Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

 1. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  2 sekunnin ennakko on tarkoituksella asennettu tekstiteevee-käännösteksteihin. Tällainen negatiivinen synkkavirhe tekee livekatselun mahdottomaksi, ellei laitteistossa ole tekstityksen myöhentämismahdollisuutta. Ei ole ainakaan minulla, siksi en koskaan katso mitään livenä vaan vasta kiintolevyltä, tällöin saa tekstisynkan vapaasti säätää vaikka miljoona tuntia ennakkoon tai myöhempään. Playersoftassa siis on lukemattomia säätömahdollisuuksia, mutta (ilmaisessa) DVB-tallennusohjelmassa ei ole.

  Jos käännösteksti ilmestyisi 2 sekuntia puheen jälkeen, asia ei haittaisi niin paljon kuin tämä etukäteen pöllähtävä tekstitys.  [​IMG]

  Kuvassa näkörajoitteisille rautalankaa aiheesta:

  1) Ylimpänä tekstiteevee-tekstitys eli minun katselutapani YLE-ohjelmille. Tekstin ulkonäön saa päättää itse, eli jokainen saa itse katsoa sellaista tekstiä mistä itse tykkää, jos vaikka minun käyttämäni fontti/väri/varjostus/jne. ei kelpaa. Samoin ajoituksen saa itse päättää piko...millisekunnin tarkkuudella, playersoftasta riippuen. JOKAINEN TEKSTIN PIKSELI ON TÄYDELLINEN. Ei pakkaussäröä, ei reunaterävöintiä, ei vipatusta tai lepatusta. Vaikka videokuvan skaalaisi 16 tai 999999999999 megapikselin kokoon, tekstin laatu pysyy aina näytön natiivina eli maksimaalisen täydellisenä. Jokainen tekstin pikseli pysyy ikuisesti 100% virheettömänä.
  Lisäksi tekstin voi siirtää minne haluaa, mustan palkin päällä minä sitä yleensä pidän, pois videokuvaa peittämästä. Nyt havainnollisuuden vuoksi nostin tekstin videokuvan päälle, koska muissakin kuvaotteissa teksti on kuvan päällä; pakosta.

  2) Keskellä on DVB-tekstitys. Tätä kaduntallaajat luultavasti tuijottavat YLE-kanavia katsoessaan. En ole sekuntia pidempään tällaista leegopaskaa katsonut, enkä tule ikinä katsomaan. En voi, fyysisesti mahdotonta, alkaa oksettaa. Ainoastaan näitä havaintokuvia tehdessä joudun karmaisevaa tekstilaatua kärsimään.

  3) Alimpana on kuvaan poltettu tekstitys. YLE-kanavalla tätä näkee silloin tällöin ja muilla (ilmaisilla) kanavilla aina. Maksukanavien tekstitystavoista ei minulla ole tietoa. Polttolaatuun ovat miljoonat silmät tottuneet, minäkin joudun tätä laatua pakon edessä tuijottamaan. Laatu vaihtelee. Ennen muinoin poltettu teksti oli priimalaatuista, sen laatu oli moitteetonta, niin tarkkaa ja antialiasoitua mihin teknologia parhaimmillaan kykeni. Nykyään tekstin laatu on selvästi huonompi, eri kanavilla erilainen. Leegot ja pakkausvirheet vain lisääntyvät vuosi vuodelta. Muutaman vuoden päästä laatua lienee pudotettu 5*7 matriisiin, jokainen merkki siis luodaan 5*7 pikselillä, kuten 50-luvulla viimeksi taisi olla kun putkitietokoneita ja matriisiprinttereitä käytettiin.


  .
   
  Viimeksi muokattu: 14.05.2009
 2. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  DVB-T-TELETEXT-käännöstekstitys-sivut:

  336 ?
  337 ?

  451 TV1
  452 TV2
  453 Teema
  454 Extra (oli ennen, mikä lie kanava tänään tätä sivunumeroa käyttää)
  455 ?
  456 ?
  457 ?
  458 ?
  459 ?
  460 ?
  461 ?
  462 ?
  463 ?
  464 ?
  465 ?
  466 ?

