Harman Kardon AVR 255

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Molder, 01.04.2008.

 1. JaniH

  JaniH Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 723
  Saadut tykkäykset:
  15
  Toki pystyy, kaukosäätimessä on suorat näppäimet eri lähteille. Jos lähdettä haluaa vaihtaa suoraan laitteesta, niin se vaatii muutaman näppäinpainalluksen enemmän kuin perinteisellä valintapyörällä toteutettu ratkaisu.

  Äänenlaatu on erinomainen, etenkin HD-ääniraidoilla. Kaiuttimina 3x Genelec 6010a + 3x aw-surround (takakeskikanavat yhdistetty vastuksilla yhdeksi), subina SVS SB-12Plus.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2010
 2. Seba

  Seba Guest Guest

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  454
  Saadut tykkäykset:
  0
  Maltoin sitten jopa päivän olla ilman vahvistinta kun eilen myin vanhan, hyvin palvelleen H/K AVR645:n pois ja hain tänään tilalle AVR260:n.

  Ensivaikutelmat vahvarista on, että onpas se onnettoman pieni ja kevyt verrattuna vanhaan ja ulkoinen viimeistelytaso ei ole samaa luokkaa. Etulevyn virtavalo ja volumerenkaan ledit ovat ihan liian kirkkaat eli niihin pitää keksiä jotain tummennuskalvoa (mieluiten tarrapinnalla ettei tarvi saippuavesien kanssa läträtä).

  Käyttöliittymä on aika suppea verrattuna Yamahan RX-V3067:aan ja kaukosäädin on paljon kankeampi käyttää kuin vanhassa ja sihtauksen kanssakin saa olla tarkkana. Liitäntöjen kiinteä nimeäminen ottaa pattiin kun vanhassa oli vaan VID1, VID2, CD, DVD, HDMI1 jne. ja uudessa on Game, Aux, Media Server, DVD, Cbl/Sat... Saahan ne inputit nimettyä mutta säätimessä möllöttää ihan väärät nimikkeet. Inputtien määrä riittii just ja just mun setille, onhan siellä takana paljon liittimiä mutta valittavia inputteja ei niin paljoa olekaan. Kaukosäätimestä on karsittu mulle vanhasta tärkeitä asioita, mm. surround-ohjelmien suorat napit ja subin levelin nopea muuttaminen tai ääni-inputin vaihto.

  Vahvistin on selvästi matalempikin kuin vanha ja lämpenee paljon enemmän.

  Sitten tän kaiken valituksen jälkeen ne positiiviset asiat... Äänenlaatu on edelleen erinomainen ja mun mielestä detaljia ja tilantuntua on enemmän kuin vanhassa. Surround-moodien nappien puuttuminen kaukosäätimestä ei sinällään haittaa koska vahvari näyttäis osaavan aika fiksusti ottaa käyttöön sopivimman moodin automaagisesti. Ulkonäkö on ehkä himpun verran nätimpi kuin vanhassa, mutta tykkäsin enemmän vanhan kulmikkaasta ulkonäöstä kuin tästä uudesta pyöreästä tyylistä. Kokomusta istuu mun silmään paremmin kuin hopea/musta.

  Testasin nopeasti Transformers 2 Blurayta PS3:n kautta ja kyllä toi DTS-HD MA -ääniraita vakuuttaa dynamiikallaan ja selkeydellään, vielä kun löytyis aikaa katsoa joku pätkä kokonaan eikä vain testailla.

  Eli kaikenkaikkiaan ihan tyytyväinen kuitenkin hankintaan kun pitää mielessä että tää on eri hintaluokan kone kuin edellinen. Vielä kun jaksais raijata ton pöytäkoneen vahvarin viereen ja päivittää softan sisälle niin sitten olis homma kuosissa.
   
 3. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 087
  Saadut tykkäykset:
  61
  Tuota virtanapin ja volume-kiekon kirkkautta voi säätää systeemiasetuksista kohdasta "Front Panel Dimmer".
   
 4. Seba

  Seba Guest Guest

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  454
  Saadut tykkäykset:
  0
  100%:sta seuraava on 50% jolloin volumerenkaasta kyllä sammuu valot, mutta virtavalo killittää edelleen täysillä ja näytöstä tulee paljon epäselvempi pienemmällä kirkkaudella.
   
