Handan DVB-T 6000

Keskustelu osiossa 'Handan' , aloittajana cavok, 15.12.2004.

 1. Ajattelija

  Ajattelija Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.08.2005
  Viestejä:
  166
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten digitaalipuolella voimakkuus voi olla liian kova? Bittejähän siiinä liikutellaan.... voiko liian kovaa "huudettu" 0 muuttua 1:ksi :cool:

  Itselläni signaalitasot on nyt yli 90% luokkaa, kun hain kanavapaketit manuaalisesti. Automaattiasennossa lukema pyöri 5-9% kieppeillä. Mistähän tuokin johtuu ?
   
 2. Charlie

  Charlie Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.12.2003
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei sieltä taivaalta (tai kaapelista) mitään digitaalista kanttiaaltoa tule. Sieltä tulee ihan "analogista" tavaraa joka vain tulkitaan digitaalisesti ykkösiksi ja nolliksi.

  Vertailun vuoksi, kestääkö korvasi 200 dB:n ääntä? Saatko siitä vielä jotain selvää?
   
 3. Gordon

  Gordon Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2004
  Viestejä:
  2 230
  Saadut tykkäykset:
  6
  Kyllä se voi olla, vaikka en tiedä miten. Ainakin jos käyttää antennivahvistinta.
  Tällainen kokemus vanhempieni combo-boksin kanssa, jossa sekä DVB-S ja DVB-T viritin. Heillä on antenni suunnattuna Pyynikin alilähettimeen ja vain Teisko lähettää digilähetyksiä Tampereella.(Nykyäään myös Pyynikki osin) Viritys ja signaalin taso 92-95 prosenttia , antennin suuntaukseen ei koskettu.Kaikki kanavat löytyvät. Muut näkyvät ongelmitta paitsi The Voice ja urheilukanava, jotka pikselöityvät ja kanavakohtainen bit rate mittari näyttää näillä kahdella aivan pientä palkkia. Epäilen liian voimakasta signaalia. Heillä on antennivahvistin käytössä, otan siitä syötön toiseen telkkariin syömään signaalia.Taso putoaa alle 90:een prosenttiin. Se auttaa, nyt näkyvät ongelmitta kaikki kanavat.
   
 4. JSStone

  JSStone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin tänään kyseisen poksin ja en millään ole löytänyt sellaista tietoa että voiko tällä kyseisellä boksilla EPGstä "ajastaa" ohjelmia niin että se vaihtaisi valitulle ohjelmalle automaattisesti kun aika tulee täyteen (ilman että nauhoitus lähtisi päälle)??? Humaxin 1201 boksissa (äärettömän halpa sellainen) on sellainen toiminto ja se on todettu niin hyväksi ominaisuudeksi että.

  Toinen mitä minä suuresti ihmettelen on se että en saa millään näkymään seuraavan ohjelman tietoja siinä vaiheessa kun painaa I-nappia.

  Saas nähdä pitääkö minun koko boksi palauttaa sillä kun katselin sitä tarkemmin niin huomasin että se on käytetty boksi vaikka se minulle myytiin uutena. Ostin kyseisen laitteen vieläpä isosta maanlaajuisesta ketjusta. Kovalevylla oli nauhoitettuna jo valmiiksi ojelmia ja koneen tassut olivat aivan pölyssä. Ja kaiken lisäksi ihmettelin suuresti että boksin kaukosäätimessä oli valmiiksi patterit sisällä. :OI Kun katselin tarkemmin koko härpäkettä niin huomasin että käyttöhjeet olivat niin läpi kuluneet että.
   
 5. Axel

  Axel Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2005
  Viestejä:
  96
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomaat myös pian että EPG-tiedoilla ei ylipäänsä tee oikein yhtään mitään. Edellisessä boksissa totuin siihen että tv-ohjelmia ei tarvitse käydä katsomassa enää netistä/lehdistä, mutta Handan palautti tämän arjen takaisin. Näistä EPG-puutteista on jo riittävästi tässä threadissa, joten toisto ei liene tarpeen.
  Joku kyseli uuden softaversion perään. Sain lopulta vastauksen Laatuantennilta ja uusi versio on tulossa ilmeisesti ihan lähiaikoina. Jos ei äänenvoimakkuuden säätö+muutama muu perusjuttu ole siinäkään vielä korjattu, alkaa ystävällisten bugiraporttien sävy muuttua lauseiksi joissa esiintyvät sanoja valmistusvirhe, viallinen, keskeneräinen, prototyyppi, palautus, vaihto jne...
  Minä kyllä henkilökohtaisesti vielä ymmärrän sen, että tuollaiset laitteet lähtevät myyntiin lievästi keskeneräisinä. (kilpailu on raadollista ja tällä hetkellä tuo näyttää olevan yleinen pelin henki) Hyväksyn sen, että pari päivityskierrosta tarvitaan jotta lapsukset saadaan kuriin. Jos keskeneräisyys on kuitenkin pysyvä olotila ja päivityksissä on lähinnä kosmeettisia hienosäätöjä, sitten on syytä katsoa muita vaihtoehtoja. Jos Handanissa ei toimi kunnolla muut kuin perustoiminnot, sitten voin vaihtaa laitteen 49e kansalaisboksiin ja käyttää loput rahat johonkin järkevämpään...

  nimimerkillä: ehkä Handanin omistaja, ehkä ei.
   
