Handan DVB-C 6000

Keskustelu osiossa 'Handan' , aloittajana emr, 05.06.2005.

 1. Hevari76

  Hevari76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.08.2005
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen harkinnut juuri tämän mallin hankkimista. Nyt kysyisin, että onko kannattava ostos?
   
 2. JPa76

  JPa76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.06.2005
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on ladattu ja asennettu uusi ohjelmistoversio (1.05).

  Toivottavasti uusi päivitys korjaa ajastin ongelmat. Minulla ei ole version 1.03 jälkeen esiintynyt muita ongelmia kuin se että jos boxi ei ole tallennuksen alkaessa päällä niin saattaa jäädä tallennus toteutumatta.

  Näyttäisi pikaisen katsauksen myötä, että ainakaan epg:n kautta asetetun tallennuksen muokkaus (lisä minuuttien lisääminen) on yhtä hankalaa kuin aikaisemmassa versiossa eli joudutaan menemään valikon kautta.

  Harmi kun laatuantennin sivuilla ei ollut kerrottu mitä päivityksen pitäisi korjata.
   
 3. emr

  emr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.06.2005
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olin missannut tuon uuden päivityksen, vaikka aivan äskettäin Laatuantennin sivuilla käväisinkin. Nuo edellisen version muutoskuvaukset kai hämäsi... No, asensin minäkin tuon 1.05 version, enkä myöskään ole huomannut mitään eroa edelliseen.

  Sinänsä positiivista, että päivityksiä on tullut näinkin tiheästi. On toiveita saada nuo muutamat ongelmat korjattua ennen pitkää :)
   
 4. emr

  emr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.06.2005
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaus tulee hiukan myöhään, pahoittelen.

  Itse olen ihan tyytyväinen laitteeseen, siinä on pari pikkuongelmaa, jotka varmasti käyvät ilmi tämän ketjun aiempia viestejä lukemalla.

  En ole kovin tarkasti seurannut mikä on esim. Topfieldin nykytilanne, josko se olisi hiotumpi. Sillä ohjelmien siirto PC:lle ainakin pitäisi onnistua, toisin kuin Handanilla.

  Mutta oma boksi on ahkerassa käytössä ja etenkin perinteisiin videoihin verrattuna tuollaiseen ohjelmien tallennus/ajansiirtokäyttöön todella kätevä peli.

  Noin yleisesti ottaen mielestäni olet varsin hyvillä jäljillä kun olet tätä mallia harkinnut. Laitteessa on iso kovalevy (mahtuu n. 80 tuntia ohjelmaa), kaksi viritintä (voi tallentaa yhtä kanavaa ja katsoa toista samaan aikaan) ja lisäksi muut jutut, kuten kaksi scart-liitintä on usein tarpeen. Vähempiin ominaisuuksiin ei kannata tyytyä.
   
 5. emr

  emr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.06.2005
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoitatko RGB-signaalia? Kyllä sellainen scartista lähtee. Boksin esite kertoo noita speksejä jonkin verran.
   
 6. Hara

  Hara Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yleensä komponentista puhuttaessa tarkoitetaan Y' Cb'Cr' komponenttia eikä RGB komponenttia. RGB:hen yleensä viitataan ihan RGB:llä.

  Y' Cb'Cr' -komponenttia ei taas yleensä Scartista saa ulos mutta poikkeuksiakin löytyy kuten esim Nokian jo(t)ku(t) boksi(t).
   
 7. emr

  emr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.06.2005
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  No joo, YUV, RGB ja niiden ero on kyllä jokseenkin tuttuja kun olen pelannut tuollaisten kuvaformaattimuunnosten kanssa työkseni ohjelmointitasolla ;) Mutta enpä tiennyt, että komponenttisignaali YUV:tä oletusarvoisesti tarkoittaa (siksi varovasti kysyinkin, että RGB:kö :)). Aina oppii uutta :D

  Tuota YUV-signaalia ei tietääkseni laitteesta ulos saa.
   
