Handan 7700, 7800 ja 6000 mallien kaukosäätimen toimimattomuus

Keskustelu osiossa 'Handan' , aloittajana ateronen, 13.12.2007.

 1. ateronen

  ateronen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2007
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moro,

  Ajattelin jakaa kokemuksia omasta DV 7700 PVR:stä :sick:.

  Laite on ollut minulla jo 3,5 vuotta ja hampaiden kiristelyä on riittänyt:grr: :weep:. Varsinkin alkumetreillä ehkä ensimäisen vuoden laite ei toiminut kunnolla. Ajastukset ei toimineet ja IVO-reset oli jatkuvasti käytössä.
  Loputtomien softapäivitysten jälkeen viimeisen 1,5 vuotta olen oikeastaan ollut ihan tyytyväinen laitteeseen:eek:.
  Eli softa pelittää nyt vihdoin.

  Tänä kesänä laite lakkasi tottelemasta keukosäätimen ON/OFF nappulaa ja muutenkin kake toimi heikosti. Piti suunnata tarkasti ohi laiteesta n. 10 astetta että otti komennot vastaan. Samalla laitteen etupaneelin näyttö oli aika himmeä. Stand-by tilassa ei kelloa meiannut erottaa jos huoneessa oli valot päällä,
  Pari kuukautta sitten kuitenkin kaukosäädin lopetti toimintansa kokonaan :mad:.

  Aikani tutkailtua laitetta ja mittailtuani etupaneelin näyttö/kaukosäätimen IR-vastaanotin korttia, totesin että laitteen virtalähteen piiri, joka syöttää etupaneelin korttia on sökö.
  +5V sijasta sieltä tuli vain 3,9V. Tämä selitti sen huonon kaukosäätimen herkkyyden ja himmeät 7-segnetti ledit. Stand-by tilassa jännite putosi n. 3,0V:iin, jolloin IR-vastaanotin ei toimi ollenkaan ja kaukosäätimellä ei näinollen saa laitetta päälle. Samalla jännite putoaa niin alas, että mikrokontrolleri joka hoitaa kaukosäätimen komentojen koodaamisen, menee sekaisin ja vaikka boksin saa virtanapistä päälle, ei kaukosäädin joka kerta toimi ollenkaan.

  No takuuthan on olleet ummessa jo pitkään, joten itsehän tuon korjaus piti hoitaa.
  Korjauksen tein poistamalla kaikki tuon +5V etupaneelin virtasyötön komponentit powerin piirilevyltä. Uuden +5V syötön rakensin Nokian AC-5 laturista sekä sarjadiodista ja 100uF suotokonkasta, jotka meni kätevästi powerin piirilevylle.
  Nokia AC-5 on sen verran pieni, että menee ihan heittämällä kovalevyn alle.

  Nyt toimii taas kaukosäädin todella hyvin. Itseasiassa voi osoittaa vaikka 180 astetta väärään suuntaan ja IR-vastaanottimen herkkyys on taas kohillaan. Kellokin on riittävän kirkas ja sen näkee kauempaakin :cool:.

  Niin paljon vaivaa tuon boxin kanssa on ollut :OI, että korkeintaan hommaan Handan 9800 mallin tilalle jos aika tuosta 7700:sta jättää. Vaikeudet kun yhdistää - sanotaan...
   
 2. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Onhan tuo ihan tunnettua, että noissa Handaneissa tuo on lähinnä tyyppivika ja sekin on tunnettua että vika on juuri virtalähteessä ja tarkemmin juuri siinä että etupaneeli jossa ir-vastaanotin ja näyttö sijaitsevat ei saa tarpeeksi sähköä. Noihinhan on vaihdeltu konkkia ainakin sinne virtalähteeseen ellei ole takuuseen saatu koko laitetta vaihdettua. Täälläkin tämä Handan-alueella tämä on ollut todettua.

  Mutta onhan tuossa yksi käytännön kokemus lisää ja toinen vaihtoehto korjaustavalle. Oma 7700 koki saman vian, mutta siinä oli vielä takuu tuolloin voimassa ja kaverin 7700 on samassa tilanteessa paraikaa, itse luulen että tuo tapahtuu lähes jokaiselle yksilölle... Ja kun oma takuuvaihtona saatu 7800 tulee kokemaan mahdollisesti saman kohtalon parin vuoden päästä niin sitten vissiin täytyy korjata se virtalähde itse kun vaihtolaitteeseen ei myönnetä enää takuutakaan.
   
