Harman Kardon AVR 255

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Molder, 01.04.2008.

 1. makuasia

  makuasia Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2004
  Viestejä:
  266
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kokeilin neljällä eri HDMI-kaapelilla eikä toiminut oikein millään. Kaikki halpiskaapeleita, mutta kyllä kai tuo metrin pituisella kaapelilla pitäisi toimia jos on toimiakseen. Jostain syystä HK ei salli 1080p24 signaalin läpivientiä Optoma HD80 tykille. Kumma kun kalliita laitteita niin tällaisia lapsuksia löytyy.
   
 2. Mpkk2

  Mpkk2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin vielä testaamassa (Batman Begins) ja tosiaan HK sanoo sisääntulevaksi 1080p/24 ja uloslähteväksi 1080p24. Jostain syystä siis sinulla ei vahvistin tuuppaa tuota ulos. Eivät siis kättele toisiaan oikein. Ehkä Maranz syötti puoliväkisin 1080p24 signaalia tykille ja HK on nirsompi/bugimpi. Tosin näyttää siinä tykissäkin olleen firmware ongelmia.

  Katsoppas tämä linkki: http://www.avforums.com/forums/projectors/673837-hd80-24p.html

  EDID on se kättely joka kertoo mitä toinen laite tukee ja sen mukaan syötetään dataa.
  Toinen linkki jossa kerrotaan ettei C05 firmware korjaa EDID dataa: http://www.livingcinema.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=744
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2010
 3. makuasia

  makuasia Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.05.2004
  Viestejä:
  266
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tuolla ole minulle muuta merkitystä kuin se, että tykki on selvästi hiljaisempi 50/24hz taajuudella.
  Yksi ongelma HK 355:ssa on ollut myös uudesta lähtien, automaattinen EzSet/EQ pistää vahvistimen sekaisin. Kun ostin tämän kuukausi sitten niin ensimmäinen automaattinen säätö onnistui, mutta halusin säätää vielä uudestaan. Toisella kerralla itse autom. säätö onnistui, mutta vahvistin lakkasi tämän jälkeen toimimasta. Kaiuttimista kuuluu vain korkeataajuuksinen piippaus. Resetointi auttoi ja manuaalisesti säädöt tietenkin sai kohdalleen. autom. säätö saattoi onnistua kun jaksoi yrittää useita kertoja peräkkäin. Mutta kuka tuota jaksaa yrittää tehdä ja toivoa jotta ehkä seuraavan säädön jälkeen vahvistin ei ole sekaisin. Joten huoltoreissu tiedossa.
   
 4. Mpkk2

  Mpkk2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei muuta kuin vahvistin huoltoon ja odottamisen jaksamista. Itselläni kesti huolto sen verran monta viikkoa, että meinasi jo hellasärökin hermostua.
   
 5. jartoi

  jartoi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.07.2005
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä laatueroa on AVR:n 1080p24, 1080p50 asetuksilla?
  Ja jos LCD tv:n viive on 6 ms niin onko i ja p -asetuksilla havaittavaa eroa?
  Tätä palstaa lukiessa tulee se käsitys että p24 on paljon parempi ja sitä pitää sitten saada ulos hinnalla millä hyvänsä.
  Onko se niin? Luulisi että mitä useampi kuvaruutu tulee ulos sekunnissa, niin sitä sulavampaa liike. (ennen aikaan sitä mainostettiin jopa 100 Hz televisoita).
  Itse en asiasta muuta ymmärrä kuin että jos PC:n näytönohjaimeen laittaa LCD näytölle virkistystaajuuden 50 HZ niin hiiren liike on aika sujuvaa. 24 Hz asetuksella hiiri ehtii liikkumaan paljon pidemmän matkan näkymättömänä ja vain esim noin 5 sentin välein näkyy ruudussa, eli siis silloin kun kuvaruutu on taas päivitetty. Kokeiles pyörittää hiirtä ruudussa 24 Hz ja 50 ja 72 asetuksilla, selvä ero 72 Hz hyväksi.
   
 6. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Leffat on jokatapauksessa 24Hz taajudellla alkuperäisessä muodossaan. DVD:tä varten niitä on muokattu joko toimimaan 50Hz (euro) tai 60Hz (jenkki). Tehty joko nopeutta muuttamalla tai jotenkin muuten. 50Hz ei vain ole jaollinen 24:llä. Eli joko jokaista kuvaa sotketaan eritahtisuuden takia sulauttamalla kaksi kuvaa osittain samaksi tai sitten joka sekuntti kahta kuvaa näytetään kahden kuvan verran ja loppuja yhden kuvan verran -> nykiminen.