 5. jomb

  jomb Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.03.2009
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  onko muilla ollut sellaista vikaa että kauttimet suhisee aika kovaa, jos ei subbari lähtö ole käytössä?
  ja toinen asia mikä ihmetyttää on virtual asetus saan valittua virtual:in mutta en wide tai reference lisäasetusta eikä sellaisia edes sieltä löydy. jos virtual asetuksella kuuntelee tv:tä kovalla niin äänessä kuuluu ihmeellistä risahtelua muutenkin äänet on virtual:illa kummalliset.
  käytössä on vain pääkaiuttimet äänet menee optisella ja olen koittanut myös analogista ja hdmi tuloa eikä vaikuta mitenkään.
   
 6. Gergo

  Gergo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.11.2004
  Viestejä:
  610
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jahas tuli tilattua pixmaniasta AVR 260 vanhan AVR 245:n tilalle kun möin sen jo pois. Alunperin olin Marantzin järeämpää peliä ostamassa mutta ei ole ~1.7te löysää just nyt :)

  Omasta mielestäni hyvä tarjous pixmaniassa, jotain 470e. Toivottavasti hyvä peli näin akuuttiin vahvistinpulaan!
   
 7. kuna

  kuna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.02.2006
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Verkkokauppa myi sitä koko syksyn tarjouksella 458,9e, nyt näytti olevan loppu...
   
 8. Gergo

  Gergo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.11.2004
  Viestejä:
  610
  Saadut tykkäykset:
  0
  ok no eipä tuossa isoja eroja sit :)
   
 9. Seba

  Seba Guest Guest

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  454
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä nyt pari viikkoa käyttänyt AVR 260:stä ja fiilikset ovat paremmat kuin heti ostettaessa. Soundi on erinomainen, mielestäni jopa parempi kuin edellisessä AVR 645:ssa ja käytettävyys on totuttelun jälkeen ihan ok. Tohon ~460e hintaan laite on kyllä erinomainen ostos, mutta ovh-hintaan ei ehkä niinkään.

  Eilen tuli softakin päivitettyä kun sain 5m RS-232 kaapelin hommattua, on siinäkin savottaa kun vähän väliä pitää naksutella vahvarin takaa sitä Download/Operate -nappia ja Reset-nappia, mutta homma luonnistui ihan mukavasti.

  Kaiken kaikkiaan hieno kone silmälle (design) ja korvalle (äänenlaatu) ja noiden takia antaa anteeksi muutamia käytettävyyden lapsuksia.
   
 10. Gergo

  Gergo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.11.2004
  Viestejä:
  610
  Saadut tykkäykset:
  0
  jep eka kysymys (joka varmasti löytyy mutta ketjulla taas pituutta).

  Vedin bluraysta (Sony 760) HDMI:n vahvariin (siis AVR 260) ja siitä edelleen telkkariin. Homma toimii.

  Mutta onko vahvistin aina laitettava päälle jos haluan vaikka katsoa ilman kotiteatteriääniä leffoja? Nyt kun painan play:ta bluraysta kun vahvistin kiinni, telkkarin av kanava kyllä vaihtuu oikeaksi mutta kuvaa ei tule.

  Noita teletappeja ja muumeja ei tarvitse välttämättä luukuttaa kotiteatterin kautta niin siksi tämmöistä..
   
 11. Seba

  Seba Guest Guest

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  454
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä taida tollanen läpivienti olla mahdollista kuin Yamahan uusissa vahvareissa ja ehkä kai Denonin ja Onkyon koneissakin.
   
 12. Gergo

  Gergo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.11.2004
  Viestejä:
  610
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos tiedosta.
   
 13. janski82

  janski82 Guest Guest

  Liittynyt:
  20.10.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  miten saa kaiutin asetukset tallentumaan eri äänilähteille? kyseisessä vahvarissa.
  Nyt pitää aina säätää erikseen jos vaihdat esim auxilta dvd:lle eli jos haluan subbarin pois käytöstä musiikkia kunnellessa ja sitten haluan sen taas olevan leffoja katseltaessa päällä.
  saiko tästä selevää?
   