  771 FST5
  772 FST5 ruotsiksi
  773 ?
   
 3. dyna

  dyna Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.03.2006
  Viestejä:
  668
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä tunnu korjatulta. Ainakin omalla boksilla (Procaster) teeman tallenteissa edelleen ääniraitasekoilua. Esim. Kino Helmen Muukalaisessa äänitekstityksen robottiääni koko ajan päällä. Mitään keinoa päästä siitä eroon ei ole koska äänivalintoja ei ole tallenteessa kuin se yksi ja sekin on muuten englanti eikä hollanti mikä pitäisi olla äänitekstityksen valintana.
  Kysyin Yleltä aiemmin asiasta, tosiaan kuulemma jotain Digitan teknistä sekoilua. Ihmeellistä sekoilua jälleen kerran.

  Edit. eilinen häiriö oli kuulemma ollut Digitan väitteen mukaan Welhon syytä. Ehkä oli, ehkä ei...
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2009
 4. odzmo

  odzmo Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2008
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaa, minulla on sellainen mutu, että nimenomaan digiboksi/-televisio on "syyllinen" mainitsemaasi laatuun?! :eek:
   
 5. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Miten niin? Ota digikuva omasta töllöstäsi YLE:n kanavalta, DVB-tekstityksestä eli "valinnaisesta" tekstityksestä jonka saa päälle ja pois halutessaan, ja pane kuva näytille.

  Luultavasti tekstitys on sinullakin samanlaista kuin kuvassani. Johtuu kai siitä (en tiedä tarkemmin kun en niitä tekstejä ole sekuntia pidempään katsellut), että tekstit lähetetään bittikarttakuvina, eli jos lähetetään tippaleivän näköinen kuvio, se näkyy sellaisenaan töllössä, vaikka minkään maan merkistössä ei kyseistä tippaleipäkuviota olisikaan.

  Tekstidatana lähetettävä tekstitys taas ei pysty välittämään tippaleivän tai Aku Ankan nokan tai minkään muunkaan epämääräisen muotoisia kirjainhärveleitä, ainoastaan standardeja tavallisia merkkejä, joita esim. tässäkin nyt lukee. Mutta vastapainoksi kotona saa muuttaa fonttia ja värejä ja rivijakoa ja asemointia ja tyyliä jne. miten lystää.

  Jos jossain töllössä tai katselulaitteistossa pystyy muuttamaan DVB-tekstityksen ulkonäköä, se kai tapahtuu skaalaamalla ja värittämällä, aivan kuten digikuvaakin voi venytellä ja sävytellä, tai mitä tahansa bittikarttakuvaa.

  Ehkä joku guru kertoo DVB-tekstien tekniikasta enemmän.
   
 6. odzmo

  odzmo Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2008
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  No sitten mutuni oli tosiaan mutua!
   
 7. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Avainnuksessa kyllä voi olla laitekohtaisia eroja, eli miten tekstitys upotetaan videokuvan päälle. Listaan vaihtoehtoja:

  Siinä kuvassani oleva ylin tekstitystapa avainnetaan antialiasoidusti, tai oikeastaan miksataan kuvan kanssa saumattomasti yhteen, käyttäen alfakanavaa eli läpinäkyvyyttä. Tätä parempaa menetelmää ei tietääkseni ole olemassa.

