Harman Kardon AVR 255

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Molder, 01.04.2008.

 1. juhapie

  juhapie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.10.2005
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli kannettua kotiin HK AVR 355. Muuten meni kaikki kuin leffoissa, mutta jostain pahuksen syystä ei suostu antamaan telkulle päin parempaa resoa kuin 576p. Telkku on LG 37LP1R (HD-Ready) ja suoraan syötettäessä ei ole ollut mitään ongelmia saada kunnon resoja ulos.

  Nyt sitten pitäisi päättää kantaako vahvarin takaisin kauppaan vai ostaako telkun. Vai olisiko kolmantena oljenkortena jokin keino saada homma toimii nykyisellä setup:lla. Telkun vaihto kun ei ole ajankohtaista ja ei budjetoitu.

  AVR 355 tunnistaa ihan nätisti Maximum C-8000:lta tulevan reson, DVD:ltä ja tietokoneelta tulevat resot oikein. Ei vaan suostu lähettäämään niitä 576p:tä parempana ruudulle...

  Muilla samankaltaisia ongelmia? Ideoita?
   
 2. Hellej

  Hellej Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.12.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  ps3 (1080p/60) -> hk -> full hd tykki
  eikö tuolla hk:lla todellakaan voi vain viedä läpi tuota kuvaa :OI
  Jos kuvan vetää suoraan tykille, se ei nyi yhtään, mutta jos laittaa hk:n läpi, kuva nykii todella ärsyttävästi. Eikö sen päivityksen kuulunut poistaa tämänkin kaltaiset ongelmat?? Kyseessä on siis juuri ostettu laite, joten pitää varmaan sisällä uusimmat päivitykset...

  Entäs tuo "EzSet/EQ", mitä tuo eq tarkalleenottaen tekee äänelle? Luin jostain negatiivisia kommentteja mm. diskanttien vaimentumisesta ym. Eli tekeekö tämä automaattitoiminto siis jotain muutakin kuin mitä pystyisi manuuaalisesti säätämään (valikosta: speaker setup -> Manually Adjust Speaker Settings)??
   
 3. Timosetae

  Timosetae Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.07.2003
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  1
  No juuri ostettu nyt tuskin tarkoittaa sitä että sisällä olisi uusimmat päivitykset.
  Todennäköisesti se on maannut erinäisissä varastoissa kuitenkin jokusen kuukauden.
  Softa version saat selville painamalla avr nappia vahvistimen jo ollessa päällä ja sen jälkeen 1 2 3 4 ja ok.
  Nykimisen korjaat vaihtamalla vahvistimen ntsc-moodiin. Vahvistin standby tilaan ja back nappia kerran ja irti ja sitten pohjaan siksi aikaa että vahvistin käynnistyy. Pitäisi tapahtua muutamassa sekunnissa
   
 4. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on 2,5 vuotta vanha LG:n 37" telkku, malli 55 jotain... Tuon kanssa ei ole mitään ongelmaa, vahvistin valitsi automaattisesti 1080i reson telkulle. Pystytkö säätämään Info-napin takaa Resolution to display arvoa? Minulla näkyy valikossa 576p, 720p ja 1080i, niinkuin kuuluukin. Toista HDMI-piuhaa voisi kokeilla, jos noissa nyt jotain eroja on.
   
 5. juhapie

  juhapie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.10.2005
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tullut kokeiltua jo useampaakin HDMI piuhaa, ei onnaa. Valikosta kaikki muut vaihtoehdot on harmaina ja ei voi valita. Juttelin tänään asiasta liikkeelle joka jutteli suoraan Harmanin Suomen kavereille. Olivat ihan kysymysmerkkeinä. Ehdottivat reset:iä, tein, ei auttanut.

  Ensi viikolla ottavat käsittelyyn masinan ja katsovat mikä mättää.

  Jos ei saada toimimaan niin voipi kantaa vahvarin takaisin ja miettiä homma uusiksi. Ohan tuo telkku tietysti jo melko vanha mutta... Järkytys tuli kun katsoin vanhoja kuitteja paljon tuo on maksanut silloin joskus.... onpahan tullut taulutellujen hinnat alas ja vauhdilla. No, early adopter maksaa aina eniten...
   
 6. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisiko olla joku softabugi telkkarin puolella? Jos se kertoo ominaisuutensa väärin tai jotain. Omaan telkkariin on softa päivitetty aikanaan huollossa, se korjasi jotain HDMI-tahdistusongelmia joidenkin DVD-soittimien kanssa...

  Joo, oma telkku maksoi 1850€, silloin se edusti hinta-laatusuhteeltaan parhautta. Nyt maksaisi about saman verran Sonyn KDL-52W4000. Mutta hyvä telkkari tuo on ollut, ei ole vieläkään pakottavaa tarvetta vaihtaa.
   
