Handan CV-7700 PVR

Keskustelu osiossa 'Handan' , aloittajana protesti, 01.03.2005.

 1. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  HTV ei tuota ainakaan tarjoa ja 7700 taitaa olla vain heidän mallinsa, joten voi olla vaikea löytää tuota. Maksua vastaan Welhon myymälässä voi ilmeisesti tuon päivityksen takaisin päin tehdä (mutua).
   
 2. -jimi-

  -jimi- Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.10.2005
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin minulle HTV:n asiakaspalvelusta sanottiin, että maksua vastaan saa tehtyä ohjelmistopäivityksen Sanomatalon myymälässä. Tosin eihän heille tarvitse sanoa miksi laite on juntturassa... Sanoo vaan että meni jumiin ja tarvis softapäivityksen. Normaalipäivitys Sanomatalossa on ilmainen.
   
 3. Bob the Builder

  Bob the Builder Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.01.2004
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onnistuukohan tuolla 6000:sen softalla olemassa olevan firmiksen tallentaminen PC:lle? Olisi hyvä jos softa mahdollistaisi varmuuskopion ottamisen ennen päivitysoperaatiota. Ainakin eräillä bokseilla tuo käsittäkseni onnistuu. Joku jolla on tuo 6000:sen softa voi varmaan kertoa enemmän.
   
 4. wombatti

  wombatti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.04.2004
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  No mutta, jossei kukaan muu kerkeä niin raportoin tossa parin tunnin päästä :)

  Päivittelen softan ja katotaan miten käy....
   
 5. wombatti

  wombatti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.04.2004
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, v1.08 6000C:n softa asennettu 7700:aan.

  Samat huomasin kuin Weikkulakin, mutta lisäksi vielä pieni miinus: ohjelmaa katsoessa tallennuksen aloittaminen ei anna vaihtoehdoksi a) aloita b) ohjelma ja c) ajastus, vaan aloittaa tallentamisen samantien - saattaa muiden mielesstä olla hyväki juttu, mutta itse kaipaan sitä ohjelma -tallennusta..

  Sellanen pikku hommeli myös, että mun 8 tallenusta meni IHAN sekasin, ei pystynyt katsomaan mitään niistä enää... outoa.

  Tallennus koneelle ei myöskään onnistunut, downloader jäi jumiin koko ajan.

  Siinä ensimmäiset kommentit, ainakin :)
   
 6. sowhat

  sowhat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varmistuipa muutama asia tämän laitteen kohdalla Welhon "asiakaspalvelusta".

  1. Tälle laitteelle EI tule kaksisuuntaista USB liitäntää.
  Lupailu tästä jossain myöhemmessä softapäivityksessä on siis pelkkää vedätystä, asiakkaiden tyynnyttelyä tai päin naamaa valehtelua. Toiminto olisi voitu helposti toteuttaa jo aikaisemmissakin päivityksissä parilla koodirivillä. Welho ei mitä ilmeisemmin ole maksanut laitteista toiminnon mahdollistavia tekijänoikeusmaksuja tms., joten sitä ei tähän vehkeeseen tule.

  2. Welho EI ota enää näitä laitteita takaisin - ei edes juuri ostettuja ja/tai vaikka laitteessa tiedettäisiin olevan useita toimintavikoja eli softabugeja (= laite ns. täyttä p**kaa).
  Normaali käytäntö kuluttajakaupassa kai nykyään on, että tuotteen voi viikon tai kahden sisällä palauttaa, jos ei miellytä - tai kaupan purku onnistuu ainakin silloin, jos tiedetään laitteessa olevan vikaa (tai useita vikoja tässä tapauksessa). Welhoa tämä hyvä kauppatapa ei näemmä koske. Esimiestasolla on ilmeisesti päätetty, että tätä p**kaa yksinkertaisesti enää oteta yhtäkään takaisin. Kauppa mikä kauppa.

