Harman Kardon AVR 255

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Molder, 01.04.2008.

 1. hrman

  hrman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.09.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivää!

  Mulla on nyt sitte ollu puolisen vuotta tuo AVR255. Kävi jo päivityksellä ja napsuminen ainaki väheni. Mulla on nyt sellainen ongelma, että PS3:sta ei vahvistin löydä surround modeja ku kahdelle/kolmelle kauittimelle. En siis saa toimimaan 5.1 systeemiä. Telkkari ja radio toimii kyllä, mutta pleikkari ei. Aikaisemmin ennen päivitystä olen saanut toimimaan, mutta hukkaili aina välillä takakaiuttimet.

  Sitte toinen kysymys. Miten kannattais kytkeä, ku pitää siis liittää digiboksi, telkkari ja ps3 vahvistimeen. Kaikki on hdmi-piuhoilla. Mikä kannattaa laittaa mihinkin porttiin? Esim ps3 kun kävis ikäänkuin game-porttiin ja myös dvd-porttiin,kun sillä kaikki leffat kuitenki katsotaan.

  yksinkertainen ykä
   
 2. Silencia

  Silencia Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2005
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  0
  HDMI kautta tulevasta äänäsignaalista jää alusta pari sekunttia pois ku lähtee seuraava kappale soimaan sama elokuvilla lähdöstä jaa pois. Soittimena joku pioneer dvd soitin. COAX sama ilmiö haviää.

  Paraneeko tuo päivityksellä?

  Kuinkas tuo dd 5.1 ja dts dvd:tä mitä pitäis lukea näytös ku äänet pelaa ilman mitään emulaatiota. Meinaa tuo logic 7 aina pyrkiä päälle. HDMI kautta DTS ei kullu ollenkaan DD lukee Logic 7 eli saa vain stereo signaalin. COAXin toimii DTS muttie DD tule sieltäkään.

  Olis kyllä hyvä jos toimis yhdella HDMI piuhalla ku kerran on hommattu ja pitääs olla mahdollista!

  Kaverille apua!
   
 3. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ykälle:

  Pleikkariin löytyy ohjeita tuolta. Mielestäni itse en noihin tehnyt muutoksia, vaan PS3 hoksasi itse mitä HDMI:stä menee läpi tms.

  Kaikki inputit pystyy määrittelemään erikseen, esim. Cable ja Game inputit voi määritellä mieleisekseen. Eli laittaa siten miten itsestä tuntuu parhaimmalta. Tämä ominaisuus on HK:ssa ollut iän kaiken, tykkään.

  Silencialle:

  Päivitys korjaa juurikin tuon äänen katkeamisen kun vahvistin mutettaa liian agressiivisesti. Analogisella ei pätki...

  Info-nappulan takaa pääsee säätelemään ääniasetuksia. Löytyy kun vähän selailee, tai pahimillaan ottamalla manuaalin karvaiseen käteen. :D

  Siellä on tosin Logic7 äänet päällä oletuksena, tästä ominaisuudesta en pidä. Mutta kun vaihtaa tilalle DD/DTS, niin ongelma häviää. Ei ole kokemuksia DVD-käytöstä, mutta varmaankaan ei tuota ongelmia.

  Ps. Googlella ja/tai foorumin haulla löytyy vastauksia näihin yleisempiin kysymyksiin, samoin ohjekirja on ihan käypäläinen. Eipä silti, mukavahan näihin on vastailla. :king:
   
 4. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari onkelmaa ilmennyt. Näihin olisi kiva saada selvennys.

  Tietokoneelta äänet spdiffin kautta vahvistimelle. Musiikkitoistossa pitäisi olla käytössä 2ch stereo ja leffan pyörityksessä se monikanavaääni, mikä sattuu spdiffin kautta vahvistimelle menemään. Pitääkö tuo asetus vaihtaa aina formaattia vaihtaessa. Monikanavaan saa oletukseksi DD tai DTS laitettua, mutta en edelleenkaan halua stereoääntä soittaa viidestä kaiuttimesta keinotekoisilla tilantunnuilla. Sama tuottaa ongelmia myös DVD-valikoissa, missä usein käytetään stereosignaalia.

