Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

 1. rauttiz

  rauttiz Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.12.2004
  Viestejä:
  297
  Saadut tykkäykset:
  13
  Minäkin huomasin Subilla nuo vaaleat palkit kuvan päällä Terminator: Sarah Connor Chroniclessa muutama kuukausi sitten. Laitoin silloin asiasta katsojapalautetta netin kautta, mutta en saanut mitään vastausta, eikä vikaa ole korjattu. Myös ohjelman äänessä on mielestäni jotain häiriötä. Ovatko muut huomanneet sitä?
   
 2. TheMole

  TheMole Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.01.2010
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, kyllähän se ääni tekee samanlaista kurnutuksen ja kalkatuksen sekaista ailahtelua musiikin korkeampien nuottien kohdalla. Ihan samaa se teki reilu vuosi takaperin, silloin se vain kaiken muun hyvän lisäksi naksui ja paukkui pahimmissa paikoissa. Pitää kyllä Subilla olla oikeasti kuurosokea miksaaja hommissa, jos noita ongelmia ei lähetystä monitoroidessaan ja mankeloidessaan havaitse.
   
 3. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Puolisen vuotta lienee vanha sama vika vaivannut SubTV-kuvaa. En jaksa kaivaa tästä topikista tarkempia päiväyksiä eli vanhoja kommenttejani. Kirjaan muistiin UUDET pulmat. Uusi pulma on muutamana päivänä häirinnyt. Tarkkaa syntypäivää en vielä tiedä, tallennepino on tutkimatta, mutta viikon sisällä tämä uusi ongelma lienee ilmestynyt.

  Entisten harmaiden palkkien LISÄKSI on tullut oikeaan reunaan "sinertävä valovuoto" joka on tummaa pohjaa valaiseva (näkyy aina ja myös pikimustan kuvan päällä) sekä vaaleaa pohjaa tummentava (näkyy aina ja myös täysvalkoisen kuvan päällä) eli pilaa absoluuttisesti ottaen kaiken kuvamateriaalin. Siinä missä kuukausia kiusanneet ja yhä kiusaavat harmaat palkit eivät pilaa kuvassa olevia kirkkaita kohtia vaan haittaavat ainoastaan tummia sävyjä.

  Ja nyt harmaapalkkeja on vain yksi kappale, kuvan yläosassa, mutta silti on. Vaikkakin voimakkuudeltaan lieventyneenä.

  Liitekuvassa tämä uusi tilanne (jälleen gammakorostettuna, jotta myös sokeat tv-ammattilaiset ymmärtäisivät mistä kiusanteosta joudutaan kärsimään täällä silmiä käyttävien kuluttajien keskuudessa). Smallville-sarjasta tämä freimi on kotoisin.

  Näiden häiriöiden alfakanavakäytöserojen johdosta vika voitaisiin paikantaa tarkemmin, mutta ei ole minun asiani etsiä paskaksi menneitä laitteita tai työvaiheita. Kirjaan vain muistiin näitä idioottien tekemiä möhläyksiä. Idiooteista on pakko olla kyse, koska YLE:n kanavilla ei koskaan ole mitään pienintäkään tämänkaltaista kiusantekoa, YLE:ssä ei töihin päästetä sokeita apinoita. Ja jos vika ilmestyy, se korjataan äkkiä. Ei anneta useita kuukausia vian pilata kuvaa.

  .
   

  Liitetyt tiedostot:

 4. sammy73

  sammy73 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.05.2006
  Viestejä:
  337
  Saadut tykkäykset:
  8
  http://www.dna.fi/Yksityisille/TV/KaapeliTV/Sivut/Taajuudet.aspx
   
 5. TheMole

  TheMole Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.01.2010
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämänkin tulin huomanneeksi jokunen tovi takaperin. En itse asiassa ensin edes kiinnittänyt asiaan huomiota, kuvittelin vain, että töllössä on ylänurkkien lisäksi nyt sitten sopivan lämmityksen jälkeen koko oikean reunan laajuinen valovuoto. Kun sattumalta satuin katsomaan 4:3-kuvasuhteen ohjelmaa ja digiboksi tööttäsi kuvan laidoille mustat palkit, havahduin siihen, että piru vie, "valovuotokin" liikkui kohti television keskustaa. Oikeasti sangen surullista, pitänee taas soittaa sille ohjelmapalvelun penseälle naisihmiselle ja nillittää asiasta.

