Harman Kardon AVR 255

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Molder, 01.04.2008.

 1. Hurja

  Hurja Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Surinasta jo marisinkin. Onko kukaan muu ollut aistivinaan hienoista tahmeutta valikkojen käytössä?

  Omaan korvaani ääni kuulostaa kyllä kivalta. Kaiuttimina on Audience 42:t. Kombinaatio soi munakkaasti sekä hiljaa että lujaa. Ja lujaa piisaa ihan tarpeeksi paljon yli mukavuusrajojen.

  Vahvistin pukkaa lämpöä ihan hiljaisillakin volyymeilläkin melkoisesti. Eli jos ei ääntä niin lämpöä. Onko jollain esm. AVR-247:n omistajalla antaa arviota laitteensa lämmöntuottokyvystä? Ihan vain vertailuksi...

  Video-ominaisuuksista ei ole vielä havaintoa, kun ei ole (vielä toistaiseksi) kuvanlähdettä mitä liittäisi masiinaan. Eikä edes hdmi-piuhaa. S-videon kautta harmanin valikot näyttävät jokseenkin kuraisilta full-hd-telkkarissa. Ehkäpä hdmi:n kautta kunnon resolla eri juttu...
   
 2. hhlaine

  hhlaine Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.06.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aloitetaanpa kuitenkin surinalla... eli itselläni sen aiheuttaa vasemmanpuoleinen tuuletin joka lähtee myöhempään päälle kuin oikea jonkun anturin ohjaamana, ei luulisi olevan paha vaihtaa, siis maahantuojan ;-) ja jos HK on sitä mieltä että hifilaitteesta kuuluu lähteä ääntä muualtakin kuin kaiutinpiuhasta niin sitten harkitsen kopan avaamista ja tuon tuulettimen vaihtoa itse, ei luulisi olevan paha, näyttää verkon läpi about tavalliseselta PC:n laitetuulettimelta.

  Joku puhui pahaa skaalaimesta, olen täysin eri mieltä ja raportoin sen tekevän erittäin hyvää jälkeä, vastaa pikaisesti vaihdeltuna Reonin HQV:tä (vai mikä se oli ) joka itselläni siis tykissä. Tosin tarkasteltu vain 576p ->1080p via HDMI (Topfield)

  Kuvaruutuvalikot ovat todella hyvän näköiset ja tarkat hdmi:n kautta. Upeat!

  Minulla setapissa kaikki laitteet hdmi:llä kiinni, Topfiled (joku 500C se oli), PS3 ja PC ja vahvarilta yksi piuha tykille. PC käytössä olen jo törmännyt yhteen probleemaan liittyen GH3:n, en ole nyt asiantuntija vsync - asioissa joten seuraavaan toivoisin joltain joka oikeasti tietää mahdollisen oikaisun ja idean onko jotain tehtävissä.

  1. Oire - GH3 PC version nuotit eivät rullaa 100% tasaisesti vaan nykivät hermostuneestti alas ruutua (lue: nykivät siis hieman - kaikki eivät huomaisi)

  2. Spekulaatiota- GH3:n virkistystaajuutta ei voi muuttaa vaan se on aina 60Hz riippumatta mitä säädät Windowsissa ja NVidian asetuksissa. PC monitorilla ei nyintää, PC:n tehot eivät lopu jne. 255 näyttää PC:ltä tulevan signaalin olevan 1080p/60 ja uloslähtevän 1080p. Mitsu näyttää tulevan signaalin olevan 50Hz eli HK 255 muuttaa tuon PAL taajuudelle 60 -> 50:n ja nyintä johtuu tästä. Onko näin?!?!? Voiko tehdä jotain muuta kuin vetää tykille toinen hdmi suoraan tietokoneelta ja ohittaa 255? Ja auttaako se edes?

