Handan 9900 hd

Keskustelu osiossa 'Handan' , aloittajana McKone, 04.09.2009.

 1. IgeL

  IgeL New Member

  Liittynyt:
  04.10.2006
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaakohan joku kertoa miten tällä Handanilla toimii tallenteiden siirto tietokoneelle ja niiden käyttö (ja mahdollinen jatkomuokkaus esim. DVD:ksi)?

  Eli jos kysytään tarkemmin:

  1. Millä ohjelmalla tallenteita voi siirtää?
  2. Kuinka nopeaa tallenteiden siirto on? (Vrt. Topfieldin "giga puolessa tunnissa" ja turbo-nappi)
  3. Miten/millä ohjelmilla tallenteita voi soittaa tietokoneella (joku valitti Afterdawnissa että VLC ei toimi)?
  4a. Mikä tallenteiden tiedostopääte on ja kuinka helposti sitä voi käsitellä tietokoneella (ilmeisesti ProjectX osaa muokkailla?)
  4b. Ovatko tallenteet yhdessä tiedostossa (vrt. Topfieldin .rec) vai useammassa?

  Aiemmilla sivuilla sanottiin että jokainen tallenne on oikeasti pilkottu 1,5 gigan osiin, miten tämä käytännössä näkyy siirto-ohjelmassa ja sitten kun tiedostot on siirretty koneelle?

  Yritin kaivaa infoa netistä, mutta aika heikosti löytyi, eikä manuaaliakaan näköjään missään ole...
   
 2. mazai

  mazai Member

  Liittynyt:
  28.08.2008
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tota boksia saa suoraan kiinni tietokoneeseen, vaan nauhoitukset siirretään suoraan boksiin liitetylle kovalevylle tai muistitikulle. Katsominen ei onnistu ulkoiseltä levyltä, ne pitää ensin siirtää takaisin boksille.
   
 3. srout

  srout Member

  Liittynyt:
  24.04.2007
  Viestejä:
  519
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kodin Ykkösessä olisi nyt 399,- ...
   
 4. EleTjt

  EleTjt New Member

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omien kokemusten perusteella en ostaisi edes 100 eurolla. Tosin olihan täällä palstalla joku täysin tyytyväinenkin käyttäjä joten ehkä minulla on vain se perinteinen maanantaikappale.
   
 5. EleTjt

  EleTjt New Member

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkoi kovalevy sen verran nakuttamaan (satunnaisesti - ei koko ajan) että vaihdoin uuden tilalle. Alkuperäinen oli Seagaten ja uusi on Samsungin. Ostin halvimman mahdollisimman SATA levyn, koska en ollut varma, miten kovalevyn vaihtaminen onnistuu. Vaihtohan meni kuitenkin heittämällä: vaihda kovalevy, alusta ja menoksi. Uusi levy on vain 360 Gb mutta en ole missään vaiheessa paria sataa gigaa enempää tähänkään mennessä tarvinnut.

  Saa nähdä, auttaako mihinkään ongelmiin. Ainakin nakutus loppui ja boksi on nyt hiljaisempi. Alkuperäisen kovalevyn kanssa temppuili joidenkin nauhoitusten kanssa siten, että boottasi kesken katsomisen ja aina samassa kohdassa. Nauhoituksen pystyi katsomaan loppuun kun osasi pikakelata ongelmakohdan yli. Oletin, että ko. ongelma johtuisi kovalevyn käyttökelvottomista sektoreista, mutta chkdsk ei löytänyt mitään eikä myöskään HDDScan (ainakaan vielä - testistä ajettu tässä vaiheessa vajaa 80%). Sekin on outoa että levy ei ole testauksen aikana pitänyt minkäänlaista ääntä. Liekö sitten niin että kovalevy on syytön ongelmiin ja Handanin sekoilut saivat kovalevyn sekoilemaan. No, aika näyttää.
   
 6. EleTjt

  EleTjt New Member

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lueskelin muiden boksien threadeja ja tuli vastaan Topfieldin ketjussa vastaan juttu https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=78342, jonka mukaan vialliset/vanhenneet konkat aiheuttavat kovalevylle ongelmia. Liekö sama vika myös Handanissa?
   