 7. juhapie

  juhapie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.10.2005
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä tullut edes mieleen että telkunkin softaa pitäisi päivittää. Noh, katsotaanpas jos löytyisi netistä apuja tähän. :thumbsup:

  Oma maksoin aikanaan 2500+€, nyt sitten kun katsoo mitä sillä rahalla saisi.... Sony 52" Full HD ois ihan jees.... Muistan tosin silloin kun omaani ostattelin jutelleeni silloisen työnantajan maajohtajan :king: kanssa kahvihuoneessa ja hän totesi että "Se Sonyn Full HD oli aika edullinen...", niin suhteellista kaikki, silloi maksoi Full HD telkut yli 4500€. Ehkä sitä joskus itsekin voi heittää tuollaisen... siitä tulikin mieleeni että olisi palkkakeskustelut tulossa nykyisen pomon kanssa :D
   
 8. -Force-

  -Force- Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.06.2005
  Viestejä:
  322
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko joku käyttänyt ton päivittämiseen USB liitännäistä RS232 kaapelia? Olisi kiva vain tietää, että mikä kaapeli toimii koska ilmeisesti ihan kaikilla se ei onnistu. Tässä läppärissä kun ei ole tuollaista porttia enää ollenkaan niin pakko tuon USB:n kautta saada päivitettyä jotenkin...
   
 9. torkkis

  torkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  USB-Serial kaapelia käytin, en muista merkkiä (eikä piuhassa lue). Vista 64bit ei tajunnut ajureita, niin piti käyttää XP:tä. Suurin osa noistahan on samalla piirillä tehtyjä.
   
 10. teroylev

  teroylev Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.10.2008
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nolona on todettava, että tuli sitten kehuttua liian aikaisin. Reilun viikon käytön jälkeen alkoi ”speksien mukainen” napsunta. Eniten se ärsyttää digiboxin kanavia vaihtaessa ja tallennuksia katsottaessa. Tallennuksen aloitus, eteenpäin kelaus ja tallennuksen lopetus napsahtaa, samaten on kuulunut yksittäisiä napsahduksia kesken TV:n tai tallennuksen katselun kun vahvistin on ollut päällä useita tunteja. Eli kritiikki on todellakin ollut oikeutettua.

  Soitin laitteen myyneeseen liikkeeseen ja kerroin ongelmista. Sain uuden laitteen tilalle niin kuin asiaan kuuluu, kun tavarassa on ilmennyt virhe. Päivitin vaihtokoneeseen uusimmat softan sisään, josta on muuten ilmestynyt jo toinen päivitysversio. Päivitysjumpan ja kaapelisavotan jälkeen olikin ilo todeta, että uusi yksilö oli edellistä rohkeampi: sehän napsui heti eikä viikon päästä.

  Nyt ryhdytään keskustelemaan kauppiaan kanssa laitteen vaihdosta toiseen merkkiin. Raportoin tilannetta myöhemmin.

  Filosofinen kysymys onkin, minkä verran vahvistimen on lupa tuottaa muuta kuin äänilähteen signaalin ääniä? Saako napsua, kohista, hurista tai tuottaa säröä ja minkä verran? Tässä tapauksessa on minun rajani ylitetty. Eniten tässä ärsyttää se, että olin niin pässi, etten ottanut täällä kirjoitettuja varoituksia tarpeeksi vakavasti.
   
 11. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joku DIN-standardi taisi olla... Mutta mahtaako siinä olla häiriöääniä eritelty, kaipa kyseessä on enemmänkin subjektiivinen kokemus. Huomasin taas itsekin, että napsuminen häiritsee jos erehtyy telkkaria katsomaan. Toivotan onnea vaihto-operaatioon, itse en jaksa enää tuon kanssa tapella. Asettaudun lammasmaisen kuluttajan rooliin, joka ottaa vastaan sen minkä annetaan. Ja ennen kaikkea, uskoo mitä maahantuoja sanoo. :D
   
 12. tomita

  tomita Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieman sama homma täälläkin. Kyselin muutama viikko sitten napsumisesta maahantuojalta. Tammikuun lopussa tulevan softapäivityksen kerrottiin korjaavan ainakin tyypillisimmän ongelman jossa napsumista esiintyisi tasaisesti jokaisesta kaiuttimesta. Hieman epäileväinen olen oman napsumisen korjaantumiseen mikä tuntuisi tulevan parista kolmesta kaiuttimesta. Eli odotetaan taas nyt vielä kertaalleen jos sieltä tulisi softapäivitys mikä korjaisi ongelman ennenkuin tulee lähetettyä laite huoltoon. Saa sitten nähdä milloin päivitys oikeasti tulee jakoon.
   
