Harman Kardon AVR 255

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Molder, 01.04.2008.

 1. Amorph

  Amorph Guest Guest

  Liittynyt:
  20.09.2010
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin perjantaina vahvistimen oston yhteydessä kortin
  (http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=39826) ja normi kaapelin [http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=3403).
  Usb - rs232 piuhankin tilasin mutta en sitten jaksanut sitä odotella, vielä kun lukenu noista ongelmista noiden piuhojen kanssa!

  Eikä ollut päivityksen suhteen mitään ongelmia, Windows 7 64bit ajoin läpi, updater vaan adminstrator modella päälle niin toimii.

  Jännitti kyllä vähäsen että miten äijän käy, kuitenkin uusi vahvistin ilman että testasin sitä vielä kertaakaan, päätin ajaa päivityksen heti sisään ettei tarvi alkaa irrottelemaan tuolta paikaltaan, oma hommansa siinäkin.

  Ohjeiden mukaan päivittelin ja meni heti sisään.


  Vahvistin on toistaiseksi pelittäny todella loistavasti. ei ole napsetta eikä tuuletinkaan ole pitäny mitään meteliä, joten olisiko noi nyt ajan kuluessa korjaantuneet, kuitenkin kyseessä jo aika vanha malli, joten kait noi viat on korjattu.. :)

  Edelliseen H/K:n 505 LE malliin ei ole mitään älytöntä eroa, ehkä hitusen puhtampi ääni. Volume Levelit ihmetyttää kun edellisessä -50db taso oli hyvä perus taustamusiikille, nyt -35db on jokseenkin samalla tasolla avr-255:ssa. Automaatti kalibrointia en tehnyt vaan laitoin asetukset manuaalisesti!
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2010
 2. s_p_l

  s_p_l Guest Guest

  Liittynyt:
  09.10.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käyneeköhän tuohon vahvistimen etupanelin säätömikkiliitäntään suoraan laulumikrofoni karaokekäyttöön?
   
 3. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 087
  Saadut tykkäykset:
  61
  Eipä taida käydä. Mistään ei tietääkseni voi valita sisääntuloksi kuulokeliitäntää. Mittamikkikin toimii vain EZSet/EQ -tilassa.
   
 4. Larkko

  Larkko Guest Guest

  Liittynyt:
  31.07.2007
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä ole sitten tähän malliin ilmeisesti tulossa 3D-päivitystä, jos joku elää siinä toivossa. Ei kuulema riitä tässä mallissa prossun teho ja flashin tila. Tällainen tieto oli ainakin viikko sitten HK:n edustajalla.
   
 5. kiekki

  kiekki Guest Guest

  Liittynyt:
  29.09.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen kahlaillut ketjua läpi ja hyviä juttuja löytyy. Minulla on kyseinen vahvistin, ja vahvistimessa on toisiksi uusin firmware. Tarkoitus päivittää kunhan jaksaa kaapelin ja koneen tuoda töistä.

  Ongelmani on lipsync. Toimii aivan päin persettä. En nykysellä säätöskaalalla saa sitä lähellekkään siedettävää. Vaikuttaako uusin firmis tähän.

  Olen kytkenyt PS3:n HDMI:llä vahvistimeen ja vahvistimelta HDMI:lle. Paras tapa? Vai kuva HDMI:llä PS3:lta töllöön ja ääni optisella vahvistimeen?
   
 6. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 087
  Saadut tykkäykset:
  61
  Tässä lainaus fw:n release notesista:

  Itse sain tällä viimeisimmällä fw:llä kaikkien äänilähteiden huulisynkat täysin kohdalleen. Vanhemmilla versioilla ei tosiaan meinannut skaala riittää millään.
   
 7. Sarmohe

  Sarmohe Guest Guest

  Liittynyt:
  02.11.2010
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten saadaan automaattikalibrointi toimimaan niin että se kalibroi kaikki kaiuttimet. Nyt kalibrointi loppuu vas. etukaiuttimeen n 1/2 min. jälkeen. Järjestelmä 5.1 kaiuttimet Genelec 6010 ja subbari 5040. Kaikkien kaiuttimien johdot menee subbariin ja signaalit vahvistimesta subbariin...
   
 8. Dagsu

  Dagsu Guest Guest

  Liittynyt:
  08.06.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heps, olen uusi tähän threadiin. Luin tässä parin päivän aikana tämän huikean pitkän sepostuksen AVR 255:sta. Innostuin asiasta, kun huomasin ongelmia omassa laitteessani. Valitettavasti takuu on vain kerennyt mennä jo umpeen, enkä taida korjauttaa laitetta omalla rahalla.

  Luin, että monilla on ollut ongelmia napsumisen kanssa. Itselläni ei ole napsumista ollut, vaan jatkuva surina tilanteessa, jossa kuva ja ääni tulee HDMI-piuhaa pitkin vahvariin ja kuva jatkaa HDMI-piuhaa pitkin tv:seen ja ääni 5.1 kajareihin. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee sen, että surina on sitä voimakkaampi mitä tarkempi tv:ssä näkyvä kuva on. Surina menee siis portaittain:
  • 480p - vähän surinaa
  • 720p - enemmän surinaa
  • 1080p - ärsyttävän suuri surina
  • tv-piuha irti - ei lähes ollenkaan (en tiedä pitäisikö olla yhtään?)

