Handan 7700, 7800 ja 6000 mallien kaukosäätimen toimimattomuus

Keskustelu osiossa 'Handan' , aloittajana ateronen, 13.12.2007.

 1. Fern

  Fern Guest

  Liittynyt:
  09.02.2007
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten muut ehtivät jo todetakin, takuulapulla ei liiemmin ole merkitystä tyyppivikaisen laitteen kohdalla. Laitteen tulee toimia takuusta huolimatta niin kauan kuin sen voidaan *odottaa* toimivan.

  Hain jo toissakesänä ensimmäisen 7700:n tilalle toisen ja eilen toisen tilalle kolmannen. Ensimmäinen kesti vajaat pari vuotta, toinen vajaan puolitoista.

  Muutoin kaksi edellistä laitetta ovat palvelleet hyvin, eikä minkäänlaisia ongelmia ole ollut firmiksen/softan ärsyttäviä ominaisuuksia lukuunottamatta.

  Kitisin Welholla että taasko he antavat minulle laitteen, jonka joudun kuitenkin vaihtamaan taas 1,5 kuluttua uuteen. Asiakaspalvelija totesi, että kun tällaisen laitteen olin ostanut, niin samanlaisen saan takaisin.

  En kysynyt montako kertaa he suostuvat vaihtamaan laitetta. Voi olla että jos virtalähteen takuuaika 3v tarkoittaa odotettavissa olevaa käyttöikää, seuraavaa takuuvaihtoa ei enää järjesty... palaamme asiaan joulun tienoilla 2009 :thumbsup:

  Käsittääkseni Welholla on mahdollisuus saada vanha kovalevynsä ruuvautettua vaihtolaitteeseen - muutoin voitaisiin jo keskustella kaupan purusta, koska laitteen mielekkyys PVR:nä (josta ei edes saa ohjelmia ulos USB:llä) kyseenalaistuu. Kaikkien tallenteiden menettäminen vuoden-parin välein tuskin on kovin haluttu fiitsöri :)
   
 2. jsaily

  jsaily New Member

  Liittynyt:
  20.10.2008
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri tuossa korjasin yhden työkaverin Handan CV-7700:n. Laite oli lakannut vastaamasta kaukosäätimeen, ja tsekkasin virtalähteen elkot ESR-mittarilla. Aika jännää, että isommat elkot olivat kunnossa mutta muutama 47uF/50V ja 1uF/50V konkka oli mennyt huonoksi eli ESR-arvot reilusti yli 1 ohmin, jopa 2-3 ohmia paikoitellen. Olen korjannut aika monta virtalähdettä eri laitteisiin ja yleensä digibokseissa on nuo isommat elkot kusahtaneet toisiopuolella. Vinkkinä korjaajille että jos et omista ESR-mittaria niin kannattaa vaihtaa kaikki elkot kerralla, kyllä se viallinenkin vaihtuu ;)

  Korjauksen jälkeen mittasin virtalähteen jännitteet ja +5VS antaa 5,0V käynnissä ja 4,9V standby-tilassa. Kaukosäädintä ei ollut mukana mutta pitäisi varmaan nyt pelittää.
   
 3. FuLL

  FuLL Member

  Liittynyt:
  26.04.2005
  Viestejä:
  459
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä myös yksi kipales 7700 mallia korjattu. sain tuon kohtuuhintaan käsiini tosin ilman kiintolevyä mutta laitoin 40gigasen ja ajaa ihan hyvin asiansa.
  ongelmana oli että boxi sammui itsestään muutaman sekunnin jälkeen. pistin konkat ja laitoin tehdasasetukset niin lähi pelaamaan.

  jsaily: mitä tuo ESR meinaa? itse olen mittaillut FLUKE 11 vehkeellä. ei taida tästä löytyä ESR mittausta. jokainen elko pitää tässäkin tapauksessa melkein aina irrotella kun saattavat olla samassa läjässä ja kapasitanssi vaan kertaantuu :)
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2008
 4. Warlord

  Warlord New Member

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään meni 7700 Sanomataloon Welholle huoltoon, se sama virtalähdeasia. Tosin siellä sanottiin, että ei ole varma meneekö enää takuuseen/heidän piikkinsä, boksi on melkein 3 vuotta vanha. Soittelevat sitten kun selviää maksaja, helpolla en meinaa taipua itse maksajaksi.
   