  Itse asiassa myös MTV3:n puolella on kuvassa harmaa laatikko, jos kohta tuntuvasti Subin vastaavaa pienempi. Näkyy kuitenkin ihan helposti siinä kanavalogon tietämillä oikeassa ylänurkassa.
   
 6. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Se "MTV3-logon taustalaatikko" on ollut kuukausia siinä. Se on sentään parempi vaihtoehto (logon alue kuvasta on totutusti pilalla, muu kuva sentään pitäisi pitää puhtaana) kuin sitä edeltänyt tilanne, josta myös olen aiemmin ulissut. Aiemmin MTV3-kuvan oikeassa laidassa oli nykyisen (SUB-) sinertävän valohaitan alueella harmaahäiriöitä, joista kuvakaappaukseni löytyvät kai jostain ylempää. Ilmiö silloin liittyi pelkästään kanavalogoon. Logogeneraattori valtasi koko kuva-alan, ja päin mäntyä skannattu logo ("valokopiokoneen tahrat lasissa") pilasi muutakin kuvaa eli oikeaa laitaa. Nykyään logogeneraattorille annetaan vain se neliskanttinen laatikko yläreunasta, joten muu kuva-ala pysyy puhtaana, vaikka logo olisi kuinka päin mäntyä laadittu.

  MTV3-logo-taustalaatikko on NIIN NÄKYVÄ (muutkin näkevät sen ilman minun apuani), että minä en ole siitä erikseen ulissut. Katson tämän haitan itse logoon kuuluvaksi "ominaisuudeksi" (Nelonen-logokin on tavallaan kookas laatikko), jota ei saisi mennä nykyisestä tilanteesta pahentamaan, esim. palaamaan edeltäneeseen tilanteeseen, joka pilasi muuta kuva-alaa paljon pahemmin. Laatikon pohja on sentään paljon läpinäkyvämpi kuin Nelonen-logo. Virhe tämäkin on, mutta siedettävä. Etenkin kun "korjaus" lähes varmuudella olisi jotain vieläkin pahempaa, loisi uuden virheen muualle kuvaan.

  Pitäisi varmaan laatia kooste kaikista virheistä, joita kuvan päälle on ilmestynyt aikojen saatossa. Historiikki tv-kanavien epäpätevyydestä. Valtava urakka. Joku saisi rahoittaa minua, ilmaiseksi en ala. Todisteaineistoa piisaa vhs-kaseteilla ja kiintolevyillä suunnilleen 11111 tunnin verran. Eipäs olekaan, YLE-kanavien ohjelmistoa on tuosta osa, joten teknisesti paskaa kamaa eli mainosrahoitteisten kanavien kuvaa on tallessa alle 10000 tuntia.

  .
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2010
 7. Moleculo

  Moleculo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.08.2005
  Viestejä:
  141
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan muilla ollut ongelmia Rovaniemen kaapeliverkon kanssa? Nyt on muutaman päivän aikana useamman kerran hävinnyt kanavaluettelosta mm. MTV3, Nelonen, Sub ja Jim. Välillä kanavat löytyvät itsestään jonkin ajan päästä, toisinaan taas pitää tehdä kanavahaku uudelleen.
   
