HD Thunder HD-5221

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana makian, 31.03.2012.

 1. Hedengren Team

  Hedengren Team Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.04.2012
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  YLE muutettua teksityksen fontin, ajastimen kautta tehdyissä tallennuksissa ei enää toistettaessa tekstitys näkynyt. Tehtäessä tallnnus suoraan rec-napilla, tekstitys näkyi myös tallennetta katsottaessa. Tämä on korjattu tulevaan 2.61 ohjelmistoon.

  Kun kovalevy katosi niin tallensitko jotain tiettyä kanavaa joka on tämän ennenkin aiheuttanut? Olen valmistajalle ongelmasi reklamoinut. Asiaa tutkitaan. Voit halutessasi ottaa yhteyttä Hedengrenin huoltoo jossa laite voidaan tutkia. Tämä tutuu kuitenkin olevan aika harvinainen vika mutta tietysti ärsyttävä kun se osuu kohdalle.
   
 2. Hedengren Team

  Hedengren Team Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.04.2012
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuossa ei mitään ongelmaa tapahtunut vaan johtuu siitä että useissa digibokseissa on kaksi viritintä. Se mahdollistaa kahden kanavan katselun tai tallentamisen. Kun tallennus alkoi niin tallentaminen varaa toisen virittimen ja katsominen toisen. Tämä on tilanne kun ohjelmat tulevat eri kanavanipuista. Silloin vain ne kanavat näkyvät kanavalistalla joita voi katsoa. Näin se toimii kaikilla kahden virittimen digibokseilla joita melkein kaikki markkinoilla olevat tallentavat digiboksit ovat.

  HD420-mallissa ei HDMI-kaapelia ole. Muissa on. Jos TV tukee 1080i formaattia (full HD Ready) niin kannattaa käyttää sitä. Voit toki kokeilla 720p formaattiakin ja tehdä omat päätelmät. Joskus nämä on hiukan makuasioita ja riippuu ohjelman sisällöstä. On spekuloitu että urheilu näyttäisi paremmalta 720p formaatilla.
   
 3. Hedengren Team

  Hedengren Team Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.04.2012
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vielä tarkennuksena kun mainitsit Kiinan ihmeen niin laite on Etelä-Koreasta niin kuin melkein kaikki muutkin Suomessa myydyt digiboksit.
   
 4. Blacksmith

  Blacksmith Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.08.2009
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis hetkinen. Tässä laitteessahan on kolme viritintä eli kahta voi nauhoittaa ja yhtä katsella sen lisäksi.
   
 5. spacman

  spacman Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2004
  Viestejä:
  167
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaikki mainokset mitä olen laitteesta nähnyt kertovat että laitteessa on kaksi viritintä. Tarkoittaa sitä että laitteella voi nauhoittaa kahta kanavaa sekä katsoa kolmatta, joka on samassa kanavanipussa kuin mitä jompikumpi nauhoitettava kanava.
   
 6. Peisi

  Peisi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.01.2006
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole siirtänyt tai poistanut tiedostoja tuota kautta, vaan olen tehnyt ne Tallennus/Tallennukset-näkymän kautta. Enkä keksi näille kahdelle ohjelmankadotuskerralle muuta yhteistä tekijää/oiretta kuin sen, että ensimmäisellä kerralla yksi tiedosto ei suostunut siirtymään toiseen kansioon, ja toisella kerralla yksi tiedosto ei suostunut poistumaan. Molemmilla kerroilla homma toimi muuten normaalisti vähän aikaa oireilun, mutta jossain vaiheessa kaikki tallennukset vain katosivat.
   
 7. Blacksmith

  Blacksmith Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.08.2009
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ahaa no nyt selvis. Ompa todella ikävä juttu kun ei voi katsoa mitä haluaa jos kahta nauhoittaa. Tänään oli taas sama tilanne eli tallensin samaan aikaan MTV3 HD ja TV5 kanavaa ja katsoa pystyi vaan MTV musiikkikanavaa ja näitä kahta tallennettavaa.
   
 8. venalaine

  venalaine Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin, nyt on itsellänikin tilauksessa kyseinen laite, kun sattui saamaan halvalla. Pelonsekaisin tuntein tätä kyllä odottelen, kun olen käynyt lukemassa näitä kokemuksia. Mikään noista "ominaisuuksista" ei vaikuta niin kiusallisilta, että estäisivät käyttöä, kunhan boksi ei vaan jumahtelisi. Mikäli alkaa menemään usein siihen tilaan että pitää käydä takapaneelin power-näppäimellä, ja tallennukset jäävät toteutumatta, niin sitten kyllä kannan laitteen äkkiä takaisin. Tällä hetkellä käytössä about 5 vuotta vanha Handan CV-7800, joka on toiminut teknisesti hyvin (jumahtanut näinä vuosina ehkä pari kertaa), vaikka ominaisuudet eivät kovin kummoiset olekaan. Tuotakin boksia monet aikanaan haukkuivat, mutta itselläni ei tosiaan ole ollut ongelmia. Saas nähdä miten tämän kanssa käy....
   
