HD Thunder HD-5221

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana makian, 31.03.2012.

 1. VekeX

  VekeX Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2013
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieman otsikon vierestä sillä laite on HD5220. Tietääkö joku missä voi olla vika eli mitä teen väärin kun en löydä paikkaa mistä verkon vai vaihtaa kaapeliverkoksi. Käyttöohjeen mukaan verkon valinta löytyy asetus-valikoista, mutta sieltä en sellaista löydä. Asennus-painikkeen alla on kanavahaku ja siellä automaattisen haun alla on DVB-T ja manuaalisen haun alla DVB-T ja DVB-T2. Laitteen speksien mukaan verkkovaihtoehdot pitäisi olla DVB-C ja DVB-T (T2:sta ei ole mainittu ollenkaan).

  Asun kaapelitaloudessa ja peruskanavat näkyvät, mutta maksukanavat (MTV+) eivät näy. Käytössä on DNA:n ohjelmakortti, mutta kanavahaku ei löydä yhtään maksukanavaa. Ehkä se johtuu siitä, että modulaatio kanavahaussa DVB-C ei ole edes vaihtoehtona. Kortti on linkitetty vuorokausi sitten ja laite löytää kortin ja kortin tiedot. Olen asentanut uusimmen softan eli 6.21:n. Kortti on Welhon HD ready TV-kortti eli sen ei pitäisi olla ongelma.

  Eli onko tietoa teenkö jotain väärin ja miten saan laitteen kaapeliverkkoon ja maksukanavat näkyviin ja kanavavalikkoon? En tiedä voiko vika olla kaapeleissa ja miten laite on liitetty televisioon. Kaapelit pitäisi olla oikein kytketty ja pariin kertaan tarkastettu. Myös DVD-soitin on kytketty (ei päällä), mutta nykyisessä laitteessa ei ole LOOP OUT-kykentämahdollisuutta. En tiedä miten se vaikuttaa laitteiden käyttöön. Vanhassa Topparissa siinä oli lyhyt kaapeli.
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2013
 2. Hami

  Hami Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.11.2006
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse itseäni lainaten..

  > ongelma korjattu. Jostain syystä monikanavaääni-asetus valittuna ääniasetuksista, vaihto stereo:ksi korjasi tilanteen.
   
 3. VekeX

  VekeX Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2013
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä ratkesi. Tehdasasetusten jälkeen pääsin muuttamaan kaapeliverkon. Olen kai missannut tuon kun tein alkuasetuksia.
   
 4. iec

  iec Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pystyy. Ilmeisesti vain jälkikäteen (ei siis ajastamisen yhteydessä).

  -iec
   
 5. noo

  noo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2008
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
 6. Frontto

  Frontto Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.11.2011
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mykistysbugi.
  Pysäytyskuvassa kun mykistää ja alkaa toistaa, niin ääni tulee, vaikka mykistys on päällä.
   
 7. makian

  makian Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu eli voi luoda kansioita tallenteille ja suojata tallenteita salasanalla.

  Mutta asia joka on pieni mutta soisin korjattavan on viikkotallennusten lista josta viikottaista ajastusta ei yllättäen poistetakaan punaisella napilla vaikka muualla valikoissa punaisella yleensä valittu asia esim. tallenne poistetaan. Nyt toiminta ei tuon pienen asian kohdalla ole kovin loogista.
   
 8. Antzo

  Antzo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2002
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseänikin kiinnostaisi tietää miten tämä HD5500 malli eroaa vanhemmasta. Mainostetaan "Entistä nopeampi ja vakaampi koneisto".. mitäköhän tarkoittaa käytännössä.. "jo melkein vakaa ja toimiva?" :D

  Lisäksi saakohan tätä laitetta muualtakin kuin Prismoista? Vaikuttaisi olevan ainut myyntikanava tällä hetkellä verkkokauppojen ja googlen mukaan.
   
 9. markom80

  markom80 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.05.2011
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen etsimässä korvaavaa boksia wbox hd2:lle. Minkälainen tämä on verrattuna edellä mainittuun laadultaan ja ominaisuuksiltaan?

