Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

 1. tuppe

  tuppe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2003
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  fiskarsin asema nosti tehoja ja huomasin että mt3, subtv ja 4 on täysin palikkaa, ylen kanavat sensijaan näkyy hienosti, ylellä signaali ~80% ja mtv3:sen nipussa jossain 35% .
  lähettävät ilmeisesti mtv3:sen kanavanipun matalemmalla teholla, onko tämä yleinen käytäntö?

  boxina medionin anttilasta ostettu malli.
   
 2. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 126
  Saadut tykkäykset:
  82
  Olipahan kerrassaan kelvoton kuvanlaatu tämäniltaisessa C.S.I.:n jaksossa, kenties eräs kaikkien aikojen pohjanoteeraus MTV3 -kanavalla. Vai oliko vika vain meikäläisen vastaanottimessa eli Nebulassa?

  HDTV-LOL hakkaa tuon kuvanlaadun 100-0...eli kiitokset taas "maikkarille"...
  Onneksi on muitakin tapoja seurata tv-sarjoja kuin tuijottaa pöllökanavan roskaresoluutioista kuvaa.

  Edit: Liitin muutaman kuvaruutukaappauksen eilisestä töskälähetteestä. Vaikka kuvat onkin muutettu jpeg -muotoon niin virheiden määrä on selvä. Onkohan vika tosiaankin lähetteessä eikä laitteistossani? Uskomatonta laatikkokuraa, katso tuota nyt sitten projektorilla...
   

  Liitetyt tiedostot:

  • 1.jpg
   Tiedostokoko:
   27,7 KB
   Katsottu:
   629
  • 4.jpg
   Tiedostokoko:
   45,2 KB
   Katsottu:
   552
  • 5.jpg
   Tiedostokoko:
   39,1 KB
   Katsottu:
   521
  • 7.jpg
   Tiedostokoko:
   49,3 KB
   Katsottu:
   477
 3. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Tampereella analogikaapelissa aivan uskomatonta sontaa oli CSI. En tarkistanut DVB-C:n laatua mutta luultavasti yhtä huonoa. Huonointa kuvaa mitä olen ikinä nähnyt tv-lähetyksessä, jos ei oteta huonosta signaalista aiheutuneita virheitä huomioon.
   
 4. Jaxz

  Jaxz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.07.2004
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin myös DVB-T oli aika mössöä..
   
 5. jms

  jms Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  1 845
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ykkösen ja kakkosen analogi oli illalla välistään täysin katselukelvotonta ja digipuoli pätki pahasti. Ruotsin kanavia näkyi välillä lähes häiriöttä, johtuuko säästä, ruottalaisista vai mistä moinen?
   

  Liitetyt tiedostot:

  • 1.jpg
   Tiedostokoko:
   10,3 KB
   Katsottu:
   428
  • 2.jpg
   Tiedostokoko:
   11,3 KB
   Katsottu:
   354
  • 4.jpg
   Tiedostokoko:
   11,2 KB
   Katsottu:
   349
  • f.jpg
   Tiedostokoko:
   12,5 KB
   Katsottu:
   333
 6. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Vialliset kaapelit tai vahvistimet taloyhtiössä. Tai häiritsevä naapuri laittomalla langattomalla puhelimella tai muulla häirikkölaitteella.

  Äärettömän harvoin vika on "hyväksyttävää" laatua (auringonpilkut, Jumalan Kauhistus, tai muu luonnon aiheuttama höpöhöpö, johon Digita aina vetoaa), eli 99,9% vioista johtuu maamme päättäjien aivojen köyhyydestä, eli laiterikoista tai radiohäirinnästä.

  Jos maan johdossa olisi diktaattori, joka määräisi 85% bruttokansantuotteesta laitteiden kunnossapitoon ja radiohäiritsijät paikannettaisiin minuutissa ja vietäisiin alastomana piiskattavaksi lähimpään ostoskeskukseen, kuvanlaatu olisi useammin kunnossa. Nyt kukaan ei korjaa viallisia laitteita ennen kuin kuva katoaa täydellisesti, eikä kukaan radiohäiritsijöitä piiskaa Anttilan Parkkipaikalla, että oppisivat tavoille.

