Harman Kardon AVR 255

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Molder, 01.04.2008.

 1. hrmh

  hrmh Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.07.2008
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kuinka tulisi menetellä, jos ajatuksena olisi tft-näytön kanssa (DVI-HDMI piuha löytyy) säätää vahvistimen asetukset kuntoon?

  Ts. pitäisikö onnistua HDMI:llä, vai täytyykö käyttää jotain muita liitäntätapoja jos tahtoo ulkoisen näytön / television liittää vahvistimeen asetusten muuttamista varten?

  Käytössäni on tällä hetkellä AVR-245, mutta voisi kuvitella, että samanlainen menettelytapa toimii 245, kun 255 -malleissakin.
   
 2. masto

  masto Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.08.2005
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse itselleni vastaten, ei tietoa. 3v vanha 7-kanavainen 798 Sony tarjoili eilen illalla täysin yllättäen kaunista valokaarta ja siitä sisuuntuneena kävin ostamassa turun hifimestasta 255:sen vähän alle 600:lla...
   
 3. hrmh

  hrmh Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.07.2008
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  3
  Itse itselleni vastaten:

  Harman / Kardon AVR 245 -mallia ei voi kytkeä ulkoiseen näyttöön HDMI -liitännällä.

  AVR 255 -mallissa tämä onnistuu.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2009
 4. Pake69

  Pake69 Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  254
  Saadut tykkäykset:
  0
  355 tuli tänään laitettua tulille, ja tuuletin (kai?) pitää semmosta "praap praap praap praap" ääntä.. Huoltoon kai se pitää laittaa :weep:
  Napsumista en todennut missään tilanteessa.
   
 5. Fragment

  Fragment Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.05.2006
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämäkin on nyt kunnossa. Vahvistin kävi vajaan viikon! :thumbsup: huoltoreissulla ja nyt toimii taas kuin uusi. Lisäksi tuulettimen hurina on poistunut :) Lähetteen mukaan virtalähde on huollettu.

  Pääsee taas katsomaan leffat kunnon setupilla TV:n omien kaiuttimien sijaan.

   
 6. Mpkk2

  Mpkk2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.08.2002
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain myös oman AVR355 eilen ja laitoin 9 vuotta vanhan AVR4000 eläkkeelle. Oma vahvistin on 01.03.2009 alkaneen kampanjan tuotosta eli mallia AVR355TBII. Kaupan päälle sai siis tuon Ipod telakan. Sikäli hieno juttu koska moinen todella käytetty Ipod talosta löytyy. Vaikka on "uusinta lähetystä" niin silti ohjelmisto laitteen sisällä on: AFW v0.93.1.1 eli vanhempi kuin toistaiseksi uusin AFW v0.95.1.1

  Toistaiseksi ilman mitään ongelmia ja kaikki on toiminut hyvin. Ei hurinoita/ääniä. Luulin löytäneeni ongelman kun Sonyn 350 BluRay soittimen sammutti, sammui myös TV :hitme: Tämän sai onneksi pois Sonyn asetuksista.

  Laitteen kalibrointi oli helppoa ja hauskaa... kunhan olisi ensin vienyt tyttären nukkumaan aivan muualle kuin siihen olohuoneen sohvan viereen. Tuli "hieman" hoppu.

  Laitteen ääni on jotenkin lämpimämpi kuin vanhan vahvistimen ääni (ainoa asia mikä on muuttunut on vahvistin). tämä on vain ja ainostaan positiivinen seikka :thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2009
 7. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kesken kaiken pleikkarin kuva ei ole pimentynyt, vaikeuksia on ollut lähinnä kytkemisvaiheessa. Joskus kun kääntään vahvistimen Game-asentoon on tuloksena pelkkä musta kuva. Pleikkari on hengissä, sen pystyy vaikka käynnistämään uudestaan ilman suurempaa vaikutusta toimivuuteen. Yleensä on auttanut, että sammuttaa vahvistimen ja käynnistää uudelleen. Tadaa, kuva näkyy ja ääni kuuluu. Joskus on pitänyt vetää virrat pois pääkytkimestä. Kerran alkoi kuva vilkkumaan vihreänä, mutta se taisi olla "vanhan softan" aikaan.

