Harry Potter ja puoliverinen prinssi (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana peacemaker, 07.08.2008.

 1. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  [​IMG]
  Itse olen käynyt katselemassa pari viimeistä Harryä leffateatterissa. Ei mitään loistavia, mutta varsinkin viimeinen (Order of Phoenix) oli jo ihan katsottavaa kamaa vaikka nuoremmille suunnattua hassutteluakin oli joukossa. Kuitenkin nykyaikana tulee sen verran vähän kunnolla tehtyä fantasiaa, että menee paremman puutteessa. Sarja on onneksi ruvennut koko ajan synkistymään.

  [​IMG] Katso teaser
  [​IMG] Katso kuvagalleria

  Globaali ensi-ilta 21.11.2008
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 14.08.2008
 2. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä kolmoselokuva edelleen kokonaisuutena on imo parhaiten viimeistelty. Feeniksin killassa kirjan lukeneena mielestäni juonenkuljetus oli hätiköityä ja täynnä omituisuuksia. Nuorisojoukon näyttelijäntaidot ovat kyllä jatkuvasti kehittyneet parempaan suuntaan, mutta typeryydet muilla osa-alueilla ovat kyllä pysyneet ennallaan. Mutta kyllä Puoliverinen prinssi tulee katsastettua, se on ihan varma, mutta luulenpa, ettei mitään suuria mullistuksia ole odotettavissa.
   
  Viimeksi muokattu: 07.08.2008
 3. peacemaker

  peacemaker Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.11.2003
  Viestejä:
  1 450
  Saadut tykkäykset:
  10
  Itse en ole kirjoja lukenut. Jotenkin jo kirjojen kuvitus on luotaansatyöntävä (näin omalla kohdallani). Itselleni tuossa feeniksin killassa iski juurikin tuo
  synkkyys ja lopputaistelu oli mieleen.
   
 4. akomu

  akomu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jokaisesta Potterista on olemassa myös ns. adult edition, jossa kirjojen ulkoasu on täysin erilainen. Itseltä löytyy vain viimeinen potter, joka ainakin oli oikein komea erilaisilla kansilla. Muutenkin nuo kirjat ovat ihan eri luokkaa kuin leffat, joten jos leffat yhtään kiinnostaa, kannattaa kirjat ehdottomasti lukea.

  http://www.play.com/Books/Books/6-/...arry+potter&searchtype=bookall&searchsource=1
  tuolta nyt voi esim. tutustua kirjojen ulkoasuun, kun poimii nuo adult editionit luettelosta.
   
 5. Antzo

  Antzo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2002
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
 6. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  Klup...:eek:

  The Dark Knight... tapaa vastustajansa :D

  En tiedä mikä tuossa teaserissa oli, mutta sydän pomppasi kurkkuun ja kirjan tapahtumat tulvivat mieleeni... Tästä luvassa siis mahtava :thumbsup:

  Odotukset? Voi pojat, niitä on...
   
 7. Jakkis

  Jakkis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.10.2004
  Viestejä:
  770
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika skeptisesti suhtaudun tuohon ainakin vielä. Eikö muka joulumarkkinat ole sitten yhtään merkitsevä lipputuloja tuottava kausi?
   
 8. Rooky

  Rooky Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.06.2004
  Viestejä:
  3 723
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, eikä uusi Bondikaan ole hirveän lähellä kilpailemassa katsojista...
   
 9. Maraballo

  Maraballo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.02.2007
  Viestejä:
  121
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kyllähän tuo valitettavasti paikkansa pitää.

  http://www.mugglenet.com/app/news/full_story/1810
   
 10. anarkian

  anarkian Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2008
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nähty on ja rehellisesti sanottuna en oikein tiedä, mitä ajatella tästä leffasta. Missään nimessä elokuva ei ollut huono, mutta ehkä silti jotakin jäin kaipaamaan.

  Ehdottomasti parasta elokuvassa oli sen visuaalinen taso. Tässä elokuvassa taikutta käytettiin sujuvasti osana kokonaisuutta. Lisäksi taikuus oli elokuvassa koko ajan läsnä, toisin kuin sarjan alkupuolen elokuvissa. Maisemat olivat upeita (kehitys tässä suhteessa ensimmäisiin leffoihin on ollut valtava), ja kuvaus toimi.