  Keskimmäisessä kuvassa avainnus tehdään karkeasti ja rumasti, käyttäen teksti"kuvan" matalaa resoluutiota. Ei käytetä näyttölaitteen tai videon parempaa resoluutiota. Vaikka teksitn sisäosat olisivat siistejä ja pehmeästi värisävyään vaihtavia niin kokonaisuuden silti pilaa tekstin ja videokuvan välinen terävä rajapinta, jossa näkyy iokokoisia mustia laatikoita. Minun pc-softani tekee asiat näin rumasti. Televiissio tai tikipoksi saattaa tehdä asian paremmin, pehmentää mustien isojen pikselien ja videokuvan välistä rajapintaa. Mikään ei kuitenkaan muuta mustien leegojen kokoa pienemmäksi, joten palikkaiselta lopputulos silti näyttää, vaikka käyttäisi miljardin hintaista juppitöllöä. Mutta visuaalisia eroja siis tosiaan voi esiintyä tekstin ja videokuvan rajapinnassa. Tekstin sisäosiin ei vaikuteta avainnusmetodilla mitenkään, mutta normaalit kuvan terävöinnit ja pehmennykset ja muut säädöt voivat silti ulottaa näppinsä myös tekstin sisuksiin. Kalliissa laitteessa kenties on omat säätöarvot videokuvalle ja tekstille, ehkä jopa niitä yhdistävälle avainnuksellekin. Halvemmissa laitteissa kuvasäädöt ilmeisesti vaikuttavat pelkästään videokuvaan, tekstin ulkonäköön ei tule muutosta.

  Alimmainen teksti on poltettu kuvaan, joten sen ulkonäköä ei voi parannella ilman, että videokuvakin samalla väkisin muuttuisi. Eli jos pehmentää tekstiä ympäröivät pakkausvirheet (joita ei demokuvassani paljon ole) pois näkyvistä, muukin videokuva pehmenee. Tai jos terävöittää tekstin tarkemmaksi, muukin videokuva terävöityy, luultavasti liikaa. Tekstin "ulkonäkö" siis riippuu television tai vastaavan laitteen kohinannpoistosta, terävöinnistä sun muista kuvankäsittelyistä.
   
 8. hapatsu

  hapatsu Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.09.2008
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei vittu tuota nelosen kuvaa,kunnon legopalikkaa,oksennus tulee kohta :sick:
   
 9. Jazska

  Jazska Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.02.2005
  Viestejä:
  404
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näkyykö muilla Lohjan lähettimestä kanavat?
   
 10. Vesa55

  Vesa55 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisiko ollut radiokeleistä kyse:
  http://www.digitv.fi/sivu.asp?path=1;699;11759

  Tiedotteessa sanotaan häiriöitä olleen lauantaista 30.5 alkaen.
   
 11. Euso

  Euso Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.03.2006
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikähän perkele on kun ainakin JIMillä, Subilla ja TV Viidellä pätkii äänet? Kaapelissa, Jykylässä ainakin tämmöstä vikaa.
   
 12. miisha

  miisha Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.06.2007
  Viestejä:
  72
  Saadut tykkäykset:
  0
  TTV:n kaapelissa 410MHz:n nipussa olevat mainoskanavat (MTV3, Nelonen, Sub, UK, JIM, Voice/Viisi jne.) pätkäisevät kuvaa jatkuvalla syötöllä. "Pätkäisy" on ikäänkuin pieni nykäisy kuvassa, vähän niinkuin freimi puuttuisi välistä, esim. tasainen liike ei ole sulavaa vaan nykivää ja räpsivää. Nämä nykäykset ovat todella lyhyitä, mutta niitä on jatkuvasti. Ainakin Voice/Vitosella myös ääni pätkii välillä. Kymppiuutisten alareunan scrollerista näkee parhaillaan erinomaisesti mistä nypyttämisestä on kyse.

  BER näyttää nollaa, kaikki muut kanavaniput (esim. YLE) näkyvät täysin puhtaasti, boksilla tehtyihin tallenteisiin nykiminen ei tartu. Molemmilla virittimillä sama juttu.
   
 13. Fiiu

  Fiiu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.07.2006
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  TTV:n kaapelissa maksukanavilta puuttuu ohjelmatiedot poislukien MTV3 MAX ja Urheilu+Kanava. Pakettina Elisa M, jossa siis tarkempi kanavalista. Mm. Discovery + D Science, Animal Planet, Showtime, Kino TV...
   