  Surina tuntuu liittyvän suoraan kuvan prosessointiin, ja tässä tilanteessa toivoisi suuresti, että kuvasignaalin pystyisi viemään suoraan läpi ilman prosessointia, muttei pysty :(

  Laitteeseen olen onnistunut päivittämään uusimman softan minkä löysin eli 0.98.3.1. En oikeastaan toivo suurempaa apua tähän postaukseen, vituttaa vaan niin pitää hieman avautua :D

  Koska taajuudeltaan surina on matala, olen koittanut korjata tilannetta korostamalla subbarille menevää signaalia +10db asetuksella ja alentamalla itse subbarista ääntä. Tällä tavoin surina häviää huomattavasti, koska suurin osa siitä tulee subbarista. Myös muista kajareista tulee sitä, ettei syy ole vain subbarissa.

  Niin ja joku kehu tämän laitteen lähettämää kuvaa... Mulla kuva on aika suttuinen, jos kierrätän sen laatteen kautta. Tosin tv:kin on halpa paska, vaikka tukeekin 1080p kuvaa. Tv onkin seuraavaksi menossa vaihtoon.

  Vahvari on ensimmäinen ja tod.näk. viimeinen h/k, jos tämä on taso...
   
 9. Dagsu

  Dagsu Guest Guest

  Liittynyt:
  08.06.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pah, toi +10db kikkailu oli ihan syvältä hiihtoliitosta. Vääristää matalat äänet täysin. :hitme: Ei siis ole mitään hyvää korjausta tähän ongelmaan. Ongelmaa ei ole niin kauan, kun ei lähetä kuvaa laitteesta.
   
 10. Dagsu

  Dagsu Guest Guest

  Liittynyt:
  08.06.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisin muuten todeta, että mulla esiintyy myös äänen leikkausta. Kun digitaalinen ääni tulee vahvariin, menee laitteella hetki, ennen kuin kajareista tulee jotain ulos eli äänestä leikkaantuu alku pois. Tietokonekäyttöön koodasin oman softan, joka lähettää koko ajan pientä, korville kuulumatonta, signaalia, joka pitää äänikanavan auki :thumbsup:
   
 11. jkoivula

  jkoivula Guest Guest

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos noinkin vakavia ongelmia löytyy, niin yrittäisin saada laitteen huollettua virhevastuun perusteella. Eihän 2V takuuaika ole semmoinen, että laite saa hajota seuraavana päivänä takuun loppumisesta! Eli myyjäliikkeeseen tai suoraan maahantuojaan vaan yhteyttä ja juttelemaan mukavia.

  Surina kuulostaa rautapuolen vialta, leikkautumista ilmeni omassakin laitteessa (PS3:lla) mutta korjautui softapäivityksen myötä.

  Itsekin käytin laitetta huollossa kahteen kertaan. Ensin korjattiin tuulettimet ja toisella kertaa mykät HDMI/SPDIF liitännät. Vielä pitäisi uusin softa päivittää (kahdesti jo päivittänyt) jotta laite toimisi niinkuin pitää... Seuraavaksi tuon saakin jo vaihtaa uuteen, HDMI 1.4 kun puuttuu. Mahtaako uusi laite olla HK. :rolleyes:
   
 12. Dagsu

  Dagsu Guest Guest

  Liittynyt:
  08.06.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy yrittää tätä, kiitos vinkistä. Muistan kyllä sen, että vika on ollut tuossa kauankin, mutta tyhmänä luulin sen johtuvat ensin playstationista.
   
 13. jarpeli

  jarpeli Guest Guest

  Liittynyt:
  05.06.2008
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lainataas hieman topicia kun tuolle 245:selle ei ole omaa.
  Sain vihdoinja viimmein tehtyä taka-ja keskikaijuttimet. Ensimmäistä kertaa dolbyjen kanssa pelaan. Onkos noihin jotain dolby 101 ohjeta esim kun noita dolbymahdollisuuksia tuossa on niin monia mutta, mitä käyttäämiaaäkin tilanteessa?
  Olisi mukava saada kaikki tostavehkeestä irti.

  Edit: vahvistin kiinni muissa värkeissä valokuidulla.
   