  Elokuvaa en suosittele kirjoja lukemattomille, koska kaikki ylimääräiset siirtymävaiheet on jätetty pois. Elokuvan tarina pomppii hyvinkin paljon, eikä sitä ole saatu edes tarinaa muokkaamalla sujuvaksi. Itse pidin suurimmista osista muutoksista verrattuna Rowlingin kirjaan. Se mikä toimii kirjassa ei useinkaan toimi leffassa, joten muutokset olivat ymmärrettäviä. Ja lisäsivät kyllä huimasti tarinan sujuvuutta. Tosin minusta Puoliverisen Prinssin pääosaa kirjoissa esitti hirnyrkit. Hirnyrkeistä ei puhuttu elokuvassa paljoakaan, eikä muistojakaan leffassa nähty kuin pari hyvin lyhyttä pätkää.

  Pääosanäyttelijät ovat kehittyneet huomattavasti, vaikka Harry edelleenkin tuntuu jotenkin ilmeettömältä. Helena Bonham Carter oli jälleen loistava pahis. Plussaa hänen roolinsa kasvattamisesta. Lisäksi Lunaa esittävä näyttelijä vain niin sopii rooliin. Hyvä, että häntä nähtiin elokuvassa. Alan Rickman oli jälleen loistava Kalkaroksena.

  Huumoria elokuvasta ei puuttunut. Pidin elokuvan hauskuudesta, mutta samalla se kuitenkin häiritsi, koska tässä elokuvassa se oli niin suuressa roolissa. Enemmän asiaa hirnyrkeistä, hieman vähemmän vitsejä ja puolen tunnin lyhyempi leikkaus, niin elokuva olisi luultavasti ollut loistava. Toisaalta tämä kuitenkin oli ehkä paras Potter-leffa tähän mennessä, joten antaisin tälle 3,5-4 tähteä - en osaa oikein päättää. Pitäisi katsoa elokuva uudelleen, jotta voisin muodostaa lopullisen mielipiteeni.
   
 11. Jiii

  Jiii Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.11.2005
  Viestejä:
  381
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä oli SURKEA! Kun lopputekstit tulivat, niin päässäni pyöri vain yksi ajatus: "Nyt ne kyllä raiskaa seuraavan Harry Potter elokuvan". Oli oikeastikin virhe ottaa Warner Brothers Pottereiden julkaisijaksi, että valita David Yates ohjaamaan tämän ja vielä viimeisen osan.

  Tässä elokuvassa oli oikeasti niin paljon vikoja, että ihan pistää vihaksi. Pahimmaksi viaksi nostan heti leikkauksen ja tarinankerronnan. Puoliveriseen prinssiin on saatu paljon tapahtumia kirjasta, mutta nyt tekijät on unohtaneet kokonaan kokonaisuuden. Elokuva uhkuu huolimattomuutta, eikä tekijätkään ole ajatelleet sopivatko kohtaukset toisiinsa lopullisessa versiossa. Ilmeisesti elokuvan tekijät ovat vain kuvanneet valitut kohtaukset, ja sitten leikkaaja on lätkäissyt ne yhteen putkeen ajattelematta toimivatko kohtaukset toisiinsa nähden. Esimerkiksi ensin näytetään Harry paikassa X, sitten Malfoyta paikassa Z, ja sitten taas Kalkarosta paikassa B. Mitään yhteyttä näillä X,Z ja B ei ole, mutta ne kyllä sisältää ne oleelliset asiat jotka kirjassa oli.

  Kirjan lukeneet kyllä ymmärtävät missä mennään ja mikä merkitys tietylläkin kohtauksella on, mutta silti "hyppy"leikkaus on hirvittävää katseltavaa vaikka tarinan tuntisikin. Elokuvan alku on mielestäni erinomainen esimerkki, näytetään ensin pätkä aikaisemmista tapahtumista, sitten tuhotaan jokin paikka ilman mitään selityksiä, ja sitten ollaan kahvilassa. En ollut todellakaan uskoa miten surkea leikkaus ja ideointi elokuvassa oli, ja ikävä kyllä tällainen leikkaus- että kerrontatyyli jatkui koko elokuvan loppuun asti.

