Hajosiko PS3-konsolisi? - osa2

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana JuKo, 20.11.2007.

?

Hajosiko PS3-konsolisi?

 1. Toimii edelleen

  82,3%
 2. Hajosi

  17,7%
 1. anon4340

  anon4340 Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.04.2002
  Viestejä:
  287
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos korjauksesta... en tiennyt että johto tyyppi on muuttunut. Jos tuo on sellainen mitä on useissa radioissa tms. niin niitä varmaankin pyörii lähes jokaisen nurkissa ja ei varmaan maksa montaa euroa kaupassakaan.

  Lähinnä mietin tuota 320gb:tä ja jos noille peleille + HDMI piuhalle olisi käyttöä.

  Lisäystä: Toisaalta Gigantin hintakin on ihan hyvä...
   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2011
 2. karik134

  karik134 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2008
  Viestejä:
  2 026
  Saadut tykkäykset:
  17
  CDON:ssa vanhemmat slimmit(160&320gb) 230/250€ +5€pk.
   
  Viimeksi muokattu: 25.09.2011
 3. cryscythe

  cryscythe Guest Guest

  Liittynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä lakkasi vanhan mallinen 60GB konsoli toimimasta kokonaan. Ei vastaa käynnistysnappiin eikä syty mitkään valot koneessa. Kone hankittu 5/09 eli takuu on tainnut mennä umpeen.

  Onkohan tuossa voinut joku sulake palaa tai kenties virtalähde? Onko mahdollista korjata itse?
   
 4. xJBEZx

  xJBEZx Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2009
  Viestejä:
  116
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ehdottomasti yrittäisin vedota virhevastuuseen, varsinkin jos kuitti on vielä tallessa. Eli yhteyttä nordisk filmiin vain.
  En nyt ehdi etsiä valmista linkkiä etsimään kun töissä olen mutta pitäisi plazalta löytyä.
  Jos et löydä täältä niin tsekkaa konsolifinin FAQ osio.
  Siihen reklamaatioon saat valmiin lomakkeen kuluttaja-asiamiehen sivuilta.
   
 5. DigiMedia

  DigiMedia Guest Guest

  Liittynyt:
  19.08.2008
  Viestejä:
  445
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on ilmeisesti hajonnut PS3:n Blu Ray -soitin. Yhden elokuvan alun sain näkymään. Sen jälkeen ei mitään. Hyvä että levyn sai ulos. En ole jaksanut kahlata koko ketjua läpi, mutta kysymys: ei taida olla mieltä ostaa uutta sisuskalua (jos saakaan)? Ostettu tammikuussa 2009 Amazonilta.
   
 6. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Toki kannattaa vaihtaa, jos olet varma että vika on juuri siinä. Ebaysta asema ja sitten vaihtopuuhiin vaikkapa tämän ohjeen saattelemana.

  Ennen tilailua varmista oman konsolisi ja tarvitsemasi varaosa-aseman mallimerkinnät. Uusi asema ei toimi ihan suoraan kiinni heittämällä, vaan siihen pitää vaihtaa vanhasta alkuperäisestä asemasta otettava logiikkapiiri jotta se toimisi.
   
 7. DigiMedia

  DigiMedia Guest Guest

  Liittynyt:
  19.08.2008
  Viestejä:
  445
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sepä se. Mistä sen sitten tietää, että vika on juuri siinä. Ei noissa ole mitkään puhdistustoimenpiteet auttaneet?
   
 8. cryscythe

  cryscythe Guest Guest

  Liittynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  277
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla olis myytävänä 60gb fatty, joka pimeni sähkökatkon johdosta. Tästä sais joku varaosia koneeseensa tai pienellä fiksauksella (virtalähteen vaihdolla) toimivan laitteen! Laite on ollut toooodella vähällä käytöllä koko elinaikansa ja on hiljainen ykislö!

  Jos jotain kiinnostaa niin laittakaa tarjouksia privana!
   