 8. Tepe_

  Tepe_ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Havaitsin tällaisen ominaisuuden tulleen nähdäkseni kaikille muille peruskanaville, paitsi Maikkarille:

  Kanavien kuvavirrassa, siis kaikesta muusta informaatiosta erotetussa MPEG-2 elementary streamissa, esiintyy pitkiä nollajonoja. Näiden määrä on sen verran huomattava, että esimerkiksi zipattuna videotiedosto kutistuu noin 87%:iin alkuperäisestä (normaali video kutistuu hyvin vähän tai ei yhtään). Koska kyseessä on videokooderin tuottama bittijono, sitä ei mitenkään oteta huomioon muille kanaville kaistaa jaettaessa. Tavallaan osa kaistasta meneekin hukkaan, kun lähetetään pelkkää "ilmaa".

  Tyhjien pakettien lähettäminen on kanavanipussa se virallinen tapa käyttää ylimääräinen kaista, mutta tästä ei ole kyse, vaan näiden lisäksi esiintyvästä ilmiöstä, eräänlaisesta piilossa olevasta vapaasta kaistasta. Mikäli joku sitä epäilee, ei kyse ole myöskään mistään vastaanoton ongelmasta, ne ovat itselläni hyvin harvinaisia ja bittivirheet olisivat monin mittarein selvästi havaittavia.

  Lähes kaikkien kanavien bittivirrat ovat siis selvästi pienempiä kuin ensinäkemältä luulisi. Tallennuksieni mukaan muutos on tullut jo vuoden 2009 huhtikuussa, mutta huomasin sen vasta äskettäin. Koska peruskanavaniput ovat antenniverkossa täyteen ahdettuja, ei tällaiseen luulisi olevan varaa, etenkin kun kaistasta laskutetaan, jolloin nollienkin lähetys ohjelman mukana maksaa.

  Tämä on tietenkin ongelma myös, jos tallentaa ohjelmia esimerkiksi DVD-levyille; levytilaa menee hukkaan. Löysin kuitenkin ratkaisun: Kokeilin ajaa "ilmaa" sisältävää m2v-tiedostoa ReJig-ohjelman läpi. Uudelleenpakkauskertoimena käytin 100%:a, jolloin laadun pitäisi pysyä samana. Kohdetiedosto oli siitä huolimatta odotetut 13% pienempi ja nollat hävisivät. Varmemmaksi vakuudeksi ajoin sekä ennen-, että jälkeen-tiedoston Bitrate Viewer -ohjelman läpi, mistä selvisi että videon Q-laatuarvot pysyivät täsmälleen samoina, eli videot olivat pikselilleen identtisiä vaikka jälkimmäisen ilmoitettu bittivirta putosikin huomattavasti.

  Arvioisin, että tämän takia kaistaa hukkaantuu n. 1-2 Mbit/s/kanavanippu. Vastaanottotapana on siis Espoon antennisignaali, mutta ilmiö saattaa esiintyä muuallakin riippuen siitä missä vaiheessa kanavat koodataan.
   
 9. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  WinRARilla parhaalla pakkaustavalla testattu. Filepalaset ovat bitti bitiltä alkuperäistä DVB-tallennetta eri vuosilta (SubTV:n Big Brother -sarjasta). Irti leikattu datadroppeineen päivineen, ei ole minkäänlaista enkoodaamista tai putsaamista tallennepalasissani:

  (BB-finaali 1.12.2005) 170 MB pakkautui 167 megatavuksi. Eroa 1,8%.

  (BB 11.10.2006) 150 MB pakkautui 148 megatavuksi. Eroa 1,3%.

  (BB 16.10.2007) 115 MB pakkautui 113 megatavuksi. Eroa 1,8%.

  (BB 15.9.2008) 167 MB pakkautui 162 megatavuksi. Eroa 3,1%.

  (BB Talk Show 15.11.2009) 150 MB pakkautui 123 megatavuksi. Eroa 22,0%. Huh sentään. Radikaali ero aiempiin vuosiin verrattuna. Otetaanpa toinen näyte varmistuksen vuoksi:

  (BB 10.9.2009) 205 MB pakkautui 176 megatavuksi. Eroa 16,5%.  Ehkä tämä "tyhjän lähettämien" on varmuuskeino; turvapuskuri. Että tarpeen vaatiessa voidaan lisätä lähetteeseen vaikkapa monikanavaäänet tai hetkellisesti suurempaa bittivirtaa, vaikuttamatta ohjelmalle varattuun nimelliseen bittiputkeen ja muuttamatta kuvanlaatua huonommaksi.

