Hacksaw Ridge (2016) (Mel Gibson/Andrew Garfield, Vince Vaughn, Sam Worthington)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana tuna, 19.04.2016.

 1. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 462
  Saadut tykkäykset:
  239
  Mel Gibsonin ohjaama elokuva kertoo tarinan Desmond Thomas Dossista. Miehestä joka oli ensimmäinen aseistakieltäytyjä, joka sai Yhdysvaltojen armeijan korkeimman Medal of Honor kunniapalkinnon.
  Desmond toimi lääkintämiehenä toisessa maailmansodassa, pelastaen useita joukkuetovereitaan.

  Tätä elokuvaa odotan todella mielenkiinnolla! Hyviä sotaelokuvia ei ole koskaan liikaa ja kun ohjaajana toimii mestari itse Mel Gibson! Tämä ei voi olla huono.

  Täällä dokumentti Desmond Thomas Dossista
  ,
  todellinen sodan sankari:)
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2016
 2. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  116


  Never fired a bullet. Eeen usko!
   
  Viimeksi muokattu: 28.07.2016
 3. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 462
  Saadut tykkäykset:
  239
  Elokuva oli saanut Venetsian elokuvajuhlilla peräti 10 minuuttia seisten kestävät taputukset.
  Gibsonille veikataan jo Oscaria ohjauksesta. Hyvä Mel!
   
 4. P21

  P21 Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  4
  On kuulemma myös brutaali, jota kai Gibsonilta saattoi odottaakin:
  "Sotakuvauksena Hacksaw Ridge on myös niinbrutaali, ettei moista ole suuren budjetin elokuviin toteutettu. Hacksawin jyrkällä harjulla tuhoutuu yhden päivän aikana kolme pataljoonaa. Millä tarkkuudella se näytetään?

  Gibson korottaa Pelastakaa sotamies Ryanin unohtumattoman alkujakson kuvaston toiseen potenssiin. Jyrkänteen takana on raamatullinen helvetti, ihmissilppuri, jota ei pysäytä mikään.

  Aika pysähtyy. Kehot muuttuvat massaksi ja päällysteeksi, josta nappaamaansa torsoa voi vihollista kohti käyvä hyökkääjä tovin käyttää vaikka kilpenä, ennen kuin mussahtaa konekivääritulessa itse osaksi tannerta. Gibson on toki ennenkin ottanut kehollisesta kärsimyksestä elokuvissaan kaiken irti, mutta hän on todellakin keksinyt uutta. Räjähtävien ja silpoutuvien ihmisruumiiden lomassa on mätäneviä ja rotansyömiä vanhempia raatoja. Kauhugalleria saa aina vain surrealistisempia muotoja, vähän kuin Gibsonin edellisessä ohjauksessa Apocalyptossa, kun sankari vajosi aina syvempään painajaiseen."

  Lähde: http://suomenkuvalehti.fi/kuvien-ta...aviihteen-paradoksi/?shared=3639-1a9d2706-999
   
 5. temeksi

  temeksi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.05.2003
  Viestejä:
  1 754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tätä odotetaan kuin kuuta taivaalta.
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Vaikuttaa teokselta, josta voi maksaa jopa Finnkinon ryöstöhinnan. Mel on kyllä ollut vauhdissa taas niin näyttelijänä kuin ohjaajanakin. :cool:
   
 7. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  116
  Sotaelokuvaksi tämä oli rakenteeltaan aika tyypillinen lajityyppinsä edustaja, mutta näinkin ollessa puhutaan kyllä varsin jämäkästä urhoollisuudenkuvauksesta. Totutusta poikkeava päähahmo auttaa toki omalta osaltaan tekemään tästä hieman mielenkiintoisemman tarinakelauksen kuin ehkä yleensä. Tositapahtuma josta ammennetaan on kyllä aika uskomaton keissi jo itsessään. Herramunjee sentään näitä äärirajoilla käyneitä ja heidän tekojaan.

  Elokuva etenee varsin rauhallisissa pohjustusmerkeissä aika yllättävänkin kauan, mutta sitten kun mennään niin mennään kyllä ja isosti. Sodan karmaiseva arvaamattomuus ja sen äärimmäinen kaoottisuus tuodaan kyllä aivan mitään säästelemättä esille. Tulta ja tappuraa sataa elokuvan sotimiseen viritetyssä loppupuoliskossa niin että raikaa. Mel Gibson taitaa olla näiden hurmeisten näytösten kanssa kuin kotonaan. Näyttelijöistä mainittakoon erikseen Hugo Weaving, jonka syvämurtunut isähahmo jää kyllä mieleen.

