Harman Kardon AVR 255

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Molder, 01.04.2008.

 1. Jaahe

  Jaahe Guest Guest

  Liittynyt:
  04.03.2010
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli hankittua h/k AVR 255 ja Infinityn 5.1 kaiuttimet.

  Käyttöönotto ei ole ollut helppoa (siis aikamoista tuskaa), joka taitaa johtua aloittelevan hifistin taidoista...

  Eli ääntä oli enemmän kuin vaikea saada ulos. Aluksi toimi vain radio ja parin päivän johtojen siirtelyn jälkeen tallentavan digiboksin äänikin irtosi. Pelkällä HDMI-kaapelilla ei tapahtunut mitään vaan kaapeli piti siirtää tv:n (Samsung LE46B655) HDMI in/DVI porttiin ja äänelle lisäksi RCA-piuha.

  Tällä johdotuksella kuuluu myös tv:n oman virittimen ääni sekä dvd-soitin. Harmanissa RCA-piuha pitää olla kinni analog 1 in plugeissa, muuten ei kuulu mitään. Pelkällä HDMI-kaapelilla en saanut kuulumaan mitään millään liitäntä-/laitevariaatiolla. Ostin myös optiset piuhat enkä saanut ääntä niilläkään.

  Kokeilin kaikkia mieleen tulleita kytkentävaihtoehtoja eri piuhoilla ja laitteista toisiinsa, mutta ainoastaan tuolla HDMI+RCA kytkennällä tuosta yhdestä lähdöstä tuohon yhteen tuloon sain ääntä aikaan.

  Kaikki tulee siis tv:n kautta ja se pitää olla päällä jos kuuntelee CD:tä. Virittimen asetuksissa saattaa olla sanomista. TV:stä on valittu ulkoinen kaiutin ja Samsungin Anynet laitetoiminto on kytketty pois.

  Konstit alkaa olla käytetty ja kiitollisena otan vinkkejä vastaan, jos niitä tarjolla on.

  t. nimimerkki "tulikohan hankittua liian hienot vehkeet tyyliin helmiä sioille..."
   
 2. V12

  V12 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  374
  Saadut tykkäykset:
  1
  Manuaalin lukeminen auttaa...

  Pelkkien kytkentöjen lisäksi sinun tulee valita HK:sta jokaiselle output -valinnalle kuinka se on kytketty.

  Esim. jos olet kytkenyt digiboxin HDMI1:n, ja digiboxi ulostaa myös äänen HDMI:tä pitkin, niin sinun tulee valita menusta, että laite ottaa sisään sekä kuvan että äänen HDMI1:stä. Lisäksi tulee estää HDMI:n kautta äänen läpisyöttö TV:lle, jotta ääni ei tule kahdesta paikkaa.

  Aukesikohan yhtään...
   
 3. Jaahe

  Jaahe Guest Guest

  Liittynyt:
  04.03.2010
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos selkeästä vastauksestasi.

  Manuaalia on tullut luettua, mutta sisäistämispuolella on tainnut olla pieniä haasteita...

  Menusta olen noita output- valintoja tehnyt, mutta täytyypä vielä heti tarkastaa kaikki, kun kaapelit ovat vaihtaneet paikkaa välillä aika rivakasti.

  Miten voi estää äänen läpisyötön HDMI:n kautta TV:lle? Tehdäänkö se tv:n kautta?
   
 4. Eippuri

  Eippuri Guest Guest

  Liittynyt:
  15.10.2008
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vahvistimen valikosta System Settings voi valita "HDMI Audio to TV" Yes/No.
  Jokaiselle vahvistimeen kytketylle laitteelle tulee määrittää erikseen mihin sisääntuloon ko. laitteen kuva ja ääni tulee.
  Esim.
  BD -> Audio=HDMI1 Video=HDMI1
  TV -> Audio=Optical1 Video=HDMI2
  PS2 -> Audio=Analog1 Video=Composite1
  jne...
  Löytyvät Setup Source menusta.
   