  Vanhalla CRT tekniikalla kuva välähtää ruudussa ja niiden välissä on mustaa. Nopeammalla viritystaajuudella (esim 100Hz) vilkkuminen rasittaa vähemmän silmiä. Nykyiset tekniikat ei vilku, joten viritystaajuus voi olla alhaisempi.
   
 7. Jmk30

  Jmk30 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.01.2010
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli pakko kanssa kirjautua tähän foorumiin, kun omistan ton avr 255. täytyy sanoa,että äänellisesti huippu vekotin mutta, muuten on kyl ihan lelu. Automaatti kaliprointi ei toimi täysin.. hirveet dp erot kanavien välillä, eikä osaa päättää minkä kokoiset kaiuttimet on laitteeseen kytketty. Vaihtaa välillä pää-kaiuttimet largeksi ja taas välillä leikkaamaan 80hz:tä. Subbaria ei löydä aina mukaan jne. Täytyy vain ihmetellä jonku aikaa.
   
 8. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Epäkiitollinen huoltokäynti on taas edessä.. Huomasin nimittäin, että sekä HDMI1 ja Front SPDIF ovat rikki. Olen koko vahvistimen olemassaoloajan tapellut PS3:n kanssa, ei meinannut kuva tulla ilman uudelleenkäynnistysrumbaa. Kaveri ehdotti toista ottoa, vaihdoin tulon HDMI2:een, eikä mitään ongelmia!

  Eilen piti kytkeä SPDIF kaapeli läppäristä vahvistimen etupaneliin. Aikani ihmettelin, vaihtelin asetuksia ja päivitin äänikortin ajurit, ei pihahdustakaan. Viimein kokeilin SPDIF 2:sta, jo alkoi soimaan.

  Onko Harmanin huolto muuten vaihtunut? Sivuilla lukee Simson Niinimaa Oy? Mielestäni viimeksi paketti meni suoraan Harmanille. Ihan hyvä näin, sillä viime huoltocase oli varsin epämiellyttävä. :grr:
   
 9. Samu81

  Samu81 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2006
  Viestejä:
  214
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiva ylläri muuten hyvin palvelleen laitteen kanssa:

  Tänään kun koetin iskeä PC:stä työpöytälaajennusta päälle (eli PC:n kuva DVI-HDMI -piuhaa pitkin vahvarin kautta tykille) niin ei löydä koko vahvaria. Äänet kyllä toimii moitteetta SPDIF:llä. Ihmettelin ja reboottailin tietokonetta kunnes keksin kokeilla digiboksilla ja kas, sama juttu. Äänet tulee läpi, kuva ei.

  Tykki ei edes mene normaaliin "searching for input" -tilaan hetkeksi kun vaihtelen vahvarilla esim. PC ja TV -tilojen välissä. Eli koska en saa minkäänlaista lähdekuvaa tykille, en pääse selailemaan vahvarin asetuksia :hitme:

  Ja jottei tässä olisi tarpeeksi, niin en pääse kaukosäätimellä vahvarin omasta pikkunäytöstä selailemaan sen asetuksia. Olen manuaalia lukenut ja siinä neuvotaan näppäilemään vahvarin etupaneelin nappeja. No niilläkään en saa minkäänlaista valikkoa näkymään vahvarin pieneen näyttöön vaikka kuinka yritän :OI Siinä lukee vain esimerkiksi PC -tilan ollessa päällä HDMI 1 / Optical 1 ja muuta tekstiä siihen ei tule, vaikka kokeilisin jokaikistä vahvarin etupaneelin valikkonäppäintä.

  Ihan käsittämätöntä :hitme:

  Vasta eilen illalla kombo PC -> AVR -> tykki toimi loistavasti.
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2010
 10. Jatajan

  Jatajan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.12.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko lip sync ongelmaan jollain jo ratkaisua? Kirjoittelin siitä pari sivua taakse päin. Eli ps3:lla toistetuissa blu ray leffoissa ääni tulee ennen kuvaa, vahvistimen lip sync-säätö ei riitä. Voisiko ongelma johtua jostain muusta kuin vahvistimesta (vai ken ties käyttäjästä :hitme: )? Aion viedä vahvarin takaisin kauppaan jos ratkaisua ei löydy, on nimittäin sen verran ärsyttävä ominaisuus! Muuten laite on toiminut hyvin.
   
