Hakusanalla tallentavat HD digiboksit

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana allapo, 03.01.2015.

 1. allapo

  allapo VICE PAL, VICE! Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.10.2000
  Viestejä:
  296
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko muita HD digibokseja markkinoilla (kaapeli) kuin Wbox HD2 ja se HD2s, joissa olisi "hakusanalla tallennus" -ominaisuus?
  Eli tallentaisi esim. CSI sanalla kaikki ohjelmat joiden epg:ssä esiintyy CSI :)
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2015
 2. JuhaN

  JuhaN Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sellainen pikku tarkennus vielä, että noissa edellä mainituissa DNA Welhon bokseissa saa enintään 11 hakusanalla määritettyä tallennussääntöä. Lisäksi ainoa rajausmahdollisuus tallennussäännöille on kanavavalinta, eli myös kaikki saman kanavan uusinnat tulevat talteen. Positiivisena puolena noille säännöille voidaan määrittää maksimitila (50GB, 100GB...), jonka jälkeen boksi alkaa poistaa tallenteita vanhemmasta päästä.

  Eli jos joku tietää kunnollisen tallentavan (kaapeli) HD-boksin, johon saa enemmän tallennussääntöjä ja mieluiten myös rajattua (kanava, päivä, aikaväli) sääntöjä, kuulostelisin siitä minäkin mielelläni. Maxivisionin palvelu-uudistuspelleilyä seuranneena tällainen on alkanut kiinnostaa kovasti!

  =)juha
   
 3. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
 4. JuhaN

  JuhaN Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  548
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko omakohtaisia kokemuksia noista? Montako CI+-paikkaa tuossa boksissa on? Kortin vaativien kanavien kanavien tallennusta haitannee yksi tallennus per kortti vaatimus. Eli koskee käytännössä kaikkia muita paitsi YLEn HD-kanavia. Tarkoittaako se myös, että maksukanavapaketeista pitää olla myös rinnakkaistilaus tai sitten joku SmartWi?

  =)juha
   
 5. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Minulla on päivittäisessä käytössä kaksi. Ensimmäinen vuodelta 2011 ja hyvin tuntuu vielä pelittävän.

  Kaksi, mutta käytännössä niitä tarvii vain yhden, koska yhdellä ci+ moduulilla voi tallentaa samanaikaisesti kahdesta kanavanipusta neljää salattua tai salaamatonta HD kanavaa ja katsella viidettä salattua tai salaamatonta HD kanavaa. Luonnollisesti osa tai kaikki kanavat voivat olla myös salattuja tai salaamattomia SD kanavia.

  Yhdelle boksille ei tarvitse rinnakkaistilauksia tai SmartWiitä. Kahdella boksille tulee olla rinnakkaistilaus tai kuten minulla sen hoitaa ”ilmaiseksi” SmartWii, jolla saan yhden maksukortin jaettua kahdelle boksille.

  Kannattaa lueskella noita linkittämiäni ketjuja ja kysellä niissä ketjuissa lisää.
   
 6. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 883
  Saadut tykkäykset:
  269
  Mutta se kortinlukijamoduuli on syytä olla uudempaa mallia, joka osaa purkaa useampaa salausta samaan aikaan....
  Nykyiset (halvemmat) lukijat ei osaa purkaa kuin yhtä, jolloin sisäinen CI+ on poikaa....
  Kannattaa välttää noita kortinlukijoita mikäli vaan mahdollista.

  T: Vesku
   
 7. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Yllä mainitussa Topfieldissä uusilla firmiksillä ja uudemmassa …CI+ Conax mallissa toimii parhaiten kuulemma Topfieldin oma kortinlukijamoduuli.

  Tämähän antaisi pientä lisäarvoa. Milloin näitä saa Suomessa toimivia ja mihin hintaan, jotta tietäisi kannattaako näitä jäädä odottamaan?

  Nämä ovat varmaankin makuasioita. Minä taas vältän sisäisiä kortinlukijoita, koska niillä katsominen edellyttää boksilta HD Ready hyväksyntää ja se taas karsii kymmeniä muita mielestäni paljon parempia ominaisuuksia esim. tästä Topfieldistä, kuin tuo pelkkä useamman kanavan yhtäaikainen salauksen purku. Mutta tämäkin mahdollisesti paranee kun tulee noita mainitsemiasi uudempia kortinlukijamoduuleja. Ilmeisesti kaikki sisäisen lukijan boksitkaan eivät osaa purkaa useampaa tallennetta yhtä aikaa. Saattaa olla laitteen heikkouttakin.
   
 8. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  865
  Saadut tykkäykset:
  13
 9. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
 10. rkr

  rkr Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2013
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Enigma bokseista löytyy ja niihin saa 4 viritintä tai enemmänkin nykyään sekä tallennukset verkon kautta ym. kivaa. CA on sitten ongelmallisempi juttu.
   