 9. halenism

  halenism Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.05.2012
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään taas boksi jumahteli parii otteeseen siirryttäessä YLE HD kanavalta YLE1 kanavalle. :(
  Aiemmin valittamani tekstityksen bugisuus (yle1 kanavalla alemman tekstirivin tietyt kirjaimet näkyi osittain rikkinäisenä) poistui kuin valitsin digiboksin HD resoluutioksi 1080i, aiemman "Automaattinen" sijaan. En vaan ymmärrä mitä tuo valinta tekee... noin käytännössä. boksi interpoloi kaikki lähetykset tuolle resoluutiolle?
   
 10. workkeri

  workkeri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.05.2012
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0

  Topform HD THUNDER 5220 (v. 2.60) sammutus valmiustilaan

  Kokeiltu ohje kun PVR-asetuksissa on asetettu lisäaika tallennuksille esim. 10 min.

  Laita viimeinen ajastus Ohjelmaoppaasta tavalliseen tapaan ja sen jälkeinen ohjelma tallennukseen valitsemalla Nukahtaminen. Muista valita Tallenna ajastus.

  Mene sitten PVR-valikkoon ja valitse Ajatukset. Luettelossa lukee nyt viimeisenä Nukahtaminen. Paina OK jolloin Nukahtaminen tulee valituksi ja on editoitavissa. Kirjoita uusi nukahtamisaika.

  Koska sinulla on 10 minuuttia lisäaikaa tallennukselle, editoi uusi Nukahtamisaika numeronäppäimillä ja paina OK. Jos Nukahtamisaika on esim. klo 01.30, laita uudeksi ajaksi tässä tapauksessa klo 01.41 jolloin Nukahtamisajassa on huomioitu tallenteen lisäaika 10 min. + 1 minuutti jonka jälkeen laite siirtyy valmiustilaan eli vähäiseen virrankulutukseen. Paina uudelleen Tallenna. Nyt laite siirtyy valmiustilaan klo 01.41. Voit tarkistaa nukahtamisajankohdan PVR-valikon Ajastus-kansiosta.

  Jos PVR-asetuksissa ei ole valittu tallennukseen lisäaikaa, riittää kun laitat ohjelmaoppaassa seuraavan ohjelman kohdalle tallennustilavalikossa Nukahtaminen (muista Tallenna!) jolloin laite menee virransäästötilaan. Näillä ohjeilla pitäisi toimia. :king:

  ”Nukahtamistila” pitäisi olla automaattinen eli kun ajastusohjelma on tallennettu, laite siirtyy valmiustilaan. Näin tapahtuu vain kun TV on päällä? Jos TV on kiinni, laite ei mene valmiustilaan.
  Konekielikäännöksenä tehty manuaali on surkea, asioita ei selvennetä riittävästi, kaikki pitää kokeilla yrityksen ja erehdyksen kautta. Maahantuojan pitäisi edellyttää että laitteen valmistaja toimittaa (ja laittaa myös kotisivuilleen) täydellisen suomenkielisen ja englanninkielisen manuaalin laitteiden mukana, koska konekielikäännökset ovat mitä ovat.
  Kaukosäädintä en enää hauku koska alkuperäinen meni heti vaihtoon, nyt se on Topform-merkkinen mutta toimii ihan OK. Muuten HD THUNDER 5220 on toiminut kuten pitääkin, (käytössä vajaa 2 viikkoa, koputin juuri puuta!), HD-kuva on vielä ”parittamatta” Welholta joten kehun/haukun parituksen jälkeen lisää.
  workkeri
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2012
 11. jojala

  jojala Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.04.2001
  Viestejä:
  584
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisikin ollut noin, mutta kun myös live-YLE HD-lähetyksestä katosivat tekstitykset. MUTTA eilen palasivat tekstitykset takaisin elikkä olisiko ollut YLEN tai kaapelioperaattorin ongelma sittenkin. Sattumaa vai ei, mutta tein pari päivää sitten YLEN HD-sivuille kommentin aiheesta....

  Toissapäivänä sitten jumitti kun katselin Suomi-Sveitsi ottelun alkua (olikohan Maikkarin oma kanava) ja samalla käynnistyi Subilta ja Neloskanavalta tallennus yhtaikaa. Tuli hidastusilmiö...lätkäkanava päivittyi ruutuun sellaista 5 fps tahtia. Oli otettava kytkin ON/OFF käyttöön taas, koska ei reagoinut kakeen millään. Bootin jälkeen tietenkin kovo taas kadonnut, mutta seuraava bootti auttoi. Tallennukset jatkuivat sitten normaalisti, mitä nyt 5-7 minsaa oli kadonnut tietenkin. Laite myös boottailee joskus aivan itsestään. Mitään syy yhteyttä en ole keksinyt mihinkään kanavaan kovon katoamisen kanssa, PAITSI jos käytän virransäästöä. Nyt ollut taas pois päältä pari päivää ja siten, etten laita kakesta pois päältä niin pelittää. Kovo on kadonnut vain kerran tallennuksen aikana, 99% katoaminen tapahtuu jumituksen yhteydessä 1. bootin jälkeen.
   
