Haitariovi akustointiin?

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana ChiKung, 05.04.2015.

 1. ChiKung

  ChiKung Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.12.2004
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan porukalla kokemusta näistä neuvottelutilojen tilanjakajina käytetyistä haitariovista?

  Tulevassa projektissa on tarkoitus tehdä noin 40 m^2 takkahuoneesta multimediahuone. Huoneessa on siis takka ja sen takana avoimet portaat yläkertaan:

  [​IMG]

  Huoneesta oli tarkoitus tehdä musiikkitila, eli piano ym. soittopelejä, karaokevehkeet jne. Ongelma on siinä, että yläpuolella on paljon avointa tilaa (olohuone, ruokailutila jne.) eli sinne ei tarvitse äänien kovin paljon kuulua. Yksi vaihtoehto on tehdä portaikosta suljettu ja laittaa äänieristetty ovi siihen. Toisena ratkaisuna mietin musiikkitilan jakamista pitkällä ääntä eristävällä haitariovella. Punaisella viivalla hahmottelin tuohon kuvaan mahdollista paikkaa tilanjakajalle.

  Kuinkahan hyvin tuollaiset vaimentavat ääntä? Siis sellaiset, jotka tiivistyvät laahaimella lattiaan kiinni.

  Diffusoivaa pintaa olisi ainakin mukavasti sellaisessa, mutta vaimentaako käytännössä yhtään ääntä?

  Tuolla vielä kuva portaikosta: http://i60.tinypic.com/34y73uq.jpg

  Edit. Oikea nimi taitaa olla paljeovi: http://www.fp-tuotteet.fi/fp-paljeovet
   
  Viimeksi muokattu: 05.04.2015
 2. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 338
  Saadut tykkäykset:
  62
  Kyllähän tuo ihan hyvä ratkaisu on. Kallis vain ja sitten jää vielä tuo ilmanvaihtoasia. Onko se ratkaistu? Lisäksi on tuon paljeoven kantavuus ratkaistava(kannatus ylhäältä) ja mahdollinen alaohjauskisko.Mieluummin laittaisin portaaseen ääntä eristävän oven.
  Kyseessähän on siis ääneneristys, eikä akustointi, kaksi eri asiaa.:)
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2015
 3. ChiKung

  ChiKung Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.12.2004
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep. Kysymys lähti tuosta äänieristyksestä, mutta seuraavana päästään siihen akustointiin. Tuosta oli tarkoitus tehdä samalla kuuntelutila ja mahdollisesti kotiteatteri. Itse vaan mielelläni pitäisin pianon kaukana kuuntelusta. Jää ikävästi soimaan jokaisen kovemman äänen jälkeen. Jotain kompromisseja joutuu kuitenkin tekemään, mikäli erillistä leffateatteria ei saa yläkertaan tehtyä.

  Alimpien bassojen luulisi vaimenevan ihan mukavasti tuollaisessa ratkaisussa. Huoli on kuitenkin siinä, miten tuollaisen huoneen epäsymmetrisyys vaikuttaa. Lähtökohtaisesti molempien sivuseinien olisi hyvä olla mahdollisimman samanlaiset ts. mahdollisimman hyvin vaimentavat ainakin ensiheijastuskohdissa. Onkohan tuhoontuomittu ajatus, että toinen sivuseinistä on tuollaista paljeovea?

  Voiko musiikin tuottamisen ja kuuntelun mitenkään järkevästi saada samaan tilaan? Sopivat jälkikaiunta-ajat yms. ovat kovin erilaiset molemmissa käytöissä. Moni soitin on totaalisen tumppu vaimennetussa tilassa.

  Ps. Aluksi mennään Genelecin 8030 + 7050:llä, mutta täytynee vaihtaa hieman paremmin suuntaaviin isompiin malleihin.