 5. FuLL

  FuLL Member

  Liittynyt:
  26.04.2005
  Viestejä:
  459
  Saadut tykkäykset:
  0

  eipä mennyt ihan niin helpoksi tämä homma sittenkään.. nyt on testikäytössä ollut kone ja kuva pätkii reippaasti sekä kovo jumii.. no nyt sitten otin vasta mittarin kouraan ja rupesin tarkisteleen jänöjä niin +5v linja on ainoa joka pelaa ok.. 7v näyttää n.6v ja 12v näyttää 11v ja tällähetkellä jopa laskussa tuolla 10.5v paikkeilla. nyt on enää nuo 1uf/50v konkat vaihtamatta ja alkaa usko loppua. noh pitänee alkaa pian kaivaan muista komponenteista vikaa. skemat ois kivat :)
   
 6. FuLL

  FuLL Member

  Liittynyt:
  26.04.2005
  Viestejä:
  459
  Saadut tykkäykset:
  0
  helevatan helevatta.. nyt tuli vaihdettua nuo kaikki loputkin konkat ja ei kun vika vaan pysyy.. joku pätkii nyt pahasti kovon 12v jänölinjaa. digiboksin puolelle 12v linja kyllä näyttää hyvältä mutta en tajua mistä tuo kovon linja on noin heikentynyt. ensinnäkin kun käynnistää niin hitaasti nousee jännite ja pysähtyy about 10.5-11v paikkeille. ei kellään ole jäänyt viallista handan in virtalähdettä? ei tosta ny kaikkia komponentteja viittis vaihtaa. pakko melkein olla jossain jänniteregussa häikkää kun noin tekeepi.

  niinjuu ja sain kivasti vielä toimintasavut yhdestä öttiäisestä.. viittiikö joku katsoa mitä mahtaa lukea tuon komponentin kyljessä.. Q51
  http://www.aijaa.com/v.php?i=650610.jpg
  näkyy tuossa vasemmassa yläkulmassa ruuvin alapuolella oleva musta kolmijalka(ruuvin alla 2kpl niistä se oikeanpuoleinen)
   
 7. jsaily

  jsaily New Member

  Liittynyt:
  20.10.2008
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suosittelen jonkinlaisen ESR-mittarin hankkimista mikäli ajattelet useampia laitteita korjata. ESR tarkoittaa ekvivalenttia sarjaresistanssia eli konkan sarjavastusta muulla kuin tasajännitteellä. Uudella elkolla voipi olla luokkaa 0.3 - 1.0 ohmia ja viallisella useita ohmeja. ESR-mittarilla on kätevä mitata suoraan useimmista kytkennöistä ilman että muut piirit häiritsevät. Muutaman digiboksin korjanneena noin puolet toisiopuolen konkista on ollut selvästi huonoja (ESR > 1.5 ohmia). Kannattaa panna sinne low-ESR konkkia Partcosta tilalle, ainakin 105C mielellään, kestävät pidempään kuin Bebekin konkat ;-)

  Palautin jo laitteen mutta Q51 lienee jonkinlainen pientehotransistori, paha sanoa tosin ilman skemaa mikä se on.
   
 8. FuLL

  FuLL Member

  Liittynyt:
  26.04.2005
  Viestejä:
  459
  Saadut tykkäykset:
  0
  juu tuossa tullut jo tuota ESR hommaa tarkasteltua ja löytyikin tuollanen ihan järkevään 45euron hintaan joten pian lähtee tilaukseen. muutenkin noista on pelkkää hyvää tullut luettua. jotkut kyllä valittelee että ei sillä mitään tee kun et kuitenkaan voi sillä mitata tarkasti ja blaablaa mutta uskon ja toivon että helpottaa ainakin meikäläisen kohdalla paljon. alakerrassa odottais yks viewsonic 30" LCD töllö moista laitosta kans jottei ihan pelleilyksi mene :)

  handan ei ole vielä edennyt mihinkään mutta huomenna pitäisi toinen vastaava boksi saapua meikäläisen maille joten helpottaa kummasti tuota Q51 arvuuttelua kun näkee mitä siinä lukee :D
   
 9. Warlord

  Warlord New Member

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nonii, 7700 kävi Welholla huollossa. Viikon kesti, vaihtolaite tilalle siksi aikaa, eivät velottaneet tuosta virtalähteen vaihdosta mitään vaikka laite alkaa olla 3 vuotta vanha. Tallenteetkin säily kovolla. :thumbsup:
   
 10. Molle

  Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 049
  Saadut tykkäykset:
  48
  Kaveri vei eilen virtalähdeongelmaisen 7700:n Sanomataloon. Kuittia ei ollut enää tallella, mutta sarjanumeron perusteella saatiin laitteen myyntipäivä selville (02/06, eli lähes kolme vuotta vanha). Antoivat mukisematta ja sen kummempia kyselemättä takuukorjatun boksin tilalle (boksissa ei ollut mitään tärkeää sisällä). Bonuksena tuli 40GB lisää levytilaa (120GB => 160GB).
   
