Hauskoja linkkejä

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Nice Guy Eddie, 15.12.2001.

 1. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Ylimielisen kermaperse-teinilauman paimennuksessa hermojen menettäminen on täysin sallittua ja ymmärrettävää. Itse olisin tuossa vaiheessa heittänyt tuon kännykkä-kukkopoitsun jo ihan fysikaalisesti ikkunasta ulos kännykkä perässään. Videon kuvaaja ja pää-änittäjä pitäisi erottaa koulusta, videon kuvaajasta ja levittäjästä rikosilmoitus nimikkeellä kunnianloukkaus + salakuvaaminen. Todella törkeitä kakaroita.

  Riekkuviin teineihin ei päiväkodin/alakoulun opetusmenetelmiä tai toimivilla aivoilla surffaavien (aikuisten) henkilöitten asioista neuvottelevaa tyyliä kannata soveltaa. Siitä saa vain evvk-räkänaurut päälleen. Teinin turpa ei mene tukkoon kuin fyysisellä voimalla.
  ´Murrosikäisten mussuttajien vielä hermoratojaan rakenteleviin uhma-aivoihin viestin perillemeno on tehokkaimmillaan kun luokka on kalpeana kauhusta, hiljaisuuden rikkoo korkeintaan hento hätäkusen lirinä. "Komento oli: katse taululle ja HILJAA". :D
  Fyysinen kurittaminen pitäisikin palauttaa kasvatusmenetelmiin ASAP prontona ja jokaisen yläkoulun tehdä erityis-nuoriso-ohjaus -tukisopimus päivystävän vartiointiliikkeen kanssa: opettaja voi kilauttaa ns. kasvatuksellisen tukipyynnön äpättämään äityvästä teinistä l. vartiointiliikkeen miehet paikalle keräämään kännykät ja teippaamaan riekkuvat teiniturvat tukkoon. Haalariveikkojen laskun maksaa luonnollisesti asiakaskäynnin tilaaja itse l. oppilas. Jos teini haluaa kokeilla rajojaan ihan kunnolla, tähän tulee toki tarjota mahdollisuus. Esim. puoli akullista taseria kiveksille opetustilanteen lisä-tukiopetuksena opettaa kyllä uhmakkaankin teinikukon taas syömään koululaitoksen kädestä.
   
  iluvai tykkää tästä.
 2. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 099
  Saadut tykkäykset:
  178
  Kun puhutaan videolla nähtävästä joidenkin oppilaiden huonosta käytöksestä, pitää muistaa että videolla on alusta asti poikkeustilanne päällä. Jos opettaja alkaa tuolla lailla kirkumaan, tottakai oppilaat aistivat että nyt ei vallitse enää normaali opetustilanne ja käytös muuttuu. Tiedetäänkö että oppilaat käyttäytyvät erityisen huonosti jo ennen videota?

  Johtuen noiden videoiden kuvaustavasta, niitä katsoessa tuli mieleen ihan kuin olisi palannut itse koulun penkille. Olisin 100 % varmasti itse pysynyt hiljaa tuollaisessa tilanteessa omana kouluaikanani, tosin siihen on yksi poikkeus. Nimittäin jos olisin ollut se kännykänräpälääjä, jonka käytöksestä kilahdus alkoi ja jonka vanhempia opettaja alkoi haukkumaan. Siinä tilanteessa oli ihan oikein pistää takaisin pari valittua sanaa. Eikös juuri se poika siinä protestoinut "et sä voi noin sanoo" tjsp. Ja jos nyt todella joku on sitä mieltä, että vanhemmat ovat pilanneet nuo lapset, niin siinäkin tapauksessa on todella väärin että tuo opettaja haukkuu oppilaiden älykkyyttä. Eikös hänen enemmän pitäisi sääliä oppilaita, joilla ei ole kunnon kasvattajia?

