HD Thunder HD-5221

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana makian, 31.03.2012.

 1. Jicha

  Jicha Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  No nyt tuli kuolemaa pitkään tehneen Maximumin tilalle hommattua tällainen. Tunnin käyttökokemuksen jälkeen yksi huomio (ehtiipähän palauttaa vielä tarvittaessa liikkeeseen...)

  Tuo on TODELLA rasittavaa, että ohjelmaoppaassa eivät näy nuo kaikki jokaiselle päivälle tai viikoittain tallennukseen laitetut ohjelman!

  Olisi muuten todella mukava ominaisuus, että tallennuksen pituutta voisi hallita suoraan tuolta EPG:n kautta kun tallennusta lisää. Kuten myös tallennuksiin vaihtoehto "viikonpäivinä", ettei turhaan tarvitsisi viikonloppunakin tallennella ja ennen kaikkea, ettei tulisi noita päällekkäisyyksiä joiden selvittely vie käsittämättömän kauan... Ja se epämääräinen "päällekkäisiä tallennuksia" - ilmoitus on Maximumin "korjaa automaattisesti" - ominaisuuteen tottuneelle raivostuttava.

  Ei, en ole vielä ehtinyt uusinta päivitystä ajaa. Korjaantuuko nämä ominaisuudet sillä?

  Mutta ensivaikutelmana muuten: Päivittäiseen käyttöön tarvittavilta ominaisuuksiltaan tuntuu oikein hyvältä verrattuna moniin muihin digibokseihin!
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2013
 2. makian

  makian Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  ilman muuta voi katsoa TV:n virittimellä mitä tahansa kanavaa vaikka boksi tallentaisi kahta kanavaa. jos kuvaa katsellaan TV:n virittimen kautta ei boksilla ole asiassa mitään tekemistä.

  " Lainaus Viestin alkuperäinen lähettäjä: Hokpe View Post
  Mutta tämä laite ei siis mahdollista TV katsomista TV omalla virittimellä saman aikaisesti, jos boxi vaikka jo tallentaa kahta kanavaa.
  Piti oikein testata ja väitteesi on ns. puppua : panin tallennukseen YLE1 ja MTV3 HD (eri nipuissa) ja surffailin TVn omalla virittimellä ihan normaalisti. Harvoinhan tämmöistä (kaksi kanavanippua käytössä jolloin kolamanteen ei pääse) käytännössä tarvitsee mutta toimii kyllä. Tuota, meneehän sulla boxista HDMIn lisäksi normi antennipiuha TVhen...? Tyhmä kysymys, I know "
   
 3. makian

  makian Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.02.2012
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tästä olen samaa mieltä, itsellä on Welho/DNA kaapeli TV ja kyllä osassa SD kanavia on ajoittain todella huono kuvanlaatu/pieni bittinopeus joka tulee erityisesti esille isolla televisiolla. Ja taas vastaavasti kunnon HD kanava vaikkapa BBC HD niin kyllä kuvaa kelpaa katsella :)
   
 4. RTmetal

  RTmetal Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.03.2012
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksesta, joo niin täälläkin rokkaa, varsinkin "OCTOBER" päivityksen jälkeen...
   
 5. RTmetal

  RTmetal Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.03.2012
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0

  Minulla viimeisin päivitys eli OCT 16 2012, ja siinä ei ole vielä:) esim. kyselemäsi viikonpäivä (arkipäivät). Päivittäin ja viikottain olevat nauhoitukset eivät näy punaisena ekaa nahoitusta lukuunottamatta. Nämä nyt on pieniä asioita mutta minun mielestä olisi loogista että kaikki nauhoitukset näkyvät punaisena.
   
 6. Jybbe69

  Jybbe69 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.08.2010
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  October versiossa ainoana näkyvänä uutuutena EPGn hakuominaisuus joka on hyvä.

