Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

 1. hvihavai

  hvihavai Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2006
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen joo todellakin huomannut huonon äänenlaadun...
   
 2. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kuvanlaatua on huononnettu selvästi viime viikkoina. Liekö 11.1.2011 muutos tapahtunut, en ole vertaillut tarkemmin.

  Esim. 28.1.2011 SubTV-lähetetty Num3rot-jakso oli karkeaa leegoa jatkuvasti. 0,94 gigatavua tunnissa. 1,3 gigatavua tunnissa olisi normaali datavirta, mutta tämä nykyinen kusetus menee jo ihan psykedeeliseksi pelleilyksi.

  6% pienemmäksi laihtui file kun zippasin se, eli mukana ei onneksi ole liikaa tyhjiä täytetavuja. Se vielä puuttuisikin, että puolet datasta olisi tyhjää täytettä eli zippifile olisi puolet Mpeg2-fileen koosta.

  Monille paskakuva tuntuu kelpaavan, ja koska kelpaa, ensi kuussa bittivirta varmaan pudotetaan 0,7 GB/h ja vuoden päästä 1 tavu per kuukausi -tahdilla katsomme kuvaa.

  Menkää ensitöiksi hirttämään kuvanlaadusta vastaavat ahneet paskiaiset. Eikö jo riitä, että esim. puheena olevaan muksiin tungetaan 9 kanavaa? Halutaanko siihen 18 kanavaa ennen kuin joku viimein alkaa huomata kuvassa vikaa?

  Jotkut tyhmät jopa vielä maksavat tällaisesta kuvanlaadusta. Tulee tavulle kova hinta.  Pahiten kuvanlaatu kärsii analogisen ja/tai kuvakohinaisen materiaalin kanssa, kuten näiden jenkkisarjojen. Tekstuurit pomppivat ärsyttävästi. Nurmikko liikehtii, talot tärisevät. Siis kohina panee asiat vaihtamaan paikkaa, vaikkeivat ne objektit todellisuudessa mihinkään liiku, tai kamerakaan mihinkään liiku.

  Huippulaatuinen alkuperäiskuvanlaatu pakkautuu nätimmin tiiviiksi, mutta heikompi lähdekuva vaatisi ehdottomasti enemmän bittejä. 1,35 gigatavua tunnissa esimerkiksi.

  .
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2011
 3. hvihavai

  hvihavai Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.03.2006
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun kerran eduskuntavaalit ovat tulossa, niin toivoisin vain rohkeita ehdokkaita jotka ottaisivat kantaa muutamaan minua ja ehkäpä joitakin muita kiinnostavaan aiheeseen.

  Yhtenä aiheena siis juuri tähän paskaan kuvanlaatuun, tv-lupaan (voisi muuttaa veroksi ja vähentää ylen rahoitusta muutenkin, esim. urheilun voisi rahoittaa erikseen), muita esim. sähkö- ja pistokehybridiautojen "dieselvero" eli polttoainemaksu, opintotuet, presidentin virkakausi 4 vuodeksi ja vaikka sitten max 3 kautta jos halutaan säilyttää 12 vuoden kesto... Nämä nyt näin äkkiseltään...
   
 4. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mykistyikös Turun Kaapelitelevisio muillakin? Kesken Idolsin pimeni kaikki kanavat ainakin kahdessa eri taloudessa eri puolella kaupunkia.
   
 5. EdotL

  EdotL Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.11.2005
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pimeni ainakin rauhankadulla. Näyttää koskevan kaikkia kanavia.
   
 6. Taitaa koskea A- ja B-nippuja, ainakin Nelonen HD ja Eurosport näkyy.
   
 7. h3mb3

  h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  1 889
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt alkoi taas pelittää.
   
 8. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Nyt kun molempien apinakanavien harmaapalkit ovat jälleen kuvaa pilaamassa, panen tähän muistiin kanavien vahingossa lähettämät palkittomat ajanjaksot, jolloin kuvanlaatua pilaavat apinat oli lukittu häkkeihinsä:

  MTV3-paskakuva oli poissa 20.10.2010-4.2.2011.