 9. Magee

  Magee Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2008
  Viestejä:
  252
  Saadut tykkäykset:
  8
  Nyt (kolme viikkoa sitten) hajosi myös täällä pleikkari. Kyseessä 40GB malli ja ostettu vajaat 3,5 vuotta sitten. Jumitti kesken katsomisen, eikä tunnistanut enää pelejä, dvd:itä, eikä blu-ray-levyjä. Ihan tyyppivika siis kyseessä. Aika lailla pistää harmittamaan, kun hajoaa noin ja valmistaja ei ota mitään vastuuta edes virhevastuun nimissä. Lähetin nordiskfilmille ja maksoin todella kipeän kipurahan (129€), jotta sain jonkun muun vanhan vehkeen tilalle, josta kohta kai menee jokin osa taas rikki.

  Tai itse asiassa ei tarvinnut edes odottaa. Huoltoon lähettämäni laite oli nimittäin äärimmäisen hiljainen ja sen sijaintia ei pystynyt edes paikallistamaan, kun mielestäni erittäin äänekäs tykkini (hd20) oli päällä. Nyt tämän uuden kappaleen kanssa menee kuitenkin niin, että tuota tykkiä ei pysty paikallistamaan, kun pleikkari hurisee niin maan per*eleesti. Pleikkari lähtee hiljaisesti käyntiin, mutta ääni, siis tuulettimen kierrokset, nousee niin kovaksi portaittain, että viimeistään leffan alkaessa ääni on todella infernaalinen. Myöskään en muuten saanut "uutta" laitetta sammutettua, muuta kuin takana olevasta virtanapista. Ei ole yhtään kusetettu olo :hitme:

  Laitoin nordiskfilmille sähköpostia, jotta vaihtaisivat taas laitteeni kappaleeseen, jota voi pitää päällä ja oleskella samassa huoneessa samanaikaisesti. Toivomuksena lisäsin vielä, että en joutuisi taas olemaan ilman vehjettä tuota kahta ja puolta viikkoa (vaikka se pitäisikin jäätävää mekkalaa). Saas nähdä, mitä vastaavat.

  edit: Olisi ilmeisesti pitänyt vain lukea tämä ketju ensiksi ja tilata uusi blurayasema ja asentaa se itse. Kunpa saisin vanhan konsolini vain takaisin...
   
 10. ITH

  ITH Guest Guest

  Liittynyt:
  03.09.2004
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0
  itse kävin ostamassa uuden, kun en viitsinyt maksaa uudelleen kunnostetusta mitään (näissä 3 kk takuu)
  menin Giganttiin ja ostin uuden ja siihen laajennetun 36 kk takuun - ei ollut halvin tiedetään ...
   
 11. muikkuossi

  muikkuossi Guest Guest

  Liittynyt:
  20.11.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä paksu 40 G laite lopetti Blueray (ja CD) levyjen lukemisen. Hankittu 05/2008. 320 G levy vaihdettu noin vuosi sitten. Hyvin pelannut tähän asti. Vaan eipä toimi enää.
  Putsasin laserin linssit samalla kun katsoin laserin mallin. Nordiskfilmin tarjous (129 eur) vanhasta kunnostetusta 3 kk takuulla ei iske. Tilalle saisi vastaavan 40 G koneen (eli pitäisi vaihtaa alkuperäinen levy koneeseen) .
  Sen verran elämää eletty ja nähty että ihan heti tuohon kusetukseen en lähde. Nykyinen kone hiljainen.
  Uuden laihan 320 koneen saa 250 egee verkkokaupasta + 12 kk takuu. No sellainen tilauksessa B planina, jos A plan eli toimi eli tilattu varaosa Honkkareista n. 35 egellä. Toivottavastai tulee pian että poika pääsee jatkamaan pelejään.
  Ihmettelen kyllä että mikä siinä blueray asemassa "kuluu", tokihan se että levy pyörii about aina kun kone päällä kuluttanee mekaniikkaa mutta silti - ikävä tyyppivika ja loistokas rahastusmalli toimittajalle ...
   