 11. Eippuri

  Eippuri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2008
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vuoden vanha laite lähti jo toista kertaa eilen huoltoon. Sammutin laittteen ehkä puoleksi tunniksi ja kun yritin uutta starttia, näyttöön tuli vaan "PROTECT". Tämän jälkeen laite sammuttaa heti itsensä. Yritin kaikki perinteiset virtajohdon irrotukset ym, mutta ei ollut merkitystä.
  Kuullostaako tutulle? Jollain ollut samaa?
  Mulla alkaa usko loppumaan tähän merkkiin.
   
 12. Mpkk2

  Mpkk2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0

  Oma AVR355 lähti juuri tuon takia huoltoon. Vehje lähti käymään joskus kolmannella joskus viidennellä yrityksellä. Huollon mukaan on tuon PROTECT:n tuleminen on kiinni vähän liiankin herkästä vikavirtasuojauksesta.

  Oletko katsonut ettei kaiuttimen johdot ole oikosulussa? Siis ennen kuin lähetät huoltoon... Eli irrota kaikki kaiuttimien johdot ja laita vehje päälle.
   
 13. Eippuri

  Eippuri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2008
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Piuhat on tarkastettu. Käytössä on Genet, joten vanhanliiton karvaperse piuhoja ei edes ole. Testasin niinkin että ainoa piuha oli virtapiuha. :OI
   
 14. J.P.T

  J.P.T Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.07.2008
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hain eilen vanhan avr45 vahvarin huollosta Niinimaalta Hyvinkäältä. Siellä oli tiskillä avr255, joten kysyin huollon kaverilta ko mallin ongelmista.Totesi vaan, että: "Kyllä niitä on täällä kiertänyt..!" Onneksi omassa avr45:ssa oli vaan pari juotoskatkosta ja taas pelittää...https://www.dvdplaza.fi/forums/images/smilies/king.gif
   
 15. Silencia

  Silencia Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2005
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tuossa jokin automaatti EQ aina päällä kun se kuuluu tuohon kalibrointiin? Saako sen pois päältä vai onko se hyödyllinen omnaisuus?
   
 16. koomapoika

  koomapoika Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  884
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saa pois päältä ja oletuksena se mun 355:ssa niin olikin.

  Ja mainittakoon, että hyvin tyytyväinen olen laitteeseen ollut. Miinuksena hiukan liian pitkä latenssi kuvan tulossa lähteen vaihtuessa ja napsahdus, ei onneksi kova. Ja vanhan 2xx sarjan kaukossa olleen himmennystoiminnon ottaisin takaisin. Tai osaako joku sanoa, että miten sais niin, että joko a) saat muutaman sekunnin viiveellä täydestä valaistuksesta himmenettyä vaikka nolllaan automatiikalla tai kaukolla ilman valikoita 3xx sarjassa?
   
 17. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuohon vastauksena lainaus omasta viestistä muutamia sivuija aiemmin. Tehoaa ainakin yhteen huonemooditaajuuteen alapäässä. Yläpäästä valitettavasti vaimentaa myös diskantteja ja tekee ääntä hieman tumpummaksi ja elottomammaksi. Varmaankin makukysymys haluaako käyttää.

   
 18. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heh, voi olla hyvinkin oma vahvistin... Vein sen juuri maanantaina matkahuoltoon. Toivottavasti tulee siihen kuntoon, että vahvistin toimii vuoden jos toisenkin.
   
 19. Qwert

  Qwert Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2004
  Viestejä:
  215
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös tuon pitäisi toimia aika kivasti asetuksella dimmer: off
  Näyttö sammuu muutamassa sekunnissa viimeisen kaken nappulan painalluksen jälkeen ja herää taas uudelleen eloon jotakin kaken nappulaa painamalla.
   
 20. Sateqla

  Sateqla Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli itsekin hommattua H/K, AVR 260 tosin. Vielä ei ole kerinnyt paljon testailla joten laadusta on paha sanoa mitään muuta kuin että kaukosäädin voisi olla tunnokkaampi.

  Semmoinen kysymys astui kuvaan heti, että voiko Radio-toimintoon valita kuvalähteen HDMI-ulostuloon jollakin kikalla erikseen? 255:ssa, tai 260:ssä? Eli siis katsoisi vaikka boksilta telkkarikuvaa radiota kuunnellessa. Vai onko ainoa vaihtoehto kytkeä boksi töllöön ja vaihtaa kuvalähde kiltisti sieltä?