  Testivoittaja :D
   
 7. Bob the Builder

  Bob the Builder Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.01.2004
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Welhon asiakaspalvelusta on vähän sellaisia kokemuksia että tarinat vaihtelee riippuen kenen kanssa puhuu. Kaikilla niillä näyttää olevan omat tarinansa ja teoriansa. Sääli on kuitenkin jos on niin ettei kaksisuuntainen USB tulisi. Pakottavat sitten asentamaan 6000:n softan.
   
 8. -jimi-

  -jimi- Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.10.2005
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Welholla on oikeus ensin korjata viat takuukorjauksessa. Oletko jättänyt laitteen huoltoon. Jos toteavat, etteivät voi korjata vikoja, voit purkaa kaupan tai sopia hinnan alennuksesta. Oletko kokeillut purkaa kauppaa? Jos eivät suostu, niin luonnollisesti jätät kirjallisen reklamaation missä kuvaat miksi laite ei toimi ja kuinka asiakaspalvelu on kieltäytynyt ottamasta laitetta takaisin. Vaadit reklamaatiossa kaupan välitöntä purkua. Reklamaatioon kannattaa laittaa reagointiaika, vaikka 14 vrk, jonka aikana Welhon on suostuttava kaupan purkuun tai sanot ryhtyväsi "tarvittaviin toimenpiteisiin." Kannattaa tehdä kaksi kopiota reklamaatiosta ja pyytää asiakaspalvelusta kuittaus toiseen siitä että reklamaatio on vastaanotettu. Lisäksi kannattaa pyytää kirjallisena selvitys Welholta asiakaspalvelusta reklamaatiota jätettäessä mikseivät he suostu purkamaan kauppaa, jos se onnistuu tai ainakin lausunto siitä, etteivät suostu kaupan purkuun.

  Jos Welho ei määräajassa reagoi reklamaatioon niin sitten luonnollisesti valitus ensin kunnalliselle kuluttaja-asiamiehelle. He osaavat neuvoa, kuinka kannattaa tilateessa toimia. Jos kuluttaja-asiamiehen tuominen mukaan ei edelleenkään auta niin sitten valitus kuluttajavalituslautakuntaan. Sen kyllä pitäisi viimeistään tehota. Jos kuluttajavalituslautakunnalta tulee päätös että Welho on toiminut virheellisesti niin sitten pyydät uudestaan kaupan purkua. Jos ei vieläkään onnistu niin sitten vaan lehdistötiedote peliin... Kun Hesari kirjoittaa asiasta että Welho ei noudata kuluttajavalituslautakunnan päätöstä niin kyllä muuttuu ääni kellossa.

  No, ehkä tää on aika raskas prosessi pelkän digiboksin takia. Mutta tuo kirjallinen reklamaatio auttaa lähes poikkeuksetta jos tietää olevansa oikeassa. Ei kuluttajapalveluita tarjoavilla yrityksillä ole varaa lähteä julkisesti tappelemaan asiakkaiden kanssa, ainakaan jos ne tietävät olevansa väärässä.
   
 9. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä olisi hauska nähdä. Kuuluvat molemmat samaan konserniin. Virallisestihan tämä ei tietenkään vaikuta mihinkään. Olisi silti kiva nähdä käytännössä.
   
 10. Saboteur

  Saboteur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.01.2006
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen hommaamaisillani kovalevyllistä kaapeliboxia ja koitan täältä selvittää mikä olisi fiksuin vaihtoehto. Olin eilen jo Stockalla rahat kädessä ostamaisillani Toppya, mutta myyjä koitti saada pääni kääntymään Handanin 7700- malliin. Piti ihan tulla katsomaan tänne ennen päätöksen tekoa, mikä on yleinen mielipide kyseisestä boksista.

  Ei hyvältä näytä...

  Nyt tarvitsisin muutaman plussan ja miinuksen sekä Toppysta että Handanista, jotta voin tehdä lopullisen päätöksen.

  Omat huomiot:

  Toppyn plussat:
  - 2 suuntainen USB (Miinuksena Handanissa vain 1 suuntainen USB, ainakin vielä)
  - ??? mitä muuta

  Toppyn miinukset:
  - Ilmeisen dorka epg- ajastin, jota pitää muokata, jotta saa ohjelman viimeisetkin minuutit talletettua. (Tämä ongelma on kai kuitenkin kaikilla bokseilla yhteinen...?)
  - Manuaalinen softapäivitys (Plussana Handanissa automaattinen softapäivitys)


  Handanin Plussat:
  - Boksin mukana HTV:n ohjelmakortti (w00t!!!!)