  Edellinen tuossa sanoi elokuvan visuuaalisen puolen olevan parasta, olen täysin eri mieltä tässä. Teknillinen toteutus kyllä on laadukasta (kuvakulmat ja meikkaus) saavat aikaan tyylikästä jälkeä, mutta mutta se ei pelasta huonolta leikkaukselta että tarinankerronnalta. Mitä elokuvan maisemiin tulee, niin mielestäni elokuva oli vaisu niidenkin osalta. Toki huispauskenttä talvella näytti hienolta, mutta silti CGI oli liian halvaittavissa.

  Puoliverisen prinssin on ohjannut David Yates, joka ohjasi myös edellisen, Feeniksin kilta -elokuvan. Feeniksin kilta oli erittäin toimia kokonaisuus ja sen ohjaaja oli ihan hyvä, mutta en voi vain uskoa että sama ohjaaja on ohjannut tämän roskan. Yates kun ei näytä panostavan itse näyttelijöiden ohjaamiseen ollenkaan, sillä monessa kohtauksessa oli aivan väärät ilmeet porukoilla mitä tilanne olisi vaatinut. Hyvä erimerkki tällaisesta oli mielestäni se
  kun kuolonsyöjät hyökkää Weasleyn kotiin, ja koti syttyy ilmiliekkeihin. Tässä kohtauksessa kun Weasleyt katsovat taloa, niin osa hahmoista ei tunnu olevan moksiskaan vaikka oma koti on ilmiliekeissä. Erityisesti Weasleyn veljekset näyttävät oikeasti nauravan! Samalla näyetään lähikuvia muista henkilöistä, mutta heillä kaikilla on sellainen tasapaksu ilme. Rouva Weasleykin näytti ottavan asian liian hyvin. En vain voinut uskoa tässä silmiäni!

  Olen nyt viikon päästä menossa Lontooseen katsomaan tämän IMAX-versiota, mutta tämän nähtyä kyseinen käynti ei todellakaan innosta. Alkujaan valittelin sitä miksi tässä uudessa Potterissa on IMAX 3D:tä vain 12 minuuttia, kun edellisessä sitä oli peräti yli 20min! Mutta nyt Puoliverisen prinssin nähtyäni ymmärrän täysin miksi 3D:tä on niin vähän. Tuohon kahteentoista minuuttiin kun on koottu kaikki elokuvan näyttävä ulossaanti, eli toimintakohtaukset. Tuskin edes spoilaan jos sanon että näitä toimintakohtauksia on elokuvassa hurjat 3kpl, joista kahdella ei ole tarinan kannalta mitään merkitystä.:rolleyes:

  Arvosana: 2-/ 5
   
 12. RidgeForrester

  RidgeForrester Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.08.2004
  Viestejä:
  554
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse en lukeudu Harry Potter -kirjojen ystäviin ollenkaan, vaan koen ne pikemminkin luotaan työntäviksi. Väitän, ettei tämä johdu asenneongelmasta tai ennakkoluuloista: en vain millään ole saanut vietyä loppuun useampia yrityksiäni kirjojen loppuunlukemiseksi. Örrimöykkyjä ja tonttujakaan en sinänsä karsasta ja esim. Tolkienin kirjat taas imeytyvät ja etenevät aivan eri lailla. Siinä alustus, menin siis ajantappohommiin elokuviin sinänsä avoimin mielin uusinta Potteria katsomaan.

  Elokuva oli yllättävän hyvä ja viihdyttävä aika pitkälle, ja ehdinkin jo aprikoida, että tämähän näyttää olevan varsin onnistunut tekele. Loppu oli kuitenkin saamaton ja säälittävä kuin takaisinimetty pieru. 2,5 h elokuva oli hyvää rakentamista loppumetreille saakka, mutta lopun lyhyissä ja noloissa käänteissä tuli kyllä kusetettu olo: Tässäkö tämä nyt sitten oli? Vielä lopputeksteihin asti odotin jonkun juonenkoukeron pelastavan päivän, mutta peli oli jo menetetty. Höh.

