Hancock (Will Smith) (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 23.04.2008.

 1. Jiii

  Jiii Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.11.2005
  Viestejä:
  381
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin tämän jo viime viikolla, ja ei ollut kovin erikoinen. Tehosteet olivat vähän siinä ja siinä, välillä aidon näköistä ja välillä yllättävän huonoa (varsinkin lentokohtaukset). Tekijät eivät ottaneet elokuvasta kaikkea irti, ja jokunen kohtauksista oli kuin varastettu muista elokuvista. Vitsit olivat ihan hyvät muutamassa vaiheessa elokuvaa, mutta elokuvalta odotti enemmän. Tosin Charlize Theron ja Jason Bateman vetivät roolinsa ihan hyvin, Will Smith ei mielestäni ollut äärettömän hyvä roolissaan. Iron Man on paljon parempi kuin tämä!

  Arvosana: 2,5/5
   
 2. Solo

  Solo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.06.2003
  Viestejä:
  338
  Saadut tykkäykset:
  0
  Launtain Hesarista :D

  [​IMG]
   
 3. Lost-Soul

  Lost-Soul Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.07.2004
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli käytyy tuo katsomassa perjantaina ja kyllä se väsyneelle upposi todella hyvin.. Sopivan yksinkertaista huumoria viljeltii jatkuvasti. Loppu tietty vähän tyssähti, mutta niinhän ne aina tälläsissä leffoissa.
   
 4. vese

  vese Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.08.2005
  Viestejä:
  213
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo... Eilen tuli kyylättyä leffa ja kyllähän tämä oli varsin mainiota rytkettä, pienillä yllätyskoukuilla.

  Se et Theron oli toinen suppahero, ni tuli kyllä suhteellisen puun takaa, et aina mukava ko leffa yllättää hyvin.

  Menin teatteriin sillä ennakkoasenteella, että hyvää rytkettä ja meininkiä ja sitähän kyllä oli tarjolla. Ja nykypäivän standardeihin verrattuna leffahan oli myös suhteellisen lyhyt, vain about puoltoista tuntia.

  Suuria tunteita tai elämää suurempaa tarinaa etsivät voivat sivuuttaa, mutta kyllä tästä leffalipun maksaa mielellään.

  pikkasen reilut kolme tähteä voisi olla oiva.
   
 5. Kylooni

  Kylooni Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2006
  Viestejä:
  221
  Saadut tykkäykset:
  0
  Iron Man häviää tälle, vaikka hyvä elokuva olikin. Will Smith nyt vaan on parempi näyttelijänä kuin Jr. ja kyllähän tämä elokuva oman osansa ajoi. En odottanut enempää enkä pettynyt, kylllä se nauratti ja hymy tuli huulille myöskin useita kertoja. Kesäleffahan tämä on ehdottomasti ja ilman Will Smithia tuskin olisi saanut mainosaikaa juurikaan mistään. Silti, tämä elokuva on puhtaasti itseään eikä yritä olla mitään muuta. Menevää meininkiä ja välillä kohtuullista läppää.

  3/5 - Muuten antaisin 2½, mutta Chari ja Willie nostavat sen kolmoseen. :thumbsup:
   
 6. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0

  Miltä siellä kujalla näyttää?
   
 7. Jiii

  Jiii Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.11.2005
  Viestejä:
  381
  Saadut tykkäykset:
  0
  Robert Downey Jr. on kyllä paljon parempi näyttelijä kuin Smith, ainakin minun kirjoissani. Vaikka molemmat loistavia ovatkin, niin Hancock on Smithin kirjoissa aika keskitason elokuva... Jopa I am Legend hakkaa Hancockin.
   
 8. scented

  scented Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  1 741
  Saadut tykkäykset:
  139
  Eipä ollut kummoinen leffa. Muutama hauska kohtaus, joissa sai hieman hyrähdellä ääneen, mutta siinäpä ne. Juoppa supersankari kuulostaa paperilla hyvältä ja vieläpä Will Smithin esittämänä, mutta elokuvassa idea ei pääsee oikeuksiin. Smith ei ole tarpeeksi vakuuttava juoppana ja elokuva juonen käänteet ovat perseestä - hyvin väkinäisiä.