  Voisitteko auttaa digiboxinewbietä tekemään päätöksensä.

  TY all!
   
 11. Crannog

  Crannog Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.10.2005
  Viestejä:
  1 344
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse valitsin Handan CV-7700:n ja hinta oli yksi merkittävä valintakriteeri. En myöskään innostunut askartelusta Topfieldin TAPien kanssa vaikka niillä ehkä käytettävyys paranisikin. Handanin luotettavuudessa en ole noin kolmen kuukauden käyttökokemuksen perusteella havainnut odotettuja ongelmia eli tähänastisista 50 nauhoituksesta tasan yksi on epäonnistunut (olen yleensä tehnyt nauhoitusajastukset EPG:n kautta). Nämä kokemukset Welhon softaversiolla 1.42.

  Handanille vielä plussaa seuraavista asioista:
  • Uskomattoman hiljainen - aluksi epäilin oliko laite päällä lainkaan kun mitään ääntä siitä ei lähtenyt ja enkä edelleenkään erota kuuntelemalla onko nauhoitus päällä vai ei.
  • Kaikki tarvittavat signaalikaapelit (SCART, USB, yhdyskaapeli, antennikaapeli) tulivat paketin mukana. En tiedä, kuuluuko tämä sitten pelkästään Welhon palveluun.
   
 12. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  + Oikeasti järkevä tuplaviritin, voi nauhoittaa kahta kanavaa yhtä aikaa ja katsoa vielä samaan aikaan kolmatta, joka on jomman kumman nauhoituksen kanssa samassa muksissa, Handanissa voi vain nauhoittaa toista ja katsoa toista (ei voi nauhoittaa kahta kanavaa yhtä aikaa)
  + TAPit (joilla voi korjata esim. tuon toisen miinuksen pois)
  + Komponentti ulos scartista

  Nuo nyt ainakin nopeasti, varmaan muutakin on, mutta ei nyt heti tule mieleen...

  Ensimmäinen on oikeastaan kaikkien boksien ongelma, Topfieldissä helposti korjattavissa TAPilla (voi automaattisesti laittaa kumpaankin päähän ylimääräistä aikaa). Handanissa laitteen valikoissa on kait joku valinta, jolla saa lisäaikaa loppuun. Topfieldissä on yhtä lailla automaattinen softapäivitys kuin Handanissa, mutta päivitysten kalleuden vuoksi päivitykset tuskin tulee kaapeliverkkoon jakeluun. HTV jakelee varmaan Handanin päivityksiä mielellään, kun se itse myy boksia. Toppyn päivitys usbin kautta on kuitenkin todella helppoa, jos vain omistaa tietokoneen.

  Kuinka pitkäksi aikaa? Kaapelikortti maksaa 20 eur / vuosi, onko tuo ikuisesti ilmainen tilaus tuon boksin mukana? Pelkällä kortillahan ei varsinaisesti HTV/Welholla enää tee juuri mitään, kun kortin takana olleet kanavatkin näkyvät siellä jo pääosin ilman korttia.
   
 13. njs

  njs Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.08.2001
  Viestejä:
  341
  Saadut tykkäykset:
  0
  En kyllä tuosta plussaa Handanille antaisi. Vuoden verran ollut 120GB malli käytössä ja nyt parina iltana Topfield Masterpieceä kuunnellut, niin kyllä se Handan on aavistuksen kovempi ääninen. Eilen oli vielä molemmat samaan aikaan päällä joten vertailu oli helppoa.

  Kummassakaan ei kyllä ääni ole häiritsevän kova.
   
 14. Crannog

  Crannog Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.10.2005
  Viestejä:
  1 344
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehkäpä kovalevyn vaihto 160-gigaiseen on hiljentänyt Handania tai sitten kyseessä on yksilökohtainen ero, koska havaittavaa ääntä siitä ei tosiaan mielestäni lähde kuin laitteen käynnistyksen yhteydessä.
   