 13. Timosetae

  Timosetae Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.07.2003
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onkohan tämä kuuluisa napsuminen vastaava ilmiö kuin tuossa mun entisessä HK 3550:ssa, siinä se tosin kuului vain toisesta surroundista.
  Napsahti aina kun kuidussa ei liikkunut enää informaatiota, esim dvd:n alkuvalikoissa joissa tulee ääniefekti alasylös liikuttaessa, niin joka välissä kuului poks. Telkkaria katsellessa kanavaa vaihtaessa jne jne.
  Tuossa 3550:n tapauksessa auttoi kun vaihtoi kuidun koksupiuhaan, mutta eipä se joka laitteen kanssa ollut mahdollista joten päädyin 2.1 käyttöön ja yritin unohtaa ongelman.
  Tuosta viisastumatta pysyin samassa merkissä ja ostin 255:n. Vielä ei ole alkanut napsumaan, mutta eiköhän se kerkeä :)
   
 14. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täällä H/K AVR 255 uusi omistaja. Noin 2 viikkoa testailtu ja aivan hyvin pelittää. "Hieman" hirvitti vaihtaa Pioneerin VSX-D2011S:llä, sillä oli pelannu moitteetta. 255 oli käytännössä lähes kysymysmerkki. En ollu lueskellu tätä treadia. Tuskin olisin kotia kantanu, mutta yllättäen ei ainakaan vielä oo mitään suurempaa moitette, mitä nyt en tienny laitetta ostaessa.

  Kaukosäädin on kyllä kaiken kaikkiaan jostain toiselta vuosikymmeneltä. Mutta onnek on nuo Harmonyt. Myös huomattava lämpeneminen verrattuna Pioneeriin tiedossa. Pikaisen testin jälkeen oli digiboksi siirrettävä laitteen päältä pois.. Hieman ihmettää, että mäkään en pienen luukutelunkaan jälkeen oo saanu tuuletinta pyöriin, toisaalta ei lämpene juuri enempää kuin hiljaisella esim. tv katselulla.

  Postitiivista on kuvan skaalaus Toppyn 5100PRV komponentin skaalauksesta 1080p, sillä ainakin omalla Sampa LE-46A676 tv-kuvaa paransi kohtuullisesti. Siirtää tarvetta päivittää hdmi boxiin..

  En oo ainakaan vielä kuullu omani napsuvan. Voin suositella :thumbsup:
   
 15. torkkis

  torkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihmettelimpä muuten kun oma yksilö alkoi myös napsumaan. Ongelmaan oli muuten todella yksikertainen korjaus: Ongelma katosi kääntämällä Harmanin töpseliä.

  PS3:a oli tullut käytettyä kodin ulkopuolella, takaisin tullessa sen töpseli oli varmaan mennyt toisinpäin, samalla alkoi napsekkin. Nyt molemmat on taas keskenään samassa asennossa.
   
 16. jnijni

  jnijni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.01.2009
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tuo HK:n 355:n yhtä herkkä tuolle napsumisilmiölle?
   
 17. torkkis

  torkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei muuten sittenkään korjaantunut. PS3 valikoissa, yms pyöriessä ei tule moista, mutta kun leffan tai pelin aloittaa niin tulee napsahdus ja sen jälkeen toimii siivosti.

  BTW ja WTW tuli viimein testattua, menee ongelmitta läpi.
   
 18. sturunen

  sturunen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2006
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on AVR255 ja sen perässä muutaman vuoden takainen BenQ DV3750 telkku. Telkussa on vain DVI -input, joten käytän vahvistimen ja telkun välillä HDMI-DVI -kaapelia. Alkuperäisellä softalla sain vapaasti valita ulostuloresoluution 1080i:hin asti (jota telkku maksimissaan tukee), mut 0.93 softapäivityksestä alkaen olen ollut jumissa 576p resoluution kanssa (muut vaihtoehdot harmaina). 0.95 version piti korjata tämä, mut ei ainakaan minun tapaukseen ollut apua eli seuraavaa softaversiota tässä odotellaan.

  Kokeilin pari viikkoa sitten vahvistinta uudemman telkun kanssa HDMI-HDMI -kaapelilla ja kaikki resoluutiot oli käytettävissä. Eli ainakin minun tapauksessa softapäivitysten myötä yhteensopivuus HDMI-DVI -kaapelin kanssa heikkeni huomattavasti.
   
 19. Pake69

  Pake69 Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  254
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin Wasahifissä sanoivat, että näissä isoveljissä ei samoja ongelmia ole ja 255:sen napsumiset saa kierrettyä laittamalla vehkeen NTSC:ksi. Itselle oon odotellut 655:sta viime kesästä lähtien, ja nyt ei tuommosta vahvaria tulekaan vaan ainakin mallinumero tulee olemaan eri. Tiedä sitten, ovatko vaihtaneet/muuttaneet sisuksiakin parempaan suuntaan..
   
 20. kardonia

  kardonia Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.12.2008
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kenelläkään kytketty kuvaa S-videolla vahvistimeen, josta hdmi:stä skaalattuna ulos?

  Mulla nimittäin pimeissä ja hämärissä kohtauksissa kuva muuttuu liian mustaksi ja muutenkin värit hieman mössöksi, ettei meinaa saada kunnolla selvää. Sama homma suurella ja pienellä resolla.

  Eikö tuon kuitenkin pitäisi skaalata myös S-videosta, eikä vain komponentista?