  Entä kumpi on parempi tämä vai finnsat fh05-hdr?
   
 10. ollikujanen

  ollikujanen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.02.2010
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pysyykö näissä Hd thundereiisa tekstitys kelatessa, siis esim ylen ym. joissa ei poltettu tekstitys (tähän mennessä Topfield ainoa jossa kelatessa pysynyt tekstitys ja tarvitsisi vaihtoehtoja)
   
 11. kenni_

  kenni_ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.01.2013
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä ainakin meillä pysyy.
   
 12. Buckley

  Buckley Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  5
  Onko kellään muulla kuvan pätkimistä/nykimistä? Alkaa olla aika katselukelvotonta kaikki materiaali. Sekä live että nauhoitettu. Onko tähän mitään lääkettä olemassa? Voisko johtua kovalevyn täyttymisestä? Uutena tätä ongelmaa ei ollut.
   
 13. htee

  htee Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä pätkii myös. Edellisessä postauksessa epäilin että huono laatu/signaalin taso aiheuttaa tätä mutta nyt 99% laatu/signaali ei estä pätkimistä (kun vaihdoin B-nipun taajuutta). Boksi on HD5220 ja siinä uusin softaversio. Ja kohta tulee kokonaiset kaksi viikkoa täyteen käyttöaikaa. Edellisessä boksissa (Medion) ei ollut lainkaan ko. ongelmaa eli kyse ei ole antennisignaalin huonoudesta.
   
 14. Hedengren Team

  Hedengren Team Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.04.2012
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos lukitset kanavan Muokkaa kanavia valikosta niin kaikki tältä kanavalta tallennetut ohjelmat ovat lukittuina PVR-kansiossa.
   
 15. Hedengren Team

  Hedengren Team Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.04.2012
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huhtikuussa tulee Gigantteihin ja toukokuussa Experteille, toukokuussa vasta, koska tuote on valitettavasti loppuunmyyty juuri nyt.
   
 16. Buckley

  Buckley Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tällä hetkellä kaikki HD-kanavat on katselukelvottomia ton pätkimisen takia. Tai ei voi puhua enää edes pätkimisestä kun näkyy pelkkä musta ruutu ja välillä kuuluu hieman ääntä. Kuva saattaa joskus vilahtaa. Tarkastelin signaalitasoja niin voimakkuus on melkein n.95% mutta laatu on n.50% ja eilen alimmaan hieman allekin. Luulin heti, että pätkimisen syy selvisi mutta jollakinhan oli täällä sama ongelma mutta signaalin voimakkuus ja laatu olivat melkein. 100%. Voisko Hedengren Teami ottaa tähän kantaa? Kuitenkin aika suuri ongelma jos ei HD-kanavat toimi ollenkaan.
   
 17. Trapjaw

  Trapjaw Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.12.2007
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokemuksia viikko sitten ostetusta HD420:sta (Welhon verkko):

  -Ensimmäiset 5 päivää toimi ongelmitta, käyttömukavuudeltaan ja kuvanlaadultaan laite vaikutti yllättävän hyvältä
  -Ensimmäinen tiltti kahden eri kanavan yhtäaikaisen nauhoituksen aikana, kuva ja ääni alkoivat nykimään -> töpseli pois seinästä ja uudelleen päälle. Kolmosella laatu palkeista katsottuna oli puolillaan ja ajoittaista nykimistä, jonka huomas selvästi uutisilla. Laatu palkeista nousi kun otti loop outista tv:lle menevän antennijohdon pois ja nykiminen vähenty.
  -Myöhemmin illalla olin jo sammuttanu tv:n ja huomasin että digiboksi oli vielä päällä, yritin sammuttaa kaukosäätimestä ja ei sammunut. No tv päälle ja katoin oliko nauhotusta menossa niin kuva oli muuttunut mustavalkoiseksi ja erittäin tummaksi, lähes mustaksi. Ei auttanut nappien painelut -> töpseli pois seinästä ja uudelleen päälle, taas toimi.
  -Seuraavana päivänä laatupalkit oli Fox HD:lla puolillaan, sitten koitin liikutella antennikaapelia. Jos kaapelin nosti pystyyn pitkäksi niin laatupalkit sai nostettua yhtä vaille täyteen, jos kaapelin taas laitto lattialle muitten johtojen sekaan sai laatupalkit ja kuvan kokonaan hävitettyä. Testattu kahdella eri antennikaapelilla ja signaalitasot on kokoajan yhtä vaille täydessä. Aiemmalla digiboksilla ei oo ollu mitään ongelmia samojen kaapeleiden kans.

