Harman Kardon AVR 255

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Molder, 01.04.2008.

 1. murk

  murk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.06.2008
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt meni hermot ja 255 vaihtoon... Se kelpasi kaverille joten eikun uutta etsimään.

  Marantz SR6003 ja Yamaha RX-V1900 olivat kokonsa ja hintansa puolesta ainoat varteenotettavat vaihtoehdot. Olin kovin skeptinen Yamahan suhteen, sillä sitähän pidetään yleisesti kylmänä ja armottoman kolkkona vahvistimena (vai liekö tuo totta vain halpismalleille?), kun taas Marantzin soundin olen itsekin testeissä hyväksi havainnut.

  Äimistyneenä totesin Yamahan selättävän Marantzin jokaisella testilevylläni.
  En tiedä johtuuko tämä V1900:n isommista tehoista, laadukkaamista komponenteista vai B&W 683 kaiuttimistani, mutta soundi on kyllä kolkosta todella kaukana. Kyytiinhän se lähti.

  Ei surise, ei napsu --> ei tule H/K:ta ikävä.
   
 2. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  No tääl ei kyllä napsu eikä myöskään surise. Potkii paremmin (luonnollisemmalla äänellä) kuin aikaisempi Pioneerin kohtuu hyvä vahvistin VMR-D2011, joka ostaessa neljä vuotta sitten oli kaksi kertaa kalliimpi. Aluks H/K ei tukenu pc:n Atin näyttiksen HDMI 7.1 PCM-tuloa, nyt toimii sekin, kun asiaan hiukan perehyin. Ihan tyytyväinen ollut tähänasti. Empä tiedä, oonko poikkeus.. :thumbsup:
   
 3. Eippuri

  Eippuri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2008
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan sama fiilis oli alkuun itselläni. H/K:n puolelta todella asiallisesti hoidettu huoltokeikka kuitenkin ratkaisi sen että H/K on edelleen oluhuoneessa. Surinat, pörinät ja napsumiset korjaantui. Tyytyväinen olen että en lähtenyt vaihtamaan mihinkään muuhun merkkiin.

  Tämä jo osittain legandaksi muodotstunut AVR255 on kaikilla palstoilla leimattu aivan paskaksi johtuen pitkälti vain siitä, että kaikki valittaa sen softa vioista. Kukaan ei viitsi kehaista laitetta vaikka se toimisikin aivan ok. Lähes poikkeuksetta tämän värkin viat kuitenkin saa korjattua ihan itsekkin kun vaan viitsii softan päivittää. Itse en valita, mielestäni hyvä laite jota voin suositella. :thumbsup:
   
 4. torkkis

  torkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole omaa vielä jaksanut huollattaa, kevyt napse siihen ilmaantui. Toisin paljompa yksi napsahdus peliä tai leffaa aloittaessa haittaa, kun muuten toimii juuri kuten haluan. Ehkä keväällä sitten kiikutan huoltoon, kun on valoisaa ja tekee mieli olla ulkonakin. :)
   
 5. murk

  murk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.06.2008
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  En väitä, että 255 olis mitenkään huono vahvistin.
  Varsin toimiva värkki teho- ja hintaluokassaan (kunhan firmis-upgradet ja huoltokeikat on takana).

  Mutta mun mielestäni on törkeetä H/K:n tasoiselta firmalta, että laittavat markkinoille puolivalmiin tuotteen. Käytännössä kaikki viime kesänä ostetut yksilöt saa vähintäänkin softapäivittää ja usein myös huollattaa tuulettimien takia...

  Taisi Harmanilla tulla kiire saada "full feature" vahvari pihalle ennen edullisempia kilpailijoitaan ja tämä oli kyllä ruma rosvosektori-veto.
   
 6. Samu81

  Samu81 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2006
  Viestejä:
  214
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täälläkin toinen tuulettimista sirittää sekä kaiuttimet napsuu lähdettä vaihdettaessa. Napsuminen on kuitenkin niin maltillista ettei esimerkiksi satunnaiset kaverini ole asiasta kysyessäni edes kuulleet tahi panneet merkille sitä. Tuon sirityksen ja firmispäivityksen vuoksi kiikuttanen omani keväällä huoltoon jahka tykittelyt ja leffaillat vähenevät murto-osaan toivottavasti aurinkoisten kelien myötä :)

  Minulle kuitenkin yksi ratkaisukriteeri vahvaria hankkiessani oli sen tyylikäs ja pelkistetty ulkonäkö; ei mitään 37:ää eri nappia ripoteltuna ympäriämpäri etupaneelia parin-kolmen kiertokytkimen kera. Tai jotain diskovaloja vilkkumassa punaisena, keltaisena, sinisenä ja vihreänä ilmoittamassa eri tiloista, tai toiminnoista. Ja juurikin tässä H/K:ssa niin itse laitteen kuin kakenkin ulkonäkö vie muita saman hintaluokan laitteita melkein 10-0, ainakin minun mieltymyksissäni / kämppäni sisustuksessa.

