Handan CV-7700 PVR

Keskustelu osiossa 'Handan' , aloittajana protesti, 01.03.2005.

 1. OlarinSulttaani

  OlarinSulttaani Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.07.2006
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jumitusta on ollut täälläkin noin kerran päivässä (120 gb malli).

  Kyllästyin tähän ja kävin vaihtamassa boksin uuteen samanlaiseen. Nyt on pelittänyt pari päivää ilman ongelmia. Toivotaan että näin jatkuu.

  Onko kukaan huomannut moista että kun käynnissä on timeshift ja taustalla alkaa ajastettu tallennus niin timeshift menee poikki ja tallentuu kovolle?

  On meinannut meinaan pelihousut revetä kun on käynyt jääkaapilla tekemässä viimeisen päälle voileivät, timeshit päällä, takaisin ja kelaa mainokset yli ja alkaa nautiskelemaan niin perskuless tulee ruutuun ilmoitus että asetettu tallennus alkaa ja samaan aikaan shiftattu ohjelma hyppää reaaliaikaan:hitme: .

  Toinen probleema on ollut USB Downloader ja kannettava 2000 käyttiksellä. Ajuri ei vaan suostu asentumaan. Kaikkea on kokeiltu?
   
 2. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ainakin DVB-T6000:ssa tuo korjaantui muistaakseni 1.33-softassa, ehkäpä siinäkin pitäisi päivittää.
   
 3. singleton

  singleton Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.12.2004
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juttua jatkaakseni, boksi jumitteli odotetusti taas hetken kuluttua tuosta, joten vein sen Welholle huoltoon. Takuuhuolto sinänsä oli miellyttävän nopea, vain 4 päivää kesti. Totesivat että laitteessa on vikaa, ja antoivat pakasta uuden koneen.

  Mutta parin päivän kokeilun jälkeen joudun kuitenkin toteamaan että tämä kyllä jumittelee ihan samalla tavalla kuin entinenkin.

  Itselläni jumiutuminen on nyt monesti sattunut näin:
  - tallennus menossa taustalla, katsotaan toista tallennettua ohjelmaa
  - lopetetaan katsominen (stop), boksi palaa YLE1:lle jossa sattuu juuri olemaan tekstitettyä ohjelmaa
  - usein info-palkki jää tällöin ruudulle ja boksi jumittuu--taustalla ollut tallennus loppuu ja häviää kun boksin käynnistää uudelleen.
   
 4. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  Paha kai se on noita vikoja korjata jos ne johtuu ohjelmistosta eikä itse raudassa ole vikaa. En tiedä tuosta mallista miten lie päivityksiä löytynee, eikös nuo kaapeliboksit muutenkin ole aika sidottuja siihen palveluntarjoajaan?
   
 5. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Varmaan tämäkin boksi sisältää samaa ohjelmakoodia kuin saman valmistajan T6000? Myös tuolla kuvaamallasi tavoin oma laitteeni jumiutuu usein.

  Laatuantennin kantahan näihin vikoihin on että koska he eivät saa itse näitä jumiutumisia aikaiseksi niin niitä ei voida edes korjata! Sitä miksi he eivät saa aikaiseksi vastaavia tilanteita omissa "laboratorioissaan" kyllä ihmetyttää, ilmeisesti siellä ei kyetä ymmärtämään näinkään selkeitä kuvauksia ongelmien toistamiseksi.

  Laatuantennilla ja Handanilla luultavasti kuitenkin on paremmat välineet ohjelmistotestaukseen kuin meillä tavallisilla käyttäjillä. Olisi aika outoa ohjelmistokehitystä mikäli noita vikoja ei esim. debuggereiden yms. testausvälineiden avulla tutkittaisi. Jos kehitysteam ei oikeasti saa jumiutumista aikaiseksi, niin minä ainakin ohjelmistokehittäjänä olisin kiinnostunut saamaan esim. jonkinlaisen ohjelmiston lokilistauksen asiakkailta, joilla näitä jumiutumisongelmia on. Sellainen antaisi lisää tietoa tilanteista missä boksi oikeasti kaatuu ja varmasti auttaisi vian korjaamisessa.
   
 6. wombatti

  wombatti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.04.2004
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hohhoijaa..