 7. vavypoika

  vavypoika New Member

  Liittynyt:
  27.05.2004
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama vika täällä minun Handanissa. Naksuttaa, buuttailee, jumittaa kesken katsomisen jne. Olisi kiva kuulla auttoiko kovon vaihto vai palasiko vika takaisin?
  Ei millään viitsisi ostaa uutta HD boksia, kun niissä kaikissa tuntuu olevan enemmän tai vähemmän vikaa.
   
 8. EleTjt

  EleTjt New Member

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämän vajaan kolmen viikon aikana ei yhtään jumimista eikä kovalevy ole päästellyt epämääräisiä ääniä. Kerran jätti nauhoituksesta vajaat 10 min alusta pois ja HD lähetyksiä katsoessa joskus ihme pörinöitä (joista pääsee eroon hyppäämällä 15 sek. taaksepäin), mutta muuten mennyt hyvin. Pitäisi tietenkin olla tyytyväinen, mutta hiukka vaivaa, kun ei oikein tiedä, mikä tässä oikein korjaantui. Entisestä levystä ei löytynyt mitään vikaa eikä se testirumban aikana pitänyt mitään ihmeempää ääntä. Liekö sitten uudessa levyssä sen verran vikasietoisempi ohjauselektroniikka, että kestää Handanin oikut paremmin.
   
 9. vavypoika

  vavypoika New Member

  Liittynyt:
  27.05.2004
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ratkaisin (toivottavasti) oman Handan ongelman sillä että lähetin sen takuukorjaukseen. Luojan lykky että tässä sentään on 24 kk takuu. Loppuviimeksi ei suostunut näyttämään mitään tallennuksia vaan kovalevy vaan naksutti ja naksutti. Siinä ei sitten auttanut enää minkäänlaiset buuttaukset tai virrankatkaisut.

  Vieläkin ihmettelen että miten voi olla mahdollista että näitä toinen toistaan kelvottomia bokseja tuupataan maailmalle. Senkin vielä ymmärtäisi että päivityksiä tulisi nopeaan tahtiin ja viat korjattaisiin, niin kuin puhelimien kanssa on tänäpäivänä.
   
 10. Aeryn

  Aeryn New Member

  Liittynyt:
  27.06.2007
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ollut tämä laite pari päivää käytössä. Tähän mennessä tapahtunut seuraavaa:

  - Laite jää tallennuksen jälkeen päälle vaikka minkä hyvänsä kolmesta eri sammutusvaihtoehdosta ohjelmoisi miten tahansa. Epäilen että kovalevyn sammumisen ohjelmoinnin pitäisi olla se mikä laitteen oikeasti sammuttaa, mutta senkään asettaminen esim. 10 minuuttiin ei saa laitetta sammumaan. (Omistin aiemmin Topfieldin joka sammui automaattisesti mikäli värkkiä ei ollut räplätty tallennuksen aikana, tai jos naputteli sopivan minuuttilukeman uniajastukseen.) En halua sähkösyöppöä eli laitetta joka ei osaa edes itse sammuttaa itseään.

  - Ei anna muuta infoa kuin nimen tallennetusta ohjelmasta vaikka ohjelmaa alkaisi katselemaan. Kapulasta löytyy painike josta on oppaassa väitetty että kertoisi tuon em. tiedon, mutta siitä painaessa ei tapahdu mitään.

  - Kerran pätkäyttänyt kuvaa HD-kanavalla, vaikka samainen kanava toiminut muistikuvani mukaan HD-telkassani melkein aina ongelmitta.

  - Laite naksahtelee.

  - Loin pari kansiota ja kun erinäisissä kommelluksissa otin tehdasasetusten palautuksen, oletin että kansiotkin ovat kadonneet. Näin olikin eli niitä ei näkynyt missään. Mutta kun yritin luoda ne uudestaan, laite ilmoitti että tällaiset kansiot on jo. Missähän lienevät, kun ei niitä näkynyt missään.

  - En ole koskaan yrittänyt luoda mitään toivekanavalistaa, mutta huvikseni yritin semmoisenkin luoda ja oppaan ohjeista en kyllä ymmärtänyt hevon sitä sun tätä. Juuri tämän sekoilun vuoksi yritinkin sitten aloittaa alusta tehdasasetukset palauttamalla.