 11. prof

  prof New Member

  Liittynyt:
  24.12.2008
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Veinpä sitten päivityksessä hajonneen CV-7700:n Welholle korjausarvioon; viikko meni, laitteeni oli korjattu ilmaiseksi, vaikka sillä todistetusti on ikää yli kolme vuotta jo. Vaihtoivat "mokomat" emo- ja virtalähdekortit lootaani, vaikka virtalähde oli jo mainittu korjatun aiemmin - mitäs tuosta, palvelu toimi ja olen hyvin tyytyväinen tulokseen.

  Uusi Welhosofta mahdollistaa FTA-tallenteiden siirtämisen usb:llä kaksisuuntaisesti, mutta tallenteita ei vieläkäään voi editoida (A-B-nappula). Tuollahan saataisiin se alkuperäisen leffan CAS-merkki muutettua FTA:ksi, tällainen toiminta on Handan 6000:ssa, käsittääkseni.

  Tuo usb on syntisen hidas siirtotie, mutta yön yli rapsuteltuaan leffat siirtyivät hienosti. Olen siirtänyt aiemmin IDE-väylällä kaikki tallenteet pc:lle GETHAV:illa, jolla sain CAS:itkin talteen. Nyt haluaisin ne takaisin, tietäiskös joku onkos olemassa "givehav´ia" ?

  Mutta siis kirjoitelmani tarkoitus on antaa iso plussa Welholle, näitä palstoja lukiessani olin varautunut luopumaan Handanista, mutta vastoin odotuksiani Welho palveli täyden kymppi-arvosanan tasoisesti.
   
 12. esaias

  esaias New Member

  Liittynyt:
  11.01.2009
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin eilen Welho Storessa noin 2,5v vanhan CV-7700:n(160GB) kanssa. Oireet vastasivat täällä kuvattua virtalähdeongelmaa. Pienen väännön jälkeenkään eivät suostuneet takuukorjaukseen. Pärstäkerroin ei näemmä ollut riittävä. Ostin sieltä sitten vastaavan takuutarkastetun 120GB boxin 69 eurolla. Kotona avasin boxin kokeillakseni sen virtalähdettä vanhassa boxissa (virtalähdekortti oli selvästi juuri vaihdettu koska se oli pölytön ja kaikki muu boxin sisällä paksun pölyn peitossa). Vanha boxi toimi tällä virtalähteellä ongelmitta. Lopulta siirsin virtalähteen ja vanhan kovalevyn tallennuksineen uuteen boxiin. Hyvin toimii.

  Täytyy kokeilla vielä vanhan virtalähteen korjaamista. Konkkien vaihto yksipuoliselle virtalähdekortille ei pitäisi olla vaikea. Osat maksaa noin 5 euroa.
   
 13. tanniini

  tanniini New Member

  Liittynyt:
  14.01.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  ostin laitteen sanomatalosta 12/05 ja se rupesi temppuilemaan pari viikkoa sitten, oltuaan käyttämättömänä välillä n. 10 kk. Tänään 14.1.09 kävin täältä palstalta lukemani tiedon perusteella sanomatalossa kyselemässä korjauksesta mahd. vielä takuun piikkiin, mutta kaveri tiskin takana sanoi takuun olevan kaksi vuotta. mistä nämä erilaiset tiedot takuun kestosta (esim. tyyppivian korvaamisesta ilman aikarajaa) :confused: tulevat ja miten ihmeessä sanomatalossa käsitellään asiakkaita eri tavalla??? en jaksanut riidellä pojan kanssa, vaan ostin sitten sellaisen takuuhuolletun laitteen, (79 €) joka toimii, ja pääsin taas töllön ääreen ja tallentamaan ohjelmia.:D
  Onko laitteen sisällä vain yksi korttipaikka ja onko tuo virtavika vaikea korjata omin päin?
   