  Hedengren Team, nyt kun boxi tuntuu suht stabiililta ja hyvältä muuten niin saisiko tuon ajastusongelman (EPG, ajastuslistan näkymä, ks. yllä) seuraavaan ohjelmistopäivitykseen, please...
   
 7. Frontto

  Frontto Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.11.2011
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lisäksi teksti-TV:n visuualinen muutos jakautumalla kuvan kanssa kahtia.

  Hakuominaisuudesta taisi puuttua ääkköset ja eikä se kyllä hae edes kaikkia ohjelmia, vaikka ohjelmaoppaasta sillä nimellä löytyisi ohjelma. Jotain ongelmaa siinä siis on, mutta sen verran vähän käyttöä ollut, että ei ole jaksanut etsiä syitä löytämättömyydelle.
   
 8. ksr

  ksr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.09.2005
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varoituksen sana koskien october-päivitystä: Ainakin minulta hävisi mahdollisuus kopioida tallenteita ulkoiselle kovalevylle. Vanhalla versiolla ulkoiselle siirtämäni tallenteet sen sijaan näkyvät edelleen.

  Edit: Eli tarkemmin. USB kopiointi laitteen omalta kovalevyltä (hdd) ulkoiselle kovalevylle (usb-Rear) ei päivityksen jälkeen ole enää mahdollista. Kopiointimahdollisuus on hävinnyt valikosta, jossa sekä edellisessä päivitysversiossa sijaitsi.

  Toisaalta kopiointimahdollisuus ulkoiselta USB levyltä laitteen omalle kovalevylle näyttäisi edelleen olevan mahdollista.

  Toivotaan, että bugi korjataan pikimmiten.

  Edit 2: Vika korjaantui irrottamalla ulkoisen kiintolevyn USB ja kytkemällä se takaisin kiinni, jonka jälkeen kopiointimahdollisuus palasi valikkoon ja kopiointi onnistui jälleen.

  ....

  Edit 3: Maaliskuu 2013 päivitys sai taasen aikaan em. ulkoisen usb-levyn osittaisen katoamisen valikoista. Vika korjaantui jälleen kiintolevy irrottamalla ja uudelleen kytkemällä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.04.2013
 9. Buckley

  Buckley Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  5
  No niin. Tätä pelättiin ja kauhulla odotettiin. Pari viikkoa boxilla ikää ja eka missattu nauhoitus sattui viime tiistaina. Tai no, en tiedä voiko sanoa missattu. Haluttu ohjelma on kyllä kovolla mutta mitään ei näy, ainoastaan musta ruutu. Välillä kuuluu alkuperäinen ääniraita ja välillä kuuluu robottiääni joka kääntää ilmeisesti lennosta eng-fi. Onko kellekään tätä sattunut? Ei harmittais jos ois ollut mikä tahansa ohjelma mutta oli Downton Abbeyn 3.kauden päätösjakso!!!! PRKL! Toivottavasti ei ota tavaksi.
   
 10. finbred

  finbred Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se on Downton Abbeyn kirous. Joulukuun 18. DA oli uuden boksimme ensimmäinen tallennus ja pieleen meni. Tallennelistassa ohjelma näkyy ja kun sen käynnistää, alkaa kaikki kivasti: Maria spiikkaa, yläkulmassa näkyy tallenteen pituus 49 min, mutta sitten Marian suu jää ammolleen, menee pari sekuntia, ja pam, olemme sängyssä Sir ja Lady Granthamin kanssa 20 minuuttia ennen ohjelman loppua. Väliin jäävä aika on jossain toisessa ulottuvuudessa, eikä siihen pääse käsiksi millään.

  Mutta tuon tapauksen jälkeen kaikki tallennukset ovat onnistuneet. Että sikäli.