 5. V12

  V12 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  374
  Saadut tykkäykset:
  1
  Nuo "äänikytkennät" eri lähteille löytyvät suomenkelisestä manuaalista sivun 20 lopusta sivulle 21. Sivulta 38, sivun lopusta, löytyy kohta "HDMI Audio to TV", josta selviää tuo HDMI äänen läpisyöttö TV:lle.
   
 6. Jaahe

  Jaahe Guest Guest

  Liittynyt:
  04.03.2010
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset Eippuri ja V12!

  Nyt kuva näkyy, ääni kuuluu ja CD:täkin voi kuunnella ilman televisiota.

  Luetun ymmärtämisessä oli siis vaikeuksia ja kun lukemattomissa kokeiluissa pääkin taisi mennä sekaisin.

  Ääni kulkee edelleen RCA-piuhaa pitkin, mutta ei taida haitata...

  Jatkan säätelyä ja katsotaan miten vanhan käy...
   
 7. temexter

  temexter Guest Guest

  Liittynyt:
  20.03.2010
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitäs mieltä AVR-225:n asiantuntevat käyttäjät on subjektiivisesti seuraavista:

  AVR-225 kampanjahinta 495€ Hifi Studio 17:ssa, tuoko 260 jotain merkittävää +5 lisäksi?

  tai

  Sony STR-DG820B 349€ http://www.jimmspc-store.fi/tuote/STRDG820B.CEL?t=false /
  STR-DH800 378€ http://www.computeruniverse.net/products/e90329881/sony-str-dh800-black.asp

  Joku muu? Mikä? Hintaluokka <500&#8364;.

  Tavoitteena hyvä BD, DVD, DLNA leffaelämys ja 5.1 äänet ja myös mielyttävä CD-ääni.

  Töllöksi tulossa Pansun TX-P42G20E http://www.jimmspc-store.fi/tuote/TX-P42G20E?t=false. Löytyy viikonloppuna Veikolta kanta-asiakastarjouksessa hopeana 1190&#8364; http://www.digipaper.fi/veikonkone/41696/

  Pyörittimeksi myöskin Pansu: DMP-BD 65 EG-S http://www.computeruniverse.net/products/e90368218/panasonic-dmp-bd65-eg-s-silver.asp?sr=DMP-BD+65

  Onko vahvarin SD/HD-ominaisuuksilla ihan käytännössä suurta merkitystä, kun töllökin osaa kuitenkin jotain? Vai onko pass-thru vain vahvarin OSD:n takia "kiva"?

  Samoin pyöritinpuolella: onko DMP-BD 65:n ominaisuuksista oikeasti hyötyä / eroa kuvasignaalissa, Viera Cast ja DLNA on kuitenkin töllössä?

  Revikoita olen lueskellut, mutta käytäntö vähäsen hukassa hanskasta, kun tuo nykyinen setti on vuodelta 2004 eikä löydy ensimmäistäkään HDMI:tä :OI
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2010
 8. jkoivula

  jkoivula Guest Guest

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  AVR-255 ketjussa ei muita vahvistimia tunneta, se on paras. :thumbsup:

  Sanoisin, että unohda nuo erilliset soittimet ja osta suosiolla PS3 + kaukosäädin. On edelleen paras BD soitin, myös DVD-toisto on parhaasta päästä. CD-soitin voi olla sitten erikseen, äänenlaadun ja käytettävyyden kannalta.

  AVR 255:n skaalain on hyvä, eli voit suosiolla ajaa telkkariin 1080p signaalia. Tällöin telkkari ei skaalaa sitä enää uudestaan. Myöskään PS3/BD soittimen 1080p kuvaa ei tarvitse skaalata, skaalain pääsee hommiin ainoastaan SD-signaalilla.

  Ilman muuta kuva kannattaa ajaa vahvistimen kautta, kun kerran HDMI-aikakaudella ollaan. AVR-255 ei osaa passiivista pass-thruta, kuvasäädöt saa toki kytkettyä pois.
   