  SubTV-paskakuva oli poissa 21.11.2010-16.2.2011.

  Aivan takuuseen en päivistä mene, tallenteita on tutkimatta, mutta suunnilleen nuo aikavälit saatiin katsoa palkkivapaata kuvaa. Tarkemmin sanottuna SubTV-palkki on aina olemassa, mutta se on osattu editoida piiloon, lähes näkymättömiin, etevien nerojen apinoiden toimesta, gorilloja ehkä ovat he.

  .
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2011
 9. TimoJ

  TimoJ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  1 232
  Saadut tykkäykset:
  10
  MTV3 Faktan logo on jo pitkään ollut tuollainen jossa värien kohdistus on miten sattuu/logossa on vihreä haamukuva. Ilmeisesti sitä ei kukaan lähetyspäässä tarkkaile. Vai onkohan tuo 3D ja pitäisi olla lasit päässä...?
   

  Liitetyt tiedostot:

 10. Jartsa

  Jartsa Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.09.2001
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi,
  En osanut etsiä oikein, joten kysytään. Mutta luulen että joku näyttää sokealle tietä keskusteluun tästä asiasta. Voiko pelkästä threadistä etsiä?

  Nelosella on ollut pitkään äänessä joku AGC tms päällä. Ääni pumppaa welhon verkossa minkä kerkeää.

  Onkohan tämä Nelosen vastaisku sille kun aiemmin huudettiin yhteen ääneen että mainokset tulee kovalla?

  T: Jari
   
 11. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  En ole Nelosta erikseen tarkkaillut, mutta olen pannut merkille, että kaikki kotimaiset uutisohjelmat (ainakin mainoskanavilla) ovat äänenlaadullisesti sietämättömän huonoja, joudun vaimentamaan kilohertsiä suuremmat taajuudet pois. Ilmiö siis esiintyy diskanttiäänissä haitallisimmin.

  Pilaantunut ääni koskee niin studiotuotantoa (Huomenta Suomi) kuin ENG-kamaa eli kannettavalla kalustolla ulkona äänitettyä materiaalia.

  Kuulostaa siltä kuin mikrofonit olisivat 0,5 euron kiinalaisia, tai tallennettu ääni pakattu liian pieneen tilaan. Tai mikkivahvistin yliohjautunut. Siis kaikki puhe on sietämättömän kuuloista.

  Tosiaan, jonkinlainen Dynamiikan TurboUrpoKompressointi on voinut jäädä asentoon +100 dB, ja AINA JOKAISEN puheäänteen alkaessa (etenkin kaikki konsonantit) äänen taso on ensin huippukovalla tasolla ja x millisekunnin päästä taso romahtaa alas. Konsonantit ovat kuin tikan koputuksia puuhun, naputtavia. Napsahtelevia. Maiskuttavia. Naksahtelevia. Samoin vokaalien alku napsuu, jos sana alkaa vokaalilla.
  "Auto" kuulostaa: "TauTo".
  "Allin palli huojuu" kuulostaa: "Tallin Tpalli Thuojuu".
  "Kalkkunakauppias kokkeloitsee" kuulostaa: "TkalTkkunaTkauTppiaTs TkoTkkeloiTsee".

