Hajosiko PS3-konsolisi? - osa2

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana JuKo, 20.11.2007.

?

Hajosiko PS3-konsolisi?

 1. Toimii edelleen

  82,3%
 2. Hajosi

  17,7%
 1. Jakkis

  Jakkis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.10.2004
  Viestejä:
  770
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla auttoi ongelmaan ainakin tuo uusin softapäivitys, ja sitä ennen venkslaamalla niin, että resetoi ohjaimen, kytki usb-kaapeliin, laittoi ohjaimen päälle ja irrotti kaapelista niin toimi taas ihan hyvin.
   
 2. kelinci

  kelinci Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.10.2007
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen huomasin että todennäkoisesti omasta 40Gb Ps3:sta on blue-ray asema hajalla. Ei suostu käynnistämään/lukemaan mitään levyjä. Lisäksi sain tuon maagisen virhekoodin "80010514"mikä viittaa lukemani perusteella juuri br-asemaan. Kyllä ketuttaa...

  Hauskinta jutussa on se että olen käyttänyt levyasemaa todella vähän:hitme:, viimeksi joskus vuoden 2009 puolella pelaamiseen. Laite ollut enimmäkseen streemauskäytössä elokuville ja musiikille. ja muutenkin laite toiminut moitteetta

  Taitaa olla ihan sekundatavaraa tuo Ps3:n blue-rayn lukija?:sick: Taitaa olla myös useimmilla täällä hajonnut juurikin tuo levyaseman lukija?

  Laitteella ikää vasta 2v 1kk ja ostettu saksasta.

  Tänään lähetin sähköpostia ja reklamaation Nordisk-filmille vedoten valmistajan/maahantuojan virhevastuuseen.

  Pidetään peukkuja että ottavat laitteen takuuhuoltoon.
   
 3. Nobody

  Nobody Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.05.2002
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on hajonnut blu-rayn lukija kaksi kertaa. Toisella kerralla en ollut myöskään käyttänyt blu-ray asemaa paljon. Nyt on siis kolmas PS3:nen menossa. Olen käyttänyt sitä todella vähän. En uskalla enää katsoa blu-ray/DVD elokuvia PS3:lla. Nyt PS3:nen on vain peli käytössä.

  Kolmas PS3:nen ei muuten tullut minulle uutena. Siinä oli jo valmiiksi suuri naarmu. En siis yhtään osaa sanoa kuinka paljon tämä PS3:nen on ollut ennen käytössä.

  Ärsyttää myös pelit jotka vievät alle 10 megaa kovalevyltä. Tällöin blu-rayn lukija käy liian kuumana. Ne jotka keräävät peleistä trophyjä (esim. platinum) niin luulisi, että niillä olisi blu-ray asemat mennyt rikki jo monta kertaa. Itse en jaksa kerätä trophyjä, mutta silti kone menee koko ajan rikki.

  Seuraavalla kerralla takuu ei enää korvaakaan korjattua konetta tilalle. Tuskin tämäkään kone kestä tätä vuotta kokonaan. Pelaan korkeintaan neljä peliä vuodessa...
   
 4. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jotain faktaa olisi tähän kiva saada. Kuulostaa mutulta ja valitettavalta epäonnelta, ei muuta.
   
 5. Kelmer

  Kelmer Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.03.2006
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, eilen napsahti jälleen ylod, joten edellinen korjaus kesti 3kk ja viikon. Syyksi epäilen että PS3 kävi viikonloppuna toisessa huoneessa, eli olisiko liikuttelu irrottanut jonkun juotoksen. No ajattelin että kokeillaan nyt kuumailmapuhallinta vielä kerran. Äsken juuri sain purkin kasaan, ja taas sitä mennään :thumbsup: Eli korjaus auttoi jälleen. Pitänee hommata oma kuumailmapuhallin että ei tarvitse lainailla jatkuvasti :hitme:
  Todennäköisesti myös tuon PS3:n sijoitus subbarin päällä ei tee pitemmän päälle hyvää, tärinä voinee myös vaikuttaa juotosten pettämiseen?
   
 6. -FF-

  -FF- Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.11.2005
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä minä sinuna sijoittaisin pleikkarin jonnekin muualle. Ei aiinakaan kovalevylle tee varmasti hyvää ja tuskin noille hauraille juotoksillekaan, kuten mainitsit. :)
   
 7. karpulk

  karpulk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.03.2000
  Viestejä:
  262
  Saadut tykkäykset:
  0
  Syksyllä 2007 ostamani 60GB pleikkarini hajosi tänään ylod-virheeseen. Laitoin Nordiskille reklamaatiota, katsotaan mitä vastaavat. Mutta onko mahdollista pelastaa kovalevylla olevat pelitallennukset ja vastaavat? Ajattelin irrottaa kovalevyn, sehän ei käsittääkseni aiheuta tätä virhettä? Mikäli korjaus ei maksa mansikoita, vanha kovalevy vain takaisin kiinni konsoliin korjauksen jälkeen. Tai jos on uuden osto edessä, niin vaihdan väliaikaisesti vanhan kovalevyn uuteen konsoliin ja siirrän tiedostot usb:lle. Toimiiko?
   
