Haetaan leffan nimeä (kaikki leffanhaut tänne)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 09.12.2002.

 1. Jarkko G.

  Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  12 994
  Saadut tykkäykset:
  37
  Eip, ei ole Truman Show.
   
 2. Forbidden

  Forbidden Guest Guest

  Liittynyt:
  24.02.2004
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
 3. Scorpius

  Scorpius Surfing on Sinewaves Guest

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  889
  Saadut tykkäykset:
  4
  Minäkin tarvitsen apuanne, eli tässäpä minun elokuvani tuntomerkit:

  Leffan miespääosassa on Nick Nolte (Muistaakseni). Leffa sijoittuu johonkin pikkukaupunkiin, ja siellä Nolte rakastuu yhteen naiseen, joka elää semmosen vesisäiliön sisällä. Sitten Noltella on kavereita, joista ainakin yksi oli vähän hidasälyinen, mutta hyväntahtoinen. Nolte on tekemisissä sen naisen kanssa, mutta tämä ei tiedä Nolten tunteista. Yhdessä vaiheessa Noltella menee käsi jossain tilanteessa, ja sitten se nainen hoitaa noltea siinä säiliössä. Nolte kertoo yhdessä vaiheessa kavereilleen, että hän on rakastunut siihen naiseen, ja ne kaverit päättää auttaa Noltea saamaan hänet. Ne pieksevät Nolten käden suuressa viisaudessaan uudestaan mäsäksi, koska ajattelevat naisen taas hoitavan Noltea.

  Sitten siinä oli semmoinen ihme läppä, että Noltelle sanotaan leffan alkuvaiheilla että yhdestä baarista saa olutpirtelöä. Sitten se leffan lopussa menee maistamaan sitä mutta se onkin pahaa kuin mikä.

  Vilkaisin jo IMDB:n läpi Nolten osalta, mutta en itse ainakaan kysesutä flikkaa löytänyt. Hyvä ja liikuttava se leffa oli muistaakseni, kun sen joskus aikoinaan töllöstä katsoin. Voi olla että aika kultaa muistot.

  Kiitos avusta jo etukäteen. :rolleyes:
   
 4. E. P.

  E. P. Guest Guest

  Liittynyt:
  11.09.2002
  Viestejä:
  2 780
  Saadut tykkäykset:
  12
  Tämä on elokuva tai lyhytikäinen sarja:
  Afroamerikkalainen, keski-ikäinen mies pääsee pois vankilasta piiiitkän istumisen jälkeen. Hän päätyy jollakin tavalla ratkomaan rikoksia, kenties yksityisetsivänäm, kenties poliisin avustajana. Tunnelma leffassa/sarjassa oli painostava. Muistelisin pääosan esittäjän olleen James Earl Jones , mutta eipä IMDB:n tutkinta ole tuottanut tulosta.

  Sarjan/leffan nimi oli suomen tv:ssä 1990-luvun alussa muistaakseni Tuli*jotakin*. Mahdollisesti Tulikoe.

  Jos joku muistaa tämän, niin kertoa saa. Jos tulee mieleen edes joku James Earl Jones - kaksoisolento, joka olisi voinut esiintyä tällaisessa leffassa/sarjassa, niin olisin erittäin kiinnostunut.
   
 5. Hurricane

  Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2002
  Viestejä:
  2 175
  Saadut tykkäykset:
  11
  Luulen muistavani tämän sarjan. Esitettiin tiistaisin ja pääosassa oli tosiaan James Earl Jones. Itse en tuota kuitenkaan vakituisesti seurannut. Eiköhän se ajankohdan ja oman muistikuvani perusteella ole Gabriel's Fire
   
 6. E. P.

  E. P. Guest Guest

  Liittynyt:
  11.09.2002
  Viestejä:
  2 780
  Saadut tykkäykset:
  12
  Suuret kiitokset! Juuri tuo sarja oli kyseessä (palaset loksahtivat paikoilleen). Hatarien muistikuvien mukaan oli erinomainen sarja. :thumbsup:

  "This drama series centered on Gabriel Bird, a former Chicago cop released from prison after serving 20 years for an arguably justifiable homicide. He becomes an investigator for the defense attorney whose discovery of suppressed data and trial inconsistencies led to his freedom." - http://www.tvtome.com/tvtome/servlet/ShowMainServlet/showid-3484/
   