  Vielä on tarkemmin tutkimatta, vaivaako sama tauti ulkomaisiakin ohjelmia; elokuvia, sarjoja, uutisia. Mielestäni ei vaivaa. Musiikillakaan ongelmaa ei ehkä huomaa, mutta puhe tosiaan pilaantuu kelvottomaksi. "Kotimaassa miksattu" ääni on pilattu jollain konstilla. Vikaa ei tulla ikinä korjaamaan, koska vian kuulee korvillaan vain 2 ihmistä tässä maassa (molemmat tässä topikissa asiasta valittaneita). Tuotannon studioääniporukalla on työn tulosten perusteella paskaa korvat täynnä ja aivoissa kusta. Ja palkkaakin vielä kehtaavat nostaa noilla avuilla.  Musiikiohjelmissa, esim. TV2:n Emma-gaala 2011 (26.2.2010 ja 27.2.2011), oli kyllä omanlaisensa napsu/ritinäongelmia, luultavasti langattomien mikkien datansiirtohäiriöitä konserttipaikalla, mutta ne siis eivät ole nyt puheena olevia kompressointivikoja. KonsonanttiNapsuntaa ei siis ollut konsertin puhujien äänessä.

  TV1:n Strada 25.2.2011 napsuu myös. Moni muu Ykkösen ohjelma ei napsu näin pahasti.
  Nelosen Maria! 2.3.2011 ei napsu, joten koko kanava ei onneksi ole pilalla.
  TV2:n urheiluohjelmissa on huono ääni. Ei sietämätön, mutta laadultaan silti huono. Jotain omituista huononnusta on tapahtunut lukuisien ohjelmien äänelle viime aikoina.

  Referenssinä käytän vanhempia ohjelmia viime vuosilta eri kanavilta, niiden äänenlaatu on huomattavasti parempi kuin tämän kevään ohjelmissa.


  ______________________________________________________  Minulla on Dolby Pro Logic aina käytössä tv-materiaalia kuunnellessa. Joten pienetkin vaihe-epätäsmällisyydet korostuvat. Mutta ilman dekooderiakin nykyäänen ongelmat on kuultavissa, etenkin ero puhtaaseen takavuosien lähetysten äänimaterialiin on selvä.

  Mainittu äänihäiriö ei siis välttämättä ole virallista dynamiikan kompressiota, se voi olla vaihevirhettäkin, jotain hyvin dynaamista sellaista. Esim. jos eli kun jossain vaiheessa ketjua äänikanavia ei ole pakattu erillisinä stereokanavina, vaan monokanavana ja vaihe-erokanavana. Se voi lisätä säröä, joka dolbydekooderissa sitten ilmenee paukahtelevana dynamiikkana.

  Kokeilkaa itse (Dolby Pro Logicilla siis) mykistää keskikaiutin pois vaikka ottamalla kaiutinpiuha irti, niin laitakaiuttimista kuuluu todella omituista epänormaalia ääntä. Virheettömässä äänilähetyksessä laidoista kuuluu enintään hiljaisena uutislukijan ääni, mutta vakaasti, se ei napsu, pamahtele tai seilaa äänikentässä sinne tänne.  Ehkä viat alkoivat samalla hetkellä kun siirryttiin uuteen kuvaenkooderiin, eli kun 1,35 GB/h pakkaus vaihdettiin 1 GB/h pakkaukseksi, samalla äänipakkauskin varmaan meni wduiksi.

  Olen huomannut kuvanlaadussa valtavan eron entiseen. Palikointi on lisääntynyt eksponentiaalisesti, pienikin liike kuvassa tekee koko kuvasta kubistista taidetta. Ennen tarvittiin suuri liike kuvan pilaamiseen, nyt riittää yhden ainoan elimen liike, joka menee täysin tunnistamattomaksi palikkamereksi. Katsokaa vaikka AdultTV.fi-kanavan leegotarjontaa. Kyseessä on ilmeisesti leegopalikoille suunnattu erotiikkakanava. Kaikki kulmikkaat kuutiomaiset olennot kokevat palikkataidekuvan innostavana, mutta kaarevia muotoja omistavat oliot, esim. ihmiset, kokevat leegot vastenmielisenä muotovirheenä, josta seuraa lerpsahtava kul-
  tivoituminen ja kanavan vaihto.