 14. esaias

  esaias New Member

  Liittynyt:
  11.01.2009
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voithan kokeilla uuden boxisi virtalähdekorttia vanhassa. Jos toimii niin vika on virtalähteessä ja todennäköisesti niissä elektrolyyttikondensaattoreissa. Kortin vaihto vastaa PC:n kovalevyn vaihtoa. Kuva kortista taisi löytyä tästä tredistä.

  Vaihdoin juuri vanhaan boxiini nuo "konkat" ja boxi heräsi henkiin. Vaatii juotosvälineet ja perustiedot aiheesta. Alla vaihtamani toisiopuolen konkat:

  1µF/50V C25,C5
  47µF/50V C12,C52,C51,C4
  100µF/10V C21
  220µF/16V C82
  220µF/25V C43,C32
  470µF/10V C11
  470µF/16V C81
  470µF/25V C42
  1000µF/10V C22,C24,C23
  1000µF/25V C41
  2200µF/10V C31

  Mittasin yleismittarin lämpömittapäillä konkkien lämpöjä kotelo auki ja esim C11 kärvisteli 65C asteessa. Muut hieman tuon alla. Kovalevyn pysäyttäminen ei pudottanut ainakaan C11 lämpojä. Ja jos kytkentä on vielä herkkä konkkien ominaisuuksien muutokselle, ei se lupaa pitkää ikää virtalähteelle. Toivotaan että uudet Panasonicin konkat kestää paremmin.

  7700:ssa ei ole tuuletinta viilentämässä elektronikkaa. Hiljaisuudella on hintansa.
   
 15. prof

  prof New Member

  Liittynyt:
  24.12.2008
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  ---------------------------

  No perhana - otan tuon antamani kympin pois; Olivat mokomat vaihtaneet sen korjatun verkkolaitteen oman tasoiseensa verkkolaitteeseen, eli taas tuli asiaa konkkakauppaan. En viitsi enää viikoksi laitteestani luopua, lienee korjattava itse.

  Jännää muuten, kun joillakin verkkolaitevika ilmenee kaukosäätimessä, minulla eka vika ilmeni näytön hyytymisenä, tämä toinen - Welhon tekemä vika - näkyy vain tallenteiden siirron katkeamisena. Konkkien vaihdon jälkeen ei mitään ongelmia. Muuten älkää ainakaan Bebekiltä ostako konkkia, ovat aika huonolaatuisia.
   
 16. jiisih1

  jiisih1 New Member

  Liittynyt:
  14.04.2004
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos nuo Handanin powerit on samoja kaikissa (7x00, 6000) malleissa niin tuossa listassa on pieni virhe:
  100µF/10V C21
  pitäisi olla
  1000µF/10V C21

  Näin on ainakin omassa C6000:ssa ja myös viestin #26 linkin mukaan C21 on 1000µF/10V.

  Mitä sitten itse laitteeseen tulee, niin ei ole kovin paljon hyvää sanottavaa... :sick: mutta jos nyt vielä antaisi tekohengitystä ennen uuden boksin hankkimista.
   
 17. esaias

  esaias New Member

  Liittynyt:
  11.01.2009
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin on. Kiitos oikaisusta. Kaivoin vanhat konkat esiin ja kyllä siellä oli 4kpl1000uF/10V eikä yhtään 100uF/10V.
   
 18. jazzrocker

  jazzrocker New Member

  Liittynyt:
  20.02.2007
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitääkö tässä nyt vaihtaa kaikki nuo konkat? Oli vähan vaikea löytää tuota 2200µF/10V C31, mistä noita löytyy ostaa, netistä jostakin?

  Minullakin loppu kaukosäädin toimimasta ja olen täsmälleen kuukauden takuuajan (2v) ulkopuolella. Minun cv-7800 on toiminut hienosti tähän asti eikä ois tarvetta uutta ostaa joa ei ole pakko.
   
 19. oh2glg

  oh2glg New Member

  Liittynyt:
  05.03.2006
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jo jonkin aikaa sitten kiinnitin huomiota, että oma laitteeni, joka oli ostettu joskus vuonna 2006 Welhon myymälästä Sanomatalossa, ei enää käynnistynyt kaukosäätimestä ja ajoittain ei muka kiintolevyä löytynyt. Samoin muillekin tuttua vikaa - ajastinlistan katoamista - on tullut kirottua jo kymmeniä kertoja.

  Täältä luin, että ensin mainitut ongelmat eivät ole kovin epätavallisia. Itseasiassa jopa tyyppivioiksi väitettiin, tai epäiltiin ainakin.