  Se ainoa asia joka meikällä tässä vahvarissa ottaa päähän, on tahmaava kake. Sen huomaa selkeästi miten näppäinkomennot menevät viiveellä perille, varsinkin jos menee selailemaan asetuksia. Itselläni vahvari on sivuseinällä 2,5m metrin päässä katselupaikalta, minkäänlaista estettä ei ole kaken ja vahvarin manuaalissa mainitun infrapunavastaanottimen välissä. Paitsi se tosiasia, että käskyt tulevat noin 100-110 astetta sivulta. Ei sen luulisi olevan niin hankalaa.
   
 7. Ojors

  Ojors Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.12.2008
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin. Testailtu on myös kuvapuolta kuormittaen siten että skaalain vie tykille 1080i materiaalia. Laite kuumenee huomattavasti mutta tuuletin ei pyöri. Noh, pähkäilin asian niin että pari vuotta (takuuajan) jos kestää niin hyvä on. Katellaan sit jotain muuta. Muuten on laite erittäin hyvin toiminut.

  (sori jos typottaa, olutta on maisteteltu)
   
 8. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kake nopeutui ainakin mulla ohjelmapäivityksellä. En oo napsumista havainnut ennen, eikä jälkeen päivityksen. Lämmöntuotto peruskäytössä (kohtuullisilla äänenvoimakkuuksilla) mielestäni vähentynyt.Tyylistä myös samoilla linjoilla. Ei tartte diskovaloja, jotta olis hyvä..
   
 9. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä tuo S-videota skaalaa, itse joudun ajamaan digiboksin (Medion 4400) kuvan sitä kautta. Kuva on ihan jees, Ylen kanavilla jopa hyvä. Ainoa mikä tuossa häiritsee on valkoisen puhki palaminen kirkkaissa kohtauksissa. Samoin punainen on hieman epävakaa. En ole saanut säädöillä korjattua, voi olla ominaisuus. Mustaa tuo telkku ei näytä, joten sitä on paha kommentoida. :D
   
 10. Eippuri

  Eippuri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2008
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse käytän vahvaria Logitech Harmony 785 yleiskakella. Jotenkin tuntuu että sillä komennot menee nopeammin perille mitä tuolla alkuperäisellä. Ei ehkä ihan kuten muilla laitteilla, mutta paremmin kuintekin. No ainakin tällä järjestelyllä pääsee eroon alkuperäisen säätimen onnettoman huonosta näppäintuntumasta. En voi käsittää miten tuollainen noin huono kaukosäädin on edes osattu tehdä, saatika tosiaan vielä laitettu H/K:n toimesta markkinoille. Nappituntuma kelpaa "referenssiksi" mille tahansa muulle säätimellä...:mad:
   
 11. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on tuo pikku-Harmony (525), tuntuma on hyvä mutta vaatii luotisuoran tähtäyksen. Harmittava kun yrittää volumea säätää, jos pitäisi saada monta painallusta perille niin aika arpomista on.

  Kyselin liikkestä HK:n IR-vastaanotin purkkia, tarkoitettu monihuone- tai piiloasennuksiin. Aika kallis laite, kuinkas muuten. Lisäksi tuntuu naurettavalta ostaa IR-vastaanotin sen takia, että pystyisi volumea säätämään soffalta...

  Jälleen kerran todettava, että hyvä laite pilattu huonolla toteutuksella. Oli muuten 355 Hifimaailmassa testissä, paljon muuta ei moitittu paitsi tuulettimia/lämpenemistä ja kaukosäädintä...
   
 12. Eippuri

  Eippuri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2008
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla ei kyllä vaadi mitään suurempia tähtäilyjä. Toimii oikeastaan kunhan nyt edes samalle seinälle osoittelee. Tosin onhan säädinkin eri - liekö sitten erilainen lähetyssysteemi tai jotain muuta...? Se pieni epävarmuus ja tahmeus tuotakin yhdistelmää vaivaa, mutta toimii ihan siedettävästi kuitenkin. Suurempi ongelma on se että kun kaukosäätimellä säätää vahvistimen volumea, se aiheuttaa jotain häikkää Humaxin PVR boxissa ja se tahtoo vaihtaa kanavia suuntaan tai toiseen :hitme:, mutta se onkin sitten jo eri keskustelun asiaa...
   