  Toinen onkelma. PS3 toistaa 1080p/24Hz leffat kauniisti. Optoma HD70 osaa ottaa signaalin vastaan ja skaalata sen 720p/24Hz muotoon, kun PS3 on suoraan tykkiin yhdistetty. Kun AVR 255 kytkee väliin, ei 24Hz signaalia suostu lähettämään eteenpäin kuin 720p/60Hz tai 50Hz muodoissa. Myöskään 1080p/60Hz signaalia ei suostu laittamaan läpi, vaan skaalaa sen vähintään 1080i/60Hz muotoon. Onko tässä jokin automatiikka, joka muka tunnistaa tykin tukemat muodot ja antaa valita vain nämä käytettäväksi? Suoraan kytkettynä PS3seen, tykki kyllä ottaa kaiken sille tungetun vastaan.
   
 5. Mpkk2

  Mpkk2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvää iltaa,

  onkos minulta mennyt jotain ohi vai onko muu porukka huomanut uudet Harmanin sivut?
  Eikä tässä vielä kaikki. AVR255 & AVR355 mallille on uusi firmis tarjottavana: AFW V0.97.2.2

  Latasin, mutta en päässyt vielä asentamaan uusinta firmista... hellasärö estää tuon tapahtumasta juuri nyt. Kertokaahan kokemuksistanne tuon kanssa.

  Tässä vielä tekstiä Harmankardonin sivuilta:

  Update Improvements

  This software package includes the following updates for your AVR. Even if you have not encountered any of these issues, we recommend that you install the new software to take advantage of additional minor performance improvements:

  * The elimination of audio glitches that previously occurred when the audio stream was interrupted or changed, particularly when changing sources.
  * Issues with occasional loss of sound or inability to lock incoming high-resolution audio streams.
  * Improved compatibility with cable set-top boxes when an HDMI™ connection is used.

  In addition to the items resolved in this update, all previous improvements are also incorporated in this software, including:

  * The AVR will now pass “whiter than white” and “blacker than black” video information when it is available. Note that not all video displays are compatible with these signals, and the video information cannot be displayed unless both the source and display are able to handle them.
  * Occasional screen or display freezes or loss of video when the switching from analog video to HDMI™ video or between AM/FM and XM® radio have been eliminated.
  * The AVR now corrects for frame jitter.
  * Dolby® Pro Logic® IIx processing is now available for 7.1 systems when the input source is “DTS-ES® discrete.”
  * Occasional pops and clicks with certain PCM audio sources have been eliminated.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2009
 6. Mpkk2

  Mpkk2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusin firmis on nyt asennettu ja päivitys meni hyvin.
  Itse päivitysohjelmassa on AVR354 kuvat, mutta tiedostojen nimistä päätellen sama ohjelmisto toimii molemmilla laitteilla.

  En ole EQ:ta vielä ajanut, mutta ainakin toistaiseksi kaikki on toiminut ihan ok ilman ongelmia. Tässä viikonloppuna varmaan ehtii tutkimaan lisää asiaa.
   
 7. Mpkk2

  Mpkk2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harmanin sivut ovat taas ne edelliset.. Ja uusin firmis on poistettu sivuilta. Toisin sanoen uusin mahdollinen toistaiseksi on AFW v0.96.1.1

  Onneksi tuli ladattua tuossa välissä ja asennettua. Toimii vahvarikin paremmin =D
   
 8. s_p_l

  s_p_l Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.10.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Melkein tuli jo ostettua AVR255 hintaan 540 €. Nyt kyllä hankinta arveluttaa kun kerran siinä on noinkin paljon kummallisia vikoja. Mielikuva oli kyllä H/K:sta että laatuun voi luottaa,tiedä sitten tässä hintaluokassa.

  Saako tuon napseen sitten millään luotettavasti katoamaan kuten firmware päivityksellä?

  Monet ongelmat näyttävät liittyvän PS3:n liittämiseen. Itselle tuskin PS3 tulee. Tällä hetkellä dvd soittimen virkaa ajaa PS2. :rolleyes: Tarkoitus hankkia joku hyvä DVD tai blueray soitin. Vahvariin tulossa kiinni myös PC ja Topfieldin TF600PVR. Telkku on Sonyn KDF-50E2000.

  Poistuuko napse jos digiboksin HDMI :n liittää suoraan telkkariin ja äänet valokaapelilla vahvistimeen? Tosin kun kerran laite on AV-vahvistin niin oletus on että HDMI:t toimisi kuin pitää.

  Saako tällä vehkeellä kuitenkin säädettyä automaattisesti kaiuttimien viiveet kohdalleen ilman että tarvitsee käyttää EzSet/EQ toimintoa? Kun se näköjään tuppaa vetämään äänet päin p..

  Vaihtoehtona on myös Sonyn STR-DH800 jos tämä jää ostamatta. Mutta liekö siinäkin ongelmana vielä optisen tuloliitännän toimimattomuus HDMI kytkettynä..?

  Mutta yhteenvetoja kertokaas onko tämä nyt sitten kannattava ostos muutoin äänen laadun ja käytettävyyden suhteen? Jos tätä nyt voi vielä Harman Kardoniksi laadukkaana vehkeenä pitää.
   
 9. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tästäkin ilmestyy piakkoin uusi versio, AVR 260. Mitään päivitystä edelliseen en kyllä specseistä keksinyt.

  Vahvistin on pari kolme kertaa minulla napsahtanut. Uusinta firmwarea en ole vielä asentanut. Minua ei ole häirinnyt.

  Pahimmat ongelmat minun kannalta:
  - Logic7 oletuksena stereo-signaalille, jos enemmän kuin 2.1 järjestelmä käytössä.
  - Ei suostu lähettämään 1080p/24Hz signaalia läpi tykille, vaikka tämä sitä ymmärtäisi. Ei tosin välttämättä liity Harmaniin vaan 720P tykkiin.
  - Analogikuvalle (s-video) tehty skaalaus 720p tarkkuuten + virheen poistot aiheuttaa häntimistä. Eipä viitsi käyttää virheenpoistoja.

  Plussaa
  - EzsetEQ toimiva, taajuuskorjauksessa. Käsin pystyy säätämään jälkeenpäin kaiken muun kuin EQ säädöt.
  - Ulkonäkö
  - Ääni
  - ja vähän kaikki muukin  Joku kalliimpi sony kuulosti OKlta. Joku halvempi sony kuulosti kauhealta, saman suuntaista olen yleensä sonystä lukenut.
   
 10. s_p_l

  s_p_l Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.10.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitääkö tuo logic7 asetus muuttaa joka kerta kun vaihtaa äänilähdettä tai kun laitteen käynnistää vai jääkö esim DD/DTS voimaan kun sen kerran vaihtaa?
   
 11. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jokaiselle äänilähteelle voi säätää haluamansa oletustoistomoodin useammalle äänimuodolle, esim. stereo, music, movie, video game tai sitten auto select. Jos valitsee oletuksena stereo, niin stereoääni tulee niinkuin pitääkin, mutta samasta lähteestä tuleva DD tai DTS streami toistetaankin vain kahdesta kaiuttimesta. Jos taas laittaa jonkin muun vaihtoehdon kuin stereo, niin myös stereoääni pyritään toistamaan kaikista kytketyistä kaiuttimista.

  Auto select tunkee logic7 algoritmin kaikkiin muihin paitsi suoriin DD tai DTS streameihin. Vanhassa AVR 235 tämä oli ihan OK kuuloinen, mutta 255 ei näytä ymmärtävän settejä, missä on takakaiuttimet, mutta ei keskikaiutinta. Muuttaa stereoäänen 5.1 kaiuttimille, mutta laulu uupuu melkein kokonaan, kun ei vielä ole keskikaiutinta käytössä.

  Jos valitsee esim Music kohtaan algoritmiksi DD PL2 music, niin saa melkolähelle stereomusiikilta kuulostavaa ääntä ja DD sekä DTS streamit menee oikein, eli tämä saattaa olla paras vaihtoehto.

  Jokaiselle äänilähteelle voi sitten valita nämä oletukset itse. Ongelma tulee ainoastaan äänilähteellä, joka toistaa sekä stereoääntä että monikanavastreamejä.
   
 12. Mpkk2

  Mpkk2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harmanin sivut on jälleen päivitetty näihin uusiin jotka jo vilahtivat. Samalla 97.2.2 firmis on jälleen saatavissa =) On muuten omassa AVR355 toiminut toistaiseksi hyvin. Mielestäni takakanavat heräsivät eloon.
   
 13. s_p_l

  s_p_l Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.10.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin 255 tuli sitten hommattua :) Monipuoliselta vehkeeltä näyttää. Ei vielä ole ehtinyt paljon säätöihin perehtyä, sen verran monimutkaisen oloinen aluksi, että joutuu kyllä ohjekirjaa selaamaan. Eiköhän se siitä.

  Päivitys näky olleen 47.1.1, elikäs wanha. Kajareista napsuu ainakin teki lähes mitä tahansa..

  Eikun uutta päivitystä sisään. Onnistuneekohan tuolla vanhalla pöytäkoneella missä Windows ME? :rolleyes: Kun pöytäkoneen Vistalla ei vissiin kannata yrittää kun menee päivitys jumiin
   
 14. down

  down Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.08.2003
  Viestejä:
  198
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mihin hintaan tätä "poistuvaa" mallia saa? Joko irtoaa alle 500€:n???
   
 15. Tupi

  Tupi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusimman softapäivityksen myötä vahvari ei enää osaa näyttää oikein Mac Miniltä tulevaa kuvaa (kiinni DVI->HDMI-piuhalla); kuva kyllä näkyy mutta sen sijainti ruudulla on päin mäntyä. Jos vahvarin käynnistää siten, että Macille varattu input on valittuna, kuva näkyy oikein, mutta jos vaihtaa jollekin muulle inputille ja sitten takaisin, näkyy Macilta tuleva kuva väärin.

  Vanhalla softalla (taisi olla se ihan ensimmäinen versio) tuo toimi oikein. Löytyyköhän ongelmaan jotain lääkettä vai pitääkö taas odotella uutta softapäivitystä?
   
 16. s_p_l

  s_p_l Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.10.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kertokaas muutkin ketkä on päivittänyt 97.2.2 firmikseen, onko tullut apua ongelmiin vai vieläkö jokin ei toimi loogisesti?

  Itse en ole vielä ehtinyt päivittää.
   
 17. WhoIsOP

  WhoIsOP Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.10.2008
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko jengi miten tilaillu tota Harman Kardon avr 255:sta ulkomailta päin? Esim. Amazonilta kautta. Itte oon Briteis päin ja kattelin et vahvarin sais täältä noin 430 egeen. Toinen asia onkin si et miten sen täält rahtais kotopuoleen ja mihin hintaan...
   
 18. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harmanin takuu ei toimi Suomessa ulkomailta ostetuilla laitteilla.
   
 19. WhoIsOP

  WhoIsOP Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.10.2008
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Okei... Taidanpa siis jättää ajatuksen vahavarin tilailusta ulkomailta sikseen...

  Onko ton H/K AVR 255 alin hinta suomesta uutena ostettuna sen 599 euroa jonka itse olen huomannut vai onko joku saanu sen halvemmalla?
   
 20. VAT69

  VAT69 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.06.2005
  Viestejä:
  211
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hifikauppoja kun kiertelee/soittelee läpi niin varmasti irtoaa alle viiden sadan (jos vain on laitteita mitä myydä kun on poistuva malli).