 3. hex

  hex Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.03.2000
  Viestejä:
  774
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos (kun) kyse on valmistusviasta, on maahantuoja velvollinen korjaamaan vian myös takuuajan jälkeen...
   
 4. ateronen

  ateronen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2007
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aiheeseen liittyen vielä kysyin Laatuantennista mitä uusi virtalähde kustantaisi.
  Ainakin Welhon CV-7700, CV-7800. CV-9000 malleihin käy DVB-T/C 6000:n virtalähde (levyllä koodi CS-32TH-1).
  Uuden virtalähteen hinta Laatuantennissa on 48,80€ (Palvelu oli muuten loistavaa ko. paikassa. Kysymyksiin vastattiin nopeasti ja asiantuntevasti).
   
 5. Pristex

  Pristex Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omassa 6000:ssa on selkeästi sama vika, eli virtalähteen +5VS on 3.9V, ja stand-by:ssa n. 3V.

  Ilmeisesti maahantuojan pitäisi tyyppiviat korvata vaikka takuu onkin umpeutunut, mutta mikä on tilanne kun olen jo itse avannut koneen?

  JOS avaamisen johdosta menetin "tyyppivika-takuun" ja joudun korjaamaan tuon itse, niin voisikohan tuota virtalähteen toista +5V lähtöä käyttää myös etupaneelille?
   
 6. MarkoV

  MarkoV Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minäkin availin oman t6000:n kun luulin aluksi kiintolevyn hajonneen, mutta lähemmin tarkasteltuna osottautui virtalähdeviaksi. Takuuseen meni hiukan alle kaksivuotiaana (kuitissa takuu 1 v), eikä sinettien rikkominen vaikuttanuta. Digiboxeista on jo kuluttajavalituslautakunnan ennakkopäätös vastaavasta tapauksesta.
   
 7. haatanen

  haatanen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.04.2008
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on ollut pitkään täsmälleen sama vika, mutta nyt tilanne on riistäytynyt siihen pisteeseen, jossa stand by -tilassa ohjelmien ajastus katoaa. Voin siis ajastaa ohjelmia vain, jos virta laitteessa on koko ajan päällä. Onko tästä kokemuksia?
   
 8. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Turhaan mitään ajastat jos tuo virtalähteen vika on jo alullaan. Laite korjaukseen vain. Ihan turha yrittää kärvistellä viallisen kanssa. Mahdollisesti gethav:illa tallennukset pc:lle talteen ja sitten laitteen tai virtalähteen vaihtoon tai korjaukseen.
   
 9. hurrrja

  hurrrja Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.04.2008
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin paljon vaivaa tuon boxin kanssa on ollut :OI, että korkeintaan hommaan Handan 9800 mallin tilalle jos aika tuosta 7700:sta jättää. Vaikeudet kun yhdistää - sanotaan...[/QUOTE]


  Älä ihan oikeesti osta Handan dvb-c 9800 mallia!:eek:
  On ollut mulla pari kuukautta ja missään laitteessa ei ikinä ole ollut niin paljon vikoja kuin tässä...Jumittaa päivittäin, jolloin vain sammutus auttaa jos haluaa taas käyttää laitetta. Unohtaa puolet tallennuksista ja äänittää osasta vain minuutin. Muuttaa itse äänitysaikoja, jopa vuosilukuja!
  Softapäivityksen piti huollon mukaan poistaa ongelmat, mutta ei poistanut.
  Käsittämätöntä, että tämän hintainen laite voi olla näin surkea:OI:OI:OI
   
 10. Wombut

  Wombut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma handanin boxi alkoi kans vittuilemaan tuon kaukosäätimen kanssa, eka loppui on off toiminta, sitten alkoi kettuilemaan kaikki muutkin ja sitten luovutin kun kaukosäädin ei toiminut enää ollenkaan... nyt boxi on muutenkin jumissa, ei auta vaikka pitää virtoja pois (töpseli irti) heti kun pistät virran päälle, on boxi täysin jumissa eikä tottele mitään käskyjä... onkohan siel pohjassa jotain reset nappia tjs =) Harmittais uutta mennä ostamaan jos tuon sais viellä jollain poppakonstilla virkoamaan tuosta koomasta.
   