  3.5/5
   
  Caporegime tykkää tästä.
 8. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Leffa eilen katsottu ja olipahan näyttämö rakennettu. Alkupuolen kehystarina, sekä koulutusjakso vielä ovat aika peruskauraa, lievää huumoria unohtamatta; mutta kontrasti viimeisen näyttämön kanssa on kyllä jotain sellaista mitä ei oo vähään aikaan (tai koskaan) sotaelokuvissa nähty. Ja jos edes puolet tarinankulun haavoittuneiden pelastuskeissistä pitää paikkaansa, niin ei voi muutakuin nostaa hattua sankarille, uskomaton kaveri :) Paljon voi antaa plussaa siitä että Gibson hallitsee sotimisen ohjauksen ensiluokkaisesti, niin hyvin taisteluosuudet on kuvattu, tästä saa jopa selvää :D Ja oiva esimerkki siitä, millaista japanilaisten kanssa sotiminen oli verrattuna vanhan mantereen vääntöihin. Varsinaista tunnesidettä rintamatovereihin ehdi saamaan, koska tapettavia hahmoja on melko paljon, mutta kotipuolen näyttelijäsuoritukset paikkaavat sitä hyvin. Hyvä lajissaan, toivottavasti seuraavaa ohjausta ei tarvitse odottaa yhtäkauaa (2006 Apocalypto).

  4/5
   
 9. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 192
  Saadut tykkäykset:
  866
  Leffastahan oli jätetty pois kohtaus, jossa mies on haavoittunut ja vaati päästä silti hoitamaan muita haavoittuneita ja joutui itse tulituksen alla ryömimään haavoittuneena pois, kun edelleen vaati, että muut viedään eka. Oli kuulemma liian epärealistista, vaikka totta. :)
   
 11. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  4/5. Alkupuolisko hieman perinteistä ja jopa ennalta-arvattavaa karikatyyrihahmoineen, mutta loppuosa ja sotakuvaus parasta taistelukuvausta sitten Saving Private Ryanin. Ennen sen lihamyllyn alkamista oli kyllä ihan oikeasti perhosia vatsassa.

  Tuli etsittyä tietoa paljonko tässä oli sävelletty omaa ja ilmeisen vähän. Laitan varmuuden vuoksi spoileriin:
  Suuremmat erot oikean elämään liittyi alkupuoliskoon ja lähinnä kerronnan sulavuuden piikkiin laitettavia. Tämä juttu ei koskaan mennyt sotaoikeuteen ja sen sijaan että isä meni tapaamaan kenraalia, hän soitti Washingtoniin jollekin sotapastorille joka kirjoitti kirjeen (joten kerronnallisen latauksen osalta tämäkään ei niin hirveän väärin mennyt). Sitä ei myös erikseen mainittu, että ennen Okinawaa Desmond oli jo Guamilla ja Filippiineillä.

  Ja kuten nepa mainitsi yllä, haavoittumisen jälkeen haavoittui vielä toisen kerran tarkka-ampujasta, mutta tämä jätettiin pois:

  Did the real Desmond Doss get shot by a Japanese sniper?
  Yes. Director Mel Gibson decided to leave this out of the movie because he felt audiences would find the heroic circumstances under which it happened too hard to believe, especially after Desmond had just taken the blunt of a grenade blast to save his fellow soldiers. After the grenade left him with 17 pieces of shrapnel stuck in him, Desmond waited for five hours until fellow soldier Ralph Baker was able to reach him. Baker, along with a few other men, carried Desmond on a litter (stretcher) through an intense enemy tank attack. As they were carrying him, he saw a guy on the ground badly wounded. Desmond rolled off the stretcher and crawled over to patch the man up. Desmond gave up his stretcher to the man, but while waiting for help to come back, he was wounded again, this time by a sniper's bullet that shattered his left arm. He fashioned a splint out of a rifle stock and crawled the remaining 300 yards under fire, eventually reaching the safety of an aid station. He was transported to the hospital ship Mercy.

  http://www.historyvshollywood.com/reelfaces/hacksaw-ridge/

  Itse kallio ei ollut tosielämässä ihan yhtä majesteettinen kuin elokuvassa:

  [​IMG]
   
 12. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  Oscar-ehdokkuus sekä elokuvasta ja ohjauksesta sekä Garfieldille pääosasta (plus 3 teknistä). Ehkä hieman yllättävästi, kun Gibson ei mikään Hollywood-lellikki ole.
   
