Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

 1. paha80

  paha80 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.09.2007
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuon sunnuntain jälkeen ei enää suurempia ongelmia ole ollut, tosin se, että nyt parisen kuukautta digiboksi (Topfield 5100 HDMI) on "kadotellut" noin 10 kanavaa, joista suurin osa ei nyt näkyisi muutenkaan kun ovat maksullisia, mutta esim. Canal+ Action -kanava näkyy vain silloin tällöin. Pelkkää puuroa kyseinen kanava, välillä digiboksi ilmoittaa, että ei ole signaalia, joten ei ole välillä kuvaa ollenkaan (epg-tietoja ei löydy yleensä ollenkaan). Peruskanavia ei ole paljonkaan tullut katsottua viime aikoina, joten muista ongelmista en paremmin osaa sanoa.
   
 2. bohol

  bohol Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  1 040
  Saadut tykkäykset:
  17
  Mikähän on vikana kun Lohjalla asustelen ja saan kaikki muut muxit hyvin näkymään Lohjan lähettimeltä mutta en nippu A:ta (yleä) sen singaali on kelvoton ja joudun hakemaan sen Espoosta vaikka antenni on suunnattu Lohjalle ja se pätkii (heijaa)
  Antenni on Asenettu Lohjan antennipalvelulla.
  Kun nuo muut näkyy ok. niin ei luulisi olevan suuntauksessakaan vikaa ?
  :OI
   
 3. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Maksukanavissani oli jokin aika sitten häiriötä, että kuva näkyi vain välillä. Vaihdoin kanavakortin, ja sen jälkeen maksukanavat alkoivat taas näkyä. Nyt ainakin viime viikosta lähtien on tapahtunut taas sitä, että maksukanavat eivät näy koko aikaa, ruudussa lukee välillä "Ei valtuutusta", välillä lukee "Kelvoton kortti", vaikka kortti vaihdettiin hiljattain. Ärsyttää, etteivät kanavat näy koko aikaa, vaikka olen maksanut koko kuukaudesta. Mistä vika voi johtua? Viime viikolla oli niinkin kerran, että maksukanavat näkyivät, mutta maksuttomat eivät hetken aikaa. Maksukanavat ovat olleet näkymättä useita tunteja putkeen, eri aikoihin päivästä, vaikken sitä tietenkään koko aikaa olekaan tarkkaillut. Voisiko vika johtua digiboksin kortinlukijasta? Mutta kun kortinvaihdon jälkeen homma pelasi jonkin aikaa. Elisan vikapalveluun olen soittanut, muttei sieltä ole osattu muuta sanoa, kuin että tehdä uudestaan tehdasasetukset, muttei sekään ole auttanut.
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2009
 4. juka39

  juka39 Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.02.2007
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jyväskylässä Elisan verkossa on minulla ollut parisen viikkoa häiriöitä maksuttomien kanavien lähetyksessä (maksukanavia en katsele), varsinkin YLEn kanavilla (168000 kHz:n taajuudella).

  Elisan vikapalvelusta käytiin jotain säätämässä ja apua tulikin sen verran, että häiriöt poistuivat TV:n (Sony) omalla virittimellä katsottaessa ja lähetyksen tullessa Humax 9200C digiboksin kautta pikselöitymistä on vai muutaman kerran päivässä, yleensä alkuillasta.

  Elisan verkkosivuilla lukee, että he tekevät joitain huoltotöitä viikkojen 44-48 välisenä aikana. Vikapalvelusta sanottiin, ettei tämän pitäisi aiheuttaa po. pätkimistä ja pikselöitymistä. Odotellaan vielä ensi viikko ja jos tilanne ei silloinkaan ole normaali, täytyy palata asiaan Elisan kanssa.

  Yksi mahdollisuus on, että boksissa on jotain vikaa. Ikää sillä on 2,5 vuotta ja on tähän asti toiminut loistavasti. Rivitalossamme on ketjuverkko ja muilla samassa ketjussa olevilla ei ole häiriöitä. Tämä viittaa boksivikaan. Mutta miksi se toimii normaalisti suurimman osan aikaa?
   
 5. Resurssi

  Resurssi Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2004
  Viestejä:
  665
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilisiltana maksukanavat näkyivät loppuillan ja aamullakin, mutta tässä päivällä on välillä niin, että kun selaa noiden maksukanavien väliä, niin välillä näkyy kaikki, mutta omituista on, että välillä näkyy vain kaksi kolmesta maksukanavasta, siten että näkyvä/näkymätön kanava vaihtuu. Ja kun kanava ei näy, niin lukee "Ei valtuutusta."
   
 6. EdotL

  EdotL Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.11.2005
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos Turun keskustan alueella muilla ongelmia kaapeli-tv:n kolmos muxin (maikkari, nelonen etc.) kanavilla. Pätkintää, äänien katoamista ja signaalin putoamista nollille esiintyy ainakin rauhankadulla.
  Htpc:llä katselen, ja muut häiriötekijät, paitsi lähetyshäröt on jo pikkuhiljaa suljettu pois. (Kaapelitv-yhtiön sivuilla on maininta huoltotöistä, joiden pitäisi loppua viikolla 48 ja mahdollisten häiriöiden koskea pääasiassa vain maksukanavia)
  Menee meinaan kohta hermot :mad:
   
 7. Olen nyt viisitoista minuuttia katsellut kolmosta tai nelosta eikä mitään häiriöitä ole ollut. TerraTec Cinergy C PCI. Signaalin voima ja laatu molemmat 98 %.
   