  Tuntuu että edellinen (käytettynä ostettu ja paljon haukuttu) Handan DVB-C 6000 oli paljon toimintavarmempi. Ainut ongelma 5-6 vuoden aikana ollut, että silloin tällöin saatto jumittua, mutta aina alkoi toimimaan uudelleen kun sammutti kaukosäätimestä ja laitto uudelleen päälle. Sekin vähentu ku vaihto konkat muutaman vuoden käytön jälkeen. Nauhoituksetki sillä onnistu 99,9%:sti. Nyt sitten on HDthunderissa ollut enemmän ongelmia viikon aikana mitä Handanissa eka vuoden aikana!

  Nyt kun on joitain tallennuksia tehnyt niin nämä asiat ovat alkaneet ärsyttään:

  -EPG:n kaikkien kanavien yleisnäkymässä ei voi värinapeilla hypätä seuraavaan päivään.
  -Myös EPG:n punaisen täpän merkitys ihmetyttää ku eihän se oo ees oikean ajan kohdalla, tällä kirjoitushetkelläkin se on noin 10:55:n kohdalla vaikka kello on jo 11:25.
  -Jos nauhoitus menossa, ei digiboksin näytössä näy kuin kanavamerkintä ja nauhoituksesta ei mitään tietoa
  -Nyt laitoin kokeeksi nauhoituksen päälle niin epg:ssä ei myöskään näy millään lailla, että ois nauhoitus menossa. Ainoastaan kanavaa vaihtaessa oikeaan yläkulmaan tulee tieto nauhoituksesta. Tuntus että ohjelman nimi vois näkyä epg:ssä vaikka punaisella
   
 18. kebardi

  kebardi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.03.2013
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  on muute kumma tossa HD thunderissa se ajastuslista jos olet esin laittanut viikottain tallentamaan jonkun ohjelman esim 10.1.2012 niin se ei sitä päivämäärää koskaan vaihda, joten josse esim on keskiviikko ja sit vaikka tänä keskiviikkona ajattelet ajastavasi jonkun ohjelman joka sit menee päällekkäin jonkun kanssa niin et mistään voi muistaa että mikä hemmetin ohjelma on kyseessä, koska se ei päivitä päivämäärää, todella ärsyttävä piirre muuten mukavassa boxissa
   
 19. kebardi

  kebardi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.03.2013
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  kannattas varmaan kertoa asutko kaapli vaiko antennitalossa vai onko kyse satelliitti asiasta, minä asun kaapelitalossa eikä mitään vikaa HD lähetyksissä
   
 20. Beats

  Beats Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.06.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin paljon kuin on täällä kerrottu huonoista kokemuksista, niin kerrotaan nyt vähän paremmist.

  HD420 mallin ostin tyttöystävälle (tv-friikki) joululahjaksi ja kaikki ohjelmat ovat tulleet nauhalle. Kerran on 4 HD:n yhden ohjelman tallenne nykinyt jatkuvasti. Siinä nauhoitettiin samalla toista HD-ohjelmaa. Muutaman kerran laite on jumahtanut kesken tallenteen eestaas kelaamisen. Virrat pois ja päälle on auttanu. Oon funtsinu, että pitäiskö pistorasiaan hommata katkasin, joka katkasis virrat boksista säännöllisesti yön siimeksessä. Tällänen huomaamaton säännöllinen nollaus.

  Kaiken kaikkiaan ihan positiivinen kokemus tämä boksi. Pahimmat kauhuskenaariot eivät ole realisoituneet täällä ja kuvanlaatu on erinomainen.

  Millos muuten ohjelmistopäivitys on tulossa?