  Tekninen toteutus oli hieno ja paikoin jopa ihailtava. Näyttelijäsuorituksetkin monen hahmon osalta kiitettäviä. Edemmällä mainitusta syystä pisteet kuitenkin tippuvat nolosti: 2,5/5, ollen silti Harri-leffoista mielestäni paras.
   
 13. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Vähän jäi valju fiilis tästä uusimmasta osasta. Onnistuneita elämyksiä tuli lähinnä näyttelijäpuolella, missä Broadbent, Rickman ja Gambon hoitivat homman esimerkillisesti eikä muissakaan suurta kitinän aihetta löytänyt, no ehkä Weasleyn jurppi alkaa jo ärsyttämään. Teknisesti tämä Potter-leffa hoidettiin rutiinilla kotiin, eli mitään ooh-elämyksiä ei tarjottu. Lähinnä Haryyn ja Dumbelin kallioilla olevan tasoisia juttuja olisi saanut lisää. Muutenkin tehosteet jäivät hieman sivuosaan ja keskityttiin enemmän henkilöläheisempään tarinankerrontaan, jolloin pärjättiin hieman pienemmillä lavasteilla yms.

  Suurimmat miinukset, kuten Jii jo haukkuikin, olivat leikkauspöydälle jäänyt..poukkoileva tarina sekä selkeä fiilis siitä, että jäi sellainen väliosan maku ennen finaalia, tai tuplasellaista. Tähän syyllisenä varmaan lopetus, joka oli typerimpiä pitkään aikaan. Kirjoja en ole lukenut, joten tuohon hirnyrkki-juttuun ota muuten kantaa, mutta mielestäni leffa panosti pääjuonen etenemiseen melko rajallisesti, olisi vähempikin teiniangsti riittänyt. Kutonen sisältää kaikista Pottereista vähiten toimintaa kestoonsa nähden, joten sen takia teatteriin ei kannata vaivautua (onko sellaisia?:))

  2/5
   
 14. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Ei hassumpi Potter-elokuva ollut tämäkään. Toisin kuin aiemmat kirjoittajat, niin itse en elokuvan leikkauksessa sen suurempia ongelmia nähnyt, vaan tarinassa pysyi hyvin mukana ja oikeastaan vain yksi kohta töksähti pahasti:
  Dumbledore oli mystisesti "matkoilla", jota Potterkin koitti vähän selvitellä, mutta yht' äkkiä herra rehtoriherra olikin taas takaisin Tylypahkassa kuin ei olisi poissa ollutkaan.

  Teiniromanssikuviot olivat tässä osassa yllättävän toimivia ja hauskoja ja piristivät mukavasti kokonaisuutta.

  :):):)½
   
 15. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  No perhana, tämähän oli ihan hyvä. Ehkä aiemmin lukemani tylyt kommentit ja arvostelut sekä viimeisestä Half-Blood Princen lukemiskerrasta kulunut aika ovat vaikuttamassa - ennalta-arvaamattoman positiiviset fiilikset olivat teatterista asteltaessa päällänsä. Filmin rytmitys toimi ja näyttelijät eivät nolanneet itseään.

  Sitten pikkuisiin risuihin:

  1) Yksi kohta muistuu mieleen, josta pikkaisen pitää napista. Miksi Potter
  ei saanut yhtään mitään rangaistusta sectumsempran käytöstä Malfoyhin?

  2) Potter-filmatisointien iso ongelma tahtoo kyllä olla se, että kankaalla nähty tiivistetty versio kirjan tapahtumista on väkisinkin paljon ennalta-arvattavampi ja lisäksi jotenkin liian helposti "eteenpäin soljuva". Viimeksi mainittua ei tosin tässä viimeisessä tullut niin paljoa esiin lukuunottamatta kohtausta,
  jossa hirnyrkki haettiin. Tässä tosin Dumbledoren juottamisosuus hoidettiin aika kivasti kotiin.
  Sen sijaan tätä ennalta-arvattavuutta löytyy tältä muuten toimivalta romanssisektorilta niin paljon, että yleisön tyhminkin sosiopaatti ymmärtää ensimmäisen 10 minuutin aikana miten kuviot tulevat päättymään. Toisaalta, moni tulevaa enteilevä kohtaus kevensi paikoin tunnelmaa.