  20% hukkatila tarkoittaa, että jos 5 kiintolevyllistä tallenteita (vuodelta 2009) pesisi puhtaaksi hukkanollista, saisi yhden kiintolevyn tyhjäksi. Tai siis en tiedä miten paljon tilaa vapautuu fileitä nopeasti pesemällä, mutta hitaasti paketiksi RARraaminen nyt kuitenkin vapauttaisi jopa viidenneksen levytilaa vapaaksi.
   
 10. Tepe_

  Tepe_ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ajattelin ensin myös jotain tuontapaista, mutta koska ilmiö esiintyy sellaisillakin kanavilla kuin JIM tai LIV, joille ei monikanavaääntä lähivuosi(kymmeni)nä tule ja koska MTV3 muodostaa poikkeuksen muihin nähden, ei tuokaan hypoteesi vaikuta todennäköiseltä. Monta vuotta ja monikanavatestiäkin on jo selvitty ilman tuollaista ominaisuutta, kunnes se viime vuonna yhtäkkiä ilmaantui. Toisaalta tilastollisessa multipleksoinnissahan käyttämättä jäänyttä kaistaa ei kannata pitää "varastossa", vaan antaa se hetkellisesti muiden saman nipun kanavien käyttöön. Kaikki kanavat hyötyvät verrattuna tilanteeseen, jossa jokainen kanava pitää tiukasti kiinni omista biteistään. Jokaisessa nipussa näkyy olevan vähintään 1 Mbit/s verran tyhjiä paketteja joko yllättävien tarpeiden varalle tai sitten kaupallisista syistä, joten piilokapasiteetille ei näyttäisi olevan järkevää selitystä.

  Itse veikkaisin ylläolevan poissulkevan järkeilyn perusteella sitä tavallisinta syytä, eli että enkooderin asetukset on lähetyspäässä ryssitty.
   
 11. Raitzi

  Raitzi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toi ärsyttävä subin harmaa palkki ylälaidassa näkyy myös tampereella kaapelissa. Onko joku valittanut subille asiasta ja koska?
   
 12. Legge

  Legge Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  666
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiköhän se näy ihan valtakunnallisesti kaapelissa sekä antennissa. Asiasta on valitettu aikoja sitten, mutta ei näytä kiinnostavan korjaus. Ovat vain saaneet tuon mainitun "valovuodon" aikaan oikeaan reunaan :hitme:
   
 13. samsamsam

  samsamsam Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.04.2004
  Viestejä:
  495
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mun palautteeseen vastattiin Maikkarin huoltopäällilkön toimesta:
  Kiitin vastauksesta ja liitin mukaan vähän kuvaevidenssiä sekä maininnan oikean laidan 'valovuodosta'.
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2010
 14. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Valovuodosta...

  Onko tämä valovuotovika sekä antennissa ja kaapelissa? Millä kanavilla? Kauanko suurinpiirtein ollut? Onko edelleen?

  Voisin kirjoitella pienen uutisen digilelut.fi:hin tästä, jos joku kertoo asiasta enemmän (kansantajuisesti :) ).
  Ja tarvisin myös jonkun kuvan, jonka voisin liittää uutisen perään. Saanko käyttää DVB-G:n kuvaa?
   