 13. PeeVee79

  PeeVee79 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  1 035
  Saadut tykkäykset:
  16
  Jos on Saving Private Ryanin maihinnousukohtausta pidetty lähes parinkymmenen vuoden ajan yhtenä upeimmista sotaelokuvien kohtauksista, niin nyt mentiin edelle ja heittämällä. En ihan hetkeen muista kokeneeni elokuvaa katsoessani samanlaisia tuntemuksia, kuin juuri äsken.
  Sodan kauhua ei mielestäni ole koskaan aiemmin tuotu näin voimakkaasti esiin.
  Vaikka lavasteet näyttivät paikoin yllättävän keinotekoisilta ja vaikka cgi-maisemat ajoittain ottivat silmään, onnistui taistelukohtaukset paikkaamaan nuo pienet fibat moninkertaisesti.
  Toivottavasti Gibsonille löytyy jatkossakin töitä.
   
 14. Crockett

  Crockett Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 052
  Saadut tykkäykset:
  107
  Vaikea kyllä yhtyä tähän ylempään kehumiseen. Leffa oli jopa paikoitellen tylsä, enkä tarkoita sillä ekan puoliskon rauhallista hahmon rakentamista yms. Sotakohtauksista ensimmäinen oli aikas brutaalia menoa vaikkakin cgi osumat erottui jokseenkin liian selvästi. Loppua kohti touhu alkoi kuitenkin puuduttamaan ja loppujen lopuksi tämä oli kovin tutun oloinen sotaleffa kliseineen. Ihan nättiä kuvausta ja hyviä näyttelijäsuorituksia kyllä.

  2,5/5 saa tyytyä.

  Käsittämätöntä touhua kyllä tuo Dossin meno mutta se ei liity mitenkään pisteisiin.
   
 15. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 087
  Saadut tykkäykset:
  485
  Olihan tää loisto pätkä, aina alun hempeilyistä lopun lihamyllyyn, kaikki osaset vaan toimi. Karvinen oli tosi hyvä roolissaan, varsinkin se puhe siellä oikeudessa jäi mieleen.

  ****½
   
 16. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 387
  Saadut tykkäykset:
  389
  Ihmetytti koko jälkipuoliskon leffaa, että miksi
  japanilaiset antoivat niiden köysitikkaiden olla paikoillaan. Eikö ne olisi kannattanut aina jenkkien vetäytyessä leikata poikki tai räjäyttää kiinnitykset ylhäältä.
   
 17. Snafu68

  Snafu68 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  1 079
  Saadut tykkäykset:
  110
  sama juttu ihmetytti

  viuhkamiinoja ja kk pesäke siihen, että voi ampua suoraan alas. aika heikko
  antaa jenkkien tulitukea jos omat yrittää seinää pitkin ylös. ja oliko tuo nyt sitten tosiaan
  ainoa mahdollinen paikka mennä ylös ?
   
 18. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 421
  Saadut tykkäykset:
  865
  Mielestäni mahtava sotaelokuva. Tylsä? Katsoinko eri elokuvaa?
  Varmaankin pystyt luettelemaan ne paremmat ja viihdyttämämmät (ei tylsät ja vähemmän kliseiset) sotaleffat viime aikoina?

  Rupean käyttämään tätä tästä lähtien. Viimeksi, kun joku kaveri oli sitä mieltä, että Fargo oli huono sarja verrattuna muihin samaan aikaan pyöriviin sarjoihin, pyysin häntä listaamaan ne muut paremmat sarjat. Ei löytynyt.
   
 19. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 421
  Saadut tykkäykset:
  865
  Ja sitten kaikille uskomattamoman typerille ihmisille. Se on vaan ELOKUVAA. Kaikki viuhkamiina jutut pitäisi käsittää vain korkeajännitystä lukevaa 14-vuotiasta pentua. Jos joku oikeasti kuvittelee keskustelevansa sodasta, jonkun kuvitteellisen kuvauksen perusteella tapahtumista, pitäisi mennä lääkäriin.
   
 20. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Tämän kuun vähiten paska ei välttämättä vielä tarkoita että leffa tai sarja olisi pakollakin loistava. Se on vain vähiten paska kyseisellä vertailujaksolla.
  (En ole katsonut vielä, kunhan vain argumentaatiota ihmettelin.)