  Yleisestihän vallitsee suuri erimielisyys miten lapsia kuuluu kasvattaa. Omalta kohdaltani sanon, että "se vitsaa säästää, joka lastaan vihaa"-sanonta on tyhmintä mitä olen ikinä kuullut. Niin tyhmää, että muuttuu huutonauruksi jos tuon ihan kirjaimellisesti ottaa. En mitenkään pysty uskomaan, että fyysisesti kurittamalla lasta voisi saavuttaa hyvää. Henkisellä puolellakin pitää olla tarkkana, ettei loukkaa. Melkein mistä tahansa tilanteesta pääsee parhaiten eteenpäin olemalla asiallinen. "Reiluuden kokemus" on tärkeintä.
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 598
  Saadut tykkäykset:
  161
  Varmasti moni meistä, jotka elivät lapsuutensa ennen nykyistä aikakautta, jossa fyysistä kurittamista katsotaan pahalla, kokivat sitä ja suurin osa sanoo myös varmasti, että se takoi järkeä ja kunnioitusta heidän päähänsä. Toki fyysisessä kurituksessa se puoli on, että se osoittaa lapselle, että pahanteolla on seuraamukset myös itselle. Toisaalta, näitä seuraamuksia voi osoittaa myös muulla tavoin ja paljon tehokkaammin, sillä fyysisessä kurituksessa lapsi muistaa vaan sen epämukavuuden/kivun tunteen kun taas ei-fyysisessä kurinpidossa lapsi pääsee kenties enemmän pohtimaan sitä, mitä teki väärin ja miksi kannattaisi menetellä tulevaisuudessa toisin -- ihan omankin edun nimissä. Täytyy myös muistaa, että etenkin kasvuiässä henkinen mentaliteetti voi olla herkkä ja ailahtelevainen ja siinä missä osasta vitsaa saaneista voi kasvaa suoraselkäisiä ja rehtejä herroja ja rouvia, niin osalla taas tulee sellaiset traumat, että niiden jäljet ovat tallella vielä vanhuksinakin.

  Muistaa tulee myös se, että fyysinen kurinpito on se helpoin ratkaisu vanhemmalta ja kaikkea, mikä tuntuu helpoimmalta ratkaisulta, tulee aina kyseenalaistaa ennen tekoa. Maailmassa on väkivaltaa tasan sen syyn takia, että se kuuluu ihmisen alkukantaiseen osaan luontoa ja sillä on (vallan avulla) helppo saada, mitä haluaa. Varmasti osa vanhemmista harrastaa fyysistä kuritusta hallitussa mielentilassa, mutta jos nyt ollaan hetki ihan rehellisiä, niin väitän, että suurin osa vanhemmista lähtee fyysiseen kuritukseen sen takia, että haluavat purkaa omaa suuttumustaan lapseen tämän pahan teon takia, eivätkä kenties raskaan työpäivän jälkeen jaksa muutenkaan toimeenpanna vaihtoehtoista rankaisukeinoa, joka kysyy enemmän aikaa ja kärsivällisyyttä. Tällainen motiivi kertoo oitis siitä, ettei siinä toimita enää lapsen hyväksi.
   
 4. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 308
  Saadut tykkäykset:
  203
  Mikä sitten olisi se vaihtoehtoinen rankaisukeino? Puhuttelu? Siitä lapsi vain oppii että pahoistakaan teoista ei seuraa mitään, mahtavaa, ei ku tekemään lisää pahaa.
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 598
  Saadut tykkäykset:
  161
  Paras kurillinen toimenpide lienee sellainen, jossa epämukavuutta aiheutuu pidemmäksi aikaa muistutukseksi pahasta teosta ja sen hinnasta. Ihmisen ollessa itsekäs olento ja toisaalta nykyihmisen eläessä materialistisessa yhteiskunnassa yksi toimiva keino voisi olla omaisuuden käytön rajoittaminen eli käytännössä vaikka pleikkarioikeudet pois ajaksi x tai jonkun luvatun/toivotun ostamatta jättäminen. Hyvä käytös palkitaan ja huonosta sakotetaan. Toki tähän pitäisi sitten ottaa mukaan myös se puhuttelu hoidettuna siten, että kyse on vuorovaikutuksesta, eikä siitä, että vanhempi saarnaa "omalla kielellään", mikä menee nuorella yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos -- näin vanhempikin saisi paremman käsityksen, millä tavalla nuori ajattelee asioita. Idea siis on paitsi rangaista niin myöskin varmistaa, että nuorelle iskostuu, miksi rangaistus on aiheellinen.