  No eipä tätä voi suositella, mutta silti kaikki tämän jossain vaiheessa katsovat.
   
 9. RobanHood

  RobanHood Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.10.2002
  Viestejä:
  142
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erinomainen!

  Kusisen I Am Legendin jälkeen nautittavaa viihdettä Will Smithiltä. Myös Theron oli erinomainen. Genren puitteissa kässäri, ohjaus ja näytteleminen kaikki kondiksessa.

  Juhani Mykkänen kirjoitti Nyt-liitteeseen arvion, jossa piti elokuvaa suurinpiirtein maailman huonoimpana. Filmin nähtyäni on pakko todeta että

  koko arvio oli selvästi hämäystä! Tulipahan juonen käänteet ihan kulman takaa, kiitos Mykkäsen dissauksen. :)
   
 10. Miquel007

  Miquel007 Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  267
  Saadut tykkäykset:
  8
  Melkein näin on, eipä ollut hääppöinen tekele. Tuosta Nyt-liitteen arviosta voisin allekirjoittaa itsekin muutaman kohdan.
  Heti ekassa Theronin ja Smithin yhteisessä kohtauksessa ja näkee että nuo liittyvät jotenkin toisiinsa, joten eipä ainakaan meikäläiselle ollut juurikaan kummoisia juonenkäänteitä tarjolla. Ehkä ainoa oli se, että näiden kahden ollessa lähellä toisiaan, niin niistä tulee kuolevaisia.

  Lisäksi otti päähän se jatkuva kameran rajaus Smithin naamaan ja siihen yhteen ja ainoaan ilmeeseen.
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Hancock on varsin mielenkiintoinen tekele. Siitä ei oikein ota selvää mihin genreen se kuuluu: komedia, romanttinen komedia vai supersankarileffa. Ehkäpä se pitäisi vain luokitella kaikesta huolimatta draamaksi. Tämä sekamelska valitettavasti latisti elokuvaa, ja söi huomiota pois sen varsin erikoisesta alkuasetelmasta. Erikoistehosteet olivat vain keskinkertaista hieman paremmat, vaikka toki suurelta kankaalta niitä olikin ilo seurata.

  Will Smith oli roolissaan... Will Smith. Tällaisten näyttelijöiden on kai helppo olla tällaisissa elokuvissa, kun periaatteessa voi näytellä sellaista tyyppiä jota on "näytellyt" siitä saakka, kun on tullut kuuluisaksi. Hauskuuttamisen Smith kyllä osaa, ja elokuvat kuten I Am Legend ovat olleet hänen draamantajunsa näytteitä. Jason Bateman oli ajoittain ihan hauska, mutta jotenkin monotoniseksi hänen roolinsa jäi; välillä tuntui, että häntä ei osattu ohjata tippaakaan, tai että hänellä vain ei ole kykyä tehdä roolistaan mitään erikoista. Charlize Theronille jäi kaikesta huolimatta aika mitäänsanomaton rooli, josta nyt ei juuta tai jaata voi paljon sanoa.

  Lähtökohdiltaan 3.5/5 leffa lopulta päätyy kuitenkin arvosanaan

  2.5/5

  Iron Man on tätä huonompi? Niin, no kyllähän jotkut siitä Indy IV:stakin näyttivät tykkäävän, että leffamakuja on tosiaankin monia. :D

  EDIT: Pientä triviaa... Oli sitten nuori Michael Myerskin mukana tässä elokuvassa. :)
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2008
 12. Jazo

  Jazo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  3
  No eipä tämä mikään hyvä leffa ollut. Leffan teema ja alkuasetelmat lupasivat paljon, mutta leffa ei onnistunut täyttämään yhtäkään noista lupauksista.