  Palataan taas myöhemmiin asiaan, nukkuakin pitää jossain välissä...sur-rur vaan
   
 3. jonifoo

  jonifoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.02.2008
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielestäni kake tuntuu enemmän tahmealta kuin valikot. Siis nappien painallus tuntuu jotenkin työläältä.
  Ja niistä Harmanin valikoista.. Full-HD töllöön (Mirain 42") HDMI:lla kuva on kyllä pikselinterävä. Oli meinaan leuka tipahtaa lattiaan kun AVR-255:n laitoin tulille ja setup-menun kaivoin esiin. Silmä lepää ;-)

  Skaalaimesta lisää kunhan jaksan säätää, Saunavisio-digilootasta saa HDMI:llä melkein mitä vain ulos, hyvä verrata sen vehkeen softaskaalausta vs. 255:n hardis.. Tästä lisää myöhemmin. Samalla varmaan äänen suhteen arvioita, skobet rantautuvat toivon mukaan tiistaihin mennessä.
  Tällä hetkellä kiinni on Saunavisio joka antaa digikuran 1080i:ksi skaalattuna jonka 255 upscale 1080p:ksi, samoin PS3 riippuen pelistä joko 1080p läpi tai sitten 720p -> 1080p skaalaus. Ei valittamista kuvanlaadussa eikä emäntäkään sanonut pahaa sanaa muusta kuin vahvarin koosta ja ilmeisesti liian häiritsevästä yläpellin läpi näkyvästä konehuoneesta. So far so good.
  VDR-masiina on toistaiseksi komposhitillä kiinni, ei näytä sen pahemmalta ainakaan kuin töllön yliskaalaamana. Wiille ja ps2:lle vielä komponenttikaapelit niin on riittävästi vertailukohtia ;-)
  Tuota flektin pyörimistä en huomannut itse, töllö pitää snadia sirinää itsessään ja samassa huoneessa pörrää pari PC:tä 24/7 joten liian hiljaista ei ole ikinä.

  EDIT: ja hhlaineelle tiedoksi, laitan emännän koeajamaan GH3:n tämän uuden setupin läpi, osannee kommentoida audiosynkan kusemiseen ja/tai framejen skippaamiseen aika nopsaan. Aiemmin PS3 oli suoraan kiinni töllössä HDMI:lla. Tosin epäilen ettei mitään eroa näy kun HDMI:lla on aiemminkin ollut kiinni.

  ,joni
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2008
 4. rediq

  rediq Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.03.2008
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0

  Itselläni tuo sama oire ps3:n kanssa... tänään pitää koittaa jotain(kuha vaan keksis jotain)
   
 5. FoxForce5

  FoxForce5 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.06.2008
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viikonloppuna asentelin oman 255:n ja törmäsin yllättävään ongelmaan. Laite on leveämpi kuin muut AV-laitteet eikä mahdu standardi 19" räkin 2 unitin laitehyllyyn. Cd-sotin, Hddvd-soitin, htpc ja vanha vahvari menevät mukisematta ja noin 1 cm jää vielä väliin, mutta tämäpä ei mahdukkaan. Se menee kyllä mitoiltaan kiskojen väliin, mutta laitehylly kaventaa sen verran että itku meinasi tulla, räkkikiinnitystä kun 255:ssa ei ole.

  Luova ihminen löytää tosin ratkaisun kaikkeen. Käänsin laitehyllyn ylösalaisin, niin että nyt vahvari lepää hyllyn pohjan päällä. Ratkaisu tosin syö 2 unitin verran alapuolelta tilaa johon ei voi nyt kiinnittää mitään.
   
 6. vainive

  vainive Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.02.2006
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun kerran Full HD -televisio ja PS3 oli jo talouteen eksyneet, niin täytyihin sitä saada myös uudet HD-ääni formaatitkin käyttöön :king:
  Ryhdyin siis uuden AVR-255-vahvistimen omistajaksi ja ajattelin antaa oman panokseni keskustelulle...

  Olen todella tyytyväinen vahvistimen tuottamaan ääneen. Dynamiikka monikanavaympäristössäni parani huomattavasti eikä sointi ole koskaan aiemmin kuulostanyt yhtä hyvältä. Varsinkin uudet HD-ääni formaatit räjäyttivät tajunnan :thumbsup:

  Kokoonpanoni on
  Tannoy Mercury F3 (Front R & L)
  Tannoy Mercury F1 (Center, Surroung R & L)
  BK Electronics XLS200
  H/K AVR-255 (entinen Pioneer VSX-915)
  Sony Bravia KDL-46V3000
  PS3 40Gt (hdmi - AVR - TV)
  Handan T-6000 (S-video + Coaxial - AVR - TV)

  Yhdyn edelliseen: Kaukosäädin tuntuu tahmealta. Mielestäni kaukosäätimen tahmeus on IR-vastaanottimesta johtuvaa. Ronkeli vastaanotin edellyttää tarkkaa osoitusta, jos mielii valikoita käyttää jouhevasti...