 14. warre

  warre Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  14.02.2000
  Viestejä:
  2 331
  Saadut tykkäykset:
  19
  näkyykö muilla BBC Entertainment nyt kaapelissa? täällä Soneran kaapelissa kouvolassa tarjoaa vain ilmoitusta kanavalla ei ole ohjelmaa tai se on salattu  edit: nyt taas näkyy
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2009
 15. Ari

  Ari Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.06.2000
  Viestejä:
  3 320
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ja Welholla on monen kanavanipun EPG pimeänä... kokeiltu kolmella eri digiboksilla (Handan 7800, Topfield 5100 ja Humax Wbox HD) joten boksista ei ole kyse.

  Topfieldissä kovalevylle dataa tallentava EPG TAP näyttää aikaisemmin ladatut tiedot, mutta lähetyksessä ei ole mitään tietoa (esim. Eurosport, JIM, +monet muut kanavat) ja näiden kanavien osalta esim Welhon itse myymissä Cable Ready-hyväksytyissä Handan ja Wbox-bokseissa on pelkkää tyhjää ja ihan mahdoton tietää mitä sieltä tulee ja tehdä ajastuksia EPG:n kautta. :(
   
 16. Pappa 55

  Pappa 55 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2006
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Welholla oli tosiaan monen kanavan EPG kadoksissa. Korjaantui eilen iltapäivällä ja näkyy toimivan edelleen.
  Handan 7800.
   
 17. Fisher83

  Fisher83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.01.2009
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Helvetti että ketuttaa... Omakotitalosta kyse jossa ylä,- ja alakertaan rakennettu oma antenniverkko. Eli katolla on näin ollen kaksi antennia. Kesäisin kanavanipun B kaikkien kanavien kuva hajoaa pikseleiksi, talvella kuva on kuin unelma... Nyt sitten päätin hommata kunnon antennin kun nuo kaksi ovat tollasia pieniä haravoita ja muutenkin jotain jeesuksen aikaisia. Uusi antenni on tollanen missä vahvistin, tais antenniliikkeen ukko puhella että on markkinoiden tehokkaimpia antenneita. Tohon sitten ostin sellasen jakopalikan että saan molemmat verkot saman antennin alle kun se antenniäijä sano että kämpän sijainti on niin hyvä että pitäis piisata kyllä! Nyt kuitenkin saatana ei näy nuo B-kanavanipun kanavat lainkaan, ei edes telkku löydä niitä.. Ei mee jakeluun mulle että missä vika.. Kuitenkin löysin tollasen vanhan, ohuen neliönmallisen seinälle kiinnitettävän antennin ja sillä näkyy kaikki kanavat... Ton katolla olevan antennin kärjestä n. 4-5m päässä on tollasia isoja kuusia, voisko se vaikuttaa?? Tuo antenniliikken kaveri kyllä sano että ei pitäisi olla merkitystä kuin sateella.. Mutta en tiedä, alkaa usko loppua!
   
 18. matias

  matias Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2004
  Viestejä:
  895
  Saadut tykkäykset:
  0
  Antennihan on vain yksi elementti koko antennijärjestelmässä. Mites kaikki muut palikat antennin ja vastaanottimien välillä eli mahdolliset jaot, kaapelit, rasiat jne?

  Pystytkö kokeilemaan vastaanottoa suoraan antennin päästä tulevalla kaapelilla eli näkyykö silloin kaikki muksit? Jos näkyy niin sitten vika on antennista eteenpäin talon sisällä jossakin:)

   
 19. Fisher83

  Fisher83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.01.2009
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Testattu on... Ja komiasti toimii kun vetää piuhan suoraan antennilta telkkuun.. Pieni epäilys että nuo seinärasiat söis ton signaalin jotenkin.. Pitääpä koittaa vähän selvitellä.. Mielenkiintoista vaan että ongelmat tosiaan alunperinkin ilmeni vaan kuumalla ilmalla.. Noh, kaipa tuo signaali sitten kulkee viileellä paremmin.. Tiedä häntä...
   
 20. dekerivers

  dekerivers Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2007
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole tänään näkynyt yksikään kanava Soneran kaapelissa Torniossa. Eilen vielä näkyivät normaalisti.