 11. allapo

  allapo VICE PAL, VICE! Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.10.2000
  Viestejä:
  296
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löysin kiinnostavan tallentavan kaapeli digiboxin hakusana tallennuksella ja ostinkin sen sitten pois kuleksimasta. Samaan pakettiin sain bluray soittimen/tallentimen sekä verkkopalveluiden toistajan kuten esmes. netflix ja youtube. Tähän kun lisätään blurayn 4K upscale ja direct 4K kuvien toisto niin avottia. Kyse on siis Panasonic DIGA DMR-BCT84EN laitteesta.

  2xCI+ paikat, 1TB HDD tallennustila, 2 HD viritintä, USB portti ulkoiselle kiintolevylle.

  Lisäksi tällä pystyy streamaamaan live tv lähetystä verkkoon ja katsoa esim. tietokoneen kautta windowsin mediacenterillä mitä kanavaa haluaa. Samoin DLNA ja (ainakin) windows servereiltä pystyy soittamaan videoita,musaa tai näyttämään kuvia.
  Hakusanatallennus tuntuu toimivan ihan kivasti. (pystyy rajaamaan exclude hakusanoja esim. "uusinta", hakuja voi rajata koskemaan favorites listojen kanavia ja niihin voi laittaa sitten ne kanavat joista haku tekee hakuja, sanahakuja voi yhteensä olla 16kpl jos oikein katsoin..)

  Puutteitakin on tässä muutaman päivän sisällä löytynyt mm. streemiä tv kanavista tai tallennuksista ei voi katsoa kuin yhdellä koneella kerrallaan, netflixiä ei voi katsoa jos tallennuksessa on tv kanava. Musatiedostoista itselle tärkeän flac tiedostojen toisto (onnistuu sittenkin:). Samoin bluray tallennusta ei voi tehdä cryptatulle tallennuksille, menusta löytyi tosin "decrypt recordings to HDD", mutta en ole vielä testannut voiko niitä sen jälkeen polttaa levylle. Samoin luulen että tämä ei ole kovin hyvä tallentelemaan HDD:lle monia kanavia yhtä aikaa pitää selvitellä tuota asiaa vielä. En tiedä auttaako jos hommaa rinnakkaiskortin ja asentaa sen tuohon kakkos CI+ slottiin?

  Lisäksi tässä pitäisi olla mahdollisuus netin kautta mistä tahansa kolkasta ajastaa tallennuksia kännykkäsovelluksella android tahi iPhone mutta en ole saanu tota vielä toimimaan, voi johtuu verkkoasetuksistakin.
  Kaiken näköisiä verkkotoisto/soitin/videpalvelu ohjelmia voi tähän asentaa lisää panasonicin marketplacesta mihin tällä laitteella voi mennä.


  Lisää DMR-BCT84EN:stä Panasonicin sivulta: http://www.panasonic.com/fi/consumer/home-entertainment/blu-ray-dvd-players-recorders/blu-ray-recorders/dmr-bct84en.html


  Testiä Tanskasta jos kieli taittuu tai translator laulaa:
  http://digitalt.tv/panasonic-dmr-bct84ens/

  Itse ollut kokonaisuuteen positiivisesti yllättynyt, en tiennyt tuosta digitv:n suorastriimauksesta ennenkuin vahingossa tuli kokeiltua ja onhan se mukava kattoo telkkuu tietokoneen ääressäkin.

  edit: Flacit toistuu - user error :)
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2015
 12. -T-

  -T- Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2005
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä Panasonicin Digiboxi/Bluray näyttää ainakin paperilla hyvältä Samsungin vastaavan laitteen korvaajalta. Vielä kiinnostaisi kokemukset verkko-ominaisuuksista. Eli miten hyvin esim. Netflix toimii (onko selailu & kuvanlaatu ok), miten Androidilla katselu onnistuu netin läpi ja toimiiko se streamaus myös Chromecast tikulle (edes samassa verkossa). Ostosta ennen pitäisi saada varmistus myös tuosta parin kanavan tallennuksesta / katselusta. Siis silloin, kun molemmat ovat salattuja HD-kanavia. 600 euron virheostosta ei viitsisi tehdä...
   