  Leffasta löytyy puutteita varmaan enemmän kuin kukaan jaksaa alkaa listaamaan, mutta itseäni haittasi eniten leffan lyhyt kesto (n. 1h 22min). Ehkä 15-20 minsaa pidempi versio olisi ollut paikallaan, jotta henkilöhahmoja oltaisiin saatu edes vähän syvennettyä, ja leffan juontakin olisi saatu edes vähän monipuolistettua, sillä nykyisellään se oli aivan liian yksinkertainen, täysin yllätyksetön, lähes tylsä.

  2-/5
   
 13. katchu

  katchu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.06.2006
  Viestejä:
  487
  Saadut tykkäykset:
  0
  Leffalta en paljon odottanut mutta Will Smithin leffoista diggailevana kävin kuitenkin kaikkia arvioita uhaten katsomassa tämänkin. Kuten muutkin jo sanoivat oli elokuva kaksijakoinen, alkupuolella hancock oli pummi ja loppupuolella maailmanparantaja. Minusta oli hieman hassua miten pulista tuli mallikansalainen sormia napsauttamalla. Jäbä istuu vankilassa ja kuuntelee pr-miehen höpötystä ja muutaman yön päästä kaveri on ku toinen tyyppi.

  Elokuva toimii mielestäni ihan kohtalaisena kesäkomediana jos siltä ei odota muuta kuin 1h 30min viihdytystä. Aikansa voi tuhlata paljon huonomminkin. Mutta se ei muuta silti sitä seikkaa etteikö elokuvasta olisi voitu tehdä paljon parempi. Arvio: 2/5 .
   
 14. Kristian

  Kristian Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 639
  Saadut tykkäykset:
  65
  Hancock oli supersankarileffana mielestäni selvästi parempi kuin esim. Iron Man, mutta jätti tosiaan kaipaamaan hahmojen syvennystä. Silti supersankarin syntytarinana mielestäni ihan mainio tekele ja toimivaa draamaa oli mukana enemmän kuin genressä yleensä, mistä tietenkin tulee plussaa. Ihan mainio 1,5 tunnin viihdyke.

  Joku saattaa pitää hahmon nopeata muutosta pummista sankariksi hassuna, mutta mielestäni tuokin oli ihan ok selitetty. Kaveri kuitenkin kävi vankilapsykologin tapaamisissa, kuuli Charlize Theronin pyynnön olla pettämättä miehensä odotuksia (ja naisella oli Hancockiin selvästi syvä vaikutus koko ajan) jne. Lisäksi se eka keikka oli melkoisen harjoituksenomainen suoritus, ja Hancock ehkä vasta siinä oivalsi mistä muutoksessa pohjimmiltaan oli kyse. Toki tuota olisi voinut nimenomaan hahmon syventämisellä selittää enemmän ja paremmin.

  3/5
   
 15. Rottapasi

  Rottapasi Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.07.2006
  Viestejä:
  652
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hancock oli elokuvana todella sekava ja täynnä käsittämättömiä käänteitä. Mitään ei pohjustettu, mistään ei oikein kerrottu mitään. Draamana täysin kökkö ja Aaveajaja tuntui tämän jälkeen ihan hyvältä elokuvalta.
   
 16. Crockett

  Crockett Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 052
  Saadut tykkäykset:
  107
  Mitään ei pohjustettu? Kyllähän siinä kaikki tarpeellinen kerrottiin päähahmon historiasta, pätevästi olet sitten missannut tarinan kliseineen. Kyllä se aaveajaja on ihan omassa kastissaan paskojen leffojen saralla.
   
 17. kautium

  kautium Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2005
  Viestejä:
  422
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jostain syystä olen antanut itseni uskoa että Hancock on täysin susi pätkä ja siksi vasta nyt uskaltauduin vuokraamaan sen kun ei ollut tarjolla muutakaan katsottavaa. Negatiivisiin odotuksiin nähden yllätys oli pelkästään positiivinen, sillä eihän tämä ollut lainkaan huono leffa, vaikka melkoisen kevyttä "aivot narikkaan" -tyyppistä katseltavaa olikin.