  Siis: routavaurioisia kaapeliyhtiön kaapeleita ei kukaan korjaa kun puolet sokeista mummoista vielä näkee osan kuvasta. Ja antennipuolella vastaavsti pensaaseen tipahtaneita antenneja ei kukaan käy takaisin katolle nostamassa kun kuvasta vielä melkein saa selvää, että onko se ohjelma kymppitonni vai ruutuysi.

  Väitteeni perustuu siihen, että pystyn vaihtamaan taloyhtiön antennista omaan parvekeantenniin, ja olen havainnut, että Digitan lähettämässä kuvassa on vikaa vain äärimmäisen harvoin (en muista minä vuonna vikaa oli viimeksi), viat johtuvat lähes poikkeuksetta taloyhtiön antennijärjestelmästä.

  Eli jos joku muukin kärsii MaxiSat-firman (tms.) toimittamasta "palvelusta" niin viskatkoon ohimennessään keskikokoisen vetypommin kyseisen yhtiön johtajien tiloihin, josko sitten uusi johto ottaisi kuvanlaadun vakavasti.

  Nykyisin kuvan pitää olla KATEISSA viikon verran kunnes vika korjataan. Lopun 99,9% ajasta kuva sitten on surkean ja huonon välimaastossa, kunnes se taas katoaa ja viikon päästä jälleen korjataan. Kuva on hyvä ainoastaan noin tunnin ajan kun se huollon kestäessä kaapataan tilapäisesti jollain militaari-superlaatuisella kalustolla, eikä tule tavanomaista homeista/routaista/katkeillutta maakaapelia pitkin jostain korttelijakamosta.

  Maan tapa ja tahallinen politiikka on ylläpitää huonoa kuvanlaatua vuosikymmenestä toiseen. Plutoniumilla siitä pääsisi. Tai p2p-verkolla, joka pystyy välittämään jokaisen lähetetyn bitin perille hengissä. Kunhan vain saataisiin p2p-"mediatoimittajat" nostamaan tarjonnan laatutaso edes DVB-laatutasolle. Nyt "lähetyspäässä" majailee puolisokeita pellejä, joilla on himo sulloa media putkeen liian tuhoisasti pakaten. Onneksi Liperin Olli Laulaa kauniisti, eli hieman pätevämpiäkin heppuja joukossa on.

  Vielä koittaa sekin päivä, kun netin kautta saatava tavara ylittää täydellisesti televisioyhtiöiden tarjoman tavaran laadun. Ilolla sitä päivää odotellen, Naurakaamme Ääneen.

  Laulakaamme maan tv-toiminta suohon. Tehköön tv-yhtiöt ohjelmansa valmiiksi DVD-kiekoille polttaen ja postittakoon viikottain ohjelmat katsojille. Jokainen bitti on virheetön, valmiiksi tallenteena säilöttäväksi. Veikkaan, että jos luovuttaisiin koko antenni+kaapeliverkosta, rahat riittäisivät prässäämään kiekkoja.

  Lasketaanpa: 150 euron tv-maksulla saa 0,1 euron kiekkoja 1500 kpl (sen verran ne ehkä maksavat jos niitä miljardeittain tilaa), joten kerran viikossa tulisi 29 kiekon paketti postilaatikkoon.

  Nykyformaatilla (DVB-T 2 Gt/tunti, 10 Gt per 2-kerroskiekko) se tarjoaisi noin 145 tunnin tallenteet viikolle, eli 21 tuntia per vuorokausi. Toimii. Asiakkaat saisivat itse tilata ne ohjelmat joita haluavat, koko tv-tarjontaa ei ole pakko tilata, mutta tuolla vuotuisella tv-maksulla siis saisi 21 tuntia tavaraa vuorokaudessa valmiiksi kiekoille poltettuna. Mieluummin niin ottaisin kuin nykyisellä metodilla pasgalaatuisena pätkivänä.
   
 7. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Muistatteko enää vanhoja hyviä aikoja?
  Esim. Stargate lähetettiin keväällä 1,8 Gt/h bittivirralla, sitten 1,5 Gt/h ja nyt lähetetään 1,0 Gt/h. Ensi vuoden aikana tapahtuu se rajan ylitys, jolloin yleisradiolähetysten laatu laskee alle nettilevityksen laadun.