  Hurinasta: Itse en ole havainnut/huomannut surinaa enkä myöskään lämpenemistä.

  Skaalaimesta: Vahvistimen skaalain on huomattavasti parempi kuin television, mutta havaittavasti huonompi kuin PS3:sen. Katso itse, jos et usko: Day After tomorrow -leffan alku. Vahvistimen skaalain saa meren hieman pikselöitymään, kun taas PS3:sen skaalain näyttää meren mielestäni luonnolliselta ilman pikselöintiä...

  Huomio: Info-painikkeella saa toiston aikana listan, jossa näkyy vahvistimeen sisääntulevan signaalin tiedot samoin kuin uloslähtevän signaalin. Osaako joku sanoa, että tekeekö vahvistin jotain PS3:sen antamalle signaalille? Kun eilen katsoin Blu-rayltä I am legend -elokuvaa, info-sivu kertoi sisään tulevan videon olevan 1080p/24, mutta ulos lähtevä oli 1080p. En ole varma onko tätä ollut jo aiemmin, mutta minusta paikoitelleen kuva "nyki" hieman, kun kamera siirtyi elokuvasssa nopeasti. :confused:
   
 7. Fragment

  Fragment Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.05.2006
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämähän kuulostaa juuri sopivalta vahvarilta meikäläisen Sonyn korvaajaksi. Joutuu vissiin tällaisen pika puoliin hommaamaan. :D
   
 8. eddie63

  eddie63 Eddie Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  1 574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko vahvistimissa yleensä tuulettimia? :confused:
   
 9. torkkis

  torkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pikaiset testit on itsekkin otettu, pitää vain ajaa eq kolmannen kerran läpi. Se tukee vain 5.1 ja 7.1 systeemeitä, 6.1 on tehtävä ajamalla 5.1 säädöt ja lisättävä takakeskikaiutin jälkeenpäin. Säätö tehtiin muuten aika reippailla äänenvoimakkuuksilla.

  Ensivaikutelma on kyllä positiivinen, valikot on hyvät, asetusten säätäminen oli selkeää. Käyttökin tuntui perin mukavalle. Laite on lasioven takana, joten se pieni tuulettimen äänikään ei haittaa. Eikä se pahasti lämmennyt, lämmin koskettaa, mutta kaukana kuumasta. Vieressä Ps3 40gb pitää enemmän ääntä, tykistä nyt puhumattakaan.

  Sonyn dvd (NS950) toimi vain progekuvalla, interlaced veti kunnon häiriötä. Toisaalta gamecube taas puski toimivaa interlaced kuvaa. Yamahalla Sonystakin tuli kuva moitteetta pihalle. Toisin mutuna skaalain tekisi todellakin parempaa jälkeä mitä yammu. Muistelen Yamahan tehneen pehmeämpää jälkeä.

  Pitää vielä ihmetellä meneekö full rgb läpi. PS3:lla leffat tulee katsottua limited moodissa, kun muuten ääripäät leikkautuu, siis mediaserverin leffoista. Sunshinen alku oli loistavaa testimateriaalia tuohon, täytyy kokeilla sitä vielä suoralla kytkennälläkin. Eli oliko feature ps3:ssa vai harmanissa.

  Äänestä on paha kommentoita, 2ch mylly hoitaa edelleen pääkaiuttimet. Silti, tuntuu oikein hyvälle ostokselle.
   
 10. Hurja

  Hurja Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain vihdoin eilen hdmi-piuhan vahvistmesta töllöön. Valituksen kuraisista valikoista sai lopettaa siihen paikkaan. S-videon kautta valikot näyttivät rupisilta eivätkä edes mahtuneet kuvaan ilman scrollia. 1080p:nä näyttää tyylikkäältä. Itsekin tulin siihen tulokseen että ir-vastaanotto ei ole tuon laitteen vahvoja puolia. Sekä ohjelmoitavalla että alkup. kakella saa sojottaa aika suoraan vahvistinta kohti jotta se suvaitsee ottaa käskyn vastaan.