  Juonessa oli supersankaripätkäksi yllättävän vähän ylimääräisiä aukkoja ja erikoistehosteetkin olivat muutamaa alkupuolen kötöstyskohtausta lukuun ottamatta ihan kelvollisesti toteutettu vaikka niitäkin on arvosteltu melkoisesti. Enemmän silmiin pistivät Indy 4:n huonot efektit kuin tämän leffan tehosteet.

  Hieman lyhythän tämä oli ja kuten muutkin ovat todenneet, aiheesta olisi voinut repiä irti enemmänkin, mutta toisaalta oli hyvä ettei leffaa oltu yritetty suotta pitkittää.

  Supersankarileffojen ystävänä tykkäsin kovasti ja tämä menee Iron Manin kanssa vuoden parhaimpien pätkien joukkoon (mainittakoon että Hulk oli mielestäni täysin hanurista). Pitääkin pistää ylös ettei vain tule jatkossa otettua Juhani Mykkäsen elokuva-arvioita tosissaan.

  Sanoisin että Hancock ansaitsee sellaiset 3,5 tähteä omassa genressään.

  Supersankarileffoihinhan kuuluu yleensä että niissä on aina yksi pääpahis jonka kanssa käydään tylsä vähintään 20 minuuttia kestävä ja täysin ennalta arvattavissa oleva loppurymistely, mutta tässä siihen ei onneksi oltu sorruttu, vaikka siltä hetken aikaa näyttikin kun pankkiryöstön yhteydessä "kapteeni koukuksi" muuttunut naurettava sivuhahmo alkoi juonittelemaan vankilassa kostoa niiden parin peppuleikkiin osallistuneiden luuserien kanssa. Hetken aikaa pelkäsin myös että Theronin hahmosta väännetään vastustaja Hancockille kun näidenkin kahden piti kalistella sarviaan hetkellisesti pelkän rymistelyn tähden.

  Hancockia on arvosteltu moneen otteeseen varsinaisen pääpahiksen puutteesta, mutta minua ne perinteiset lopputaistelut eivät tosiaankaan jaksa innostaa, joten ratkaisu oli mielestäni tällä kerralla ihan hyvä, varsinkin kun leffassa kyse kuitenkin on itse Hancockista eikä taistelusta jonkun toisen hahmon kanssa.
   
 18. Luuska

  Luuska Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.02.2006
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen mainonnan uhri.

  Trailerin perusteella odotin hersyvää komediaa, mutta ainoat edes vähän hauskat kohdat olikin kasattu nimenomaan traileriin. Miksi ihmeessä tästä ei tehty komediaa, vaan onneton rakkaushömppä.

  Mahdollisuuksia olisi ollut hyvään aivot narikkaan komediaan. Tämä toteutus ansaitsee 1,5/5.
   
 19. Rokkari

  Rokkari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  2 385
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo vähän enempi ois toivonut että spurgu supersankarina- aiheesta oltais saatu revittyä huumoria, mutta vähän heikonlainen leffa oli Hancock. Juonta ei selvästi voinut ottaa tosissaan, kun ainut yllärikin vihjailtiin pilalle jo elokuvan ensiminuuteilla. Eikä tämä oikein naurattanutkaan. Jotenkin tuntui siltä ettei Hancock oikein tiennyt olisiko supersankarileffa, komedia vai rakkaustarina, ja lopulta se ei ollut oikein mikään.
  2-/5
   
 20. ritamaki

  ritamaki Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.11.2005
  Viestejä:
  166
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitihän tuo vuokrata ja ainakin ite tykkäsin kovasti. Odotukset eivät kovin korkealla olleet, joten yllätyin positiivisesti. Letkeää menoa sekä sopivasti huumoria ja toimintaa. Pitää kai tälle 3,5/5 nyt ainakin antaa.