 8. Phäär

  Phäär Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tietääkö joku mitä tarkoittaa tuossa Handan esitteessä ( http://www.laatuantenni.fi/tuotteet/pdf_esitteet/051_Handan_DVB-C_6000_Rev3.pdf ) olevat lauseet: "Ohjelma-aikojen muutokset eivät aiheuta ongelmia. Tallennus alkaa silloin kuin ohjelmakin." Minulla ainakin ohjelma-aikojen muutokset aiheuttavat ongelmia. Entä onnistuuko jollain päivitysten lataaminen ja asentaminen kaapeliverkon kautta? Ainakaan tuota 1.05 versiota ei löyty TTV:n kautta.
   
 9. Hara

  Hara Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2004
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tallennuksen osalta tarkoittanee sitä että laite tukee ohjelma-ajankohdan muuttumista mutta kun mikään kanava ei sitä tue ei siitä ole paljon hyötyä.

  TTV:n digiboxien päivitykset löytyvät: http://www.ttv.fi/paivitykset.htm

  Päivityksien osalta voinkin lainata itse itseäni toisesta threadista:

  Mutta silti on pakko mainostaa että laite mahdollistaa OTA päivitykset.

  Vähän sama juttu kun joku PC laitevalmistaja sanoisi laitteen tukevan Windowsista päivitettävää BIOSia mutta sitten ei toimittaisikaan siihen softaa. Tai ei ole oikeastaan lähellekään sama koska ei sitä BIOSia tarvi jatkuvasti olla päivittämässä.

  Plazan käyttäjien osalta ongelma ei ole niin suuri kun suurimmalta osalta löytynee se PC jostain nurkasta ja nollamodeemi / USB kaapelin käyttö ei saa sormea välittömästi etsiytymään tuonne ravintoinputtiin mutta taviksella elämä voi olla vähän kovaa.

  Handan ei ole tässä mitenkään erityisasemassa vaan kaikki valmistajat tarjoavat päivityksiä huonommin tai vielä huonommin. Ja kyllähän sen tietysti ymmärtää kun Digita motivoi valmistajia laskuttamalla data-streamista sikamaisen paljon.

  Sitten näiden lisäksi kaapelitaloudet ovat ihan asia erikseen kun siellä voi operaattori vapaasti valita mitä päivityksiä verkossa jaellaan - jos jaellaan. Tarkoittaa sitä että omille laitteille kyllä löytyy päivityksiä mutta jos erehdyt muualta laitteen ostamaan niin, no ..elämä on.

  No niin, nyt kun on taas saanut purettua hieman tuskaa maailman epätäydellisyydestä tuntuukin jo paljon paremmalta.
   
 10. emr

  emr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.06.2005
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tosiaan tallennukset alkaa ajastuksen mukaan, muutoksista huolimatta.

  Ja noista päivityksistä - oma kaapelioperaattori (VLP) ei päivityksiä tähän boksiin myöskään tarjoa. Se onkin hyvä pointti miettiä laitetta hankkiessa, jos ei omaa PC:tä, jolla päivityksen voi tehdä. Hassusti Laatuantennin sivuilla erikseen mainitaan, että päivityksiä ei ole saatavilla HTV:n verkossa. Mahtaakohan olla missään kaapeliverkossa?
   
 11. Hevari76

  Hevari76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.08.2005
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli sitten tämä laite hankittua viime viikolla. Vaikuttaa ihan pätevältä vehkeeltä näin vähän ajan kokemuksen jälkeen. Yhden ihmeellisen jutun teki, kun olin laittamassa pari ajastusta. Ilmoitti: ajastuslimiitti ylitetty tjsp. kun yritin laittaa toista ohjelmaa ajastukseen.

  Eilen päivit versioon 1.05, niin ei tuota ongelmaa ilmennyt.

  En tiedä teinkö jotain väärin, vai sekoiliko laite jotenki. Hiukan epäilyttää kyllä oma osaaminen
   
 12. emr

  emr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.06.2005
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaa-a, olisiko kyseessä voinut olla sellainen, että ajastamasi ohjelmat ovat olleet päällekkäin? Kokeilin epg:ssä merkata ohjelman tallennettavaksi ja perään toiselta kanavalta samaan aikaan tulevan ohjelman ja laite ilmoitti "Ajastinlimiitti".
   
 13. Hevari76

  Hevari76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.08.2005
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuopa ei muuten tullut mieleenkään. Voipi olla että näin on käynyt, tai siis varmaankin on näin käynyt, kun olet kokeillut ton epg:n kautta noin.
   