 12. KarpoH

  KarpoH Guest Guest

  Liittynyt:
  15.09.2003
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
 13. ITH

  ITH Guest Guest

  Liittynyt:
  03.09.2004
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0
  kiitos vinkistä, mutta en ole ajatellut vaihtaa pankkia
   
 14. beddis

  beddis Guest Guest

  Liittynyt:
  08.12.2005
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yellow light of death iski 2007 ostettuun fättispleikkariin viikonloppuna. Hiustenkuivaaja-niksi kuitenkin auttoi ja kone heräsi uudelleen eloon. En tiedä miten kauan pysyy toimintakuntoisena, mutta sainpa ainakin levyn ulos ja varmuuskopioinnit otettua.
   
 15. muikkuossi

  muikkuossi Guest Guest

  Liittynyt:
  20.11.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli uusi laser Chinasta viikossa ja eikun vaihtamaan - meinasi ongelmoida levyn sisäänotonkanssa (tarkkana saa olla lattakaapelien kanssa) ja lopulta lähti pelaamaan bueonosti eli homma kunnossa !!
   
 16. Magee

  Magee Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2008
  Viestejä:
  252
  Saadut tykkäykset:
  8
  Noniin. Tämän jälkeen tapahtunut, ja paljon. Muodostunut melkoiseksi farssiksi tämä pleikkarini huoltosekoilu.

  Lähetin siis takaisin Nordiskfilmille tuon hurisevan laitteen. Seuraava kappale tuli noudettavaksi 26.11. Siinä oli jokin ongelma kuvan kanssa ja en saanut sitä lainkaan toimimaan. Kuvan alareuna oli keltainen ja yläreuna oli mustaa mössöä tykiltä katsoessani. Koitin vielä laitetta tv:n kanssa ja nyt sain alkuvalikon tekstit näkymään, jotka nekin tosin valuivat, kuin Picasson maalauksessa. Taas vietiin vehjettä takaisin Giganttiin. Tässä kohtaa oli jo myyjäkin hieman epäuskoinen ja testasimme laitettaa Gigantissa. Sama tuomio; "kuva oli paskana ja pikselöityi lumisateenomaisesti". Takaisin Nordiskfilmille.

  Seuraava kokelas palasi 7. joulkukuuta. Meni jotenkin tuo Gigantin viesti ohi, joten hain laitteen vasta viikko tuon jälkeen. Se lähtikin hyvin toimimaan ja sain palautettua kaikki asetukseni ja storesta tilaamani värkit ja olin hetken tyytyväinen. Mutta jo toisella käynnistyskerralla (vai oliko vielä samaa kertaa, en muista) laite kiukutteli pelien käynnistämisessä. Peli sisään ja ääni kyllä tuli, mutta ääni jäi "jumiin" ja kuva oli musta. Yritin monta kertaa, mutta ei toiminut. Sitten vaihdoin peliä ja se toimi ok. Koitin uudestaan ja nyt toimi tuo toinenkin peli. Koitin kolmatta, ei toiminut. Aina sama musta tausta ja ääni jää junnaamaan paikoilleen. Näissä ko. peleissä ei siis ole ikinä ollut mitään ongelmaa ennen.

  Eilen oli vapaa ilta, eikä kauheasti tekemistä, joten ajattelin, että pelaan yhden illan ja vien vasta sitten TAAS huoltoon. Eilen tuli kuitenkin vielä huolestuttavampi asia eteen; ei ollut enää kyse peleistä, vaan koko pleikkarin käynnistäminen tuotti saman ilmiön, kuin edellisellä kerralla oli tuottanut pelien käynnistäminen. Ruutu oli siis musta. Ei tullut ääntä, eikä kuvaa. Laite jäi vaan jumiin. Käynnistelin ja sammutin monilla eri tavoilla, mutta ei mitään eloa. Juuri kun ajattelin, että tämä on viimeinen kerta, niin laite lähti käyntiin. Sain eilen pelattua ihan hyvin, kun vain sain tietyt pelit käynnistettyä muutaman yrityksen jälkeen.