 7. Chauron

  Chauron Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  23.02.2004
  Viestejä:
  3 205
  Saadut tykkäykset:
  10
  Nyt olisi haussa sellainen tsekkiläinen komedia, joka tuli muutama vuosi sitten telkkarista ykköseltä tai kakkoselta. Kyseessä oli sairaan hyvä mustaa huumoria viljelevä elokuva, joka sijoittui toisen maailmansodan alkuvaiheille, vaikkei sotaelokuva ollutkaan. Esimerkki kohtauksina leffasta muistan vielä koulussa vierailevan poliisin, joka kertoi sota-aikojen vakoilijan odottelusta ja ampumisesta oppilaille. Tässä hommassa kävi pikkuvahinko, koska vakoojan piti tulla mopolla, jossa on satulalaukut. Sotilaa ampuivat kyseisen hemmon, joka tuli kutakuinkin ennalta odotettuun aikaan. Hetken kuluttua tulikin toinen hemmo samaa tietä mopolla, jossa oli satula laukut. Tämäkin piti tietysti ampua, koska muutenhan vakooja olisi voinut päästä läpi. Toinen hyvä juttu oli erään perheen isän Neuvostoliitosta tuoma lelu, joka toimi sähköllä. Lelussa oli kaksi johtoa, joista pidettiin kiinni. Tämän kanssa kilpailtiin siinä, kuka pystyy pitämään kauimmin kiinni piuhoista. Poika päästi lähes heti irti, joten isä päätti näyttää mallia. Hän pyysi lisää jännitettä, jonkin aikaa. Lopulta hän ei kuitenkaan enää päässyt itse laitteesta irti, vaan pojan piti sammuttaa härveli (miksei tällaisia enää tehdä?)

  Niin. Eli toivottavasti joku osaa kertoa leffan nimen.
   
 8. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 514
  Saadut tykkäykset:
  96
  Erinäisiä vuosia sitten tuli ykköseltä (olisikohan ollut lauantai-illoissa) loistavia englantilaisia jännityssarjoja ja nyt on pari niistä hukassa.

  Eräs oli sellainen että oli joku tietokonepeli jossa piti murhata ihmisiä ja sitten ne murhat tapahtuivatkin oikeasti. Sellaisen yksityiskohdan muistan että poliisisetä tuli pelin pelaajan ovelle ja pelissä oli poliisilla sama naama.

  Toisessa sarjassa nainen oli ollut auto-onnettomuudessa (en muista oliko yksin) ja menettänyt muistinsa ja sarjan idea oli muistaakseni se että naista epäiltiin murhasta tms. eikä hän itsekään ollut varma oliko syyllinen vai ei. Aivolohkoni väittää että kolari oli sattunut lentokentällä tai sellaisen lähellä, mutta en ole ollenkaan varma.

  Edit: Sellaista muistikuvaa pukkaa että kyseisen naisen aviomies tai poikaystävä oli kadonnut ja taisi olla jotain kolmiodraamaakin ilmassa. Tai jotain.

  Nämä molemmat sarjat tulivat siis joitakin vuosia sitten ykköseltä samalla ohjelmapaikalla, jos ei peräkkäin niin ainakin aika lähekkäin. Jos joku osaa auttaa olisin erittäin kiitollinen.
   
 9. AnssiM

  AnssiM Master Cotton Planter Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  15.05.2003
  Viestejä:
  492
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olisikohan ollut Killer Net?
   
 10. Dr. Maybe

  Dr. Maybe Guest Guest

  Liittynyt:
  08.12.2003
  Viestejä:
  236
  Saadut tykkäykset:
  1
  The Dark Room, jos en ihan väärässä ole. Ei juonikuvausta, mutta muistan pääosan esittäjän nimen (Dervla Kirwan, ei ihan tavallinen), ja roolihahmonkin nimi vaikuttaa tutulta.
   
 11. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 514
  Saadut tykkäykset:
  96
  Suurkiitokset AnssiM:lle ja Dr. Maybelle. Nuo ne tosiaan taitavat olla.
   
 12. Patu

  Patu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nassikkana katsottu pätkä hakusessa taas.

  Elokuva taisi sijoittua lähitulevaisuuteen. Se kertoi jonkinlaisen avaruudessa matkavaan lentokoneen matkasta jonnekin, en muista minne. Saattoi olla, että kyseessä oli vielä uudenlaisen avaruuskoneen ensilento, mutta en ole varma. No kuitenkin jotain menee pieleen (yllätys yllätys) ja matkustajat pitää evakuoida alukselta avaruudessa. Tämä tapahtui semmoista pitkää joustavaa tuubia pitkin toisen aluksen avustuksella. No vielä evakuointivaiheessakin jotain menee pieleen (tuubi rikkoutuu tjs.), mutta tästä eteenpäin en tarkemmin sitten tapahtumia muistakaan. Yksi matkustaja yritettiin vielä pelastaa jonkinlaisessa arkussa joka sysättiin alukselta toiselle tjs. Arkkukohtauksesta muistan sen kun arkussa olikin pieni rako ja happi alkoi karkaamaan avaruuteen.

