Harman Kardon AVR 255

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Molder, 01.04.2008.

 1. Collusion

  Collusion Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 821
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tukee kyllä LPCM sekä bitsream-ääniä HDMI-liitännän kautta. Tuossa listassa on vain ns. entry-level luokan laitteita.
   
 2. Eippuri

  Eippuri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2008
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseäni häiritsee AVR255 laitteessa eniten tuuletinten pitämä ääni. Jos pidempään käyttää suurta äänenvoimakkuutta, niin laite hurisee kokoajan. Pienemmillä voimakkuuksilla tuulettimet pitävät seilaavaa ääntä. Nämä häiritsevät äänet kuulee varsinkin, jos laite ei ole lasiovien takana. Itselläni laite noin 3m päässä tason päällä ja kyllä välillä tuo ääni ärsyttää!
  Onko nämä hurina ongelmat korjaantuneet kenenkään osalta huollossa käyttämällä?

  Itse ajattelin käyttää laitteen huollossa vasta sitten, kun uusi firmis on saatavilla. Tulisi sekin sitten samalla kertaa.
  Päivitys tapahtuu ilmeisesti sarjaportin kautta ohjelmalla joka julkaistaan uuden firmiksen mukana, vai kuinka? Ainakaan en äkkiä löytänyt mistään edes tuota päivitys softaa.
   
 3. torkkis

  torkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Just found out from Harman Netherlands that the current expected date for the release of the new firmware is the 28/10/08. - This is when it is planned to become available on the website for download.

  If its on time, thats only 20 days and counting (incl non working days)!!"

  http://www.avforums.com/forums/7881915-post662.html
   
 4. mzx2000

  mzx2000 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2008
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään saapui vahvari huollosta, korjausseloste "Normaalista poikkeavaa napsumista ei ole saatu esiintymään. Vaihdettu kuitenkin ajoittaisen vian mahdollisuuden poistamiseksi Audio/DSP kortti".

  Vikaa ei huollon mukaan ollut, mutta nyt napse on poissa ainakin näin ensimmäisten kokeilujen perusteella. Kun korvan työntää kajariin kiinni, niin aivan pieni napsahdus kuuluu, mutta parin metrin päästä tätä ei kyllä kuule ollenkaan. Nyt hermo lepää :)

  Toivon mukaan ongelma ei palaa ettei tarvitsisi harkita muita vaihtoehtoja.
   
 5. Eippuri

  Eippuri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.10.2008
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kauanko on nuo huoltokeikat tyypillisesti kestänyt?
  Tehdäänkö huollossa mitään huriseville tuulettimille vai onko feature jolle ei voi mitään?
   
 6. mzx2000

  mzx2000 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2008
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Taisin huokaista helpotuksesta hieman liian aikaisin, kyllä tuota napsetta jonkin verran kuuluu huollosta huolimatta. Mielestäni eilen laite toimi kyllä jokusen tunnin täysin ilman napsetta, mutta iltasella ongelma palasi, hieman inhimillisemmällä voimakkuudella kuitenkin...

  Softapäivitystä odotellessa ja ellei auta... täytyy miettiä jotain muuta sitten.
   
 7. mzx2000

  mzx2000 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.01.2008
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma huoltokeikka kesti pari viikkoa, lähetin 1.10 ja paketti palasi 16.10. Tuulettimista en osaa sanoa, itseä ei ole ne vaivanneet.
   
 8. Samu81

  Samu81 Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2006
  Viestejä:
  214
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan tällä EU:n laajuinen takuu?

  Eli voinko takuuhuollattaa saksalaisesta verkkokaupasta tilaamaani laitetta suomihuollossa ilman mitään kädenvääntöjä? :confused:
   
 9. aapinen

  aapinen Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2004
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseäni kiinnosti tämä myös ja kysyin spostilla asiaa Suomen Harmanilta. Lyhyt vastaus oli pääpiirteissään se, että eivät takuuhuolla muualta ostettuja tuotteita jos kyse ei ole esim. muuton mukana tullut laite. Voin editoida tähän vielä sen koko sähköpostivastauksen kun pääsen sen hakemaan.

  Vastapainoksi tähän sitten toisen Amerikkalaisen valmistajan eli Garminin Suomen maahantuojan kommentti Englannista tilatun navigaattorin takuuhuoltamisesta heillä... lähetä vaan heille niin laittavat sen takuun puitteissa kuntoon.

  Luulisi, että maahantuoja saa aina valmistajalta hyvitykset näistä takuuhuolloista oli laite ostettu mistä tahansa. No mene ja tiedä...
   
 10. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  HK:lla ei ilmeisestikään ole kansainvälistä takuuta, eli laite pitää olla ostettu Suomesta ja tuotu maahan virallisen maahantuojan kautta. Todisteeksi pitää huoltoon lähettää kopio kuitista laitteen mukana.

  Tuulettimet on ilmeisesti saati fixattua huollossa hyvällä menestyksellä, ainakaan omassa laitteessa tuulettimia ei (normaalikuuntelussa/katselussa) enää edes kuule. :thumbsup:

  Mitä tulee napsumiseen... Huollossa eivät ilmeisesti ole saaneet laitetta napsumaan, mutta silti se (ominaisuus) oli saatu omasta yksilöstä korjattua. Mutta juuri äsken huomasin, että vahvistin napsuu taas. :eek: Vielä eilen tuota ei ollut havaittavissa... Napsumista ilmenee toistaiseksi ainoastaan kanavaa vaihdettaessa (digiboksista). Mutta millainen vika tuo voi olla, kun se ilmenee vasta kuukauden kuluttua ostamisesta/huollosta?!
   
 11. Opa82

  Opa82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.08.2008
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletko varma ettei digiboksi anna häiriötä kanavaa vaihdettaessa? Kokeilepas vetää optisella johdolla äänet digiboksilta vahvarille, jolloin mahdollisia häiriöitä ei pitäisi tulla. Olettaen että vika saattaisi olla boksin päässä..
   
 12. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Digiboksia minäkin epäilin, mutta äänet tulee jo optisella kaapelilla... Eli en tiedä voiko häiriö olla sähköistä laatua, potentiaalieroa tai vastaavaa? Pitäisikö vielä kääntää töpselit pistorasiassa. :confused:

  Sama häiriö tulee myös PS3:lla, kun kuuntelee MP3:a ja vaihtaa biisiä tms. Leffoilla tai CD:llä en ole vielä testannut. Muita laitteita ei järjestelmässä olekaan, mutta voisihan sitä vielä iPodillakin testata.

  Laitteistossa ei ole tapahtunut mitään muutoksia, yhtenä päivänä vika vaan oli kuultavissa. Eihän tuo napsuminen niin paljon häiritsisi, jos se kuuluisi vain kanavaa/biisiä vaihtaessa. Mutta mainosten napsuminen hieman rassaa.
   
 13. Piidro

  Piidro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.10.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro! Tämä kuulostaa niin tutulta hommalta että pakko oli rekisteröityä itsekin tänne kertomaan kokemuksia omasta 355:sta... ;)

  Eli ostinpa tuon 355:n noin pari kuukautta sitten ja edellämainittu napsumisongelma alkoi vaivata jo muutaman päivän päästä ostosta ja kuten täälläkin on raportoitu, tuntui vain pahenevan päivä päivältä.

  No sitten, abaut kuukauden päästä ostosta, laitteen HDMI:t vain yhtäkkiä pimenivät kesken leffan katselun, ei tullut ääntä, ei kuvaa HDMI:n kautta sisään tai ulos (no ainakaan ääntä ei sisään eikä kuvaa ulos ;)) Ei muuta kun soitto paikalliseen Hifistudioon ja sieltä sanoivat että huoltoon, jonne sitten itse kiikutin laitteen, koska sijaitsee Tampereella jossa minäkin ja säästin muutaman päivän turhaa kuljetusta.

  Asiaan: huoltomies oli aika asiallisen ja osaavan tuntuinen kaveri ja kertoi että HDMI-board piti vaihtaa kokonaisuudessaan laitteeseen ja totesi napsumisesta että sai sen jollain kikalla hiljaisemmaksi/vähemmän häiritseväksi, mutta että kyseessä on todellakin laitteen OMINAISUUS. Kertoi vielä että vika liittyy digitaaliseen äänen sisäänmenoon, jotakin että laite kytkee itsensä aika ajoin mutelle (esim ilmeisesti juurikin kanavaa/mp3-kappaletta/cd-raitaa tms vaihtaessa) joka aiheuttaa kaiuttimista kuultavan napsauksen. Napseen voimakkuus kuulemma muuttuu käytettävien kaiuttimien perusteella, mutta on kuultavissa. Ja näinhän todellakin kävi että napse jäi laitteeseen huollon jälkeen mutta huomattavasti hiljaisempana kuin ennen.

  Pointtina oli myös se että kyseistä napsumista ei pitäisi kuulua analogisia äänilähteitä käytettäessä. Tätä voisi joku noheva plazalainen testata? Kyllä tämä silti risoo kuluttajaa kun puolet halvempi vanha Onkyo toisti koaksiaali- ja optisilla kaapeleilla äänet kyllä ilman napsuntaa.... Itse en ole vielä analogipiuhoja viritellyt että voisin testata teorian paikkansapitävyyden, pleikkari ja digiboksikin on niin kivoja liittää hdmi:lla kun saa kuvan ja äänen yhdellä kaapelilla... :(

  Nyt vain peukkuja pystyyn että uusi firmware korjaisi edes jotain :thumbsup:
  PS3:lla huomannut myös tuon joissakin peleissä ilmenevän joidenkin äänikanavien totaalisen sammumisen. Esim. puhetta ei joissain kohtauksissa kuulu lainkaan.

  Olen yrittänyt kaikille kavereille tolkuttaa että pysyvät erossa näistä uusista HK:n laitteista, samaa suosittelen tännekin :(
   
 14. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis voi helvetti! Eikö HK:n insinööri saa ottoa mutelle ilman, että se napsahtaa korvin kuultavasti. :mad: Ja miksi se pitää mutettaa samalla sekunnin kymmenyksellä, kun ääni lakkaa? On ollut aikaisemmin jos jonkinlaisia pommeja vahvistimina, mutta ei mikään ole napsunut tuolla lailla kuuntelussa...

  No miten tästä eteenpäin? Digiboksiin voi tietty laittaa RCA-piuhan optisen kaapelin tilalle ja siirtyä 20 vuotta ajassa taaksepäin. PS3:ssa ei noita analogisia lähtöjä ole (ainakaan monikanavaisia), joten napsumiseen on syytä tottua. Täytyy kokeilla tänään analogista ottoa, jos löytyää piuhan jostain.

  Hyvä että tulee muidenkin kokemuksia, ei tarvitse olla "yksin" tämän ominaisuuden kanssa...

  Perkules kun menin "myymään" AVR 3000:n kaverille, pitää varmaan pyytää takaisin kun ei ole siitä vielä mitään maksanutkaan. :p
   
 15. murk

  murk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.06.2008
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitääpä päivittää tilannettani...

  Napsahtelu on kasvanut muutamassa kuukaudessa todella rasittavaksi. Poksahtelee tv kanavia vaihdellessa, cd-soittimella biisien välissä (aivan sama mikä digi-liitos), pleikkarimenuissa jne. Eli aina kun äänisignaali hiljenee sekunniksikin.
  On se nyt prkl, jos ei firmwarella saada tuota mute-poksahdusta pois. Ainakin se vois laiskana korjauksena säilyttää edellisen signaalitulon, ellei se signaali tosiaan muuksi muutu.

  Eikös se firmis pitäis olla ulkona about nyt?
  (...ja jos se siirtyy jonnekin ens vuodelle, niin vien kyllä paskan kauppiaale.)
   
 16. jkoivula

  jkoivula Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jeps, tuli testattua analogosilla liitännöillä. Ei napsu, eli digiboksissa on nyt RCA:t käytössä. Samoin iPodilla musat soi napsumatta. Pleikkaria en kokeillut, kun ei ole sopivaa kaapelia. Saisikohan sieltä "monikanavaista" Dolby ProLogic signaalia ulos. :D Mutta uskottakoon, että napsuminen vaivaa ainoastaan digitaalisia liitäntöjä.

  Eli tuossa olisi huippuluokan vahvistin analogisilla liitännöillä. Digitaalinen kuva- ja äänisignaali aiheuttaakin sitten omat pulmansa...

  Millähän perusteella tuossa voisi ehdottaa kaupan purkua? Vehje on kuitenkin jo kuukausia vanha. Firmiksestä puhutaan kuin Jeesuksen toisesta tulemisesta, eli kovat odotukset kasattu sille. Toki voisihan sen vielä katsoa.
   
 17. torkkis

  torkkis Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2002
  Viestejä:
  453
  Saadut tykkäykset:
  0
  Firmistähän luvattiin tuossa avs ketjussa 28.11, toisin missään en ole nähnyt sille vahvistusta. Ensiviikolla selviää onko se uutisankka.

  Omassa käytössä nuo bugit ei ole onneksi kauheasti haitanneet, kun vahvistimen äänilähdettä ei tule vaihdeltua. Musat tulee eri vahvistimesta. Ps3 valikossa huomaa tuon napsahtelun, kun kelaa nopeasti. Btb ja wtw ongelma rassaa hieman, mutta vain peleissä. Bad companyn demossa sain puheen katoamaan keskikanavasta. Siinä ne omat käyttöriesat on ollutkin.
  Tuskin siis menen vaihtamaan, kun päävalintakriteeri oli syvyys, että se sopisi tv-tasoon.

  Puff.. vahvistimen ja skaalaimen osalta tuo kyllä oli omasta mielestä parempi, tai samaa tasoa mitä edellinen yamaha 1800. Bugeista kun vain pääsisi eroon.
   
 18. vainive

  vainive Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.02.2006
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseänikin rupesi ketuttamaan koko laite. Laitoin viime viikolla tiukka sanaisen reklamaation liikkeeseen, josta HK:ni ostin. Viikon verran kärvisteltyäni sain vastauksen reklamaation: päivitys on tulossa ensi viikon lopulla. Toivon, että tämä ei ole vain sanojen helinää, mutta liikkeen myymäläpäällikkö vakuutti omaavansa kirjallisen vahvistuksen, jossa päivityksen sanotaan olevan ulkona ensi viikon lopulla. Jos ei ole, niin ainakin allekirjoittanut palauttaa masiinan takaisin.
   
 19. Jarkko86

  Jarkko86 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yks ongelma tuli eteen

  Elikkä laitoin harmaniin kiinni vanhan liiton vinyyli soittimen rca- piuhoilla analog in 1. Niin joutuu olemaan volumet lähes täysillä että kuuluu edes jotain, Pleikkari on kiinni hdmi piuhalla niin silloin musa pauhaa jo kovaa kun volumet alle puolen välin

  Löytyiskö viissaammilta vastauksia ?
   
 20. phelin

  phelin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  18.09.2003
  Viestejä:
  2 070
  Saadut tykkäykset:
  3
  Levysoitin kaipaa esivahvistimen...