 15. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Vika "lähtee kuvan mukana" koko maahan, se on mukana jo videomateriaalissa (harmaapalkit siis), koska häviöllinen pakkaus muuttaa vian olemusta eli häiriöiden rajapinnat palikoituvat eri tavalla häviöllisestä pakkauksesta johtuen (mukana on pakkaussäröä). Jos häiriö miksautuisi mukaan vasta lähetysmultiplekserissa, silloin häiriö olisi "siistimpireunainen" ja kliininen, vaikka videokuva olisi kuinka suurisäröinen. Ainakin näin asian ajattelen. Sinivalovuodon syytä en osaa arvailla.  Siitä vaan käytät tv-aiheisia havaintokuviani miten lystäät. Uusia kuviakin jokainen voi itse ottaa joka sekunti Subin kuvasta, häiriöitähän on ollut näkyvillä useita kuukausia putkeen. Paitsi että sinivalovuotoa ei enää saa talteen, koska se vika ilmeisesti katosi kuvioista eilen noin klo 21:03'19", siitä enemmän alempana.  Sininen reunavalovuoto ja harmaat taustapalkit ovat erittäin mutkikas juttu. Jopa ammattilaiselta saattaa viedä monta minuuttia vian löytäminen. Kanavalogogeneraattori ei ole syyllinen (tai siis luultavasti on, kun puhutaan MTV3-kanavalogon pienestä taustalaatikosta). Eikä vika välttämättä ole esikäsittelyvaiheessakaan.

  NIMITTÄIN: häiriön suuruus vaihtelee. Esim. 28.1.2010 klo 21-23 tuli peräkkäin kolme ohjelmaa, jokaisessa niistä häiriön määrä oli luonteeltaan ERILAINEN. Tämä sulkee pois logogeneraattorivian, koska sehän generoisi vian identtisenä joka ohjelmalle.

  True Beauty, siinä oli SubTV-paskakuva, tyypillinen virheen määrä.

  Martina ja Esko Vauvakuumetta, siinä oli SubTV-paskahkokuva eli vain lievänä haitta ilmeni, ohjelman editointi oli tehty "eri asetuksilla", sokea miksaaja-apina oli nyt osittain näkökykyinen ja osasi pitää B-kanavat lähes pimeänä tms.

  Kardashianit Miamissa, siinä oli SubTV-paskahkokuva eli myöskin lievempänä häiriö. Muistaakseni tässä ohjelmassa mustan pohjataso oli tavallista ylempänä, se maskaa piiloon Subin synnyttämää kuvahäiriötä eli helpottaa silmän kärsimyksiä.

  En tarkemmin muista häiriöiden olemusta noista kolmesta ohjelmasta, ei ole tallennuksia tallella. Mutta fakta siis on, että virheen laatu (onko sinivalovuotoa vaiko vain pelkkää harmaata palkkia) ja määrä voi muuttua peräkkäisissäkin ohjelmissa.  Myös mainoskatkoilla eli ohjelmien välissä virheen määrä vaihtelee. Esim. osa ennakkomainonnasta sisältää sinivalovuodon ja osa taas ei. Mystistä.

  .
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2010
 16. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Myrkyn lykkäsi. Vika on varastettu! Kuka tunnustaa pöllineensä hyvän vian?

  29.1.2010 klo 21:00 ennen ohjelma alkua mainoksissa: sinivalovuoto ON pahalaatuisena. Ylempi harmapalkkivika ON, mutta lievänä.

  29.1.2010 klo 21:02 kanavan tunnusanimaatio sekä ohjelman sponsorien videopätkät: sinivalovuoto ON pahalaatuisena. Ylempi harmapalkki puuttuu eli se vika on poissa, TAI palkkihäiriön vaikutus on alle yhden pykälän verran, eli että esim. kirkkausarvo 055 esiintyy arvolla 056 tai sen alle. Puolen bitin sävyerokin on havaittavissa kun tarkasti katsoo, mutta häiritseväksi viaksi sellaista ei enää kannata kutsua vaikka mittari sen paljastaisi. Alle bitin suuruiset häiriöt minä sallin.

  29.1.2010 klo 21:03'19"18f Xtra Factor, vika on samanlaisena kuin äsken kuvailin. Kellonajasta en mene takuuseen, mutta oman tallenteeni freimeistä nyt puhun freimin tarkkuudella.