  Koskapa lähetän laitteen tuulettimen korskunnan vuoksi kuitenkin Hedengrenille, ostin OFA:n sisäantennin jotta a) televisiota voisi katsoa TV:n omalla virittimellä (vain DVB-T ja töllö aukeaa aina se oletuksena) ja b) saisin yhä käyttää boksiin verrattuna taivaallista EyeTV:tä, mikä boksin kanssa mahdollistaa neljän kanavan tallentamisen samaan aikaan – kun katsoo viidettä. Epätodennäköinen skenaario, mutta eipä tarvitse murehtia, ettei joskus tarpeen tullen onnistuisi. Viidenkympin antenni antaa täydet palkit YLE:n nipulle ja muutkin ovat vähintään 60 (laatu)/100 (signaali), joten alkaa tuntuu turhalta koko boksi. Mutta jos tuo tuuletin saadaan hiljennettyä, niin pidän sen HD-kanavien vuoksi ja siltä varalta, että haksahdan maksukanaviin kun tennishimo käy ylipääsemättömäksi.

  Ihan pakko vielä hehkuttaa EyeTV:tä, siitä kaikkien boksivalmistajien pitäisi ottaa mallia käyttöliittymiensä kehittämiseen. Ja ajastukset ja tarvittaessa katsomisenkin voi hoitaa telkkaria avaamatta iPadilla.

  AINIIN! Kehitysehdotuksena, sikäli kun olen oikeassa, ulkoiselle tallentaminen onnistuu vain ohjelma kerrallaan. Pitäisi ehdottomasti olla mahdollisuus valita kerralla useampi tai kaikki ohjelmat tallennettaviksi.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2013
 11. finbred

  finbred Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm, minä päivitin ensin ja sen jälkeen tallensin ensimmäiset kerrat ulkoiselle, ilman ongelmia. Se että tallentaminen on info-napin takana on harvinaisen kömpelöä, mutta kai se on pakko, kun värinapeilla on jo kaikilla jokin muu funktio. Ohjetta tähän en löytänyt mistään, edes HDT:n kotisivuilta, ihan kokeilemalla löysin. Vink vink...
   
 12. tedik

  tedik Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  74
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harkitsen tällä hetkellä vakavasti ko. boksin hankintaa. Johan tässä hd-tallenninta olenkin reilut kaksi vuotta pohtinut.

  Onkohan jossakin edullisemmin saatavilla Suomesta kuin tuolla: http://www.netanttila.com/webapp/wc...Id=10001&compartmentId=10012&categoryId=10312

  Lähinnä mietityttää vielä tuo, että onkohan sille October-päivityksen mukanaan tuoman stand by -tilan tuulettimen / kovalevyn pyörimiselle tulossa varmasti muutosta seuraavassa päivityksessä. Virtapihinä kun ajattelen kaikkien tuollaisten turhien sähkösyöppöjen minimointia. Muuten tuntuu että olisi kyseessä vihdoinkin (toimiva!) boksi jossa olisi rahalle vastinetta.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2013
 13. Late-82

  Late-82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä ei kortti ottanut toimiakseen olleenkaan edes päivän paikallaan olon jälkeen, mistä syystä joutui boksin palauttamaan. Soneran päässä kaiken piti olla kunnossa :(
   
 14. ksr

  ksr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.09.2005
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok, kaikilta päivitys ei tallennumahdollisuutta vienyt. Toivoa siis on. Itse olen aiemmalla päivitysversiolla onnistunut kopioimaan ohjelmia juurikin mainittua info nappulaa käyttäen. Parikymmentä onnistunutta ohjelmansiirtoa ulkoiselle kovalevylle - mm. syksyllä tulleet Bondit ... tällekin formaatille Bondit on saatava :). Jostain syystä päivityksen jälkeen infon painaminen ei enää anna vaihtoehtoa, jolla ohjelma on kopioitavissa ulkoiselle: Aiemmin infoa painettaessa boksi antoi valikon, jossa oli neljä komentoa - nyt tarjotaan valikkoa, jossa on kolme komentoa...
   