 14. Jomppa75

  Jomppa75 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.08.2005
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro kaikki digiboksi/-handan 6000 DVB-C-asiantuntijat!

  Nyt tarttis vasta-alkaja neuvoja! Ostin muutama päivä sitten ko laitteen kaapeliverkkoon. Ongelmana ovat olleet ajastetut tallennukset. Yksikään ajastettu tallennus ei ole onnistunut kun laite on pois päältä. Kun taas silloin kun laite on päällä, kaikki tallennukset ovat onnistunut, paitsi silloin kun laitoin virran pois päältä kesken ajastetun tallennuksen. Auttaiskos ko. ongelmaan ohjelmistopäivitys? Tarviiko ohjelmistopäivitykseen tietokonetta, kun meikäläisellä ei semmosta kotioloista löydy?! Omasta mielestäni piuhat ja kaapelit on oikein yhdistetty, mutta se ei mikään tae kyllä ole jos ne omasta mielestäni on oikein yhdistetty...

  Kiitoksia neuvoista jo etukäteen!
   
 15. hiltunenj

  hiltunenj Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.08.2005
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse en ole ainakaan milloinkaan boksia sulkenut. Finlux kerkesi olla vuoden päivät, ja nyt tämä Handan. Kärsiikö se laite jotenkin jos sitä ei sulje ?

  Itselläni näytti olevan muuten ohjemaversio 1.03 muistaakseni. USB-portin kautta tulevaa päivitystä en osannut laittaa, Finluxiin se oli helppo tuon RS232-kaapelin avulla.
   
 16. Jomppa75

  Jomppa75 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.08.2005
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin, hyvä kysymys, miksi laitetta sammuttamaan. On kyllä tuntunut kuumuvan kone joten olen laittanut virran pois kun en ole katsellut. Tuntuu kuitenki siltä että nykytekniikalla olettaisi olevan mahdollista laittaa virta pois kun olen ajastanut tallennuksen. Ainakin edesmenneissä (20 v. vanhoissa) VHS-videoissa tämä ominaisuus jo oli...

  Ohjelmistoversio 1.02 näyttää olevan meikäläisen laitteessa..,.
   
 17. Jeje2

  Jeje2 Fubar Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  1 404
  Saadut tykkäykset:
  1
  Menee OT:ksi mutta ainaksin meikäläisen videoissa (ja muissa näkemissäni) pitää videot kyllä laittaa nauhoitustilaan (Eli ei OFF ;) )
   
 18. JPa76

  JPa76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.06.2005
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Handanissa on tosiaan ongelmia siinä jos boxi on ajastuksen alkaessa sammuksissa. Uusi ohjelmistoversio (uusin 1.05) parantaa tallennusvarmuutta, mutta en tiedä poistaako se ne kokonaan. Ohjelmistoversion päivitystä varten tarvitset tietokoneen, tarvittavat ohjelmat ja päivitystiedoston voi ladata laatuantennin www-sivuilta. Toisaalta jos olet juuri ostanut laitteen niin voisi olettaa, että myyjä hoitaa boxiin uusimman version.

  Tosiaan harmillinen "ominaisuus" on se, että jos kesken tallennuksen painaa standby-nappia niin laite vain toteaa, että tallennus keskeytetään ja sammuttaa itsensä. Ei olisi kovin vaikeaa kysyä käyttäjältä "haluatko varmasti keskeyttää tallennuksen?"
   
 19. Jomppa75

  Jomppa75 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.08.2005
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sattuipahan vielä kaiken tallennusongelman lisäksi canal+maksukortin kans seuraavaa: eilen canalille tuli 2 uutta kanavaa jotka laite ilmoituksen annettuaan päivitti ja minä myös kanavapäivityksen tallensin. Aloin sitte epg:stä kanavia selaamaan ja havaitsin epg:n menneen aivan sekaisin; kanavapaikat ja ohjelmatiedot aivan pyllyllään... ei ollu mitään tolkkua tiedoissa, eikä oo vieläkään. Töpselin vedin seinästä, laitoin takaisin muttei homma korjaantunut...
   
 20. finzki

  finzki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.08.2005
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ärsyttävää - ajastukset toimii melkein kuten pitääkin ... paitsi kun ajastus loppuu, boxi pamahtaa pois päältä (vaikka olisi ollut päällä tallennuksen alkaessa)

  Versio 1.05