  - Opasta saa plarata aika pitkälle ennen kuin siellä sanotaan että kovalevy pitää formatoida ennen ensimmäistä käyttöä. Varmaan aika moni on jo tallentanut vaikka mitä ennen kuin sinne asti pääsee, jos ei ole sellainen ihminen joka lukee koko oppaan kaikkine jaarituksineen ennen kuin tekee yhtään mitään. Näin minullekin kävi. Katselin jutut pois tai poistin koetallennukset ja formatoin, mutta sen jälkeenhän nuo kaikki em. kummastukset ovat sitten löytyneetkin yksitellen.

  En ole mikään pro tai nero digiboxien kanssa, mutta tämä lähtee kyllä takaisin ostopaikkaan. En ehkä edes tarvitse HD-rakkinetta tässä vaiheessa - hyödyttääkö tällainen ostaa jos ei katsele maksukanavia? Tulevaisuutta ajattelin, mutta koska digiboxit eivät kuulema pysy kasassa neljää vuotta pidempään, tämäkin kone varmaan sippaisi ennen kuin sinne asti päästään että kaikki normaalit kanavat löytyvät HD:na. Topfield oli 2,5-vuotias kun siinä ilmeisesti hajosi kovalevy ja uutta Toppista en halua, tarpeekseni niistäkin saanut.
   
 11. mazai

  mazai Member

  Liittynyt:
  28.08.2008
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos boksi on päällä kun ajastettu tallennus alkaa se myös jää päälle tallennuksen päätyttyä. Jos boksi on ollut pois päältä ajastuksen alettua se sammuu tallennuksen jälkeen.
  HDD:n uniaika vaikuttaa siihen kauanko levy on päällä viimeisen hdd-toiminnon jälkeen.

  Suosikkilistan saa värkättyä sieltä kanavalistan kautta, merkkaamalla haluttujen kanavien kohdalle pallukan.

  En muista kaikkea tuon käytöstä, muutin syksyllä kaapelista pois :weep:
   
 12. Aeryn

  Aeryn New Member

  Liittynyt:
  27.06.2007
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomasin että kovalevyn sammutuksen ohjelmointi tehoaa. Mutta tätä ennen huomasin myös sen että uniajastuksen valitseminen johti siihen että laite tuli tallennustilasta kokonaan päälle. Aika merkillistä kun luulisi että tarkoitus oli sammua, eikä käynnistyä niin että kuvakin näkyy telkasta.

  Ekana päivänä sammutin laitteen ennen tallennuksen alkua, seuraavana aamuna laite oli päällä.

  Sittemmin olen myös huomannut oppaan kanssa että se näppäin kaukosäätimessä josta oletin että se voisi antaa tallennetusta ohjelmasta lisäinfoa on ihan muuhun tarkoitettu. Yksinkertaisesti sellaista toimintoa ei koko laitteessa olekaan että saisi tallennetun ohjelman tiedot luettavaksi, pelkän nimen lisäksi.

  Sain myös havaita sen mistä olin kyllä jo kuullutkin että Menuun ei pääse tallennuksen aikana. Minusta tämä on erittäin typerä juttu näin kalliissa laitteessa. Mutta kaikenkaikkiaan oli kaiken kanssa miten hyvänsä, niin se että laite väittää olemattomien kansioiden olevan olemassa (missä?) ja tuntuu varsin sekavalta aparaatilta monine eri valmiustiloineen saa päättämään että minä en tätä halua pitää. Lisäksi ekana päivänä kun ohjelmoin sinne yhden tulevan tallennuksen en tätä tallennusta enää toisena päivänä löytänyt ja jouduin laatimaan sen uudestaan. Jos tämä kadottelee juttuja jo ennen kuin edes päästään itse tallennustilanteeseen, niin johan on rakkine.

  EGP-listan sotkuisuus on oma keissinsä. Toisinaan saman ohjelman kohdalla joutuu napsuttamaan kaksikin kertaa että siitä pääsee ohi. Listat saa näemmä kanavakohtaisiksi luomalla suosikkikanavaluettelon, mutta se luominen oli niin hanurista ja kun olen ennenkin pärjännyt ilman sellaisia, niin kaikenkaikkiaan liian hankala laite.
   
 13. mazai

  mazai Member

  Liittynyt:
  28.08.2008
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ootko welhon verkossa ja softaversio ei ole viimeisin 1.37?
   