  Muuten, olen erittäin tyytyväinen elokuvakokemukseen. Menee Azkabanin vangin kanssa filmatisointisarjan jaetulle kärkisijalle. Minusta myös huumori toimi tässä osassa ehkäpä sarjan parhaiten. Samaa voisi melkein sanoa myös sekä kuvan että äänen tehosteista, jotka olivat mukavan "sivistyneitä".

  Annetaan tähtiä vaikkapa

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 21.07.2009
 16. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Harry Potter ja Puoliverinen Prinssi on keskivertoa parempi Potter-elokuva, mutta allekirjoittaneelle se jäi vähän ristiriitaiseksi kokemukseksi. Tietenkin elokuvaa katsoessa jännite oli suuri, koska olin spoilaantunut (tosin en lukemalla kirjoja, sillä en ole lukenut niistä ainuttakaan) elokuvan suurimmasta käänteestä:
  Dumbledoren kuolemasta.
  Tämä kai sai elokuvan tuntumaan osaltaan paremmalta kuin mitä se oli. Eniten kuitenkin näitä ristiriitaisia tunteita aiheutti
  Kalkaroksen juonikuvio.
  Elokuva antoi kirjaimellisesti viimeiseen saakka kyseisestä hahmosta neutraalin kuvan, ja katsoja ei loppukäänteen jälkeenkään oikein tiennyt onko ko. hahmo hyvä vai paha. Ehkä tätä korosti vielä ikävänä jälkimakuna tullut muistikuva typerästä Indy IV:sen "olen tupla-agentti, enpä olekaan, olenpa sittenkin" kuviosta.

  Elokuva kuitenkin onnistui olemaan lähes loppuun saakka jännittävä, kohtuullisen synkkä ja ihan hyvin näyteltykin, mutta ainakin tuo mainitsemani juonikuvio pilasi minulta mahdollisuuden pitää tätä parempana kuin ehdotonta ykkös-Potteria, Azkabanin Vankia.

  Harry Potter and the Half-Blood Prince 3/5
   
 17. Tii

  Tii Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.11.2008
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä kyseinen juttu meni aika lailla samaan tyyliin kirjassa ja aiheutti fanien keskuudessa hyvin paljon keskustelua ennen viimeisen kirjan ilmestymistä siitä, miten juttu oikeasti on.
   
 18. Bob Fleming

  Bob Fleming Great Bird of the Galaxy Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.10.2002
  Viestejä:
  1 259
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mielestäni tämä oli ihan Potter-leffojen kärkipäätä eikä meikäläinen pitänyt kerrontaa katkonaisena. Vähän rauhallisempi tempo teki tästä ihan mukavasti soljuvan kokonaisuuden.
  Onneksi en enää muistanut kirjasta kuin pääpiirteet joten mahdolliset muutokset/puutokset eivät loikkineet silmille.
  Näyttelijäntyökin oli taas parantunut edellisestä osasta, varsinkin Radcliffen osalta. Erikoismaininta Jim Broadbentille mainiosta Horace Slughornista.

  Eli hyvät vibat tästä jäi :)
   
 19. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 153
  Saadut tykkäykset:
  94
  Eipä tämä ollut juonensa puolesta kovinkaan kummoinen, lähinnä jonkinlainen siirtymätaival kahden "oikean" elokuvan välissä. Jotakin tulevaa kehiteltiin ja pohjustettiin mutta kun ottaa huomioon että kesto oli 2,5 h niin olisi toivonut että juttu olisi toiminut jollakin lailla itsenäisenäkin elokuvateoksena. Maisemat ja puitteet olivat kyllä kunnossa ja näyttelijöiden suoritteet myös, mutta kokonaisuudesta annan siltikin vain ***/*****