 6. teemui

  teemui Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.11.2003
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään tiedossa miten Twinripillä saa luettua tuota Handanin kovalevya? Muutamasta paikkaa olen lukenut että se onnistuu, mutten löydä tietoa miten..
   
 7. koez

  koez Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.03.2005
  Viestejä:
  235
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama softa, reilu viikko sitten ostettu laite eikä vastaavia ongelmia toistaiseksi. Kerran laite tosin lakkasi reagoimasta ja piti käynnistää uudelleen virtanapista kun räkin sisälämpötila oli kohonnut liian suureksi - siihen auttoi lasioven avaus, dvd-asema oli kuumentanut tilaa melkoisesti parin tunnin katselun jälkeen.
   
 8. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei kai täällä kukaan ole mistään väitellyt? Tarkoitatko todella sitä, että jos haen kaupasta uuden samanlaisen boksin ja asennan sen nykyisen boksin tilalle, se voi näyttää esim. 30% signaalitasoa? Mikä funktio tuollaisella signaalitasomittarilla sitten on, jos sen näyttämä tulos ei ole vertailukelpoinen minkään muun edes samanlaisen mittarin kanssa?
  Miten voin saada selville asuuntooni tulevan signaalin voimakkuuden? Ja mistä tiedän onko se liian voimakas ja jos on, niin kuinka sen saa sopivalle tasolle?
   
 9. Meiksi

  Meiksi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2006
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hellurei! Oli pakko rekistöröityä tänne kun nyt kaipailen tosissaan apua. Olisko kenelläkään kokemuksia semmoisesta hienosta Handanin ominaisuudesta, että
  varattu tallennus katkeaa, mikäli se sattuu tulemaan semmoiseen aikaan että vuorokausi vaihtuu? Olen jo aiemmin ihmetellyt miksi silloin tällöin tallentamani ohjelma ei ole tallentunut PVR-listaan ja eilen näin omin silmin mitä keskiyöllä oikein tapahtuu. Katselin siis nauhoitettua illan 24:a ja samaan aikaan nauhoitin Deadwoodia EPG:n kautta. Yhtääkkiä (klo 24.00) laite sitten ilmeisesti resetoi itsensä tai jotain muuta ja lensin ulos katselutilasta ja samoiten nauhoittamaani Deadwoodia ei ollut enään missään? Ei ollut jäänyt edes PVR-valikkoon! Onko kenelläkään omia kokemuksia antaa mistähän tämmöinenkin johtuu? Itselläni on kuukauden vanha laite joten sisällä on uusin softa.
   
 10. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilmeisesti Handan haluaa idioottimaisesti päivittää jotkut (salauskortiin liittyvät?) tiedot puolen yön aikaan. Tätä tarkistusaikaa pystyy ilmeisesti jostain säätämään. Katso manuaalista/käytä hakua.
   
 11. Charlie

  Charlie Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.12.2003
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  1
  No ei ole väitellyt tässä threadissa, mutta viittasinkin sanamuodollani tulevaisuuteen (käytin sanaa ruveta). Sitä paitsi kyllä tuota vääntöä on tälläkin palstalla käyty ihan kyllästymiseen asti.

  En todellakaan tarkoita sitä että samanmallisissa bokseissa olisi erilaiset signaalimittarit. Olisi varmaan pitänyt käyttää sanaa "erimerkkisten" niin tuohonkaan ei olisi tarvinnut takertua. Tietysti samanmallisissa bokseissa on samanlaiset mittarit, ellei mitään vikoja ole.

  Signaalin voimakkuutta (EI laatua) voi parantaa vahvistimella, vaimentaa sitä voi vaimentimella (yllätys yllätys). Yksinkertaisin n. 3 dB:n vaimennin on antennikaapelihaaroitin.
   
 12. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  En kyllä vieläkään ymmärrä alkuperäisen viestisi pointtia taikka lisäarvoa tähän ketjuun. Tämä palsta muuttuisi hetkessä käyttökelvottomaksi jos jokainen lähettäisi eri ketjuihin ennustusviestejä, joissa lueteltaisiin mahdollisia aihealueita, joista kyseissä ketjussa ei saa ruveta keskustelemaan, koska niistä on riittämiin palstalla keskusteltu...
  No tässä oli jo asiaakin, kiitos siitä. Tuollainen antennikaapelihaaroitin lienee jossain laatikon pohjalla lojumassa, täytyykin etsiä ja kokeilla. Luulisi että boksiin olisi helppoa lisätä sisäinen "vaimennin", ettei tällaisia temppuja tarvitsi käyttää, mikäli tämä liika voimakkuus nämä käyttöongelmat aiheuttaa...
   