 15. Hedengren Team

  Hedengren Team Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.04.2012
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä kopiointi on edelleen mahdollista. Menet tallenteet kansioon, menet siirrettävän ohjelman kohdalle, painat kaukosäätimen info-painiketta ja valitset USB-kopiointi. Jos olet kansion kohdalla ja painat ifoa niin kyseistä valintaa ei näy.
   
 16. Hedengren Team

  Hedengren Team Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.04.2012
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sääli että palautit laitteen. Ei ollut varmastikaan siitä kiinni. Joskus linkitystä joutuu pyytämään uudetsaan ja sen perille tulo voi kestää tuntejakin. Joskus tulee nopeasti. Jos olet linkittänyt kortin useaan laitteeseen niin aina linkitystä uudistettaessa kortin tulee käydä uudestaan läpi kaikki nämä laitteet. Muuten muut laitteet kuin missä kortti on, eivät enää toimi. Kortin linkityksessä on kyse siitä että kortin sarjanumero ja digiboksin "Chip ID" linkitetään yhteen. Näin kortti toimii vain niissä laitteissa joihin se on linkitetty. Yhteen laitteeseen ei voi linkittää kuin yhden kortin, mutta yhden kortin voi linkittää useampaan laitteeseen esim. digiboksi ja CI+ moduli.
   
 17. ksr

  ksr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.09.2005
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin juuri olen menetellyt.

  Nyt kun kuulin, että päivitys ei muilla ole ominaisuutta sotkenut, kokeilin ajaa päivityksen uudelleen tikulta koneeseen. Kaikki näytti taas menevän ok ja parin minuutin kuluttua päivitys oli asentunut. Viimeisenä päivityksenä koneella näkyy jälleen hienosti october versio. Edellisestä kerrasta poiketen, jätin usb tikun, jossa päivitys oli, kiinni etummaiseen usb porttiin ja kokeilin josko kopiointi ulkoiselle onnistuisi: ja kyllä. Kopiointimahdollisuus oli palannut.

  Vaan tarina ei lopu vieläkään...

  Otin päivityksessä käyttämäni usb tikun pois, ja samalla katosi taas mahdollisuus usb kopiointiin ulkoiselle kovalevylle, joka minulla on kiinni takimmaisessa usbissa.

  ... ja tarina jatkuu...

  Laitoin päivitystikun takaisin etu-usbiin kiinni ja taas kopiointi oli käytettävissä.

  Eli jostain syystä päivitys ei näytä täysin onnistuvan, vaikka kaikki päivitysohjeessa kerrotut vaiheet tulevat boksin näytöllä läpikäytyä ja kone näyttää lopuksi oikeaa päivämäärää version yhteydessä. Itseäni ihmetyttää hiukan sekin, että ohjeessa päivityksen latautumiseen sanotaan kuluvan noin viisi minuuttia, kun itselläni varsinainen tiedonsiirtovaihe kestää ainoastaan noin minuutin?
   
 18. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 414
  Saadut tykkäykset:
  32
  Tämä on varmasti ehjä levy?
   
 19. finbred

  finbred Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.02.2008
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käy katsomassa lähimmässä Prismassa, meilläpäin samaan hintaan, jos en ihan väärin muista. Nyt kun USB-kopiointi on mahdollista, en keksi kovin hyviä perusteluja teraisen ostoon, puolikkaalla 5220SR-malli maksaa ainakin Kirkkonummen Prismassa 329 €.
   
 20. ksr

  ksr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.09.2005
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole ilmennyt varsinaisesti mitään, minkä perusteella voisi päätellä, että USB Levy ei olisi ehjä. Aiemmin tallentamani ohjelmat ovat siellä tallella ja katsottavissa. Uudella päivitykselläkin kopiointi usb levylle näyttäisi onnistuvan, kunhan pidän päivitystikkua digiboksissa kiinni.