 12. Digisetä

  Digisetä Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2012
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
   
 13. Blacksmith

  Blacksmith Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.08.2009
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt alkoi ongelmat täälläkin. Kovo katosi ja ei millään löydy enää vaikka se kyllä ruksuttaa ja hurisee. Kyllä luotto meni kertalaakista tähän purkkiin. Ellei pian tule se päivitys joka poistaa näitä ongelmia niin laite palautuu giganttiin.

  edit. Formatointi auttoi ja kovo taas löytyy. Näille romuille olisi riittänyt 20gb tallennustilaa kun näyttävät juuttuvan kuitenkin.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2012
 14. Herra X

  Herra X Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.04.2011
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elisan kaapelissa oli Yle HD kanavan tekstitys poissa reilun viikon ajan ennenkuin Elisa sai homman pelittämään.
   
 15. venalaine

  venalaine Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.06.2007
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuulostaapa lupaavalta. Pitäsköhän laittaa oma kappale suoraan takasin, kun tulee postista ilmoitus että olisi paketti saapunut. ;) Jos laatu on kerran tuota, niin en jaksaisi tuhlata aikaani vehkeen kanssa. Onkohan tämä toiminut oikeasti kellään ilman ongelmia..?

  On muuten ihme, miten näiden vuosien kuluessa ei ole oikeasti onnistuttu tekemään sellaista boksia, minkä voisi sanoa toimivan varmasti. Ilmeisesti se on vaan hyväksyttävä että Suomi on niin pieni markkina, että valmistajilla (tai välttämättä edes maahantuojilla) ei ole mielenkiintoa kehittää näitä laitteita tarpeeksi pitkälle. Esim. softapäivityksiä saattaa tulla se yksi tai kaksi melko pian laitteen julkaiseminen jälkeen ja siihen se sitten yleensä jääkin. Kyllähän näihinkin olisi varmasti mahdollista tehdä toimivaa softaa, mutta nähtävästi se ei maksa sitä vaivaa takaisin.
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2012
 16. kuukko

  kuukko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.05.2012
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  10 päivää vanha HD5221 softaversiolla 2.60, nyt katosi kovalevy ja sen mukana tallenteet. Aiemmin ketjussa mainitut kikat yritetty, johdonmukaisesti tulee vain "Ei tiedostoja" ja "Recording is not available. Check your HDD." Laitteen etupaneelin mukaan levy väittää olevansa olemassa ja korvin kuullen se selvästi lähtee pyörimään kun laitteen panee päälle.

  Missäs vaiheessa se versio 2.61 on? Tässä olisi nyt muutama päivä aikaa testailla ennen kuin laite lähtee takaisin Giganttiin.

  Edit: Unohdin mainita, että formatoimista en kokeillut, kun haluaisin säilyttää ne tallenteet. Lisäksi panin merkille, että kovalevyn kuvan ilmestyminen etupaneeliin näyttää kestävän varsin kauan, minuutinkin verran.
   
  Viimeksi muokattu: 14.05.2012
 17. _jj

  _jj Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2011
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  venalaine: Kyllä tämä laite on toiminut Joulukuusta lähtien ihan ok. Topform-threadissä näkyy mainitsemani pienet viat jotka toivottavasti saadaan tuolla 2.61:llä kuntoon. Tuo kovalevyn katoaminen kuulostaa minusta valmistusvirheeltä, ei bugilta. Ainakaan itsellä ei ole moista tapahtunut vaikka tallennuksia on tehty jo varmasti useampi sata niin HD kuin SD kanavilta. Tosin mulla on myös tapana tuhota katsotut ohjelmat, eli missään vaiheessa ei yli 100G ole tavaraa ollut.
   
 18. kuukko

  kuukko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.05.2012
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei auttanut kuin formatointi, eli sinne meni tallenteet. Nyt kovalevy kuitenkin vaikuttaa taas toimivan normaalisti.

  Johtopäätöksenä levy ei ilmeisesti ole viallinen, sen tiedostojärjestelmä vain oli sekaisin. Uusi softaversio, kiitos.

  Tässä tapauksessa oli parin päivän ohjelmat, varmaan muutama giga. Tavallista antennista tullutta SD-kamaa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.05.2012
 19. Peisi

  Peisi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.01.2006
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on kovalevy formatoitu ja tehdasasetukset palautettu. Tallennukset toimivat ainakin toistaiseksi, mutta saapa nähdä koska kovalevy tai tallennukset katoaa näkyvistä.
   
 20. halenism

  halenism Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.05.2012
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään mitään kommentteja tähän käsittämättömyyteen... EPGstä ei saa jo käynnissä olevaa ohjelmaa tallennettua vaan käyttäjän on pakko mennä kyseiselle kanavalle aloittamaan tallennus.?
  Toivon että vika on käyttäjässä, mutta mutta...