 8. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei toimi levynvaihto pleikkarista toiseen. Sun tarvii saada se wanha laite henkiin tai levyllä olleet tiedot on kaput.
   
 9. karpulk

  karpulk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.03.2000
  Viestejä:
  262
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis häh, onko kovalevy tosiaan paritettu jollain tavalla emolevyn kanssa?
   
 10. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä. Levy on kryptattu ja luettavissa vain yhdessä ps3:ssa. En ole nähnyt mitään pc pohjaista ratkaisua, joka purkaisi kryptauksen ja mahdollistaisi tietojen pelastamisen(toki tuollaisia voi olla olemassa, mutta minä en semmoisista tiedä).
   
 11. Nobody

  Nobody Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.05.2002
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis omasta mielestäni tämä on ihan itsestään selvä juttu. Jos pelaa nyt esim. peliä, joka vie PS3:sen kovalevyltä 10 megaa niin joutuuhan lukia lukemaan koko ajan BD-levyltä dataa. PS3:sen keskusmuisti ei ole kovin suuri, joten sinne ei paljon tavaraa mahdu. Myös jos pelissä "kuolee" monta kertaa (tapahtuu ainakin vaikeammilla vaikeustasoilla) niin peli lataa edellisen checkpointin. Tämä pistää taas BD-lukijan raksuttamaan dataa keskusmuistiin => lukijan elinikä lyhentyy.

  Ekan kerran oma BD-lukija meni rikki kun pelasin Turokkia. Se vie vain muutaman megan kovalevyltä. Kuulin aina BD-lukijan raksutusta kun peli latautui uudelleen. Välillä kuolin ainakin 20 kertaa putkeen kun tuli päävastus, jota en tiennyt miten sen tappaisin. Tämä siis tietenkin rasittaa BD-lukijaa.

  En myöskään käytä enää missään nimessä pikakelausta (esim. maksiminopeutta) BD-elokuvia/lisämateriaaleja katsotessa. Minulla on ennen ollut tapana selata lisämateriaalit läpi kelaamalla ne usemmitten maksiminopeudella. Olen halunnut samalla nähdä, että ostamani BD-levy ei ole viallinen. Tästä pikakelauksesta voi päätellä, että BD-lukija joutuu "hyppimään" kovaa vauhtia, joten elinikä taas lyhenee.

  Luotan PS3:sen kovalevyn lukijaan paljon enemmän. Se on varmasti paljon pitkäkestoisempi.

  En siis väitä, että kaikilla hajoisi tällaisissa tapauksissa BD-lukija näin helposti. Väitän kuitenkin, että lukijan elinikä riippuu paljon laitteen omistajasta, joka ei taas aina ole suoraan verrannollinen PS3:sen käyttöaikaan.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2010
 12. roflator

  roflator Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  1 129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiköhän tuossa ole kyseessä ihan vaan paska tuuri, jos puhutaan mekaanisesta hajoamisesta. Blu-ray pyörittimen lukupää ja mekaniikka ovat liki samaa kamaa kuin dvd-asemien mekaniikka. Sinirauskussa tarvitaan enemmän tarkkuutta ja erilainen laseri mutta perusidea on ihan sama. En jaksa uskoa, että mekaanisesti nuo hajoaisivat yhtään helpommin kuin dvd-asemissa oleva mekaniikka. Jos oikein haluaa vielä hiuksia halkoa niin pleikkarin blu-ray pyöritin pyörittää levyjä 2x nopeudella, kun taas pc:n dvd-asemissa saadaan jotain giganttisia 48x nopeuksia ja silti ei jatkuvalla syötöllä lennä sirpaletta ja dvd-asemia hajoile.

  Jos nyt jotain aihetodisteita haluaa vielä asian tiimoilta niin ainakin verkkokauppa.com myy 8x blu-ray asemia. Herrasiunaa kuin hajoamisherkkiä niiden tarvii olla, jos pleikkarissa oleva 2x asema jo uhmaa luonnonlakeja :confused:

  Jonniinverran enempi noita blu-ray asemia varmasti hajoaa kuin dvd-vastaavia mutta siinä ei liene kysymys mekaanisesta kestävyydestä(kuinka paljon moottori jaksaa liikutella lukupäätä) vaan ihan siitä että teknologia on uutta ja mekaniikan+laserin valmistaminen ei ole samalla tavalla vakiintunut kuin dvd asemissa. Lisäksi kun pleikkari on vehje mitä myydään ihan tolkuttomasti niin noita rikkoontuneitakin yksilöitä sitten löytyy(vrt. tuote mitä myydään suomessa 100 kappaletta tai 10000 kappaletta vuodessa, jos molempia vikaantuu 5% vuositahtia niin toisen tuotteen omistajista 5 kappaletta tulee plazalle valittamaan ja toisen tuotteen kohdalla löytyy 500 valittajaa).