  HDMI-kaapeleiden kanssa on kuulemma ollut ongelmia, ainakin jos myyjää kuuntelee niin halpojen kaapeleiden käyttö on rikollista... Toinen kaapeli tuli pleikkarin mukana (?) ja toinen on Lidlistä, eli eiköhän omalta osalta asia ole kunnossa. :thumbsup:

  Softa on kertaalleen päivitetty, mutta ei ole viimeisin. Odottelen sitä jumal-softaa saapuvaksi, jotta jaksaa taas ruveta päivitystouhuun.
   
 8. Julle Ankanpää

  Julle Ankanpää Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2008
  Viestejä:
  33
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samanlaista pimenemistä on ollut omalla vahvarilla. On muuten odottamassa huollossa sitä jumalsoftaa. Soittelin huoltoon maanantaina ja siellä sanottiin, että softa on valmis ja hyväksytty, mutta asennuspaketti ei ole vielä valmis. Eli eiköhän se sieltä piakkoin tule.
   
 9. hra.P

  hra.P Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.08.2008
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oman H/K 255:n hain eilen huollosta ja tänään kytkin laitteen takaisin käyttöön.

  Edelleen samaa ongelmaa, kuin ennen huoltoa. Eli kun esim. digiboxista vaihtaa kanavaa, kaiuttimet "napsahtavat". Huoltoselvitteessä luki joku virtalähteen huolto.... On se nyt prkl, kun edes huollossa eivät saa kuntoon.

  Onko jollekin selvinnyt mistä napsahtelu oikeasti johtuu? Testasin niinkin, että laitoin äänenvoimakkuuden nollille ja vaihdoin kanavaa digiboxista, niin edelleen napsuu. Testannut olen parilla boxilla, HDMI kaapelilla ja optisella kuidulla, kaikki tekee samaa napsumista.

  MIstä pystyn itse tarkistamaan vahvistimen firmis-version? Entä mahtaako laitetta saada palautettua liikkeeseen, kun tuota napsumista en jaksaisi kuunnella....?
   
 10. aapinen

  aapinen Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2004
  Viestejä:
  128
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo napsuminen liittyy jotenkin siihen tilanteeseen, kun vahvariin ei tule signaalia ja se kytkee jotain pois päältä? Viisaammat tarkentakoon. Itsellä napsuminen kovenee laitteen lämmettyä ja napsahdus kuuluu jos kääntää volumen esim. kokonaan pois päältä. Itse kyllästyin napsumiseen digiboksilla ja kytkin sen ihan analogisesti RCA:lla kiinni niin ei napsu enää ja toimii digiboksin kakella volumekin. Optisella napsui aina, kun vaihteli kanavia.

  Uuden julkaisemattoman firmiksen pitäisi korjata tuo napsumisongelma....

  Onko kenelläkään käsitystä mihin tuo vahvarin subbarin asetuksista löytyvä subbarin elementin koko oikeasti vaikuttaa? En löytänyt sen osalta mistään oikein selitystä mitä se asetus muuttaa? Siellähän vaihtoehtoina muistaakseni 8", 10", 12" ja 15".
   
 11. Siskebab

  Siskebab Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  101
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tuo päivitys tulossa myös 247 vahvariin ja miten se käytännössä päivitetään?
   
 12. torkkis

  torkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vahvistin pääsi sitten viimeinkin huoltoon. Hdmi lakkasi toimimasta, eli kuva ja ääni ei kulje enää sen kautta. Muuten näyttää toimivan, vahvistinosa toimii ja optisesta tulee monikanavaäänet ongelmitta.

  No pääseepä piuhoja irroittamaan ja pakkaamaan, onneksi 2ch laitteisto on rinnalla. :)
   
 13. torkkis

  torkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  247:lla on Harmanin sivuilla yksi päivitys:

  This software update addresses the following issues:

  * LFE output levels willnow equal regardless of the input digital source or signal type.
  * When the input source connection is HDMI, the surround mode selection will now react to the first button press on the remote.

  In addition, this update package contains allthe benefits of previous upgrades. In the event that you have not installed the previous software upgrade for your AVR, the following benefits are also installed:

  * The ability to process 7.1 PCM digital audio streams sent to your AVR over an HDMI connection. This makes your AVR compatible with the latest high-resolution disc players.
  * The switching of 1080/24p signals directly from a source to the video display connected to your AVR.
  * The display of closed-caption information from analog sources via the S-video outputs.
  * Improved HDMI connectivity.
   