 14. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  Epäilempä ettet mitenkää. Tuon vahvarin aiemmin omistaneena eipä siinä tainnu olla erillisiä muistipaikkoja kaiutinlähdöille, saati muille musasäädöille. Nyppäät vaan sen subin pois päältä, kun et sitä tarvii. Tässä vuodenvaihteessa vaihdoin Yamahan rx-v2067, jossa kaksi erillistä muistipaikkaa esim. eri kaiutinvariaatioille.
   
 15. Hubba

  Hubba Guest Guest

  Liittynyt:
  17.02.2007
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen kesken PS3 pelailun hävis kuva tykiltä. Hdmi kiertää 255sen kautta. Kokeilin kytkeä pleikkarin suoraan tykkiin ja toimii moitteetta. Ääni tulee mutta laite ei ota kuin volumen säädön, lähteen valinnan ja sleep toiminnon vastaan. Esim valikkoihin ei pääse. Tätä ketjua kun yöllä lueskelin niin useammalla ollu samanlaista ongelmaa. Ilmeisesti virtalähdevika...? Surkeeta on kun laita on vajaa kolmevuotta vanha. Ei taida enää mennä takuuseen? Onko joku korjauttanut vastaavan vian? Mitä kustansi? Jos sieltä on jotain elkoja menny niin ne nyt vaihtais itsekkin.
   
 16. jay1

  jay1 Guest Guest

  Liittynyt:
  22.02.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sattuipa juuri samana päivänä tekemään oma 255 saman tempun, liekö saman maanantain kappaleita..? :confused: Laiteketjuna PS3 -> AVR255 -> LG 47'' LH9000. Kokeilin normaalit virtapiuhan irrottamiset ja tehdasasetusten resetoinnit tuloksetta.

  Olisin myös kiinnostunut kuulemaan, onko takuuajan ylittänyttä laitetta joku saanut korjautettua "firman piikkiin" tai jos on itse maksanut korjauksen, mitä on tullut hinnaksi. Laitteella on ikää reilut 2,5 vuotta.

  Oulun Hifistudiolta lupasivat toimittaa huoltoon ja sieltä kautta saa ilmeisesti myös hinta-arvion korjaukselle. Mutta jos joku on näitä "parasta ennen" päivän ylittäneitä laitteita huollattanut, niin hihkaiskaa ennen kuin lähden piuhoja irti repimään.
   
 17. Innostunut Sonn

  Innostunut Sonn Guest Guest

  Liittynyt:
  07.04.2006
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meinasin jo tehdä oman ketjun aiheelle, mutta kysynpä nyt tässä. Koskee siis yleisesti Harman/Kardon-vahvareita, ei varsinaisesti ketjun aihetta, AVR 255:ttä. Eli 50%-asetuksella sammuu äänenvoimakkuussäätimen valo, mutta saako virtavalon sammutettua jollain asetuksella kokonaan?

  Luulen että minulle riittää, jos volume-renkaan valon saa pois, mutta kysynpähän kuitenkin.
   
 18. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei, mutta itse käyttänyt sähkömiehen teippiä, jos joku valo häirinny liikaa. Tosin tässä tapauksessa ei taida käydä, koska samassa on/off-keinukytkin. Toinen vaihtoehto tussaaminen, mutta kannattaa käyttää vesiliukoista tussia, jos joskus pitää palauttaa alkuperäiseksi. Tässä tapauksessa en suosittele varsinkaan lampun rikkomista, koska pitää näkyä vahvistinta päivittäessä, että oikea moodi päällä.
   
 19. jomb

  jomb Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.03.2009
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  mitenkä tuon virtual surroundin pitäisi toimia? jos valitsen virtual surroundin niin en saa mitenkään näkyviin enkä valittua wide tai reference lisäasetusta?
   
 20. Evolution

  Evolution Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.11.2009
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitäs käytännön eroa noilla 260 ja 360 malleilla on että kannattako satsata muutama satanen lisää tohon kalliimpaan malliin? Ja onko noissa miten hyvin mahdollisuus säätää bassontoistoa, että saisi OR-260hi kaiuttimet kunnolla toimimaan?