  Lisäksi kohinanpoistoa on voimistettu, sen näkee etenkin Ykkösen uutisissa. Kuva on kuin seinään liimattu tapetti, jossa vain uutislukijan huulien alueella pikselit päivittyvät. Ja kun kuvassa liikkuu vaikka kävelevä ihminen, taustamaisema on edelleen kiinteää tapettia vaihtumattomin pikselein, ja pelkästään kävelijän kohdalla pikseleitä päivitetään. Ikävä kyllä kävelijää ympäröi 16*16 pikselin leegopalikkareunustus, eli taustamaiseman pikselitkin kohisevat kyseisten leegojen alueilla. Ihmistä ympäröi LeegoHalo™. Varsin epäluonnollista puuhaa.

  Uusi kuvaenkooderi on täysin perseestä kotoisin, sen lyhyemmin asiaa ei voi kuvailla. Mikään tieteellinen luento, jossa kaikki kuvaa pilaavat 68154545 ilmiötä listataan numerojärjestyksessä säröprosentin kera, ei asiaa yhtä selkeästi ilmaise. Missä on kirves? Antakaa kirves, jotta maailma vapautetaan kelvottomista enkoodereista.


  .
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2011
 12. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kookas MTV3-harmaapalkki kuvan oikeasta laidasta katosi näkyvistä 3.3.2011 ja kuva on siltä osin puhdas. Kanavalogon luona majaileva pieni harmaapalkki asui edelleen kotonaan oikeassa ylänurkassa 3.3.2011, liitekuva todisteena. Nämä harvinaiset päivät, joina näinkin hyvä tilanne vallitsee, kirjattakoon muistiin sitä mukaa kun tallennepinoa kaivelen.

  .
   

  Liitetyt tiedostot:

 13. Tahko

  Tahko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.03.2011
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitanpa tännekin tiedoksi, eli meillä katosi Nelonen HD:ltä äänet viime viikolla, SD Nelosella samoin kuin Suomi TV HD:lla ääni kuuluu normaalisti.

  Käytössä Sonyn oma viritin, TVKaistan ansiosta selviämme ilman erillistä boksia.
   
 14. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  MTV3 MAX-kanavalla ainakin itselläni häiritsee ajoittaiset ritinät äänessä. Muilla kanavilla en ole moista havainnut.

  Aina välillä tulee äänen taustalla sellainen trrrrrrrrrt-ääni, ei voimakas, mutta häritsevä.

  Katselen itse Welhon kaapelissa, boksina Topfield TF5100PVRc HDMI ja äänet menevät optisella kaapelilla vahvistimelle. Analogi- tai HDMI-liitännästä en ole kokeillut, tuleeko sieltäkin ritinää vai ei.
   
 15. Rooivalk

  Rooivalk Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2002
  Viestejä:
  334
  Saadut tykkäykset:
  0
  The Voice/TV5 - Seitsemän

  Ja mukavasti tekstitys noin 30 sekuntia kuvaa jäljessä. :thumbsup:
   
 16. carpenter83

  carpenter83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.07.2004
  Viestejä:
  1 817
  Saadut tykkäykset:
  1
  ja sitten vaihtuikin tekstitys hetkeksi jonkun ihan toisen tekstityksesikin ennenkuin korjaantui
   
 17. TimoJ

  TimoJ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  1 232
  Saadut tykkäykset:
  10
  MTV3 Faktan logo "korjaantui", siis se poistettiin kokonaan. Nyt kun vielä saisi tekstityksen ajoituksen kuntoon, teksti tulee 1-2 sekuntia liian aikaisin näkyviin.
   
 18. sakali

  sakali Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 212
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tänään on loppunut näkymästä kaikki kortin takana olevat kanavat ainacomin kaapeliverkossa.
   
 19. h-p

  h-p Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.03.2007
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  0
  Animal Planet heitti näkymästä. DNA-kaapeli/Kajaani.
   
 20. nojoo

  nojoo Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.11.2004
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nykiikö joillain muulla Welhon kaapelissa esim.
  Discovery + Canal+ (series ainakin)?

  Hd kanavat ok.