  Kaikki tämä on ollut ennakoitavissa, eli kanavamäärä per nippu kasvaa kohta kymmeneen kanavaan, koska sen verran tällaisia gigatavutunnin kanavia nippuun juuri mahtuu!

  En luennoi siitä, näenkö omin silmin, mitä tuo laadun laskeminen on kuvalle tehnyt. Menisi pelkäksi kiroiluksi.

  Bittivirran tahallinen romahduttaminen alle yleisradiotason normien (vhs-kuvakin nyt hakkaa nämä digilähetykset, miten käy ensi vuonna linjan yhä jatkuessa) on samaa tahallista politiikkaa kuin lähetysverkon laadun pitäminen surkean ja säälittävän rajamailla. Kusetetaan juuri niin paljon, että valtaosa näkövammaisista mummoista ei vielä huomaa mitään. Mutta kaikki edes yhden toimivan silmän omistajat kyllä näkevät mistä on kyse.

  Eläköön piratismi, kuolkoon televisiotoiminta. Näin surkeaa laatua lähetettiin viimeksi 40-luvulla. Kyllä, kuvanlaatu on nyt alle minkään normien, joita televisiotoiminnalle on koskaan asetettu missään maassa. Haluatteko demokuvia Stargaten jakson kuvakaappauksista? Ette halua, minulla ei ole varaa maksaa lattioidenne putsauttamista oksennuksesta.
   
 8. Generig

  Generig Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.01.2004
  Viestejä:
  1 879
  Saadut tykkäykset:
  5
  CSI:n kuva oli tosiaan todella huono myös täällä VLP:n kaapelissa ja digihän on kyseessä.
   
 9. TPR

  TPR Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.05.2003
  Viestejä:
  735
  Saadut tykkäykset:
  11
  Tampereen kaapelissakin digikuva on tällä hetkellä surkea. Kyse on jostakin muustakin kuin bittivirrasta. Esim. aamun Conan lähetettiin n. 2 Gt/h bittivirralla mutta kuva oli silti erittäin huono varsinkin kun muutoksia kuvassa oli enemmän. Interlacing sotki kuvaa omituisesti.

  Noin kuukausi sitten kaikki pääkanavat näkyivät täällä jopa hyvälaatuisina, mutta viime aikoina kuvanlaatu on romahtanut, eilen se meni aivan surkeaksi.
   
 10. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 126
  Saadut tykkäykset:
  82
  Ensinnä: Pardon My French.

  Jälleen MTV3:n C.S.I.:n kuva oli aivan PASKA. Palikkaa ja laatikkoa.

  On varmaan pakko siirtyä kokonaan vaihtoehtoisiin tv-ohjelmien seurantatapoihin.

  Voisikohan MTV3 pyytää vaikka sitä laulavaa olli liperiä ulkomaalaisvahvistukseksi teamiinsa? Ai niin, se onkin puulaaki-liiga jossa Pasilan Pöllöt pelaa. Ei saa peluuttaa ammattilaisia. Ja jos suoritukset kohenee liikaa niin voisi vaikka nousta pari divaria liian korkealle tasolle ja budjetti ei enää riittäisikään. Kun jo nytkin pitää itse parsia mainokset pelivermeisiin eikä voi käyttää siinäkään ranskalaisomisteisia firmoja...

  Vakavammin: eikö niille MTV3:n pelleille kukaan suomenmaassa voi mitään? Ei kyllä kauaa kiinnosta maksaa tv-maksua varsinkaan jos sattuu pääasiassa seuraamaan vain kyseisen kanavan ohjelmia.
   
 11. xclone

  xclone Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.02.2004
  Viestejä:
  1 623
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomasin juuri että digikanava viideltä pukkaa jo musiikkivideoita mutta ääni ei kuulu ollenkaan... Missähän mahtaa olla vika? näin täällä Rovaniemen Soneran kaapelissa.
   