 14. Aeryn

  Aeryn New Member

  Liittynyt:
  27.06.2007
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla ei ole harmainta aavistustakaan mikä pulju tätä kaapelia täällä pyörittää, koska en ole koskaan tilannut maksullisia tv-kanavia ja PC on netissä Mokkulan kanssa. Yritin päivittää laitteen, mutta tämäkin on jotenkin mystistä kun vaan joku palkki vilkkuu eestaas, mutta en tiedä tapahtuuko siinä oikeasti jotain vai ei. En ole koskaan päivittänyt yhtään digiboxia joten enhän minä näistä tiedä miten niiden pitäisi tai ei pitäisi edistyä.

  Pähkäilin päässäni että se että laite tuli kokonaan päälle ohjelmoidun unisammutuksen kohdalla ehkä johtui siitä että tallennus oli vielä menossa. Kaiketi sitä unisammutusta ei voine laittaa kuin sellaiseen aikapisteeseen että tallennus on jo loppunut?

  Mutta oli miten oli, taidan vaihtaa puolta halvempaan vehkeeseen. Simppelille ihmiselle sopii paremmin simppeli väkkyrä eikä tällainen "arvaapa millä tämä sammuu ja keksipä kaikki muutkin jutut yksitellen koska oppaasta luettuasi et ymmärrä kuitenkaan".

  :hitme:
   
 15. EleTjt

  EleTjt New Member

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaihda hyvä mies vielä kun ehdit. Ei se ajan kanssa ainakaan paremmaksi muutu.
   
 16. Aeryn

  Aeryn New Member

  Liittynyt:
  27.06.2007
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  (Nainen.) Lähti tänään palautukseen neljän päivän kokeiden päätteeksi (tätähän sai ihmetellä 14 vrk koska postimyyntifirmatuote). Vaikka olisi ollut muuten ok, niin se käytössä kokoajan kuuluva pssstkops pssstkops kävi sen verran hermoille että juu ei.

  Eikä sekään ollut mikään riemun paikka että yleltä tallennetuista ohjelmista puuttui osa tekstityksistä ja äänikin pätki.

  Case closed... :sleep:
   
 17. EleTjt

  EleTjt New Member

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heh, luin ensin että nainen lähti palautukseen. Sitten hoksin. Sorry.

  Minulla Handanin yle-nauhoituksissa on aika mielenkiintoinen ominaisuus: Noin joka 3-5 repliikin tekstitys tulee etuajassa. Eli siis jos keskustelu menisi oikeasti A->B->C->D niin Handan näyttää ensin D:n ja sitten A->B->C. Englanninkielisissä ei niin haittaa mutta eksoottisimmilla kielillä toisinaan nyppii.
   
 18. moby

  moby Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2001
  Viestejä:
  710
  Saadut tykkäykset:
  2
  Topfieldissa on myös tietyt ongelmat, joista pääsee eroon huoltamalla(Virtalähteen kondensaattorit). Tuon jälkeen Toppy yleensä toimii ongelmitta oikealla firmwarella.

  Sama vika lienee monessakin boxissa(huonot komponentit). Handaneihin on myös tehty näitä virtalähde huoltoja.
   
 19. tosiv

  tosiv New Member

  Liittynyt:
  02.09.2010
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys mazai

  Oliko sinulla jotain tietoa Welhon verkosta ja mahd. ongelmista koskien softaversioita. Muuttanut Elisan verkosta nyt Welhoon ja Dna ei ole saanut boxiimme eloa. 3 Päivää on kokeiltu kaikkea mahdollista, mutta ei lähde wörkkimään muut kuin peruskanavat. Tänään kävi ns. asentaja paikan päällä joka ei osannut tehdä muuta, kuin samat kanavahaut ja tehdaspalautukset, kuin mitä olen tehnyt nyt 3 päivää. Katsoin oman versioni, jonka luulin olevan viimeisin --> 1.36
   
 20. EleTjt

  EleTjt New Member

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jälleen löytyi uusi vika - tai ainakin uusi ominaisuus - Handanin laitteesta: Teki pari nauhoitusta Canalin kanavilta s.e. nauhoituksissa ei ollut mitään muuta kuin tekstit. Ei kuvaa (pelkkää mustaa) eikä ääntä. On se veikeä laite. Ostakaa Handan ja HD digikanavien katselu ja nauhoitus saa aivan uuden ulottuvuuden.