  Yritin liittää vanhan dvd-soittimen kiinni rgb:llä (scart->rgb) komponenttituloon, mutta tuloksena ei kuvaa. Missähän mahtaa olla vika? Ohjekirjassa sanottiin että rgb-signaaleja voi puskea komponentituloihin kunhan niitä tuottavat laitteet eivät anna erillistä ohjaussignaalia. Mitähän tuo mahtaa taroittaa ja onko sillä yhteyttä tähän ongelmaan? Laite on vanha sotaratsu, Sonyn DVP-NS305. Saakohan tuon rgb:n mitenkään toimimaan, vai pitääkö hankkia scart->s-video -piuha? Nyt soitin on kiinni kompostivideolla ja olen minä parempaakin kuvaa katsonut.

  Tuolla on siis kaksi tuuletinta sisällä? Kun laite oli lämmin, sieltä kuului hyvin vaimeaa huminaa ja edelleen sitä kurnutusta. Eli ikäänkuin toinen tuuletin olisi lähtenyt käyntiin ja toisessa olisi jokin bugi. Se kurnutus on kyllä varsin hiljaista onneksi, mutta näissä asioissa pahinta on tietoisuus... :)
   
  Viimeksi muokattu: 03.06.2008
 11. Jube83

  Jube83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2007
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla oli yöllä kadonnut harmanista kaikki asetukset :eek: Siistiä :grr:

  Kattelin tässä muuten ensimmäisen leffan uusilla laitteilla, tosin 2-kanavaisena mutta aika mukavasti antaa monolith tuntemuksia persiiseen esim. alien vs. predatorilla :thumbsup:
   
 12. murk

  murk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.06.2008
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kukaan ehtinyt tiedustelemaan myyjältä tuosta surinasta?
   
 13. janneps

  janneps Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.06.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pelittääkö vahvari muuten PC:n kanssa ilman mitään suurempia ongelmia? Itsellä on harkinnassa kokoonpano, jossa käyttäisin PC:tä kyseisen vahvarin kautta telkkariin kytkettynä suhteellisen paljon, joten voitko suositella 255:sta tällaiseen kokoonpanoon?
   
 14. Akustik

  Akustik w/ Active monitoring Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.08.2006
  Viestejä:
  580
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä yleensä, mutta meikäläisellä on nyt taloudessa kaksin kappalein vahvistimia mitkä sisältää tuulettimet...
   
 15. hhlaine

  hhlaine Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.06.2004
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  toimii muuten ihan ok, vista löytää vahvarin nimellä ja puolet kerrroista ei tarvitse mennä nvidian säätöpaneeliin säätämään "use multiple displays" osioon, vaan kone muistaa dual displayn olemassaolon ja resot mutta sitä miksi näin ei ole aina en tiedä.
  Lisäksi käsittääkseni (kukaan ei vielä ole korjannut) toimii kyseenalaisesti ntcs (60fps) frame rateilla (jotkut pelit kuten GH3) koska muuntaa signaalin 50 fps PAL standardiin

  Semmoinen huomio vielä että joskus joutuu odottamaan/uudelleen käynnistämään ennenkuin audiota pukkaa, ihan mistä lähteestä vaan, satunnainen ilmiö.
   
 16. cchaou

  cchaou Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2008
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt noin viikon testin jälkeen, on aika antaa vahvistimelle ISO miinus. Muuten loistava vahvistin on näemmä sitten menty pilaamaan paskalla skaalaimella.

  Let me explain.

  Xbox360 ja NHL08. Boxi syöttää Samsungin 46a656-telkulle 1080i/60fps kuvaa, ja kuvan liiketoisto on TÄYDELLISTÄ. Tämä siis kun kytketty pelikone suoraan telkkariin. Näinhän tilanne minulla oli vanhan AVR235:sen kanssa.

  Nyt idea oli se, että saan kytkettyä sekä PS3:sen, että Xboxin vahvistimeen, ja käyttämään vahvistimen hyvää käyttöliitymää, ja vapauttaa täten myös yhden hdmi:n telkusta.

  Mutta. Nhl08->255->A656. Töks. Hirveää nykimistä riippumatta asettaako ulostulon harmanista 1080p / 1080i tai vaikkapa 720p:hen. Pelistä katoaa kaikki "flow", ja vääntäminen on todella kuraa. Sama homma esimerkiksi PS3 + Casino Royale. Noin kaksi kertaa sekunnissa kuva ns. jöksähtää, eikä todellakaan kulje niinkuin pitäisi.