 15. Saboteur

  Saboteur Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.01.2006
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm... OK, eli näillä TAPeilla voidaan muokata Toppya enemmän oman maun mukaiseksi. Hyvä, mutta onko niitä vaikea & nopea käyttää / asentaa? Koska itse en ole sellainen näprääjä, että jaksaisin niitä olla kokoajan asentelemassa ja päivittelemässä. Tarvitseeko esim. TAPit päivittää boxin softan päivityksen yhteydessä? Onko linkkiä TAP- tutorialiin?

  Molemmat boxit vaikuttavat kyllä hyviltä, mutta jos muuten on puntit tasan, niin Toppy on kauniimpi! :D Tosin en ole ehkä valmis maksamaan hieman päälle hunttia ulkonäöstä.

  Pähkäily jatkuu.

  Kiitos kaikille vastanneille!
   
 16. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri näin... lisätä ominaisuuksia, päivittää käyttiksen osia haluamansa laiseksi (infobanneria, epg:tä, kovalevy-archivea, ...) ja vaikkapa tehdä mahdolliseksi Toppyn ajastus verkosta tai laittaa boksi nauhoittamaan ohjelmia automaattisesti hakusanojen perusteella. Paljon kaikenlaista nuo mahdollistavat, se mitä oikeasti sitten käyttää, on kiinni lähinnä omasta kiinnostuksesta.

  Jos omistaa tietokoneen, ei TAPien asennus voisi olla helpompaa, riittää kun siirtää tiedoston Toppyn kovolle. Riippuen TAPin ominaisuuksista ne saattavat sisältää erilaisia optioita, joita voi säätää mieleisekseen. TAP-kehittäjät tuntuvat olevan varsin ahkeria koodareita ja useimpia TAPeja päivitetään ahkeraan, mutta tässä pätee kaikesta muustakin softasta tuttu periaate: jos TAP toimii, kuten haluaa, ei ole tarvetta päivittää. Firmiksen päivityksen yhteydessä TAPpeja ei oletusarvoisesti tarvitse päivittää tai asentaa uudelleen, mutta TAP-apin mahdolliset muutokset saattavat joskus vaatia päivityksiä TAPienkin koodiin.

  Mitään yleistä "TAP-tutoriaalia" ei taida olla olemassa, mutta kattava lista TAPeista löytyy osoitteesta http://tapworld.eu.tt. Tuota katsastamalla saa ainakin hyvän käsityksen, mitä kaikkea TAPeilla voi tehdä.
   
 17. Bob the Builder

  Bob the Builder Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.01.2004
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tätä kommentoisin vielä. Huomioi se että Handanissa on USB 1.x ja Topfieldissä USB 2. Vaikka Handanin kaksisuuntaisuus hoidettaisiin kuntoon, niin tiedostonsiirto USB 1:stä pitkin on huomattavasti hitaampaa. Voi olla että ohjelmia ei hirveesti tulisikaan siirettyä Handanista tietokoneelle USB-väylän hitauden takia. Jos tämä ominaisuus on sinulle tärkeä, unohda Handan.

  Kaikki nämä seikat huomioiden päädyin kuitenkin itse Handaniin. Suurin syy oli hintaero. Luulen että boksit kehittyvät jatkossakin huimaa vauhtia ja siten en itse viitsinyt satsata n. 200 euroa ylimääräistä. Pistän sitten ne rahat kunnon boksiin siinä vaiheessa kun on tarjolla "valmiita tuotteita".
   
 18. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  En halua tuosta mitään sotaa aloittaa, mutta varoitan sen verran, että jos pelkästään hintaperusteella alkaa odottelemaan "parempaa laitetta", niin saattaapi olla, että saa odotella vaikka loppuelämänsä. Elektroniikka on viime aikoina mennyt siihen suuntaan, että ominaisuuksia lisätätään ja laitteita yhdistellään, kuten sanottua, hurjaa vauhtia, eikä tuotteiden "valmiiksi saattamiseen" käytetä läheskään samalla tavalla resursseja. Tärkeintä on olla markkinoilla ensin tai ensimmäisten joukossa.