 14. aapinen

  aapinen Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2004
  Viestejä:
  128
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin nyt on uusi update HK:n sivuilla AVR-255:selle ja sisältö on tämä:

  Software release Mar 09; Version 02-03-2009 01 / AFW v0.96.1.1
  * 2ch PCM from Xbox360 mutes AVR and detected wrongly as Multi-channel PCM is now resolved.
  * Occasional pops when audio stream is interrupted like changing track on a source or sound format change on a disc from HDMI and SPDIF input sources have been eliminated.
  * Audio and video system performance and HDMI compatibility have been improved, and other low-level operating system improvements have been made.


  Täytynee lykätä tuo sisään ja vasta sitten jatkaa näitä subbarin mittailuja ja paikan hakemista.

  Alustavasti jo allekirjoitan sen mitä Hifimaailma sanoin 355:sen arvostelussa, että myöskään 255 ei näytä käyttävän jakosuodinta jos signaali tulee analogisena. Pääkanavilta tuli aina sama signaali oli jakotaajuus large tai 200Hz, kun eilen pikaisesti kokeilin, mutta kuittaan vielä mitä tarkempi testi kertoo.

  Kommentit päivityksestä omalta osaltani tulossa myöhemmin, mutta toivotaan nyt parasta.
   
 15. tomita

  tomita Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia tiedosta:thumbsup: Napse hävisi ainakin täällä. Napsahdus kuultavissa ainoastaan inputtia vaihdettaessa (mikä on ihan OK). Ei enää napsahduksia kanavien vaihdossa, MUTE:lle heitettäessä, jne.
   
 16. hra.P

  hra.P Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.08.2008
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaako joku neuvoa amatöörille kädestä pitäen miten tuo päivitys tehdään?
   
 17. Iceglider

  Iceglider Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  H/K:n sivuilla, siinä samassa paikassa missä uusi softakin, on ihan kuvitettu .pdf -ohje jota noudattamalla ei voi epäonnistua. Lisäksi päivitysohjelmisto itsessään kertoo kirjaimellisesti mitä pitää tehdä.
   
 18. hra.P

  hra.P Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.08.2008
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  0
  :rolleyes: Noh, löytyihän se tosiaan sieltä. Taitaa olla liian suuri hajataitto.... Kiitos.
   
 19. aapinen

  aapinen Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2004
  Viestejä:
  128
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy kiittää ja moittia H/K:n insinöörejä. Hienoa, että softaa jaksetaan korjata ja lopultakin napsuminen on saatu vähenemään ja se on enää jäljellä niissä kohti mitä tomita kommentoi. Lisäksi vaikka päivitys on turhan työläs digiajan vehkeelle niin päivityksessä käytettävä softa on todella idiot proof eli ohjeistaa joka vaiheessa mitä pitää tehdä.

  Pyyhkeitä insinööreille tietysti siitä, että softa ei alunperin ollut tämmöinen vaan oli laskettu tehtaalta liian nopeasti ulos. Luulisi, että muutamalla demovehkeellä ongelmat olisi huomattu viikon koekäytöllä.

  Joo ja vahvistan, että 255:nen ei osaa jakaa analogista signaalia oikein jakotaajuuksien mukaan subbarille ja pääkajareille. Näköjään vahvari pitää pääkajarit sitkeästi largena vaikka jakotaajuus olisi 200Hz. Siirrynpä siis subbarin mittailuissa käyttämään optista liitäntää ja onneksi varsinaisessa käytässä ei enää ole yhtään laitetta mitä ei digiliitännällä saisi kiinni.
   
 20. Samu81

  Samu81 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2006
  Viestejä:
  214
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täälläkin PS3 + AVR255 (jonka softaa ei ole kertaakaan päivitetty) olleet yhdessä pleikan mukana tulleella 1,5m halpis HDMi -johdolla ~6kk, eikä kertaakaan ole sitä Game -nappia painettaessa käynyt tuollatavoin mitä kerrot. Kuvanlähteenä tosin tykki, joka myös HDMi:n päässä, mutta sillä nyt ei liene vaikutusta asiaan. Ainahan se tovin hakee resoja ja muita, ainakin tykillä.

  Se mikä meitsiä hieman häiritsee, on resoluutioiden nollautuminen itsestään. Eli harvakseltaan sekä täysin satunnaisesti vahvarin asetuksista määrittämäni 720p/50hz -ulostulo tykille on vaihtunut 1080i/60 -muotoon. Tätä käy vain PS3:n (HDMi -kaapelilla) sekä digiboksin (komponenttikaapelilla), muttei PC:n (DVI-HDMi -kaapelilla) kanssa :hitme: