Handan DVB-T 6000

Keskustelu osiossa 'Handan' , aloittajana cavok, 15.12.2004.

 1. koez

  koez Guest Guest

  Liittynyt:
  30.03.2005
  Viestejä:
  235
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielestäni hyvä idea.

  Päivitin eilen softan 1.29:een sekä lisäsin Bilteman antennivahvistimen liian heikkojen signaalivoimakkuuksien johdosta (voimakkuus oli ollut aikaisemmin n. 60% ja laatu 90% korvilla, Menun-kanavahaku-näytöllä voimakkuus on nyt noin 90%, laatu sama) - toivossa on hyvä elää, jospa ajastukset alkaisivat vihdoin toimimaan luotettavasti! :thumbsup:
   
 2. ITH

  ITH Guest Guest

  Liittynyt:
  03.09.2004
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla seuraavanlainen probleemi T6000 160 GB kanssa, softa 1.25

  signaalin voimakkuus ~90 % :ssa
  signaalin laatu ~ 10 % :ssa

  eikä ole väliä onko automaatti/manuaali käytössä

  2004 syksyllä valmistunut omakotitalo, jossa "pitäisi" olla vimpanpäälle (silloin) viimeistä huutoa olevat sydeemit mm. Lexcom.
  vai voiko se vaikuttaa että Latokasken Ylen antenni on liian lähellä ?
  alle 1 km matkaa, no joka tapauksessa sähkäri saa tulla tsekkaamaan mistä kiikastaa
   
 3. MarkoV

  MarkoV Guest Guest

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielestäni tuo Lexcom ei ole kyllä erityisen hyvä RF/videosignaalin siirtoon johtuen mm. impedanssimuunnoksesta. Itselläni yleiskaapelointi, mutta antennisignaali hoidetaan perinteisellä koksi tähtiverkolla.
   
 4. Axel

  Axel Guest Guest

  Liittynyt:
  03.01.2005
  Viestejä:
  96
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jassoo... tuon listan mukaan ei 1.29 versiolla säädetä vieläkään äänenvoimakkuutta...

  Juu, eli päivityksen jälkeen tuo tuli myös vahvistettua eli äänenvoimakkuuden säätö ei vaikuta optiseen liitäntään. Mieluiten käyttäisin vain yhtä kaukista. Tuliko tuo kiintolevyn auto-pysäytys tässä versiossa kun en mielestäni ole sellaista ennen nähnyt. Kiintolevy pitää sen verran hurinaa että itselle tuo on tervetullut lisä! Siitä lisäpiste. Tiedä sitten nauhoituksien poistuvista ongelmista kun itsellä on kaikki nauhoitukset aina onnistuneet...
   
 5. teetvee

  teetvee Guest Guest

  Liittynyt:
  28.01.2006
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paska-Handanin kanssa menee hermot!!! Eilen päivitin versioon 1.29 ja kesti n. 2 min ja sitten tilttasi, eikä ollut edes tallennusta meneillään. Tänään mennyt jumiin kahdesti (virtanappula ainoa mikä toimii). Molemmilla kerroilla samassa tilanteessa, eli EPG -tallennus meneillään ja samanaikaisesti kävin selaamassa EPG:tä ja olin poistumassa sieltä EXITillä, kun jämähti. Jäi vain EPG-näyttö ruutuun ja tallentumassa ollut ohjelma hävisi levyltä. (Ei palautunut kirjanpitoon, vaikka tein lyhyen tallennuksen ja sähköt pois ....jne).
   
 6. teemui

  teemui Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.11.2003
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitin viime viikolla 1.29 versioon, ja eilen sitten tilttas mokoma: Kesken ajastetun tallennuksen katsoin EPG:tä, ja boksi jumitti siihen. Tallennus näytti kuitenkin jatkuvan vaikka boksi ei mihinkään napinpainallukseen reagoinutkaan. Jätin sen sitten surraamaan, ja tänään aamulla tarkistin tilanteen. Edelleen LCD:llä luki rec, ja EPG pönötti ruudulla. No boksille resettiä ja tarkistamaan toimiiko tallennettu leffa: Toimihan se alusta, mutta kun tuli vastaan kohta jossa boksi kaatui, ei taas näppäimenpainalluksiin tullut enää vastausta. Leffa kyllä pyöri iloisesti eteenpäin..

  Toivottavasti tämä nyt ei ole uusia bugeja uudessa softassa. En kyllä muista että tämmöistä olisi aikaisemmin sattunut.
   
 7. tikkari

  tikkari Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.10.2005
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  v1.29 ja on toiminut vielä hyvin.
   
 8. teroi

  teroi Guest Guest

  Liittynyt:
  24.01.2005
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Firmware 1.29 asennettu ja jotenkin tuntuu, että korjattujen ominaisuuksien lisäksi on saatu rikottua jotain ennestään toimivaa.

  Ison plussan voisi antaa siitä, että boksin voi nyt sammuttaa odottamaan ajastetun tallennuksen alkua odottamaan. Herää nätisti 5 min ennen tallennuksen alkua, ja tallennus alkaa sitten ajallaan.

  Sitten niitä uusia bugeja:

  - Boksi on jumittunut jo monta kertaa, kun talletettua ohjelmaa on pikakelattu (se nopea, ilman kuvaa tapahtuva kelaus). Kuva jää pause-tilaan eikä boksi enää vastaa mihinkään kaukosäätimen komentoon. Paitsi tietysti virta pois, joka onneksi toimii aina.

  - Eilen sitten ajastetun tallennuksen ollessa käynnissä harrastin kanavasurffailua nuolinäppäimillä, kun yllättäen boksi päätti, että nyt katsotaan FST:n ohjelmaa, eikä mitään muuta. Kanava ei vaihtunut nuoli- eikä numeronäppäimillä. Boksi kyllä omasta mielestään vaihtoi kanavaa (EPG-listalla vaihtui kanava, samoin i-napilla näki, että nyt muka ollaan MTV3:lla tai YLE1:llä). Kuva vain tuli koko ajan FST:ltä. Onneksi talletus näytti jatkuvan normaalisti.
   
 9. tikkari

  tikkari Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.10.2005
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa alkoi tekemään itselläkin eilen useissa vanhoissa tallennuksissa. Rasittava.
   
 10. tlehtone

  tlehtone Guest Guest

  Liittynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kumpi kannattaa ostaa Handan T-6000 vai Medion MDT4200PVR? Samankokoisilla kovalevyillä (80GB) hinnat on H:369 € ja M (Finlux/Salora):349 €. Jos tärkeimmät kriteerit ovat tallennusten onnistumisen varmuus ja käytettävyys, kumpaa suosittelisitte? Vai kannattaako ostaa kumpaakaan?

  Kiitos etukäteen!
   
 11. arskaxx

  arskaxx Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.02.2004
  Viestejä:
  968
  Saadut tykkäykset:
  0
  Handanista luetun ja Medionista omien kokemusten perusteella sanoisin, että kyllä Medion on noista luotettavampi tallentaja. Itsellä ollut Medion n. 19 kk ja kaikki ajastukset on tallentuneet silloin kun on pitänytkin. Tosin 2 tallennusta on ollut katselukelvottomia (pelkkää mustaa) jostain syystä. Jutuista päätellen Handan ryssii noita tallennuksia huomattavasti enemmän.
   
 12. grizzly

  grizzly Guest Guest

  Liittynyt:
  30.11.2001
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mites tuon päivityksen kanssa omassa laitteessani versio 1.25 ja nyt olis tarkoitus asentaa toi uusi 1.29 Laitanko siis vain boksin tietokoneen perään ja päivitystä kehiin vai pitääkö kaikki piuhat olla kiinni päivitystä tehdessä?Olen tässä hommassa nyybi joten pieni avustus olisi paikallaan.:confused:
   
 13. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  Sivulta http://www.laatuantenni.fi/tuki/ löytyy kaikki tarvittava ohjeineen.

  Mistäs muuten näen tällä boksilla kanavien laadut/signaalitehot? Ei ole oikeen auennut eikä manuaalikaan kerro mitään.
   
 14. koez

  koez Guest Guest

  Liittynyt:
  30.03.2005
  Viestejä:
  235
  Saadut tykkäykset:
  0
  Avaa Menu > Asennus > Kanavahaku näyttö, vaihda hakutyypiksi Manuaalinen ja aseta kanavaksi A/B tai C nipun keskimääräinen taajuus alueellasi
  (alueesi kanavanippujen taajuudet käyvät ilmi www.digitv.fi:n sivulta "Digi-tv näkyvyysalueiden kanavanumerot ja niiden keskitaajuudet": http://www.digitv.fi/sivu.asp?path=1;2999;3959, esim. Oulussa kanava-nipun A taajuus on 41).
  Operaation jälkeen näytön alalaidassa pitäisi näkyä kyseisen kanavan signaalin voimakkuus ja laatu.
   
 15. koez

  koez Guest Guest

  Liittynyt:
  30.03.2005
  Viestejä:
  235
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkaa jonkin verran jo ärsyttämään nämä ajastusten katoamiset - sen verran että jos alkuperäiset pakkausmateriaalit olisivat vielä tallessa niin palauttaisin boxini takaisin myyjälle. Laitteen tärkein funktio on tallentaa ohjelmia etukäteen asetettujen ajankohtien mukaan, joten mitä tämmöisellä laitteella tekee jossa viikottaiset ajastukset pitää uudelleenasettaa viikottain, jopa joka toinen päivä??

  Info-palkissa, joka näytetään kanavan vaihdon yhteydessä, on joku vaakapalkki jonka arvo on minulla yleensä noin 3-5/10 max kokonaispituudesta - mikä on tuon informaation merkitys?

  Tiedustelin vaakapalkin merkitystä Laatuantennilta ja heidän lyhyt vastauksensa kuului seuraavasti: "Signaali näyttö toimii oikein tilanteessa,kun asettaa manuaalisesti kanavan joka lähettimeltä tulee.". Mitä tuokin tarkoittaa? Jos kanavaa vaihtaa, signaalin voimakkuus ja laatu putoavat kolmannekseen, joten voisi kuvitella että kanavat ovat ainakin oikein asetettuina, molemmat >90%....eli mikä muu voisi ajastuksia hukata kuin softabugi?
   
 16. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tarkottanet sitä vihreetä vaakapalkkia? Sehän vaan näyttää missäkohdin ohjelma on menossa :p

  Mitähän virkaa sillä unikytkimellä muuten mahtaa olla ajastin-asetuksissa? Saisko sillä kenties masiinan sammumaan jos se on säädetyn ajan koskemattomana tallennuksen jälkeen tai jtn.?
   
 17. koez

  koez Guest Guest

  Liittynyt:
  30.03.2005
  Viestejä:
  235
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ah, niinpäs onkin :hitme:,kas kun en hoksannut - sen väri on minulla tosin keltainen...
   
 18. siguli

  siguli Guest Guest

  Liittynyt:
  05.11.2005
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitin 1.29 toissapäivänä.
  Käyttökokemuksia:
  - boksi jumahtaa muutaman kerran päivässä. Ainoa näppäin kapulassa on virtanäppäin. Paska homma varsinkin silloin, kun on tallentamassa jotain tärkeää ohjelmaa. Koko ohjelma katoaa bittiavaruuteen boksin boottaamisen jälkeen.
  - ajastukset toimivat satunnaisesti
  - jotkut tallennetut ohjelmat pysähtyvät toistettaessa. Laite menee pauselle ja jumiin. Ei muuta kun boottaus. Ko. ohjelmasta puuttuu esim. lopusta 20 min., jota ei boksista saa ulos millään.
  Summasummaarum: Aika paska laite, luulisi että päivitys korjaisi bugeja, mutta vain lisää niitä. Yritän saada uuden laitteen tilalle, jos vain onnistun. On sen verran tuore tapaus ja alkuperäiset pakkauksetkin on tallella.
  ÄLKÄÄ OSTAKO HANDANIA!!!
   
 19. teemui

  teemui Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.11.2003
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viime aikoina on tullut testailtua tallenteiden siirtoa usb:llä koneelle ja niiden konvertointia. (testailu on rasittavan hidasta kun ohjelmat täytyy jättää yöksi siirtymään kun se niin hidasta, ja jos yhtäaikaa yrittää siirtää usb:llä ja käyttää esim epg:tä niin värkki kaatuu takuuvarmasti)

  Eipä noita tunnu saavan mitenkään toimivaksi konvertoitua, projectx:ää ja dvr-studiota olen kokeillut. Yleensä jo havista demuxaus antaa tsiljoona virhettä kadonneesta synkasta yms, ja lopputulos on parin sekunnin välein pomppiva kuva tai joskus ihan pelkkää sotkua. Joutuuko tässä nyt ihan oikeasti siirtämään tallenteet analogisesti koneelle että niistä saa dvd:t poltettua. :mad:

  Tuo viimeisin softaversio tuntuu nyt jonkun aikaa käytössä olleena bugisemmalta kuin edellinen, tallenteita katsoessa boksi jumittelee säännöllisen epäsäännöllisesti, edellisellä versiolla ei tuommoista tapahtunut.
   
 20. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tjoo, elikkä ohjelmistossa siis vika ku boksi jumahtelee millon missäki? Mä ku (tyhmä?) menin melkeen heti ja päivitin ohjelmiston 1.25 -> 1.29 nii ei juur kokemuksia edellisestä versiosta ole.

  Nyt viimeks ajattelin jatkaa yhen tallennetun ohjelman katsomista ja toosahan pimahti (taas) siihen. Omasta mielestään värkki ilmeisesti toisti tallennettua ohjelmaa, mutta ruudussa näkyi vaan viimeisin kanava eikä (taaskaan) muu auttanu ku virtanamiska... Menu sanoi että "DVR käytössä" ja kaikki muuki toimi niinku ohjelma olis toistossa. Voi prkl tän kans! Voiskohan odottaa että tästä edes lähiaikoina saatais vakaasti toimiva laite? Eikö tälle kuitenki suht tiheesti ole näitä päivityksiä tullut (nojoo, n. 4kk välein). Jumituksia lukuunottamatta en ainakaan itse muita isommin häiritsevämpiä vikoja ole huomannu ja laite olis kutakuinkin LOISTAVA, ajastuksetki on kaikki tähän mennessä tarttuneet talteen. Mutta, ne jumittelut... argh.

  Alkaa ottaa pattiin ku kaverilla joku halpa 80 eken perusboksi joka toimii ku junan vessa ja sit meitsi saa hävetä silmät päästä ku hassannu NELJÄSATAA EUROA tämmöseen jumittelevaan pökäleeseen.