  Pakko myöntää, että on jo hävettänyt silmät päästä marssia konsoli kainalossa samojen myyjien pakeille. Miten nyt seuraavaksi? Harkitsen jo sen viemistä toiseen liikkeeseen, esim toiseen Giganttiin. Toisaalta eihän tämä minun vikani ole. Maailman huonointa tuuria vain. Mutta herää kysymys;

  Miten helvetissä nämä Nordiskfilmin äijät testaa nuo lähettämänsä konsolit? Eivät voi mitenkään tehdä sitä. Mielestäni koko touhu on melkoista riistoa ja kuluttajan hyväksikäyttöä, kun maksat 129€ tyyppivian "korjaamisesta" ja sitten lähettelevät takaisin laitteita, mitä ei ole edes testattu. Mielestäni voisivat jo lähettää täysin uuden laitteen kärsimyksistäni. No, katsotaan kuinka käy.

  To be continued.. :)
   
 17. LongJohn

  LongJohn Guest Guest

  Liittynyt:
  08.11.2004
  Viestejä:
  790
  Saadut tykkäykset:
  2
  Joo. Kesällä pöllähti alunperin 80G paksukaisesta BD lukupää. Koko koneisto vaihtoon tuossa ennen joulua (kun sai aikaiseksi) ja nyt tuli eilen YLOD. Kuumailmapuhallinjekku + uudet hopeatahnat koneeseen ja lähti pelaamaan. Millaisia odotuksia ihmisillä on tuon korjausmenetelmän kanssa tullut? Pelaako se oikeasti vai onko tuo vain tekohengitystä kuolevaan koneeseen?

  Tietysti sen mitä YLOD lukenut taitaa olla aika geneerinen vikailmoitus ja johtua useammasta eri viasta. Ainakin tuossa omassa tuulettimen rundit ja melu laski radikaalisti tuon korjauksen jälkeen. Siili oli aika pölyinen ja kai tuon voisi kerran vuodessa purkaa atomeiksi ja puhdistaa kunnolla. Tahnaa oli tuossa vanhassa masiinassa tarpeeksi mutta kuivaahan se tietysti oli.
   
 18. Sean80

  Sean80 Guest Guest

  Liittynyt:
  16.04.2007
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieman alle parivuotias pikkuvesseli oli tunkenut kolme levyä PS3:n sisään. Levyt sain pois, mutta jokin tuossa levyn "syöttömekaniikassa" on pielessä. Levy menee kyllä suhtkoht oikealle paikalle, mutta ei lähde pyörimään. Ainakaan magneetti ei osu kohdalleen, mikä lukitsisi levyn paikalleen. Jotkut lirpakkeet tuolla on varmaan väärissä asennoissa, mutta kun ei äly riitä, että mitkä...

  Sen verran tutkin, että toinen käytetty asema ei toimi suoraan, joten ehkei vielä vaihtamiseen lähdetä. Liikkeiden korjauskustannuksetkin on varmaan 100 euron pintaan. Ei kellään olis ideoita/osaamista?
   
 19. Jasu1

  Jasu1 Guest Guest

  Liittynyt:
  02.07.2007
  Viestejä:
  125
  Saadut tykkäykset:
  0
  2007 ostettu fat 40gb sano itsensä irti. Ei lue enään levyjä. Pistin lukupään tilaukseen.
   
 20. hinuk

  hinuk Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.01.2008
  Viestejä:
  121
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma 18.10.2007 ostettu 60GB kone pelaa edelleen loistavasti, mutta jos tälle jotakin kävisi niin miten toimin ton kovalevyn kanssa.
  Nyt siis siinä on 320GB levy ja jos ton huoltoon joutuisi laittamaan jossa varmastikkin vaihtus kone toiseen samanmoiseen niin miten levyn kanssa laitanko huoltoon vain kylmästi ilman kovalevyä vai.
  Toi alkuperänen levy meni kaverin 40gb koneen sisälle ja se on jo käyny huollossa jossa vaihtoivat koko koneen, luonnollisesti uudessa oli 40gb levy sisällä.
  Ei tekis mieli ostella uutta levyäkään koneeseen vaikka tollasessa tapauksessa lähettäisin siitä laskun nordisc filmin suuntaan.
  Kellään vastaavasta kokemuksia. vielä ei siis ole ongelmia koneen kanssa, mutta jos tulis huoltoreissun paikka niin sen varalta kyselen.