Handan DVB-C 6000

Keskustelu osiossa 'Handan' , aloittajana emr, 05.06.2005.

 1. t.niemi

  t.niemi Guest Guest

  Liittynyt:
  03.12.2006
  Viestejä:
  534
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikähän mahtaa olla vikana,kun kuva jumittaa,tallennetuilla ohjelmilla kun niitä yrittää katsoa?ei näy mitään muuta kuin "puuroa" ja ääni värisee!

  Onko muilla ollut vastaavaa vikaa, ja mitä on paskana kun tekee tuollein?Kovalevy?
   
 2. Fanuc

  Fanuc Guest Guest

  Liittynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on ollut tämä handan jo kaksi ja puolivuotta ja voin vakuuttaa,että kaikenlaiset pätkimiset ja puroutumiset ovat tämän boxin ominaisuuksia.Olen päivittänyt ainakin kymmenen kertaa eri softaversioihin,mutta aina tämä vaan temppuilee.Tallenteita kelatessa saa varautua kaikkeen ja jos tämä on pitkään käynnissä yhtäsoittoa,niin ainakin minulla kakenlaiset bugit lisääntyy.Välillä joutuu ihan vaan laittamaan virrat pois,kun mikään ei tahdo pelata.
   
 3. Zator33

  Zator33 Guest Guest

  Liittynyt:
  25.11.2006
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Digiboksi alkoi temppuilee ja ei löytänyt ohjelmia listalta. Kovalevy sammui jatkuvasti ja joka seitsemällä yrityksellä sai ohjelmat esille. Syy oli powerin rikkoutunut. Käytin boksia handanin takuu huollossa. Korjaus kesti 10 päivää ja nyt toimii kuin unelma. Päivittivät samalla laitteen sw ja ohjelmaversion.
   
 4. Fornjotr

  Fornjotr Guest Guest

  Liittynyt:
  21.09.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos kukaan saanut tätä toimimaan Windows Vistan kanssa?

  E: typoja
   
 5. Zator33

  Zator33 Guest Guest

  Liittynyt:
  25.11.2006
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onnistuuko .avi tiedostojen katselu boksilla?
   
 6. Yogi

  Yogi Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  07.02.2002
  Viestejä:
  1 007
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muistakaa että Handanin bokseissa tuo signaalivoimakkuus %-lukema EI OLE LINEAARINEN. Handan tarvitsee signaalinvoimakkuus lukemaksi vähintään 75-80%:a että kuva olisi jatkuvasti hyvä. Toppareille riittää 40%:akin.
   
 7. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei onnistu.
   
 8. Rockford

  Rockford Guest Guest

  Liittynyt:
  22.11.2007
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin eilen tämän DVB-C 6000:n, joka on mun eka tallentava boksi. Tänään sen asensin ja hiukan pettynyt olen siihen että kuvanlaatu on näkyvästi huonompi kuin vanhalla Humax CX-1201C:llä. Kymppiuutisten skrolliteksti menee jotenkin epäselväksi ja harmaaksi, värit on kauttaaltaan turhan haaleat ja välillä kuvan päällä menee diagonaaleja nopeasti eteneviä haamukuvatyyppisiä häiriöraitoja joita Humaxilla ei ole näkynyt ikinä. Kaikenkaikkiaan kuva on jotenkin suttuisen ja rauhattoman näköinen Humaxiin verrattuna.

  Onko kukaan muu havainnut vastaavia ongelmia? Eihän tämä mitään jos laite olisi pelkkä tallennin, mutta ei juuri huvittais käyttää ainoana digivirittimenä tälläistä laatua tuottavaa laitetta. Pitäisköhän tuo kuskata takaisin liikkeeseen ja heti huomenna ja sanoa ettei kuvanlaatu miellytä.

  Softaversio näytti olevan V1.32 ja signaalivoimakkuus vaihteli kokoajan, ollen haarukassa 5-30%. Humax on näyttänyt aina paljon parempaa signaalivoimaakkuutta (muistaakseni 50-60%). Mistähän tämäkin ero voi johtua? Vaimentaako toinen viritin toisen saamaa signaalia paljonkin?