 9. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Paitsi jos haluaa mahdollisimman hiljaisen soittimen (tuuletinmelu), tai jos ei halua BD-soittimen kuluttavan toistasataa wattia. Muutenhan PS3 on edelleen kovan luokan peli (hyvä DVD:ien skaalaus, nopea). CD-soittimena se on ymmärrettävästi kömpelö, kun ei edes minkäänlaista näyttöä ole etupanelissa. Analogista monikanavalähtöä ei äänelle ole, täysin ymmärrettävästi (vain osa sellaista kaipaa, näin HDMI:n aikana). Toisaalta, bonuksena tulee mahdollisuus pelata PS3-pelejä. Eli yhdellä laatikolla saa tehtyä monenlaista, vieläpä hyvällä laadulla.
  Halvimmat BD-soittimet ovat nykyään hinnaltaan satasen tienoilla. Niistäkin saa erittäin hyvälaatuisen BD-kuvan, mutta DVD:ien skaalaus 1080p:een ei halpiksissa aivan parhaasta pääästä koskaan ole. Koneistokin saattaa olla meluisa tms.

  SACD-tukea ei PS3:n nykyisissä versioissa enää ole, mutta suurin osa ei sitä kyllä osaa kaivatakaan. Ilmeisesti ei ole myöskään löydetty keinoja BD:ien maakoodien, eikä muistaakseni edes DVD:ien maakoodien kiertämiseen, mutta monia nuokaan seikat eivät kiinnosta. Jälkimmäinen onnistuu monillakin erillisillä BD-soittimilla, muutamilla harvoilla jopa BD:ien maakoodin kierto (todennäköisesti ei kuitenkaan aivan pelkällä kauko-ohjainkikalla).
  Jotkut uusimmista erillissoittimista ovat jo likimain yhtä nopeita, kuin PS3. Osa uusistakin pöytämalleista on toki yhä edelleen PS3:aa paaaljon hitaampia. Pöytämallien skaalaimetkin ovat hieman paremmissa malleissa joskus oikeinkin hyvälaatuisia, toki sekaan vaatimattomampiakin virityksiä mahtuu. BD-leffoja katsellessa ei skaalaimella tietenkään mitään käyttöä ole. Eli riippuu täysin vaatimuksista, että mikä on itselle se järkevin vaihtoehto.
   
 10. jkoivula

  jkoivula Guest Guest

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voi perse, kävipä mielenkiintoinen homma äsken. Olin katselemassa Boratia (virhe) ja piti laittaa hieman lisää volumea. Lähtötaso oli jotain -35, ei mitenkään kovalla edes. Painoin Harmony 525 kaukosäätimestä plussaa muutaman kerran, samassa ajassa Harmanin volume hyppäsi täysille! Siis vähintään +5 oli taulussa. :eek: Ryntäsin vahvistimelle ja väänsin volumet nollaan, mutta vahinko oli jo tapahtunut....


  Kaiuttimina on Genelec 8030:t, voi kuvitella mikä mökä tuosta lähti! Onneksi noita on (kuulemma) mahdoton saada rikki, tulipa sekin kokeiltua... Nyt molemmat korvat soi ja särkee.. :grr: Voiko olla mahdollista että näistäkin Harmaneista mätänee voimakkuudensäädin? En törmännyt tuohon koskaan vanhalla AVR 3000:lla, vaikka siinä kuulemma oli tyyppivikana volumen pomppaaminen täysille. Voi helevetti.. :mad:

  En usko että kaukosäädin sekosi ja aiheutti 40db:n äänenvoimakkuuden nousun parissa sekunnissa, tuohon menee normaalisti paljon pitempi aika. Aika priceless olo, kiva jäädä odottamaan että tuo tapahtuu toisen kerran. :OI
   
 11. Hulkki

  Hulkki Guest Guest

  Liittynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen miettiny uutta vahvarin ostoa ja tää ketju ei tosiaan ole kovin mairittelevä H/K:n vahvareille. Etenkin tollanen edellä mainittu volumehässäkkä kuulostaa käsittämättömältä.. johan tosta pitäisi saada jotain korvauksia.. :mad:
   
 12. koomapoika

  koomapoika Guest Guest

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se avaa myös uusia mahdollisuuksia ja kun kerran tajuaa mika on jutun juoni, niin ei mitään manuskaa ees tartte. Mulla on 5.1 setti + 2.0 toisessa huoneessa, lähteinä pleikka, tv (tulee vielä 2. huoneen telkku) ja digiboksi sekä airport express. Kaikista paras, että zone2:lle (se toinen huone) saa määriteltyä myös erikseen noi lähdöt, siinä voi jo mennä hitaampi hiljaiseksi. Tämä siis 355:lla.
   