  Luonnollisesti, mullakin on tota jumiutumista nyt esiintyny, oli se sitten 6000C:n softalla tai 7700-softalla. Palo käämi siinä määrin, että soitin äsken Handanin HQ:n, Koreaan :D Aika tyhjentävä vastaus tuli:

  "CV-7700 PVR on myynnissä ainoastaan Suomessa ja sitä tuo maahan Welho (ton tiesinki jo, yllättäen). Päivityksiä ei voida antaa suoraan loppukäyttäjälle, koska sopimus Welhon kanssa sen estää - "täydellinen" tuki on myönnetty Welhon hoidettavaksi..."

  ts. Handan yrityksenä ei ota mitään kantaa ongelmiin jne.

  Onko 7700:n viimesin softapäivitys siis 1.54?

  Soittelin tonne Welhon aspalveluun ja tyly tilitys oli, että pitäs viedä masiina Sanomataloon päivitettäväksi - noh, on kuulemma sentään ilmasta.. jee
   
 7. Follke

  Follke Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.07.2004
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkaa saada tarpeeksensa tuosta laitteesta. Takuuta on jäljellä noin kuukausi, joten olen päättänyt viedä laitteen Stockmannille takaisin, jotta muka "huoltaisivat" sen kuntoon. Kun laite sitten uutena tai vanhana tulee takaisin niin on muutama viikko aikaa testata tekikö huolto sille ollenkaan hyvää, vai niinkuin muillakin samat ongelmat jatkuvat.

  Sittenpä sen kaupan voipi oletettavasti purkaa, kunhan on käynyt tuolla huoltokierroksella kerran eikä sittenkään ole se jumiutumisongelma kadonnut, eikö? Koko vuoden ajan on welhon puolelta hoilattu, että ongelmat korjaantuu seuraavassa päivityksessä oli kyseessä sitten mikä ongelma tahansa, no eipä ole kuulunut päivitysten osalta paljoakaan puoleen vuoteen. Onhan tuo kumma laite kun nimenomaan pitäisi olla TALLENTAVA digiboksi, mutta sitten kun on tallentamassa niin koko kone alkaa silloin tällöin jumittaa. Sama kun olisi kännykkä, jonka nimenomaisena tarkoituksena on puhua puheluita, niin keskenkaiken tärkeän puhelun se vain lakkaa toimimasta.

  En jaksa odottaa että voin vaihtaa topfieldiin..
   
 8. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  Asia, joka taitaa pyöriä jokaisen Handanin tallentavaan boksiin erehtyneen päässä :D "Miksen sittenkin maksanut vähän extraa ja ottanut Topfieldin... :OI "
   
 9. Bob the Builder

  Bob the Builder Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.01.2004
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei itse asiassa vielä ole käynyt mielessä. Syy on ehkä se etten ole kärsinyt yhtä paljon bugeista, kuten eräät. En toki kiellä niiden olemassaoloa. Tilttailua esiintyy meilläkin lähes aina kun erehtyy nauhoittamaan jotain YLEn kanavilta. Maallikon silmin ongelma näyttäisi liittyvän DVB-tekstitykseen. Se mikä taas minua ihmetyttää suuresti on mitä hittoa Welhon "welhot" ovat tehneet viimeisen puolen vuoden aikana, kun päivityksistä ei näy jälkeäkään. Ajan myötä on ilmaantunut ongelmia, joita ei ollut kun softa oli vasta-asennettu. Mieleen juolahtaakin ajatus että kyseessä olisi softan korruptoituminen. Pitäisi siis pystyä asentamaan uudelleen. Tämä ei taida onnistua ilman kovon alustamista. Se on todella syvältä. Jos softan pystyisi imuroimaan jostain tämä tilanne olisi helposti todettavissa.:OI
   
 10. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tuohon 7700:aanhan joku kertoi tässä ketjussa päivittäneensä 6000:n ohjelmiston ja kuulemma toimi ihan jees. Eli vaikuttaa olevan tasan sama laite DVB-C6000:n kanssa, paitsi että siihen on laitettu vaan joku welhon ohjelmistoviritys, johon ei koskaan vaivauduta tekemään päivityksiä.

  Eipä taidakaan onnistua welhon softan uudelleenasennus (kun sitä ei mistään saa), mutta DVB-C6000:n tapauksessa ei muuta kuin uploadaa softan boksiin uudestaan USB downloaderilla ja palauttaa tehdasasetukset. Eikä siinä kovalevyä tartte alustaa.
   