  Kiitoksia jos joku tietää tämän nimen. Tuli kyseinen pätkä mieleen päivällä kun katselin Hei, taas me lennetään! :)
   
 13. JaySee

  JaySee swiftly and with style Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.03.2002
  Viestejä:
  1 216
  Saadut tykkäykset:
  69
  Hupaisa leffa.

  Starflight: The Plane That Couldn't Land
   
 14. Scorpius

  Scorpius Surfing on Sinewaves Guest

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  889
  Saadut tykkäykset:
  4
  Hei, jeesatkaa nyt muakin :rolleyes:

  Oman tekstin quottamista, how pathetic :)
   
 15. Vaitelias mies

  Vaitelias mies Guest Guest

  Liittynyt:
  08.05.2003
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuon on ilmeisesti oltava Cannery Row.
   
 16. Nelson83

  Nelson83 Guest Guest

  Liittynyt:
  25.01.2003
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tietäsikö joku tämmöistä leffaa?
  Elokuva kertoo kahdesta miehestä ja kahdesta naisesta. Miehet ovat keskenään ystäviä ja niin ovat naisetkin. Nämä "parit" tapaavat toisensa sokkotuplatreffeillä. Naiset osallistuvat treffeille ainoastaan ilmaisen ravintolaillallisen takia, ja syötyään häipyvät paikalta sanoen että heidän täytyy käydä wc:ssä.
  Miehet ottavat kuitenkin heihin uudestaan yhteyttä ja he lähtevät toisille tuplatreffeille, mutta tällä kertaa miehet häipyvät paikalta ja jättävät naiset maksamaan laskun. Tosin miehet maksoivat laskun jo ennen ruokailua.
  He kuitenkin jatkavat tapailua ja tästä elokuva kertoo.
  Mitään tietoa elokuvasta?
   
 17. Aeroneus

  Aeroneus Guest Guest

  Liittynyt:
  29.07.2003
  Viestejä:
  429
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisko ollut Kanadalainen nuortensarja Pelottaako(Are you afraid of the Dark) Siinä ainakin taisi olla tuollainen jakso joskus aikoinaan...Ehkä.

  Edit:Taitaa Anssimn arvaus olla lähempänä :D
   
 18. Karsu

  Karsu Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.12.2002
  Viestejä:
  108
  Saadut tykkäykset:
  0
  Apua kaivattaisiin täälläkin:

  Elokuvan näin joskus 80-luvun alussa about 7-vuotiaana, päähenkilöinä oli muistaakseni kaksi toimittajaa jotka ottivat kuvia erinäisistä auto-onnettomuuksista. Kuvat kehitettyään kaverit huomaavat että onnettomuuspaikoilla on aina samat ihmiset yleisönä, tarkemmin asiaa tutkittuaan he huomaavat että kyseiset henkilöt ovat kuolleet vuosia aikaisemmin. Loppu oli muistaakseni kovinkin synkkä.

  Kysymys kuuluukin, tietääkö kukaan kyseisen elokuvan/tv-sarjan nimeä?
   
 19. Jan

  Jan Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.09.2002
  Viestejä:
  1 602
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyseessä on ilmeisesti Ray Bradbury Theatren kolmas jakso "The Crowd" . Jakso on Jenkeissä esitetty vuonna 1985, ja Suomessa sarja taisi pyöriä nimellä "Ray Bradbury Esittää".

  Hehheh...minulla löytyykin nuo kolme ensimmäistä jaksoa oikein osto-VHS:nä! :D
   
 20. Patu

  Patu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jälleen hakusessa yksi nassikkana nähty pätkä.

  En muista juonta tarkasti, mutta muistaakseni elokuvassa lähdettiin metsästämään jollain pienellä porukalla jotain Vietnam-veteraania, joka oli pahasti päästään vialla. Asui jossain keskellä metsää tjs. Tämä porukka joka häntä lähti hakeman saa sitten surmansa yksitellen tuolla metsässä kun tämä Veteraani virittää mitä mielenkiintoisempia ansoja.

  Muistan hyvin puusta veistetyn kärpäslätkän tapaisen piikkiseinän joka lävähtää erästä tyyppiä rintaan. Mieleenpainuva kohta oli myös se kun kaverin vatsa oli vedetty auki ja hänet oli hirtetty suolistaan. Loppukohtaus tapahtui muistaakseni puoliksi autiossa paikallisessa kaupungissa. Kaupunki ei vaikuttanut amerikkalaiselta.

  Kyseessä oli siis todella raaka leffa.