 13. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  En usko että tuossa volumehässäkässä oli kyse harmanin viasta. Yleensä nuo volumesäätimien hyppäykset johtuu fyysisen volumesäätimen hajoamisesta. Nyt kuitenkin käytettiin kaukosäädintä, jolloin mikään fyysinen vika ei pitäisi tuollaista aiheuttaa. Itse veikkaan kaukosäätimen napin pohjaan jäämistä, oma harmony 1000 tekee tuota välillä, milloin vahvarin ja milloin digiboksin ohjauksessa.
   
 14. jkoivula

  jkoivula Guest Guest

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin no, onko sähköisen voimakkuudensäätimen vika sitten fyysinen vika. Potikoita ei ole käytetty AV-vahvistimissa enää aikoihin. Esimerkkejä sähköisen säätimen hajoamisesta tosiaan löytyy, mutta ovat yleensä jo vanhempia laitteita.

  Oma Harmony ei ole aikaisemmin jumitellut, vaikka kerta se olisi ensimmäinenkin. Ihmetyttää vaan, että miten volume olisi pompannut täysille muutamassa hetkessä, kun normaalisti volumesäätö on hitaan puoleinen.

  Pahempi homma jos tuosta jäi kuuluvaurio, eipä tullut aikaisemmin mieleenkään että näinkin voi käydä. :hitme:
   
 15. kktune

  kktune Guest Guest

  Liittynyt:
  25.05.2002
  Viestejä:
  231
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuohon volumen karkaamiseen totean että omat kaksi Harmonyä silloin tällöin tekee tuota että volume jää päälle ja ihan parissa sekunnissa on äänet täydellä tai minimissä.
   
 16. jkoivula

  jkoivula Guest Guest

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  No voihan perkule, siitä se syyllinen löytyi! Onhan se parempi, että vika on 50€ kaukosäätimessä kuin 599€ vahvistimessa...

  Se vaan huolestuttaa, että jos kaikki Harmonyt tekevät samaa niin uskaltaako noita sitten enää käyttää? Korvat alkavat taas palautua normaalitilaan, mutta jos tuollainen vika uusii niin kuulovaurion todennäköisyys on aina entistä suurempi.

  Summattakoon vielä, että en (enää) epäile vahvistimen osallisuutta asiaan. Harman Kardon AVR 255 on edelleenkin suositeltava kotiteatterivahvistin. :thumbsup:
   
 17. epk

  epk Guest Guest

  Liittynyt:
  04.03.2004
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  kaukosäätimessä vika, itellä 525 harmony tekee samaa, tosin kanavan vaihdossa jumittaa päälle...
   
 18. Anonym

  Anonym Guest Guest

  Liittynyt:
  25.07.2009
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harmani ostettu poistosta 399€ :D ongelmana etten saa kuvaa ulos laitteesta tai saan tuon oman menun mutten BD soittimen tai pleikkarin välissä on HDMI piuha ja kuvaa ei tule kone tarjoaa resoksi 480p eikä anna sitä vaihtaa missä vika toivottavasti joku vastaa nopeasti
   
 19. kktune

  kktune Guest Guest

  Liittynyt:
  25.05.2002
  Viestejä:
  231
  Saadut tykkäykset:
  0
  Et viitsisi vinkata mistä ostit?
  Josko vielä jäi myymättömiä...
   
 20. Anonym

  Anonym Guest Guest

  Liittynyt:
  25.07.2009
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä jäänyt oli viimeinen :D