koko piirin pinnasta. Tekisi mieli vaatia korvausta virhevastuun perusteella, mutta nyt kun menin itse ropeloimaan niin lienee turha toivo.

  Saatan vielä jatkaa konkkien vaihtoa ja vianetsintää ja raportoin tänne mikäli edistystä tapahtuu.
   
 10. hoogenband

  hoogenband Member

  Liittynyt:
  03.02.2009
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taitaa olla omalla boxilla kohta 4 vuotta takana. Kovo vaihdettu vuos sitte. Syksyllä alko viimeisen firmiksen jälkeen tilttaa ettei reagoinu mihkään ja aamulla boxi ei lähteny käyntiin yön tallennusten jälkeen. No enää en sammuta boxia ollenkaan ja kaikki ok. Boxi on kyllä aika hyvä käyttää kun muutaman vko kokeilin 6500. Oha nää aika roskaa nykyään.
   
 11. Buckley

  Buckley Member

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  505
  Saadut tykkäykset:
  5
  On nämä jumalauta vehkeitä! Isänmaan puolesta sarjaa olen tässä katsellut boksilta eikä YHTÄÄN jaksoa ollut kokonaan nauhalla. En tiedä oliko vika boksissa vai Maikkarissa mutta tallessa oli kyllä kaikkea muuta kuin sitä mitä piti. Miten tämä voi olla näin vaikeaa?
   
 12. makemich

  makemich Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 283
  Saadut tykkäykset:
  52
  Omasta kokemuksesta voi sanoa että lähes kaikki pelaa ihan ok kunhan pitää huolen että kiintolevyn tilavuudesta on käytössä alle 22%, jos menee sen ylitse niin jumituksia ja nykimisiaä alkaa esiintymään vähän väliä. Ainoa toinen ihmetyksen aihe on ollut aina kesäaikaan(-ajasta) siirtyminen, jos kellonajan muutosta en manuaalisesti korjaa ajastuksen menevät kaikki tunnillä ns. reisille.

  Onhan tämä kieltämättä vituttanut mutta olen lohduttautunut sillä että että mulla ei sentään ole autona Volkkaria eli jokin toimii.
   
  Buckley tykkää tästä.
 13. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 198
  Saadut tykkäykset:
  109
  Tuo on ihan Maikkarin vika.
  Meikun IPTV aloittaa tallennuksen n.kaksi (2) minuuttia ennnen ohjelman alkua ja pahimmillaan on saanut hypätä/kelata kuusi (6) minuuttia, ennenkuin varsinainen ohjelma on alkanut. Onneksi tuntuu olevan riittävästi varoaikaa lopussa, kun vielä ei ole tullut vastaan....
  Lisäksi kummatkin mainospuulaakit ovat kunnostautuneet ohjelmien kesken katkaisuissa, joten virhepisteet molemmille, sekä maikkarille että neloselle.
  Saisivat ottaa oppia Foxilta, siellä ohjelmat alkaa ja loppuu ajallaan vaikka onkin surkea mainoskanava...

  T: Vesku
   
 14. makemich

  makemich Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 283
  Saadut tykkäykset:
  52
  Mä opin jo muinoin että boxissa pitä olla ominaisuus joka lisää automaattisesti halutun aikamarginaalin tallennuksen perään ja se löytyy jopa tästä HD Helvetistä, 10min on osoittautunut hyväksi.
   
 15. tlp98106

  tlp98106 New Member

  Liittynyt:
  02.09.2009
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  5220 lakkasi toimimasta. Hommasin uuden ulkoisen virtalähteen ja jälleen pelaa, kuin ennenkin.
  Malli oli DELTACO virtasovitin, 100-240V AC 50/60Hz > 12V DC, 3A
  Löytyy esim Jimmsillä 10eur.
  Huomattavasti halvempaa, kuin hommata uusi vehje ja kun ei ole parempiakaan malleja markkinoilla.
   
 16. h-j-k

  h-j-k New Member

  Liittynyt:
  18.10.2016
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään ollut ongelmia usb-cobyn kanssa? Itellä boxi (5221sr) täynnä tallenteita ja ois tarkotus jatkaa ulkoiselle levylle mut ei onnistu kopiointi. Aluks ei boxi tunnistanu ollenkaan ulkoista levyä ilman formatointia toiseen muotoon (Fat32). Sitten se tunnisti ja jopa kopioikin halutun tallenteen mut ei sitä pysty toistamaan ja tulee jollain ihme tiedostonimellä tai ei ollenkaan mitään nimee. Olen kokeillu 1tb levylle sekä 4gb muistitikulle niin sama ongelma molemmissa.
   
 17. makemich

  makemich Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 283
  Saadut tykkäykset:
  52
  Onkos kukaan itse vaihtanut tähän aparaattiin kiintolevyä? Satunnaisesti käy niin että tallennukseen tulee kohtia joista ei kertakaikkiaan pääse yli muuten kuin aloittamalla katselu alusta ja menemällä suoraan pari minuuttia ongelmakohdan ylitse, play:llä tai kuvallisella pikakelauksella tökkäsee aina tiettyyn kohtaan satavarmasti. Kun jaksaa hetken odottaa laite kyllä elpyy ja keskeyttää toiston eli ivo-buuttia ei vaadita mutta ärsyttäähän tuo. Ja ihan sama onko HD- vai SD-kanava, tai onko useampi tallennus käynnissä yhtäaikaa, ongelmaa esiintyy, ehkä useimmiten Foxilla...
  Kerran tähän on Hedengrenillä kovo vaihdettu mutta jos kokeilisi vaikka jotain 1Tb 7200rpm versiota, niitähän nyt saa pilailmaiseksi nykyään. Vika voi toki olla ihan muualla kuin kovossa mutta kun ei nuo uudemmat boksit muuten ole sen kummoisempia tuntuu ettei se vaihtamalla paranisi...
   
 18. Buckley

  Buckley Member

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  505
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tuli tämmönen ongelma eteen, vaihdoin uuden vahvistimen ja nyt en saa boxista ääntä ulos. Nollasin boxin, vaihdoin Hdmi-kaapelin ja kokeilin vielä eri inputia vahvarista, ei pihaustakaan. Onko muilla vastaavia kokemuksia tai tietoa mitä tehdä?
   
 19. hhelminen

  hhelminen Member

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  838
  Saadut tykkäykset:
  9
  Taitanee olla vika vahvistimessa jos äänet katosivat vaihdon myötä..
   
 20. kenni_

  kenni_ New Member

  Liittynyt:
  02.01.2013
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kenelläkään firmiksiä tallessa? Oma boksi aloitti jumittamisen (ivo bootin jälkeen käynnistyy ja kuva tulee, mutta jäätyy samantien ja sitten menee kuva mustaks eikä mistään napista tapahdu mitään.) ja nyt ajattelin että jos firmiksen uudelleen ajo auttais asiaan. Hdthunderin sivut on alhaalla enkä löytäny omalta koneelta enään vanhoja (tai mitään) firmiksiä.