  Karu ja valitettava totuus lienee silti se, että harva vanhempi viitsii lähteä tällaiseen, vaikka olisikin sen verran valaistunut, että antaisi sijaa muulle kuin fyysiselle kuritukselle. En tiedä, johtuuko se työkiireistä vai yksinkertaisesti siitä, että lapsia on hankittu siitä syystä, että "niitä kuuluu olla" ja näin ei ole tarpeellista mielentilaa/olosuhdetta kasvatuksen optimoinnille. Itse edustan sitä koulukuntaa ihan lemmikeistä lapsiin, että jos sellaisen hankkii, niin allekirjoittaa samalla näkymättömän sopimuksen siitä, että asettaa toisen tarpeet itsensä edelle (mitä vaikkapa uraohjukset eivät kovin helposti voi tehdä). Kyse on kuitenkin elävistä olennoista, eikä vaikkapa viihde-elektroniikasta, joka otetaan nurkkiin vanhenemaan ja tuomaan ajoittaista iloa.
   
 6. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  129
  Puhutaan vaikka nykysuomalaisista, tahtoo unohtua mitä ympärillä tapahtuu, köyhyys tosin koskettaa myös monia suomalaisia muusta maailmasta puhumattakaan.

  Kunnioitus on kadonnut, poliiseillekin haistatellaan kun ei heilläkään kovin kummoisia keinoja ole.
  Itse näen työssäni 1-16 ikäisiä lapsia ja kyllä siellä ikään katsomatta on valitettavasti niitä joille ei ole kotona juuri minkäänlaisia rajoja ja vanhempien arvostusta opetettu, voivat tehdä mitä vaan ja vanhemmat silti puolustaa, silittelee päätä ja kieltää kaiken.
  Siis kyllä se vika on nykyisessä pullamössövanhempien kasvatuksessa ja siitä että ei ole aikaa olla niiden lasten kanssa, parasta olisi jättää kokonaan tekemättä sitten.
   
 7. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 598
  Saadut tykkäykset:
  161
  Siinä olen samaa mieltä, että parempi on jättää tekemättä, jos ei ole tarpeeksi aikaa uhrata omille lapsilleen. Näkisin kuitenkin vanhempia merkittävämmäksi tekijäksi, mitä tulee ongelmanuoriin, nykyisen hektisen yhteiskunnan, jossa pitää sisäistää yhä enemmän ja enemmän sekä saada aikaan yhä nopeammin ja nopeammin. Ihminen määritetään opinto- ja työmaailman saavutusten perusteella enemmän kuin koskaan. Tämä vaikuttaa paitsi vanhempien lapsille omistettuun aikaan ja mielentilaan (stressiin) niin myös itse lapsiin, jotka nettisomedigin kautta näennäisesti aikuistuvat entistä nopeammin -- mikä ei liene hyväksi psyykkeelle. Valitettavasti myös koulujärjestelmä tukee tätä ajattelutapaa kasvavissa määrin. Kyseessä on oravanpyörä, jolta on vaikea välttyä ja joka helposti johtaa siihen, että yksi pyörää polkeva syyttää toista ja toinen kolmatta huomaamatta että kukin taho sitä pyörää polkee samalla tavalla.
   
 8. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 099
  Saadut tykkäykset:
  178
  Ainakin se on tosiasia, että koulukiusaus on vähentynyt selvästi viimeisen 20 vuoden aikana ja samana aikana lasten fyysinen rankaiseminen on vähentynyt. Ei tämä mitään suoraan todista, mutta vaikea tuon perusteella on väittää että lapsista tulee muista ihmisistä välittämättömiä kusipäitä ellei heitä rankaise fyysisesti.