  Minusta ei kannata ainakaan jäädä odottelemaan, että markkinoille tulisi joku "täydellinen" tuplaviritinboksi, valmistajat käyttävät jo nyt suurimmat paukut laitteisiin, joissa on lisää ja lisää ominaisuuksia. Polttava DVD ja HDTV-tuki ovat nyt ensimmäiseksi bokseihin tunkemassa ja sen jälkeen Blu-Ray / HD-DVD-asemat ja niin edelleen. Myös näiden ominaisuuksien ilmestyessä laitteisiin tulee olemaan halvempia "Handaneita", jotka eivät ominaisuuksiltaan ihan pärjää parhaille laitteille ja sitten "Topfieldejä", jotka ovat ominaisuuksiltaan parhaita, mutta tuntuvat sen hetken hintatasoon kalliilta. Ominaisuuksien lisääntyessä lisääntyvät jälleen bugit, näillä näkymin lähitulevaisuudessa ei tällä alalla ole odotettavissa laitteita, jossa ei jonkin sortin ongelmia olisi.

  Boksi, kuten muutkin laitteet, kannattaa hankkia sen hetken tarpeiden mukaan sen hetkisestä valikoimasta. En kehota ketään hankkimaan Topfieldiä, jos tallentaa noin yhden ohjelman viikossa, eikä ikinä ole tarvetta tallentaa kahdelta kanavalta yhtä aikaa, silloin ominaisuudet menevät hukkaan. Meillä taas esimerkiksi tallennetaan noin 5 ohjelmaa vuorokaudessa ja suurin osa tulee prime time-aikaan, joten kahdelta kanavalta tallennetaan yhtä aikaa melkein joka ilta. En voisi edes kuvitella enää tilannetta, että moinen ei onnistuisi, kun siihen on tottunut.
   
 19. MinaIT

  MinaIT Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.06.2005
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olenko väärässä että nyky-Toppyltäkin sen usb2-liitännän kautta ohjelman tietsikalle siirto ja tietsikalla dvd:lle talletus kestää aikamoisen ajan ja että siinä pitää tehdä eri vaiheita?

  Itse käytän Handania ja tarjouksesta 230 egellä ostettua Panasonicin dvd-tallenninta scartilla sen perässä ja nauhoitan säilytettäviksi haluamani ohjelmat sillä dvd:lle. Toimii vaivattomasti (boxilla tallennettu ohjelma vain pyörimään joko katselussa tai itsekseen ja dvd-tallennin nauhoittamaan asetetun ajan) ja tallenteen laatu on erittäin hyvä noinkin, vaikka siihen tuleekin Handan-boxilta analogiseksi ja taas Panasonicilla digitaaliseksi muunto.

  Panasonichan on, paitsi hyvän tallennus/toistolaatunsa ansiosta, eritoten sen FR (Tallennusajan mukaan muuttuva tallennus) -tallennusvalinnan ansiosta aivan yliverto noihin vain 1 / 2 / 4 / 6-8 tunnin tallennuspykälät omaaviin laitteisiin verrattuna. Eli siis Panasonicissa voi valita noitten pykälien lisäksi miten pitkällä tallenneajalla, vaikka 2 h 30 min se täyttää optimilaadulla dvd-levyn.

  Sitten kun digibokseihin saadaan kunnon digitaalinen ulostulo ja vastaava liitin dvd-tallentimiin tai sitten dvd-tallentimiin digi-tv-viritin, pitää siirtyä seuraavaan laiteversioon ; )
   
 20. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kestäähän se, mutta ei kyllä läheskään sitä aikaa, minkä ohjelman playaaminen ja tallentaminen reaaliaikaisesti DVD:lle. Parin tunnin valioliigalähetyksen (koko noin 4 gigaa) siirtäminen kesti tuossa vähän aikaa sitten about puoli tuntia, siihen projectx ja dvd:n teko päälle, niin kokonaisaika on siinä tunnin pintaan.