  EDIT: Signaalivoimakkuus ja -laatu on nyt melkein tapissa kun kävin säätämässä noita juttuja. Tuskin tuolla mitään merkitystä RGB-lähdön laatuun kuitenkaan on noitten havaittujen asioiden osalta.

  EDIT2: Tänään kävin ihmettelemässä liikkeessä myyjälle tätä kuvanlaatujuttua ja säätelin TV:n säätöjä sen verran että kuva on nyt lähempänä sitä mitä Humaxista sai ulos. Tuo vinojen häiriöraitojen ongelma ei ole tänään vaivannut kertaakaan. Skrollitekstin epämääräisyys taas ei TV:n säädöillä miksikään katoa. Lisäksi havaitsin uuden ongelman. Mainoskatkolla kun kuvasuhde muuttuu usein niin Handanilla kuva pysähtyy hetkeksi ja se näyttää palikoitunutta kuvaa aina kuvasuhteen muuttuessa. Aivan käsittämätöntä miten tälläisia bugisoftia voidaan kenellekään myydä.
   
 9. ottoville

  ottoville Guest Guest

  Liittynyt:
  25.11.2007
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Signaalivoimakkuus ja -laatu on nyt melkein tapissa kun kävin säätämässä noita juttuja."

  Mitä juttuja pitää säätää?
  On myös tuo singaali "alamaissa".
   
 10. Rockford

  Rockford Guest Guest

  Liittynyt:
  22.11.2007
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis se QAM-arvo ja se toinen jota en nyt muista. Laitoin niihin nuo paikallisen operaattorin käyttämät arvot jonka jälkeen manuaalinen kanavahaku haki kaikki kanavat uudestaan. En tosin tiedä tuliko ne uuden kanavahaun tuloksena löytyneet automaattisesti tallennettua edellisten kanavien päälle kun boksi ei sellaisesta mitään sanonut.


  Eilen ihmettelin taas yhtä pientä juttua. Olin ajastanut talletuksen ja 7 minuuttia ennen ajastettua aikaa boksi käynnisti kovalevyn ja alkoi pitää melkoista meteliä siihen asti kun tallennus alkoi. Siitä eteenpäin kovalevyn ääni oli vaimeampaa. Mitähän defragmentointia tai muuta siivousta se teki kovalevyllä tuon 7 minuutin ajan ennen tallennuksen alkua? Koskaan aiemmin ei ole kuulunut yhtä paljon ääntä kovalevystä.
   
 11. kari

  kari Guest Guest

  Liittynyt:
  25.05.2000
  Viestejä:
  192
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoitat ilmeisesti näitä parametreja:

  QAM == Quadrature Amplitude Modulation
  SymbolRate == symbolinopeus

  Esim. ttv:n verkossa 128QAM ja symbolinopeus 6900ks/s

  QAM on digitaalinen modulointimenetelmä, jossa tietyn pituinen bittisekvenssi koodataan kompleksiseksi symboliksi. Jokaisella symbolilla on eri vaihe-amplitudi kombinaatio. 128 QAM sisältää 128 erilaista symbolia. Yksi symboli vastaa log2(128)=7 bittiä. 256 vastaavasti 256 symbolia (8 bittiä/symboli).

  Symbolinopeus taas kertoo kuinka monta tällaista symbolia verkossa sekunnissa liikkuu. Bittinopeus saadaan kertomalla symbolinopeus yhden symbolin sisältämällä bittimäärällä.

  Ihmettelen kovasti,miten olet saanut näkymään yhtään mitään, jos edellä mainitut parametrit ovat mitä sattuu.
   
 12. HulluHevari

  HulluHevari Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2004
  Viestejä:
  445
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli tämä taitaa olla ihan paska(?)

  Loistavaa, kun faija juuri soitti ja sanoi tälläisen hankkineensa kun halvalla Expertistä sai...

  Mikä helvetti siinä on ettei voinut sitä Humaxia ostaa, minähän niistä ongelmista sitten kärsin kun faija ei laitteista mitään tajua...
   