  29.1.2010 klo 21:03'19"19f Xtra Factor, ei ole sinivalovuotoa, ei ole harmaita laatikoita häiritsevässä määrin. Sydänkohtauksen paikka. Tällaista katastrofia en ole puoleen vuoteen kokenut. Että rakas ja suuresti vihaamani vika on hävitetty. Ihan ikävä tässä tulee. Taidan kirjoittaa 300-sivuisen surullisen rakkausromaanin: Kadonneen Vian Metsästys.

  Harmaata palkkia tässä ohjelmassa siis edelleen vielä näkee, mutta lievänä. Miltei huomaamattomana. Häiriö on olemassa, mutta ei ärsytä liikaa minua. Sinivalovuoto taas katosi täydellisesti kuin tuhka tuuleen.  Siis: vika hävisi kesken ohjelman. Alla kaksi alkuperäisfreimiä, viimeinen viallinen freimi ja sen jälkeen ensimmäinen lähes virheetön freimi moneen kuukauteen. Jatkan tallenteiden tutkimista myöhemmin, ehkä vastaavia vian katoamisia (ja uudelleen ilmestymisiä) on ollut jo aikaisemminkin.


  [​IMG]


  [​IMG]  Kunnioitus kiltin mutta sokean apinan muistolle. Kuvaa kiusannut apina vihdoin löydettiin konehuoneesta pureskelemasta datakaapeleita. Se houkuteltiin pois banaanien avulla ja konehuone lukittiin. Nyt kuva saa olla rauhassa. Toistaiseksi.

  .
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2010
 17. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Siinä siis katosi sinivalovuoto. Se oli kaikista pahiten kuvaa tuhonnut vika.

  Mutta harmaata palkkia edelleen piisaa. Samassa ohjelmassa loppuhetkillä esitetään kai paloja tulevasta jaksosta, ja harmaita palkkeja on perinteiset 2 kappaletta. Alhaalla kapeampi oikealta katkeava ja ylhäällä paksumpi vasemmalla katkeava harmaapalkki.

  Piirsin punaisin viivoin summittaiset merkit sinne, missä harmaapalkit oikein kulkevat. Jos se sokean apinan sokea serkku ei muuten ymmärrä missä kohdassa kuvaa näitä vikoja oikein luuraa.

  Saattaa olla, että harmaapalkkeja ei enää saa millään poistettua, että ne ovat pysyvästi kiinni palaneita studiotasoisissa videotallenteissa. Olkoon sitten muistona vuoden 2009 ja 2010 teknisestä "pätevyydestä" tämän maan tv-ohjelmatuotannossa.  Seuraavissakin ohjelmissa eli Duudsoneissa ja Num3roissa ja CSI Miamissa ja 30 Rockissa jne. oli myöskin harmaata palkkia tarjolla ylhäällä sekä alhaalla. Onneksi lievässä olomuodossaan. Ovat ilmeisesti säätäneet palkit "niin vähän häiritseväksi", että kaduntallaaja ei koe niitä ärsyttävinä. Minua tämä lieväkin palkki silti ärsyttää.


  .
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 30.01.2010
 18. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 225
  Saadut tykkäykset:
  108
  Näyttää olevan B-nippu (MTV3, Nelonen jne.) hukassa taloyhtiön antennilla ja myös omaa pikkuantennia käyttäen. Sijaintina Tampere. Mahtaako olla laajempi ongelma vai onko erittäin paikallinen häiriö...?
   
 19. janilxx

  janilxx Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  3 174
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koitin katella pimeässä huoneessa subia livenä ja paria tallennetta. Erityisesti mustia kohtia. Enkä parin minuutin katsomisella onnistunut näkemään valovuotoja.

  Jotenkin muistelisin, että joskus pimeässä katsoessani olisin havainnut oikean reunan vuodon.

  Terrestrial, Eurajoen masto

  Toistaiseksi testailin vain overscannin kanssa, joten ehkä vuoto jäi piiloon (yläreuna ei nyt ainakaan pitäisi jäädä kokonana piiloon)
   
 20. jik

  jik Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2010
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  ..myös täällä Toijalassa.