 13. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koska vaimenninta ei tarvita kaikissa tilanteissa (oikeammin: sitä tarvitaan vain harvoin), pitäisi sen olla adaptiivinen, jotta se ei haittaisi enempää kuin hyödyttäisi. Tällainen taas tulisi kalliiksi.
   
 14. rkuikka

  rkuikka Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2003
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laatuantennin sivuille on ilmestynyt versio 1.29. Saa nähdä korjaako kaiken mitä lupaa ja onko tullut paljon uusia ongemia.
   
 15. MjN

  MjN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.10.2005
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm Hmm Hmm. Vai että uusi softa, eh?

  En tiedä uskaltaako tota T-mallia päivittää. On toiminut abuut
  OK, välillä epg-ajastusta tehdessä kone on mennyt jumiin, mut..

  Sen olen huomannut, että jos nauhotat epg:n kautta jotain, pistät
  timeshitin päälle, epg-nauhotus loppuu -> timeshitti katoaa.
  Pitänee siis pistää epg:hen lisäaikaa, jotta timeshit-nauhotuksen
  ehtii lopettaa ennen epg:tä.
  :thumbsup:

  MUN ratkaisu tuohon "tietokoneelle kopioimisesta":
  Tilasin pixmaniasta plextorin usb-videokaapparin, jotta saisin vaan
  nauhoitettua hi8-nauhoja koneelle. Eräänä iltana tuskailin handanin
  usb-nopeuden kanssa ja tajusin et WTF, pistän plextorin handanin
  persiiseen ja siirrän videot "sen kautta" koneelle.
  Handanista menee nyt scart-kaapeli tv:seen + kelt/pun/valk.piuhat
  plextoriin, joka pakkaa nauhoitteet hardwarella dvd-muotoon ja siirtää usb2sen
  kautta tietokoneelle, jossa lisään ne vaan dvd-valikkoon ja burn.
  Ja, Mainoksien poistaminen onnistuu plextorin softalla jos haluaa niistä eroon.
  :king:
  Plextorin ConvertX PX-M402U maksoi 69€.
   
 16. Ajattelija

  Ajattelija Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.08.2005
  Viestejä:
  166
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitin uusimman softaversion ja kaikki näyttäisi toimivan. Kanavat löytyivät manuaalihaulla yli 90% signaalitasolla ja laite näyttäisi jotenkin toimivan nopeammin. Liekö mielikuvani vain....

  Aika näyttää, miten muutokset ovat parantaneet muutenkin jo ihan kelvosti toiminutta laitetta.

  Aina kannattaa päivittää tuoreimpaan versioon, koska niissä on korjattu raportoituja bugeja. :thumbsup:
   
 17. tikkari

  tikkari Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.10.2005
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin listan mukaan näyttäisi muutamat mukavat ominaisuudet tulevan korjatuksi. Itsellä edelleen aiheuttaa harmaata hiusta tv:n kuvasuhteen pysymättömyys (4:3 letterbox ei pysy päällä asetuksissa)
   
 18. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tämä kyllä viittaisi siihen että puheet liian korkeasta signaalitasosta ovat olleet puppua ainakin Handanin kohdalla. Pitääpä päivittää boksi pian, toki vasta illan lätkämatsin jälkeen, ettei se vaan jää näkemättä ;-)
   
 19. rkuikka

  rkuikka Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2003
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitin boksin ja katsoin kolme Yleltä nauhoitettua tekstitettyä ohjelmaa ja boksi ei jumittanut kertaakaan, hyvältä näyttää.
   
 20. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Päivitys suoritettu onnistuneesti, eikä parin tunnin käytöllä ja pienellä testailuilla ainakaan uusia ongelmia löytynyt. Nämä pari vanhaa vikaa oli ainakin jäljellä:

  - timeshift päällä ja ajastettu tallennus alkaa, timeshift "katoaa" :grr:
  - kuvallinen taaksepäin kelaus liian nopea :(

  Sellaisen pikkujutun myös huomasin, että termi "PVR" oli muuttunut "DVR":ksi - paitsi ei kaukosäätimen napista ;)

  Onko kannatusta sille että avattaisiin uusi ketju "Handan DVB-T 6000 v. 1.29 Bug Report", jossa voisi raportoida löydettyjä bugeja ja ne koottaisiin ketjun ensimmäiseen viestiin? Olisi helpompi seurata tilannetta kuin tällaisesta mammuttiketjusta...