 13. Silvasti

  Silvasti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.10.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  ilmeisesti parin viikon sisällä tulossa päivitys tuohon napsumis ongelmaan...
  onko kellään muulla tietoa kyseisestä päivityksestä?
   
 14. Fragment

  Fragment Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.05.2006
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisko kellään neuvoja seuraavanlaiseen ongelmaan:

  Pelailin tuossa kaikessa rauhassa PS3:lla, joka on siis kytketty HDMI:llä 255:n ja siitä edelleen Samsungin telkkuun. Yhtäkkiä ruutu pimeni ja TV ilmoittaa, että "No Signal". PS3 jäi normaalisti päälle. Sammutin kaikki laitteet ja kokeilin uudelleen: ei vaikutusta. "No Signal" edelleen.

  Kokeilin kytkeä PS3:n suoraan telkkuun ja kaikki toimi normaalisti. Kokeilin taas kierrättää kuvaa vahvistimen kautta, mutta eipä suostunut toimimaan. OSD:ta ei myöskään saa näkyviin. Kokeilin myös eri HDMI piuhoilla...ei vaikutusta. Vahvistimen resetointikaan ei poistanut ongelmaa. :weep:
   
 15. Eippuri

  Eippuri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2008
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei taida olla vaihtoehtoja. Vahvistimen kuvankäsittelyssä tai skaalaimessa vikaa. Laite huoltoon. Tuskin korjaantuu millään kotikonstilla.
   
 16. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllähän tätä laitetta varmasti on H/K 255:ssakin paljon kiinni, että pitäis toimia, kun ei juuri tuosta muut oo valittanu. Kokeileppa laittaa PS3:n valikoista reso vaikka 720p. Myös muut PS3 näyttöasetukset kannattaa käydä huolella läpi ja päivittää PS3 softa netistä. Vaikuttaa ohjelmistovirheeltä. Omalla 255:lla näyttö (Samsung LE-46A676) myös näyttö pimenee välillä, varsinkin kylmästä laittaessa päälle muutaman kerran ennenkuin alkaa toistaa 1080p skaalattua PRV kuvaa. Pitää hetki odotella kuvan palaamista. Ellei palaa, lähettävä laite kiinni ja uudelleen käynnistys (Kannattaa kokeilla myös HDMI-johdon irrotusta/kiinnitystä laitteen ollessa päällä). Saattaa myös hetken käytön jälkeen pimetä, mutta lämmetessaan vika poistuu. Olen antanut asian olla, koska luulen että asia korjautuu uusimmalla päivityksellä.

  Mikä on ohjelmaversiosi? Uusin on v0.95.1.1. Päivitetty Harmanin sivuille 10.12. Saa laitteen ollessa päällä 1-2-3-4-Ok näppäinyhdistelmällä. Päivitys suht' hankala (nykymittapuulla mitattuna) sekä vaatii tietoliikenneporttiin (9-pin) johdon, jota ei uudemmissa tietokoneissa ei ole, joten jos vanha versio H/K:ssa, suosittelen huoltoa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2009
 17. mixka

  mixka Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.03.2006
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseäni kiinnostaisi ostaa 5.1 etunen hyvällä DAC:lla ja kai tämä semmoinen voisi olla? Mistä tämä kannattaisi lähteä ostamaan? Elektronissa olis 599e.
   
 18. kardonia

  kardonia Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.12.2008
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt itselläni on jouluna hankittu laite takuuhuollossa kolmisen viikkoa. Vaihdetaan videokortit kuvan läpivientiongelman takia, josta kirjoittelinkin tuossa hieman aikaisemmin ketjussa.
   
 19. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  S-videomuunnos varmaan ongellinen melkein mille vain skaalaimelle, saati sitte näille budjettivahvareille.. Jos kaipaa kohtuullista tai kohtuu hyvää digi-tv/dvd-kuvaa (Digitasta riippuen), pitäisi käyttää vähintään rgb tai yuv-komponenttivetoa.
   
 20. xioxia

  xioxia Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.10.2007
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sattuuko joku tietämään että kärsiikö 355 samoista ongelmista kuin 255?

  Itse muutamaa foorumia lukenaana en ainakaan löytänyt mitään. Mieluummin maksaa muutaman satasen että välttyy noilta huoltotoimen piteiltä.

  Satuin lukemaan hifimaailman arvostelun jossa laitetta vaan kehuttiin, ei juuri ollut negatiivista. Mietin vaan että jäikö jotain välistä?

  (Läpeensä kyllästynyt firmwarepäityksiin jne.....)