Harman Kardon AVR 255

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Molder, 01.04.2008.

 1. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osa USB->Serial adaptereista on valitettavan huonoja... HK listaa ohjeessaan seuraavat toimivat mallit:

  Gigaware Model 26-949
  StarTech.com Model ICUSB232
  IOGEAR Model Z-GUC232A

  Noita voi olla haastava löytää Suomesta, ainakaan pikainen Googletus ei löytänyt mitään. Oikea sarjaportti olisi kaikkein paras, mutta sen puutteessa ei auttane kuin kokeilla toista adaperia.
   
 2. Siskebab

  Siskebab Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla olisi yksi tuollainen usb->r232 kaapeli/adapteri,aikoinaan 247:n sillä päivitin.
  YV:tä jos joku haluaa ostaa sen pois...
   
 3. DINapp

  DINapp Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.10.2006
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma päivitykseni jumitti kotikoneella (Vista) aina tuohon video-osioon, mutta kun tein päivityksen Win XP:llä (työläppäri) niin päivitys onnistui.

  Adapterina tällainen Belkinin nimellä myytävä verme: http://www.jimmspc-store.fi/tuote/F5U103VEA?t=false
   
 4. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli suomeksi, tuohon ei ole Vista-ajureita (saati 64-bit) ja toimivuus XP-ajureilla on vähintäänkin kyseenalainen...

  Googlella löytyi tuollainen: USB - RS232 sarjaporttiadapteri

  Ennen kaikkea, hinta on ainoastaan 10€. Piirin valmistajan sivuilla on ajurit kaikille mahdollisille käyttöjärjestelmille.

  Ainakin speksit on hyvät, kannattaa palauttaa Jimssin adapteri ja tilailla tuollainen. :thumbsup:

  Myös (työ)läppärin telakan taakse kannattaa kurkata, josko sieltä löytyisi sarjaportti. Ainakin Thinkpad T40-T61 sarjalaisista sellainen löytyy. T30 on viimeinen missä on portti koneen rungossa, kannattaa otta talteen jos jostain löytää.
   
 5. celleri

  celleri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.06.2009
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Prolificin kamppeita lähes kaikki. Brändi ja muoto vaan vaihtelee ja samaa kamaa myös omani. Itselläni käytössä Windows 7, mutta täytyypäs kokeilla josko tuo taika liittyisi juurikin sitten käyttöjärjestelmään ja ottaa työkone kotiin, jossa on "vielä" XP.
   
 6. DINapp

  DINapp Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.10.2006
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mainittakoon että mainittu Jimm's:tä ostettu adapteri on samaa Prolificin tavaraa, johon luonnollisesti käy prolific:n sivuilta ladattavissa olevat ajurit (näitä käytin itsekin sekä Vistassa että XP:ssä). Homma vaan ei Vistassa toiminut loppuun saakka siinä missä XP:llä viimeinenkin osuus päivityksestä meni läpi. Ja foorumeiden (oliko se nyt peräti avforums) juttujen perusteella en ollut ainoa jolle on käynyt samoin.

  Riippunee toki adapterista ja vaikkapa sitten auringonpilkuista jos ei muusta.
   
 7. celleri

  celleri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.06.2009
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Raportoidaan onnistunut päivitys käyttäen työläppäriä, jossa Windows XP. Video update sanoi ensimmäisellä yrityksellä samaa, että vahvistin ei vastaa oikein, mutta painoin heti perään uusiks upgrade jo hieman tuskastuneena ja sehän lähtikin päivittämään. Nyt äänetkin kuulostaa huomattavasti paremmilta ja vahvistin on kaikkinensa aivan loistava :D
   
 8. -Force-

  -Force- Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.06.2005
  Viestejä:
  322
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä myös päivys meni lävitse XP koneella ja Verkkokaupan kaapelilla. En viittinyt edes kokeilla Vistalla ja ehkä hyvä niin. Vaikka aluksi pelkäsin jumittavani koko laitteen niin homma menikin ihan simppelisti eteenpäin ohjelman neuvoessa kokoajan mitä pitää tehdä... Loistava päivitys kaikenkaikkiaan!
   
 9. BushJoe

  BushJoe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.07.2009
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voin myös vahvistaa, että Vistan kanssa päivitys hyytyi juurikin tuohon video-osioon. Sen sijaan XP:n kanssa päivitys meni läpi. USB-serial adapterina Oulun SP-elektroniikasta ostettu n.20:n euron kapistus. Merkki ei juuri nyt muistu mieleen.

  Päivitys 0.93 softaversiosta uusimpaan tuntui ainakin jouduttavan kuvan löytymistä töllöttimeen (Sony 40w4000) kun valitsee blu-ray soittimen (LG bd-370) sisäätulon vahvistimesta. Ennen päivitystä saattoi kuvan hakeminen kestää tovin.
   
 10. ilallu

  ilallu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitoin omani huoltoon juuri tuon "kuvan tulemisen" takia, toivotaan että löytäisivät jonkun ratkaisun siihen, en tiedä mistä se on kiinni, mutta todella huono juttu jos ei ala paraneen. Ei luulis olevan vaikeaa...
   
 11. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Testasinpa mittaamalla mitä HK 2vr 255 Ezset tekee. Vaikuttaisi, että tuo osaa melko hyvin korjata vasteet pääkaiuttimille. Alla korjaamaton ja korjattu vaste oikeasta pääkaiuttimesta.
  [​IMG]

  Ja lopullinen vaste subit + oikea kanava yhdistettynä. Jako 60Hz.
  [​IMG]

  Ensimmäistä kertaa subi ja kaiuttimet säädetty niin vastaaviksi, ettei eroa juurikaan kuule laittaako jaon 40Hz vai 200Hz kohdalle. Tosin omien mieltymysten takia laitoin subit hieman kuumaksi mittausten jälkeen. Pääkaiuttimilta EZset vei pois huonemoodikorostuksen, joten noita voisi varmaan ajaa isonakin melko huoletta. Vielä kun asetuksia pääsisi itse säätämään. Jäi minulla kuitenkin päälle.
   
 12. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tai sitten ei, mikäli kaiuttimet eivät ole bassoiltaan subbarin veroiset (aniharva suurikaan kaiutin on). Tässä erään plazalaisen juttu asiaan liittyen, esimerkkileffana 'Nemoa etsimässä': Miksi kaiuttimet kannattaa laittaa pieniksi ("small")?

  Huonemoodien hillitseminen siis ennemminkin mahdollistaa aiempaa alemman jakotaajuuden ilman pääkaiuttimien kuminaa, ei asettamista 'LARGE':ksi. Näin siis mikäli ei haluta pienintäkään dynamiikan latistumista, osittain kuulumattomia alabassoja ja välillä hurjastikin lepattavia bassokartioita. Paitsi silloin, kun on kyse aidosti järeistä lattiakaiuttimista, jotka toistavat myös alabassoja. Fyysisesti pieni kaiutin on helposti hätää kärsimässä, jos volumea on reippaasti ja toistettavaksi tulee voimakkaita 30 Hz tai jopa matalampiakin jytinöitä. Edellä tietenkin oletetaan, että käytössä oleva subbari on aidosti laadukas ja mukisematta alabassotkin toistava, eikä mikään mikrosarjan muovinen yläbassokumistin (jollainen siis ei pärjää järeille lattiakaiuttimille millään osa-alueella).


  Näköjään uusimpienkin H/K:ien EZset on siis yhä edelleenkin sellainen, että se vain tekee jotain, mutta ei kerro tekemisistään käyttäjälle yhtään mitään? Ja lopputulokseen ei kait edelleenkään voi yhtään mitenkään vaikuttaa, ei etukäteen (rajaamalla keskiäänet ja diskantit pois) taikka jälkikäteen (nollaamalla keskiäänten ja diskanttien korjaukset)? Joka tapauksessa valtavaa positiivista parannusta on tapahtunut, jos nykyään huonemoodeihinkin on ihan aikuisten oikeasti hyödyllistä vaikutusta.
  Ehkäpä kalliimmissa malleissa voi itsekin korjailla? En nimittäin ole juurikaan perehtynyt H/K:iin sen jälkeen kun aikoinaan palautin H/K AVR 635:n kauppaan (epäergonominen ja buginen murheenkryyni) ja ostin toisenmerkkisen vahvistimen. Nyt trauma alkaa jo pikkuhiljaa hellittää, mutta tämän ketjun perusteella ainakaan H/K AVR x55 ei ole minun hankintalistalleni tulossa :p
   
 13. Maverick

  Maverick Uusi jäsen Blokattu

  Liittynyt:
  03.04.2002
  Viestejä:
  4 289
  Saadut tykkäykset:
  0
  No siinä näkyy Lobotomyn mittauksesta mitä HK:n equtusautomaatti on tehnyt. Näyttää jopa toimivan ihan hyvin, alkaisi miltei kelvata jo tunteettomalle equttajallekin.

  Täysparametrinen kanavakohtainen manuaaliequ olisi jo liian hyvää ollakseen totta. Sellaisen sisältävää vahvistinta onkin tullut muutama vuosi odoteltua.
   