 12. carpenter83

  carpenter83 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.07.2004
  Viestejä:
  1 817
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyseessä oli testilähetys, nyt pitäisi pelittää. Katso lisää aiheesta Uusi digikanava 'Viisi'
   
 13. Thunderforce

  Thunderforce Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.10.2004
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sijainti suurinpiirtein Kouvola, oma antenni, boksi Philips dtr2000.

  Kaikki muut kanavat näkyvät lähes ongelmitta, mutta Urheilukanava pätkii "u´u´u´y´y´y´u´u´u´-KRAK-u´u´u´y´y´y´u´u´u´-KRAK-". :grr:

  Onkohan vika antennissa, vai mistä sitä vikaa oikein lähtisi etsimään?

  Vituttaa, kun ainoa katsomisen arvoinen ohjelma näistä digikanavista on Urheilukanavan chatti ja siihenkään ei voi rauhassa keskittyä. :OI
   
 14. Joergen

  Joergen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.11.2004
  Viestejä:
  267
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis joku pari viikkoa sitten mtv3:lla oli kesken kymmenen uutisten sellainen sateenkaarenvälinen verkko digilähetyksessä, se kesti jonkun 5min ja sen jälkeen on ollut kolmosen kuva aivan karmeata legoa.. ei siis mistään virheistä johtuva vaan bitraten vähyydestä johtuva.

  Voisivat vähän nostaa noita kaistoja kyllä.. viimeksi oli maikkarin kuva noin huono ihan digilähetysten alussa syys-kevät mikä vuosi se nyt olikaan.
   
 15. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 126
  Saadut tykkäykset:
  82
  Digitv-infon mukaan MTV3:lla tapahtuu joka ilta jokin muutos bitrateen kello 19. Siitä seuraa että esim. C.S.I. tulee niin surkealla kuvanlaadulla.

  Voisi varmaan olla paikallaan pieni puhelinpalautekampanja mutta eihän siitä mitään apua kuitenkaan olisi... :OI
   
 16. Borje

  Borje Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  08.03.2004
  Viestejä:
  2 270
  Saadut tykkäykset:
  0
  EVVK vaikka ei näkyis koko kanava. Sehän lahettää silkkaa skeidaa.
   
 17. tpi

  tpi Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  4 379
  Saadut tykkäykset:
  28
  Eilen tallensin CSI:n Nokian digiboksilla, ja tallennnus (55 min) vei tilaa alle 1000 megaa. Ei ihme, että laatu oli kamalaa. Tavallisesti tunnin ohjelma on luokkaa 2000-2500 megaa.
   
 18. TPR

  TPR Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.05.2003
  Viestejä:
  735
  Saadut tykkäykset:
  11
  MTV3+ lähettää keskiviikkoisin kahdeksalta jonkun vuosia vanhan jääkiekkopelin maksullisena (katsojia lienee korkeintaan satoja). Uskoisin tämän olevan suurin syy keskiviikkoiltojen katastrofaalisen surkeaan kuvanlaatuun. Kaistaa ei todellakaan näytä olevan tarpeeksi näin monelle kanavalle samassa muxissa, kun lähetetään muutakin kuin ohjelmatietokuvaa. Jos Nelonen plussalla tulisi vielä jalkapalloa...
   
 19. JP'

  JP' Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.09.2004
  Viestejä:
  133
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ihmettelinkin eilisen CSI-jakson surkeaa laatua ja pätkimistä. On tämä digiaika hienoa! CSI kun sattuu olemaan niitä harvoja sarjoja joita seuraan ja juuri se joutuu tuon MTV3+:n (tai mikä se syy sitten onkaan) uhriksi!

  JP
   
 20. pede

  pede Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  6 311
  Saadut tykkäykset:
  19
  ei, kyllä se joutuu digitan / viestintäviraston/ eduskunnan uhriksi

  eduskunta: hyväksyi erttä yle möi koko lähetystoiminnan yhdelle privaatti yrittäjälle ja antoivat toimiluvan -> loivat monopolin.

  virasto:ei valvo signaalin laatua / ennen analogiaikana pyrki puuttumaan asiaan kun tuli valituksia. tehkää valituksia virastoon! ei plazaan yksinomaan

  digita: päästää muxiin nniin monta kanavaa ja hinnoittelee palvelun niin että kanavat säästävät kuvanlaadussa.