 11. Galinis

  Galinis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.06.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omassa CV-7700 PVR-mallissa noin kahden ja puolen vuoden käytön jälkeen toukokuussa kuluvaa vuotta täsmälleen sama vika. Keskustelupalstoja kolutessani selvisi että kyse on valmistusviasta jonka korjaus kuuluu maahantuojalle vaikka takuuaika olisi jo ummessa. Syynä on viallinen virtalähde kuten tuossa ylempänä kerrotaan.
  Vein omani ostopaikkaan, Stockmannille H:gin keskustaan. Siellä tuntui olevan tuttu vika, antoivat samanlaisen laitteen lainaksi huollon ajaksi. Sain oman laitteen takaisin viikon kuluttua, Welholla asennettu uusi virtalähde. Mitään ei maksanut ja kovalevylla samat tallenteet kuin viedessäkin. Nyt käy ja kukkuu kuten pitääkin.
   
 12. Wombut

  Wombut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  voihan kepuli kun en löydä kuitteja... voisikohan tuosta ottaa yhteyttä suoraan maahantuojaan.

  Edit : uudelleen kun penkos niin löytyihän ne kuititkin... tosiaan 2005 ostettu, kahtotaan mitä sanovat kaupassa josta tuon ostin =)
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2008
 13. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kyllä se pitäisi saada korjattua. Ja jos ei korjata, niin korjauttaa tai korjaa sitten itse, virtalähteen elkot sinne pitää vaihtaa. Tyyppivika mikä tyyppivika. Saa nähdä kuinka kauan oma toinen Welholta takuuvaihtona 7700:n tilalle saatu Handan 7800 kestää.
   
 14. Warlord

  Warlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt alko mullakin 7700 kake temppuilemaan, vehettä ei saa päälle kaukosta, Muuten pelaa vielä...
   
 15. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Joo, juuri noin se alkaa. Laite täytyy korjata tai vaihtaa eli tuosta se menee nyt vain pahemmaksi kunnes lopulta lakkaa toimimasta kokonaan ellei tee mitään.
   
 16. Warlord

  Warlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitänee soitella Welholle.
   
 17. kamok

  kamok Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2006
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ihmettelin pitkään että miksei Hanski 7700 lähde päälle kuin etupaneelin virtanapista.

  Pidin syypäänä Logitechin yleiskakea, mutta kun testasin Hanskin omalla niin eihän se toiminut silläkään. Täällähän se selvisi että vika on sisällä-

  Onko kukaan palauttanut/vaihtanut laitetta Welholla takuuajan jälkeen? Itselläkin takuut ummessa, mutta voisin piruuttani käydä kiusaamassa Welhoa.

  Täytyy sanoa että melkoinen pettymysten boksi on ollut tämä.

  :mad:
   
 18. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 053
  Saadut tykkäykset:
  160
  Monikin tältä foorumilta, juttuakin riittää jos jaksaa hakea. Ovat takuuajan jälkeenkin korjanneet tai vaihtaneet 7800 malliin.
   
 19. kamok

  kamok Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.01.2006
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  1
  :thumbsup:

  Vein Handanin huoltoon tänään ja sain kuulla että Handanin virtalähteelle onkin welholla 3 vuoden takuu!

  Eli vaihtavat virtalähteen ja boksin saan takaisin viikon päästä.
   
 20. Masahiko

  Masahiko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.09.2008
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itellänikin rupesi kaukkari ryttyilemään n. 1kk takuun umpeutumisen jälkeen. Ensin tv puolen virtanappi lopetti toimintansa siitä pari viikkoa, niin boksiakaan ei enää saanut kaukkarilla suljettua. Katsoin kaukosäädintä kameran linssin läpi ja muilla näppäimillä näkyi valoa kaukosäätimen päästä paitsi näillä kyseisellä kahdella näppäimellä. Tässä tapauksessa ongelma taitaa yksinkertaisesti vain olla kaukosäätimessä?