  Harmitus on todella suuri, koska vaihdoin vanhan Samsungin 46M86:sen tuohon A656:seen liiketoiston puutteiden takia, ja nytkun telkkair on kunnossa, alkaa vahvistimen skaalain kusta. Kaiken muun hyvän lisäksi vahvistimessa ei taida olla "bypass"-toimintoa, jolla runtattaisiin signaali vain vahvistimen läpi, sitä mitenkään skaalaamatta.

  Semmoinenkin huono puoli tässä on, että ei oikein huvittaisi kytkeä ns. "vanhalla tavalla" kuvaa telkkariin, ja ääniä optisella vahvariin, koska ilman kuvaa asetuksien säätäminen todella paljon 235:sen kaukosäädintä vähempitoiminnallisella ja jopa vajaalla säätimellä kikkaileminen on täyttä vitutusta.


  Toivotaan että tuo olisi päivitysongelma, mutta olisi mukavaa jos joku voisi kokeilla tuota NHL08:sia Xboxilla, ja kokeilla huomaako saman kuin minä.
   
 17. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 075
  Saadut tykkäykset:
  55
  Olen huomannut kyseisen 50/60Hz ongelman kokeilemillani muutamalla R1-DVD:llä. Tähän mennessä olin luullut jättäneeni jonkin asetuksen säätämättä, mutta AVForumilla käynti paljasti kuitenkin, että kyseessä on "feature". Toivottavasti HK saa pihalle FW-patchin, joka mahdollistaa kuvan läpiviennin ilman taajuusmuunnoksia.

  Taloon on kylläkin tulossa piakkoin 1080p/24:ää tukeva TV, joten homma saattaa itseni osalta korjautua sillä.
   
 18. torkkis

  torkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Douh.. pitihän tästäkin löytyä bugia. Tuo 50/60hz ongelma ja tuo croppaa hdmi:n värit 16-235, kuten yamahakin.

  Tökkimistä en ole vielä huomannut, mutta pari leffaa tuolla on vasta katsottu ja ps3:n oblivionia pelattu.

  Harmanilla on sentään tapana tehdä firmwaren päivityksiä, joten toivottavasti nuokin korjaantuu joskus.
   
 19. murk

  murk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.06.2008
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jostakin syystä toi 255 ei osaa vaihtaa automaagisesti 1080p/24 modeen ja takaisin, vaan se pitää käsipelillä käskeä kyseiseen tilaan ja sitten takaisin 1080p-tilaan leffan jälkeen. Tämä siis todettu PS3 (HDMI) blue-ray leffoilla.

  Lisäksi PS3:n valikoissa heiluttaessa (keytone päällä) pleikkari katkaisee audio-signaalin ulosmenon aina kun on puolikin sekuntia hiljaista. Tästä johtuen 255 kytkee itseään PCM modeen on/off vähän väliä ja kadottaa ensimmäiset äänet kun niitä alkaa taas tulemaan. En osaa sanoa, että pitäisikö pleikkarin syöttää valittua (PCM) signaalia tauotta vai onko vika 255:ssa joka menee "autodetect" tilaan aina kun audio-signaali lakkaa.
  Anyway, firmware-päiviyts maistuis mullekin..

  Tulipa tässä mieleeni, että onko mahdollista rikkoa B&W 683 pariani ajamalla niitä LARGE modessa ja subbarin asetuksina L/R+LFE? Fyysistä subbaria ei siis ole vaan, kaikki kura tungetaan 2.0 setupin kajareille.
  DVE:n testilevyllä matalat äänet alkavat tuntua/kuulua jo jossain 25Hz kulmilla jos "subbari" on asetettu edellämainitusti.

  Kaappieni spekseissä lukee:
  Frequency range: -6dB at 30Hz and 50kHz
  Frequency response: 38Hz - 22kHz ±3dB on reference axis
  (eli nyt vahvari ajaa LFE:tkin kaappeihin ja vatta menee kuralle jo +20Hz hujakoilla :)
   
 20. Jube83

  Jube83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.12.2007
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  OT:nä kuinka tuo 255 jaksaa soittaa 683:sia?
  Itsellä nyt 686:t ja BK monolith, mutta meinasin maanantaina soitella tarjouskilpailun parista 683:sia kun käytettynä ei löydy.