  Jos muistelee aikaa taaksepäin kun hd-dvd vs. blu-ray sota oli pahimmillaan niin ennustivatpa jotkin tahot, että yksikään blu-ray laseri ei tule olemaan pitkäikäinen ja niiden valmistaminen on likipitäin mahdotonta. Samaa mantraa tosin hoettiin myös 50GB levyistä :)
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2010
 13. Nobody

  Nobody Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.05.2002
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis jos oletetaan, että BD:n ja DVD:n lukijat ovat yhtä kestäviä näissä tapauksissa niin silloin uskon, että minulla on ollut paska tuuri. Tällöin myös oletetaan, että esim. lämpötila jne. vaikuttivat samalla tavalla lukijoiden kestävyyteen.

  En muuten aluksi puhunutkaan yleisesti, että kaikki BD:n lukijat ovat heikkoja. Asia siis kohdistui vain PS3:sen lukijaan. Tuuriahan tämä silti varmaankin on, mutta itse luottaisin kuitenkin enemmän esim. LG:n BD390 lukijaan kuin PS3:sen lukijaa.
   
 14. hasseli

  hasseli Scarlett Fan Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  1 167
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään hajosi sitten 2v vanhasta koneesta bd-asema. Aikoinaan laukesi kaksi kertaa ps2 dvd-asema. Olen tainnut erikoistua kyseiseen vikaan.
   
 15. Kronos77

  Kronos77 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt sitten hajosi jo toisesta PS3:sta Blueray asema. Eli edellinen hajosi loppuvuonna päivityksen 3.10 toimesta ja nyt uusi slim versio hajosi muuten vaan.

  Uskomattoman heikkoa laatua nämä PS3 laitteet. Onneksi nyt sentään on takuu voimassa, mutta ei vaan jaksaisi taas odotella ikuisuutta että saavat sen korjattua (tietäen, että kohta taas hajoaa).

  Pienellä otoksella tuttavapiiristä saa kuvan kuinka hyvin Sony PS3 blueray asemat toimii. 5 tuttavalla PS3, enään yhdellä alkuperäinen PS3 kaikilla muilla ainakin kerran hajonnut blueray asema (hajoamiset kaikilla alkaneen 2009 loppupuolella, sen jälkeen tuntuu kuukausittain ainakin jollakin olevan hajalla)...
   
 16. wille82

  wille82 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  706
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tais omasta koneesta lukupää hajota tai on hajoamassa.
  Katselin blu-rayta kun rupeasi pätkimään ja sitten jumahti. Sammutin laitteen,
  otin levyn ulos ja koitin alkaa katselemaan levyä uudestaan niin ilmoitti välillä
  virhekoodia ja että "levy on epäkelpo". Mikään blu-ray leffa ei toimi eikä peli.
  Tai no yhden pelin sain käyntiin mutta hetken päästä jumahti täysin.
  DVD-levyt toimivat hyvin.

  Kone ostettu käytettynä huuto.netistä keväällä-08, joten melkein 2,5 vuotta toiminut mulla.
   
 17. equilibrer

  equilibrer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.11.2003
  Viestejä:
  945
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei varsinaisesti (ainakaan vielä) hajonnut PS3:n blu-ray asema, mutta huomasin, että kun viimeksi laitoin bd-levyn asemaan, piti asema sellaista kohtalaisen nopeatahtista tikittävää ääntä sen normaalin "imaisuhuminan" lisäksi. Mielestäni tätä tikittävää ääntä ei ole ennen kuulunut. Ääni tulee siis vain levyä syöttäessä ja loppuu heti kun levy on asettunut. Itse toisto toimii normaalisti eikä katselun aikana kuulu ääniä. Sama toistuu myös dvd-levyillä. Äänen lähde on selvästi mekaanisista osista johtuva.

  Onko kyseessä normaali ääni (joka on kenties ennenkin kuulunut, enkä vain ole kiinnittänyt huomiota) vai onko kyseessä ensioire hajoavasta asemasta? Noin 2 vuotta vanha 40GB fatty kyseessä.

  Erilaisia "clicking noise" ongelmia löytyy kyllä googlellla mutta mielstäni mikään niistä ei ollut ihan vastaava.
   
 18. Zalmari

  Zalmari Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2004
  Viestejä:
  412
  Saadut tykkäykset:
  1
  40 Gb fat-malli nyt ollut ankarassa rääkissä 2 vuotta 2 kuukautta ja mitään ongelmia ei ole ollut. Wanha PS2:senikin toimii edelleen ongelmitta, vuonna 2002 tammikuussa ostettu.
   
 19. Hulkki

  Hulkki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä minun 40gb fattystä on aina tuo ääni kuulunut, että eiköhän se ihan normaali ole.
   
 20. easyt

  easyt Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.03.2007
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lähetin Nordiskille sen kuluttajaneuvojan valituspohjan, jonka jälkeen vasta vastasivat sähköposteihini.

  Lähetin yli kolme vuotta vanhan 60gb konsolin heille ja sain viikossa vastaavan 60gb konsolin tilalle.

  Konsoliin kuitenkin tuli alle vuorokaudessa sama YLODi ja postitin konsolin heille takaisin ja sain tilalle tämän uuden 120gb kevyt version:thumbsup:.