 13. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 487
  Saadut tykkäykset:
  74
  En sanoisi, että mikään ihan paska. Itsellä ollut nyt noin kaksi vuotta, eikä suurempia ongelmia ole ollut. Toivottavasti ei tulekaan. Itse olen laitteeseen oikein tyytyväinen. Täydellinen laite ei missään tapauksessa ole, mutta vaikuttaa vähän, ettei yksikään digiboxi ole vielä(kään) täysin ongelmaton.
   
 14. P_J

  P_J Guest Guest

  Liittynyt:
  04.11.2003
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen verran pitkä ketju, etten lähtenyt kokonaan lukemaan..

  Varsinainen kysymys alkaa * -kohdasta.

  Tulin hankkineeksi kyseisen laitteen ja en ole vielä ihan varma kaduttaako. Yleisesti ottaen laite toimii hyvin (käyttis 1.32). Kaikki ohjelmat on tallentunut ja suuria ongelmia ei ole vielä ilmaantunut. Kaksi ärsyttävää seikkaa löytyy tosin, laite sammuttaa itsensä ajastuksen loppuessa vaikka olisi samalla katsomassa toista ajastusta + boxi ei varoita mitenkään jos vahingossa painaa virran pois vaikka ajastus olisi käynnissä, eli nauhoitus vain loppuu. Mutta näistä taisikin olla aikaisemmin puhetta.

  *
  Ongelmani on se, että Sony W2000 televisio ei tunnista kovin hyvin laitteesta tulevaa interlaced-signaalia, eli kenttäviivoja näkyy nopeissa liikkeissä. Yleisesti tuo Sony on ollut todella hyvä tunnistamaan kentällistä matskua, mutta tämän boxin kautta se ei vain tunnu toimivan. Ei väliä valitsenko scartlähdöstä RGB:n tai sen toisen (mitä en nyt juuri muista.. joku CVB...). Kuva näyttää välillä hieman samalta kun katselee tietokonemonitorilla kentällistä kuvaa, ei kuitenkaan niin pahalta.
  Onko muilla ilmennyt ongelmia tämän asia suhteen?

  Edit: Huomasin, että kun signaalin ajaa Panasonicin tallentavan dvd-soittimen kautta, tulee kuva telkkuun ilman raitoja eli oikein. Tämähän ei tietysti pitemmän päälle ole mikään ratkaisu.
   
 15. plussakortti

  plussakortti Guest Guest

  Liittynyt:
  16.12.2005
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  C-6000
  Laite suoritaa automaattisen haun ihan normaalisti ja kaikki toimii kuten pitääkin... Ainoastaan signaalitasojen mittarointi manuaalisen asennuksen puolella on väärissä säädöissä.

  Kun sille antaa oikeat parametrit, mittari alkaa näyttää "jotain" mutta ei kuitenkaan -20dB säädettävään vaimentimeen reakoi lainkaan.

  Oma teksti-tv tässä on myös aivan hajalla.

  Ohj. versio on 1.32 ja welhon verkossa.
   
 16. nicke89

  nicke89 Guest Guest

  Liittynyt:
  24.01.2006
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin, kyseinen boxi ollut nyt käytössä puolisen vuotta, ja ongelmia löytyy. Näitä en löytänyt pikasella topicin selaamisella, tunnistaako joku näitä ongelmia?

  Ongelma 1:
  Boxille on tallennettu pari tuntia ohjelmaa yhteensä, ja se väittää että yli 80% kovalevystä olisi vapaata tilaa, mutta silti herjaa siitä ettei pysty aloittamaan tallennusta koska kovalvey on täynnä.

  Ongelma 2:
  Tallennettujen pätkien katseleminen on todella vaivalloista, koska kun katsoo ensin yhden pätkän, ja valitsee seuraavan, niin se toistaa aina vain sen saman minkä olet valinnut ensimmäisenä. Ei siis ole mitään väliä minkä pätkän sieltä valitsee, se toistaa aina sen mitä on ensin katsonut. Tähän ei auta dvr:stä poistuminen vaan boxi pitää reebootata, jolloin sitten voi valita seuraavan pätkän, ja sitten pitää taas reebootata jne..