  Jostain Pewin tai Gallupin kyselytutkimuksesta muutaman vuoden takaa jäi mieleen, että lasten kasvatuksen suhteen oli pari aika mielenkiintoista paria USA:ssa. Oli vanhempia, jotka kannattivat kovaa kuria ja vaativat lapsiaan tottelemaan. Sitten oli vanhempia, jotka kannattivat löysempää kuria, mutta pitivät hyvin tärkeänä sitä että heidän lapsesta ei loukkaa muiden ihmisten tunteita. Tämä meni siis juuri niin, että löysempää kuria kannattavat vanhemmat vaativat lapsiaan olemaan loukkaamatta muiden tunteita enemmän kuin kovaa kuria kannattavat. Ero oli hyvin selvä. Toisaalta he suhtautuivat kovempaa kuria kannattavia myötämielisemmin lapsensa käytökseen, joka voi olla hyvinkin epäkunnioittavaa muita ihmisiä kohtaan, kuten (muistaakseni) aikatauluista lipeäminen.
   
 9. John-117

  John-117 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2015
  Viestejä:
  611
  Saadut tykkäykset:
  30
  Opettajalle vittuilevien teinien tapauksessa lapsista ja kasvattamisesta lässyttäminen kannattaa unohtaa. Kysymys on pikemminkin joukkojen hallintatilanteesta. Toiminnan core-levelin tavoitteet taktisessa käytännön luokkatilanteessa ovat

  -PUHELIN POIS

  -KATSE TAULULLE

  -SUU KIINNI

  Syliä/halia yms. "kasvatusta" jossain muualla kuin yläkoulun tunnilla. Sitä olisi pitänyt saada jo vuosia aikaisemmin, joltain muilta henkilöiltä kuin yläkoulun opettajalta. Koulussa opiskellaan.

  Sen vartiointiliikkeen rutiini-käyttämisen voisi todellakin ottaa yläkoulujen opiskelu- ja opetusympäristön parannusohjelmaan. Kuten terveydenhuollon piirissä jo tehdään... sairaaloissa/terveyskeskuksissa on joka huoneessa "kutsu vartija" -nappula. Yläkoulun luokkiin pitäisi saada samanlaiset.
  Nuoriso-ohjauksen erikoisvartijoille käytännön tilanteeseen tietysti sitten ihan kunnon raudoitus-/seinällenosto -oikeudet + ohjesääntö vielä pienestä voimankäytön demo-lisäyksestä. Sillä pelko on tehokas opiskelurauhan ylläpitäjä. En usko että uppiniskaisinkaan haistattelija haluaa poistua luokasta käsiraudoissa/niskaperseotteella yli yhtä kertaa ja saada siitä vielä 100 €:n laskun.
   
 10. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 177
  Saadut tykkäykset:
  29
  Tai sitten tähän tyyliin niin saa kunnioitusta ja hyvän opettajan maineen:
   
 11. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 913
  Saadut tykkäykset:
  410
   
  nepa tykkää tästä.
 12. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 554
  Saadut tykkäykset:
  615
  Tätä ei liene vielä täällä ole ollut

  Teemulla menee ikävästi, kun Sirpa otti ja lähti. :D

  Nuo muut tekijöiden imitaatiovideot ovat kyllä hyviä myös.
   
 13. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  Tuohon on ihan selvästi vain muka Selänne vs. Tarkin.
   
 14. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 531
  Saadut tykkäykset:
  203
 15. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 554
  Saadut tykkäykset:
  615
  Nyt ei ihan auennut. Selventäisitkö tyhmälle? :)

  vps358, noista uutisoinneista itsekin tuon huomasin.
   
 16. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  Okei, siinä missä Tarkin oli luotu erittäin hyvin niin tästä kyllä näki ettei ole Selänne.
   
  nepa tykkää tästä.
 17. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 913
  Saadut tykkäykset:
  410
 18. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 308
  Saadut tykkäykset:
  203
 19. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 822
  Saadut tykkäykset:
  183
 20. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 099
  Saadut tykkäykset:
  178


  Paha mutka, mutta katsojat innokkaita auttamaan :)
   
  nepa ja Professional tykkäävät tästä.