 8. EdotL

  EdotL Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.11.2005
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Enpä tiedä mikä tuon loppujenlopuksi aiheutti, mutta eilen illalla ongelma alkoi vähenemään ja tänään ei enää pätkintää ole esiintynyt. Aspaan en sitten turhaan viitsinyt soitella.
   
 9. Antzy

  Antzy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.12.2004
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eurosport pimeenä kaapelissa Tampereella. Toimiiko muilla? Siellä ois Ahosen Janne kohta ilmassa nimittäin...!

  EDIT: No nyt tuli kuva, mutta ääntä ei kuulu. Ja Janne hyppäs jo. Prkl.

  EDIT2: Nyt tuli ääni. Aha, vika Eurosportin päässä.
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2009
 10. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 153
  Saadut tykkäykset:
  94
  MTV3:n lähetteessä aavistuksen "häiriötä":

  -Kuva uutislyhenteissä armottoman epätarkka ja alabanneri nykii summittaisesti

  -Osassa mainoksista ja ohjelmien mainosspoteista kuva nykii

  -Ohjelmissa (esim. CSI) äänen taso käsittämättömän alhainen. Kun mainoskatko alkaa, on ääni HUOMATTAVASTI kovemmalla tasolla. Kuva sentään paljon parempi kuin MTV3:n omissa ohjelmatuotannoissa...

  Missä vika lie...Pöllolaaksossa.
   
 11. odzmo

  odzmo Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2008
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mainosten ääni on kompressoitu raskaasti ja nostettu sitten varmuuden vuoksi tappiin, jotta kuuluu ...
   
 12. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 153
  Saadut tykkäykset:
  94
  Tämä on "normaalia", mutta tällä kertaa tasoero oli poikkeuksellisen suuri.
   
 13. mi.vi

  mi.vi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  540
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve. Sisko asuu vanhassa omakotitalossa, luultavasti antenni johtoineen on asennettu joskus 70-80 luvulla, ei varmuutta.
  Nyt on muutaman kuukauden signaali häipynyt melkein päivittäin, välillä toimii pari päivää, sitten on koko päivän poissa. Antennin vahvistimen joku asentaja laittoi sisälle, ei vaikutusta.
  Digiboxi vaan sanoo -ei signaalia-. Kuva ei pikselöidy eikä pätki, vaan signaali häviää kerralla.

  On vaan sen verran korkea talo ettei meikäläisen rohkeus oikein riitä kiivetä katolla antennia kääntelemään, mutta tuo tuntuu enää ainoalta vaihtoehdolta, vai mitä mieltä olette?

  Ai niin, sisko sanoi että tuossa kun lunta sateli, niin tv näkyi virheettömästi, ja parin päivän päästä kun oli selkeä pakkaskeli, niin ei signaalia. Tuo nyt saattaa olla sattumaa.
   
 14. Jokipoika

  Jokipoika Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.08.2008
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katariinassa pätkii ja rajusti. Pikselöi mainitsemiasi kanavia, katkoo ääntä ja jumittelee. Katseluvälineenä KDL-40E4000.
  Täräytänkö nyrkillä tuota paholaisen konetta, vaiko katsonko vaikka elokuvan (+:naminami:) kiroillen samalla jotain kaapelinippujen roplaajaa?
   
 15. delerium

  delerium Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.10.2008
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Espoon Matinkylässä Welhon kaapelissa loppui yhtäkkiä subtv ja MTV3 kanavat näkymästä, menin vielä älypäänä virittämään kanavat uudelleen niin ei näy enää edes kanavapaikkoja.

  telkku Sony KDL-W4500
   
 16. kakoskin

  kakoskin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.07.2004
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Matinkylässä ollut jo pitkään rikki Welholla MTV3, Nelonen, Sub jne.
   
 17. Jaska77

  Jaska77 Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.05.2007
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Antennipuolellakin nuo Mtv3, nelonen jne. eilisillasta asti pimeenä. Ainakin täällä kirkkonummella. helvetin ärsyttävää, onneksi on tuo elisa viihde ja sen 36h tallennus niin voi edes vähän jälkikäteen kattella ohjelmat...
   
 18. Antzy

  Antzy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.12.2004
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulle ilmestyi eilen kummalista sahalaitaa joidenkien kanavien yläreunaan. Tällä hetkellä ongelma seuraavilla kanavilla: Sub, Voice, TV5, MTV, Russia Today, Kaupunkitelevisio, Urheilu+Kanava, Nickelodeon. Eilen ongelma oli myös MTV3'lla ja Discoverylla. Boksi resetoitu ym.

  Elisa, Tampere. Muilla samaa ongelmaa?
   
 19. rock2net

  rock2net Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2009
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katosi Eurosport HD näkyvistä - tai siis muuttui "salatuksi", vaikka minulla on kaapelissa Elisan HD-paketti. Liittyykö tuohon ES HD:n siirtymiseen kaapelikortille? Onko muilla hävinnyt?
   
 20. jruots

  jruots Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2001
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen taisi hävitä näkyvistä. Soitin Elisan tukeen ja sanoivat etten ollut ensimmäinen joka asiasta soitti. Ohjasivat tuesta tekniseen tukeen ja siellä eivät olleet kuulleetkaan asiasta. Tekivät tuosta tiketin ja meinasivat ilmoitella kunhan vika löytyy, toistaiseksi ei ole kuulunut mitään. Sanoivat kyllä että saattavat alkaa tutkia vikaa vasta ensi viikolla.