  Ongelma 3:
  Tallentaminen. Kun pistää tallentamaan, niin se lopettaa tallentamisen ihan randomilla. On siis hieman ärsyttävää, kun pistää leffan tallentumaan, käynnistää oikein itse tallentamisen koska ajastettu tallennus on tossa mikä on, niin sitten se lopettaa sen ihan millon sattuu. Harvoin saa koko pidemmän ohjelman tai leffan tallennettua kerralla, ja leffa mistä puuttuu pätkiä välistä ei ole katsomisen arvoinen.
  Toi ei ole kiinni muistin loppumisesta, koska samantien kun se on itsestään lopettanut tallentamisen, niin voi pistää uudestaan tallentamaan.

  Softana on v 1.32, boxi ei itse ainakaan löydä uudempaa, mutta tiedän että 1.33 on saatavilla tuolta handanin sivuilta. Siinä ei tosin puhuta mitään tollasten ongelmien korjaamisesta, mutta kaipa sitä pitää koittaa. Jos siis tota nyt saa kytkettyä vistaan, kenelläkään kokemusta?

  On kyllä vähän sellanen fiilis että toi olisi pitänyt jättää liikkeeseen, ja ostaa suosiolla topfieldi.. Mutta katsotaan nyt mitä tapahtuu, toisinsanoen vaihtuuko kunnolliseen ennemmin vai myöhemmin.. On muuten vielä tosi huono kuva, tiedä sitten johtuuko scartistä.. Signaali on boxin mukaan 99%, ei pitäisi olla siitä kiinni.

  Muuten, tekeekö toi kenelläkään muulla sellasta temppua, että kun laittaa virrat päälle(töpseli seinään siis), niin se käynnistyy itsestään ehkä noin 5 sekunniksi ja sammuu? Toikin ärsyttävä toiminto, joutuu aina odottelemaan ennenkuin saa päälle.

  Kiitos vastauksista jo etukäteen, toivottavasti joku pystyy sanomaan jotain tosta :)
   
 17. Pertsa9

  Pertsa9 Guest Guest

  Liittynyt:
  03.09.2006
  Viestejä:
  250
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pistä korjaukseen. Ei tuommoset ole tavallisia Handanin "ominaisuuksia".

  Kun töpselin panee seinään niin se hakee ajan tai jotain semmoista. Se on kai välttämätöntä jos sattuu sähkökatko, että pystyy sitten tallettaan sen jälkeen.
   
 18. KiKo

  KiKo Guest Guest

  Liittynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro,

  Ostin kans Handanin DVB-C 6000 boxin, ku halvalla sain. Nyt pari juttua mietityttää:

  1. Välillä boxi alkaa pitämään suht kovaa ääntä. En tiedä onko kyseessä kovalevy vai joku tuuletin? Onko normaalia?

  2. Muutamat Canal+:n kanavat eivät välillä näy. Boxi ilmoittaa vain, että ei signaalia.

  Vertaan näitä vaan vanhaan Finluxin perusboxiin, joka oli hiljainen kuin mikä ja kanavatkin näkyivät moitteettomasti.

  Kertokaa te viisaammat, jos tiedätte. Kiitos!
   
 19. hartzu

  hartzu Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.12.2005
  Viestejä:
  705
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kovalevy hurisee silloin, kun on päällä. Minulla ainakin laite myös resonoi ikävästi tietyillä pinnoilla, joten laitoin kumitassujen alle vielä ylimääräistä vaimennusta niin vehje vaimeni kummasti.

  Oletko päivittänyt firmwaren? Viimeisin v1.40 beta löytyy täältä ja viimeisin julkaistu versio v1.33 täältä. Itselläni on tuo v1.40 asennettuna ja se on toistaiseksi toiminut hyvin, nyt esim. EPG:n katsominen ei käynnistä levyä, kuten aiemmilla versioilla teki.

  On tuokin täysin äänetön silloin, kun levy ei pyöri, eli siinä ero. Perusbokseissa ei levyjä ole.
   
 20. KiKo

  KiKo Guest Guest

  Liittynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kovalevypä tietysti.. Huomasin itsekin, että boxi resonoi aika paljon, koska se oli videoiden päällä (kuka niitäkin tarttee :)). Pitää laittaa jotain alle, niin eiköhän se siitä.

  En ole tehnyt ohjelmistopäivityksiä. Pitääpä tehdä.

  Kiitoksia nuevoista!