 13. allapo

  allapo VICE PAL, VICE! Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.10.2000
  Viestejä:
  296
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli tallentaa pystyy Panasonicilla kahta salattua HD kanavaa samaan aikaan, ja katsoa saman kanavanipun kolmatta kanavaa. Tällöin tallennukset menee kryptattuna kovolle. Valikoista saa päälle automaatin joka decryptaa tallenteita auki bluray levylle tallennusta ja vapaata katsomista varten yöaikaan (varaa siis ci+ kortin decryptaukseen). Eli yhdellä salauksenpurkukortilla voi työskennellä vain yhden kanavan/tiedoston salauksen kimpussa yhtä aikaa (mutta se on kai joka digipoksis sama). Toinen vihtoehto on decryptaa kanava lennosta, mutta sitten ei voi tallentaa toista salattua samaan aikaan.

  Tästä salauksen purusta semmonen kokemus että kahden elokuvan salauksen purku kiintolevyllä siihen meni kaksi yötä odotellessa että merkinnät molemmista tallenteista muuttui salaamattomiksi. Eli ei hätähousujen hommaa.
  edit2: Manuaalisestikkin voi siis decryptauksen käynnistää tallenteiden video editorissa...

  Netflix ja SF vuokraamo toimii ihan ok, HD kuva tulee näkyviin ok.

  1.edit:
  Android tallennuksen sain toimimaan siten että valitsin digiboksin verkkoyhteydeksi wlanin ja 4G mokkulaan wlanilla kiinni. Androidille haettiin Panasonicin media access niminen softa, jossa piti rekisteröityä ilmaiseen Panasonicin palveluun. Ja jotta homma toimisi niin pitää hyväksyä pitkä panasonicin lauselma, jossa kyllä rehellisesti lopuksi kysytään että "olethan valmis lähettämään kaikki tietosi Japaniin" -kun vastaa "kyllä" :) niin avautuu ohjelmisto jolla pystyy tallentamaan kanavia omalla digipoksilla. Toiminta on kohtuu hidasta ensimmäisellä käynnistyksellä kun se hakee epg:n tiedot ja avaa CAM modulin ym ym... Mutta tallentaa pystyy helposti ja onnistuneesti kun kanavalistaukset lopulta saapuu kännykkään. Kanavat on samalla lailla listattu kuin digipoksissakin eri favorite listoihin (jos niitä on tehnyt). Itseä ihmetyttää miksen saa toimimaan tuota ulkoista android sovellusta jos kytken langalliseen verkkoon, kai se on joku asetus reitittimessä tjsp...

  Androidiin tulee 8 päivää eteenpäin tallennukseen valittavia ohjelmia.

  Live TV kuvaa android sovelluksella en saanut tosin näkymään tuolla wlanillakaan, mutta kyllä se luultavasti mahdollista on :)
  Androidin valikossa on siis:
  -Live TV
  -Recorded TV
  -TV Guide
  -Timer Programming
  -Setup
  -Device selection
  -Info
  -Help  Chromecast tikkua ei minulla ole.
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2015
 14. -T-

  -T- Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2005
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten on mennyt yhteiselo tämän Panasonicin boxin kanssa? Tomiiko jouhevasti päivittäisessä käytössä? Eli esim. EPG on kotuullisen selkeä ja nopeatoiminen, valikot toimii viivyttelemättä, tallennukset ovat luotettavia jne.? Itseni olen jo "ylipuhunut" entuudestaan tuntemattomaan ja kalliihkon digiboxin hankintaan, mutta haluaisin varmistua, ettei kotona tulisi sanomista digiboxin perusasioiden toimimattomuudesta. Ainakaan huonompaan suuntaan ei saisi mennä, kun vertailukohtana on Samsungin ajoittain bugittava BD-E8900EN.
   
 15. Yore

  Yore Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2005
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei Allapo.
  laitteella pystyy siis tallentamaan esim. kahdta salattua HD -kanavaa yht' aikaa. Pystyykö sinne myös ohjelmoimaan uusia ajastuksia laitteen ollessa jo tallentamasa ohjelmia?
  Entäpä näyvätkö Viaplay tai HBO WLANin kautta? Laite on kiinnostavin Suomessa moneen vuoteen julkaistu uusi digiboksi joten oliis kiva kuulla käyttökokemuksia siitä lisää, jos vain viitsist tänne kirjoitella :)
  Sääli, että Humaxin 4Tune laitetta ei tänne näytä tulevan.
   
 16. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 150
  Saadut tykkäykset:
  41
  Olikos tuossa Panasonicissa se pitkäkestoinen vapaasanatallennus?

  Näyttää siltä että yhtäkään luotettavaa helppokäyttöistä boksia minkä saa suoraan kaupasta ja missä olisi vapaasanatallennus, ei ole.
   
 17. osterma

  osterma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onnistuuko Panasonicilla esim: welhon mtv3hd ja nelosenHD polttaminen BD- levylle
   
 18. osterma

  osterma Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onnistuuko Panasonicilla esim: Kaapeli welhon(DNA) mtv3hd ja nelosenHD polttaminen BD- levylle