 14. Dagsu

  Dagsu Guest Guest

  Liittynyt:
  08.06.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Netistä löytyy aika nopsaa juttua pienellä googlettelulla. Esim. wikipedian artikkelit antaa jotain perustietoa dolbystä ja dts:stä:

  Sit tärkeä vinkki koskien sun valokuitua löytyy täältä: http://hd.engadget.com/2009/04/21/hd-101-how-to-use-dolby-truehd-and-dts-hd-with-your-ps3/. Oletan, että kysessä on S/PDIF TOSLINK. Lyhyesti lainattuna optinen piuha ei pääse tarpeeksi suureen tiedonsiirto nopeuteen, että voisi käyttää parhaimpia Dolby TrueHD tai DTS-HD Master ääniformaatteja. Jos mahdollista, niin kannattaa käyttää aina HDMI-piuhaa. Siinä bitti virtaa. :D
   
 15. jarpeli

  jarpeli Guest Guest

  Liittynyt:
  05.06.2008
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia. Lähinnä hukassa mitä noista kannattaa käyttä esim digiboksi käytössä tai ps3 käytössä. Kun on noita kaikenmaailman dolby ws wide yms.
  Eikös tuon kuidun pitäisi vieläpiisata 5.1 dts:lle ja muille 5.1 formaateille.
  Tuo avr 245:nen ei osaa erotella ääntä hdmi:stä
   
 16. Dagsu

  Dagsu Guest Guest

  Liittynyt:
  08.06.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, valokuidussa menee dolby digital ja dts hyvin. Mutta jos sulla on PS3, eikä sun vahvari tue noita parempia ääniformaatteja, niin voit silti käyttää niitä, jos sun vahvari osaa tulkita monia PCM-kanavia. PS3 nimittäin osaa purkaa DTS HD masterin ja Dolby True HD:n häviöttömäksi PCM-signaaliksi, jota voi lähettää sitten vahvarille.

  Jos tarkoitat nyt mitä esim. perus tv-katselussa kannattaa käyttää, niin se on ihan makuasia. Tv:stä tulee kuitekin vain stereoääni, joihin vahvarit tajoaa yleensä jotain omia monikanava-"simulointijuttuja". Esim. viiden kanavan stereoääni saadaan kahdesta äänikanavasta kopioimalla kahdelle takakajarille etukajarien äänet ja jollain kaavalla laskettuna etukajarille viides ääni, jolloin lopputuloksena on sellainen avara ääni.
   
 17. Dagsu

  Dagsu Guest Guest

  Liittynyt:
  08.06.2008
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vinkistä/rohkaisusta. Otin yhteyttä Harmaniin myyjän kautta ja laite on nyt onnellisesti postin kautta matkalla kohti ilmaista korjausta, vaikka onkin 2,5 vuotta käyttöä takana. :thumbsup:
   
 18. jkoivula

  jkoivula Guest Guest

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieno homma! Joskus näinkin. :)
   
 19. JaniH

  JaniH Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.08.2000
  Viestejä:
  6 723
  Saadut tykkäykset:
  15
  Vajaan viikon verran ollut AVR 260 käytössä. Vanhoja viestejä 255:stä lukemalla hieman jänskätti minkälainen bugikasa tästä paljastuukaan, mutta laitehan on osoittautunut ihan toimivaksi.

  Plussia:

  - ulkonäkö (makuasia toki)
  - DPL IIx -prosessointi on onnistunut kaikille kokeilluille ääniformaateille
  - hyvät kuvaruutuvalikot ja passeli käyttölogiikka, äänenvoimakkuuden näyttö kuvan päällä
  - ei minkäänlaisia releiden naksumisia tai muita häiriöääniä sisääntuloja/dekoodausformaatteja vaihtaessa - dealbreaker minulle
  - ääniraitojen tunnistamisessa ei liiemmin viiveitä
  - 1080p 24/50/60 menee läpi automaattisesti muuttumattomana
  - selkeä etupaneelin näyttö, tosin äänenvoimakkuus näkyy vain muutettaessa
  - ei lämpeä ihan hirveitä, tosin etukanavien päätteet ei ole käytössä

  Miinuksia:

  - resoluution/kuvanlähteen vaihtuessa tulee arviolta 5s viive, uusin firmis saattanee parantaa tätä? edit: firmispäivitys tehty, HDMI-kättely nopeutui n. 2s
  - kaukosäädön vastaanotin tarkka suuntaukselle
  - asetuksien teko tapahtuu valikoiden kautta, suoria näppäimiä ei liiemmin ole; myös sisääntulon valinta laitteen etupaneelin näppäimillä hitusen hankala
  - laitteen virtalediä ei saa himmennettyä pois, kolme kerrosta tummennuskalvoa tepsi
  - HDMI-tuloja voisi olla reilumminkin
  - automaattikalibrointi on nopea, mutta turha: etäisyydet menivät kohdilleen, mutta tasoissa oli yhden dB:n heittoja ja etukanavien jakotaajuudet liian alhaiset - onneksi käsisäätöjen teko on varsin helppoa
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2010
 20. laksu1

  laksu1 It´s all crap. Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  12.07.2007
  Viestejä:
  525
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset JaniH:lle alkufiiliksistä, Harmani itsellä yhtenä vaihtoehtona uudeksi vahvariksi. Eli onko siis todella niin että kaukosäätimestä ei voi vaihtaa inputtia, vaan se on käytävä vaihtamassa manuaalisesti vahvarilta? (Esim. PC:stä PS3:lle? :grr: )

  Ja tärkein kysymys, miltä vaikuttaa äänenlaatu ja mitkä pöntöt on vahvarissa kiinni?