 14. ilallu

  ilallu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0

  En tiedä onko miehessä vai vehkeissä vika mutta itsellä tuo 255:sen automaatti eq säätö härdelli tuottaa niin paskan tuloksen kuin olla voi :)

  P.s. Oma 255 kävi huollossa hdmi ongelmien takia ja nyt pelittää ok, tosin kestää se kuvan tulo vieläkin kauan,mutta nyt sentään tulee :thumbsup:
   
 15. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mittaileppa käppyröitä tai analysoi jotenkin muuten, tuo "paska tulos" on vähän turhan paljon arvailujen varaan jättävä kommentti.

  Omallakin setillä tuon equn jälkeen kuulostaa kuivalta ja bassottomalta ääni, koska bassot on equtettu oikealle tasolle. Ihmiskorva vaan tottuu huoneen moodeihin jossain määrin ja äänet missä ei moodien korostumia tule, kuulostaa usein bassottomilta. Itse kuitenkin herätät noita moodeja puhuessasi, varsinkin jos kunnon viskibassoäänen omaat. Vertailu sitten kaiutinäänen ja puheäänen välillä aiheuttaa tunteen kaiutinäänen bassoköyhyydestä.
  Yksi syyllinen on myös vertailukohdan puute kaiuttintoistossakin. Kuinka usein voit sanoa kuulleesi kaiutinääntä täydellisessä akustiikassa? Harvapa voi. Tämän takia ihmiset mieltää kaiuttimen oikean toiston sisältävän ainakin vähän bassokuminaa.

  Yksi mitä voisit kokeilla, on ajaa EZset eq vielä kerran mahdollisimman tarkkaan ohjeiden mukaan. säädön jälkeen jätät sen päälle, mutta laitat basstilttiä +5dB. Nyt pitäisi olla suurinpiirtein equtettuna bassopää, mutta äänessä lämpöä bassojen tasonnoston takia. Itse teen tämän bassopään noston subbarilla.
   
 16. ilallu

  ilallu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  No omalla setillä tuo EZset eq päällä ja mielestäni oikein tehtynä tuo mittaus oin kuin alhaisella bitratella oleva mp3/todella pielessä oleva EQ.

  Yksinkertaisesti ottamalla sen "EZset eq" asetuksen pois setti kuulostaa perkeleen paljon paremmalta.... Käppyrä papereillanne voitte pyyhkiä ***** :) sori.

  Kaiuttimet ovat ehkä "heikot", infinityn alphat 30:t, tiedä sitten, en ole mikään asiantuntija näissä audio puolen jutuissa,mutta kyllä sen verran kuitenkin tiedän mikä omaan korvaan kuulostaa hyvältä ja mikä ei.

  Täytyy nyt vielä testailla tuota.

  Eikös tärkein ole kuitekin että kuulostaa omaan korvaan hyvältä :)

  :)
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2009
 17. Lobotomy

  Lobotomy Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  893
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tuossa ylhäällä selitin miksi oikeakin voi kuulostaa väärältä. En tietenkään ole settiäsi kuullut, joten en voi tietää miten se sinulla toimii. Omalla kohdalla mittaustulokset kuitenkin vahvisti systeemin toimivuuden teoreettisella tasolla ja pikku säädöllä sain sen korvaakin miellyttäväksi. En kärsi huonemoodeista enään kun päkaiuttimet on equtettu tuolla ja subi Behkun DCX 2496:lla. Hyvän kuvan toimivuudesta antaa se, etten juurikaan kuule eroa onko jakotaajuus subille säädetty 40Hz vai 200Hz. Melemmat toistaa bassot kumisematta.
   
 18. Mpkk2

  Mpkk2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt tuli seuraavia malleja esiin Harmanilta AVR360 & AVR460 mallit.
  Spekisien mukaan samoja vehkeitä kuin AVR255 & AVR355, mutta seuraavin lisäyksin.

  - 4 HDMI sisääntuloa
  - USB liitin päivityksiä varten
  + The Bridge 3 joka pystyy Ipod:sta näyttäämään videoita ja valokuvia.

  http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=42793

  http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=42795

  http://manuals.harman.com/HK/Owner%27s%20Manual/om_the_bridge_iii%20finnish.pdf


  Eli Harmankardon on kuunnellut asiakkaita... varsinkin ohjelmistopäivityksien hankaluudesta sarjaliitännän kautta.
   
 19. dille

  dille Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  1 277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaako AVR255 muuntaa läppäriltä HDMI-piuhan välityksellä tulevan äänimateriaalin kaiuttimille sopivaksi?
   
 20. celleri

  celleri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.06.2009
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulee välillä pyöriteltyä läppäriltä kuvaa juurikin vahvistimen kautta ja vain HDMI piuha kytkettynä. Ääni ja kuva kulkee kauniisti käsi kädessä.