 11. Bob the Builder

  Bob the Builder Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.01.2004
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pistin taas, ties kuinka monetta kertaa, bugiraporttia/palautetta Welholle. Aina sieltä tulee tällainen automaattivastauksen tapainen: "Laitan viestisi palautteena eteenpäin." Tämä tarkoittaa ilmeisesti selkokielellä Delete-nappia. Esitin nöyrän toiveen, että saisin ladata tämän viimeisimmän softaversion jostain. Kovasti nimittäin kiinnostaisi kokeilla, jos bugit rauhoittuisivat uudelleenasennuksen myötä. Odottelen nyt jännityksellä minkälaisen vastauksen tällä kertaa lähettävät. Tuon 6000:n softan asentaminen lienee kohta ainut vaihtoehto, vaikka sekään ei bugiton taida olla. Laatuantenni sentään näyttää kehittävän sen softaa edelleen.
   
 12. OlarinSulttaani

  OlarinSulttaani Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.07.2006
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan se käsittämätöntä tuo Welhon toiminta. Miten on mahdollista että korjaavaa päivitystä ei ole tullut? Mainehan tossa menee. Ongelmat on varmaan tiedossa. Luulis että olis intresseissä ratkaista nämä ongelmat

  Itselle tulee mieleen että jos kerran 6000 mallissakin on samankaltaisia ongelmia ja laatuantennikaan ei ole pystynyt karsimaan noita vikoja pois niin onko vika sittenkin itse raudassa.

  NO tiedä häntä. Toisaalta on melkein rikollista että moista bugikasaa edes myydään.

  Itsellä toi laite toimi vajaa vuosi sitten ostaessani ihan ok ( 120gb malli) uusimman päivityksen jälkeen joulukuussa 05 alkoi jumittaminen. Tuntuu että vaivat on lisääntyneet sitä mukaa kun aikaa on kulunut. KAverilla tosin on 160 gb malli ja sanoi että boksi on ollut jumissa noin kymmenen kertaa koko aikana(VAjaan vuoden vanha laite):confused:
   
 13. ArttuPrkl

  ArttuPrkl Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vaikuttais kyllä aika omituiselta, että se ohjelmisto siellä flash-muistissa jotenkin itsekseen alkais rapistua. Silloinhan esim. tietokoneiden bioksetkin alkaisivat ajanmyötä sekoilemaan jne.
   
 14. Bob the Builder

  Bob the Builder Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.01.2004
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä minä näistä tiedän. Omitustahan se on. Mielestäni on myös omituista että ohjelmisto joka aluksi toimii ihan ok keksii ajan myötä uusia bugeja. Aktivoituuko bugit vasta kymmenennellä kerralla, tai jotain? :eek:
   
 15. Fungus

  Fungus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.03.2005
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä olen huomannut, että käytännössä jumittumisia ja muita ongelmia vähentää se, että silloin tällöin vetää töpselin seinästä, jolloin kone buuttaa ikäänkuin puhtaalta pöydältä. Ja aina jos HTV uusii kanavanippujaan tai järjestelee kanavanumeroita, kannattaa tehdä tehdasasetusten palautus ja kanavien uudelleenhaku. Ongelmia on edelleen näidenkin toimenpiteiden jälkeen, mutta vähemmän.
   
 16. klulle

  klulle Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.02.2001
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
 17. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuolla sivuilla viitattiin laitteiden päivitettävyyteen OTC (eli kaapelilähetyksen mukana). Welho tuskin tulee ostamaan 7700:aan moista toisilta operaattoreilta, joten tällainen "yhteen operaattoriin sidottu" purkki jäänee jo sen takia pois tällaiselta listalta.
   
 18. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama teksti on myös 6600-ketjussa:

  Mulla on tällä viikolla alkanut tehdä (7700-rinnakkaismallissa) samaa Welhon verkossa. Resetoin eilen ottamalla yöksi pois sähköistä. Katellaan, onko vaikutusta.

  Lisäkuvauksena vielä, että minulla laite oli yhden tallennuksen aikana päällä (katsoin tallennettua ohjelmaa kiintolevyltä) ja ruudulle pärähti "ajastettu tallennus alkaa" tjsp., mutta tallennus ei ollut alkanut (mutta alkoi kun laitoin virrat pois + päälle).
   
 19. OlarinSulttaani

  OlarinSulttaani Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.07.2006
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heivanneeko Welho nuo 7700 boksit kokonaan uuden 7800 mallin myötä.?
   
 20. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 025
  Saadut tykkäykset:
  144
  Nyt taisi selvitä miksi 7700:n ei ole tullut firmware päivitystä vähään aikaan. Resurssit ovat tainneet mennä uuden mallin kehittelyyn. Welho on tuonut markkinoille Handan CV-7800 boksin.

  edit: olarinsulttaani ehti ensin..