  Welho, tai HTV kuten itse edelleen sanon vanhasta muistista (eli Haistakaa Tekin Vi##u), ei ottanut mitään kantaa korjaukseen: Eivät suostuneet ottamaan korjattavakseen koska takuu on ummessa.

  Ei auttanut vaikka vetosin, että vikahan on yleisesti tunnettu ja jo sen perusteella tai ainakin tuotevastuun perusteella olisi korjaus maahantuojan/valmistajan kustannuksella suoritettava.

  No, onneksi jotkut tällä foorumilla ovat jo ehtineet tutkia virtalähteen lyyttien arvoja ja postanneet ne muiden iloksi.

  Kävin Yleiserotiikasta hakemassa kaikki virtalähteen lyytit. Joitakin niistä ei löytynyt ihan samoina jännitteiden puolesta. Tämä ei haitannut, joskin aiheutti pieniä sovitusliikkeitä kovin ahtaaksi suunnitellun virtalähteen piirikortilla. Kaikki lyytit jotka tilalle hankittiin, olivat (myyjän mukaan) Low ESR-tyyppiä. Osat maksoivat noin 8,5 euroa, vaihto vei omaa aikaa reilun tunnin ja lopputuloksena on jälleen iloisesti käynnistyvä digiloota.

  Pahoin pelkään että ajastinlistan katoilu ei tällä tule korjaantumaan. Vian ajoittainen esiintyminen viittaisi kyllä vahvasti softabugiin, koska jos kyse olisi vaikka NVM-muistin sekoilusta, katoaisi kanavatkin yhtä lailla muistista jne.

  Lopuksi voisin todeta, että laitteessa on selkeästi suunnitteluvika. Sen virtalähteen tuuletusta ei ole mietitty ihan ajatuksella loppuun saakka, joten tyyppiviaksi tuota voi tällä perusteella kyllä epäillä aivan rohkeasti.

  Samoin Welhon tulisi ottaa vastuuta myymistään laitteista paremmin myös takuun jälkeen. Näin, vaikka takuu on sellainen lisäetu, joka ei olisi lain mukaan edes pakollinen. (vink vink, Welhollakin näitä luetaan kyllä, että terveisiä teillekin)

  Kun aika tuosta joskus jättää tai tulee tarve hankkia parempi tallentava laite, en taatusti osta Welholta enää mitään laitteita ellei ole pakko. Sen verran vahva ulosteen maku jäi asiakaspalvelun vastauksista suuhun: Rivien välistä luki että heitä ei asia kiinnosta mitenkään, saan työntää tuon vaikka rektumiini.. Ei näin.

  Ennemmin ostan vastaisuudessa vaikka Dreamboksin tai mitä nyt sitten tulevaisuudessa tuleekaan olemaan markkinoilla. Onpahan ominaisuuksien puolesta paremmin käyttäjien toiveita vastaava tuote.
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2009
 20. hex

  hex Member

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  773
  Saadut tykkäykset:
  1
  "Myyjä vastaa kuluttajansuojalain mukaisten virhetilanteiden hoidosta. Myyjän vastuulle kuuluvat esimerkiksi seuraavat viat:

  * Digisovittimessa ilmenee valmistusvika
  * Se ei sovi käyttöön, johon se on tarkoitettu
  * Se ei vastaa tietoja, joita siitä on etukäteen annettu
  * Sille ei ole annettu riittäviä asennus- ja käyttöohjeita suomen- tai ruotsinkielellä
  * Tekstitykset eivät toimi Ylen kanavilla
  * Digisovitin ei synkronoi kuvaa ja ääntä
  * Digisovittimen kestoikä jää normaalikäytössä lyhyemmäksi, kuin mitä voisit yleisen mittapuun perusteella olettaa. Digisovittimen kestoiän pitäisi olla useita vuosia, elleivät tekniset järjestelmät muutu olennaisesti
  * Digisovitinta ei voi käyttää, koska sitä ei voi päivittää. Jotta digisovitin pysyisi toimintakelpoisena koko sen kestoiän ajan, sen ohjelmistoja pitää tarvittaessa pystyä päivittämään. Siksi päivitysmahdollisuus on nyt myynnissä olevissa digisovittimissa olennainen ominaisuus, jonka puuttuminen myyjän on hyvitettävä""

  Kts. lisää kuluttajaviraston ohjeet.