Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

 1. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 396
  Saadut tykkäykset:
  196
  No tämä nyt voi olla tyhmä kysymys mutta miksi kaapelissa tarvitsee DVB-T signaalista EPG:n? Lasketaanko tuon puuttuminen viaksi, jos DVB-C signaalissa EPG on kuitenkin kunnossa ja kaapelissa ollaan?
   
 2. hhelminen

  hhelminen Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  861
  Saadut tykkäykset:
  13
  Kaapelissa ei varsinaisesti haittaa ole tuosta DVB-T signaalista, DVB-T taajuudet kun ei osu päällekäin DVB-C kanssa.
  Asukkaille jotka siirtyy tai siirtyivät antennista kaapeliin tuosta on hyötyä koska laitteita ei tarvitse uusia, siksi ilmeisesti tuo DVB-T signaali kaapelissa on.
   
 3. pstk

  pstk Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2005
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tästä juuri kyse. Aiemmin taloyhtiössä oli antenniverkko. DNA:lta ostettiin viime syksynä kaapeliverkko ja laitteita ei tarvinnut uusia. DNA markkinoi tätä ominaisuutta myynnissään:
  https://www.sttinfo.fi/tiedote/dna-tuo-dvb-t-signaalin-lisapalveluna-myos-oulun-alueen-kaapeliverkkoon?publisherId=1881&releaseId=4698421

  Mulla on tallentava DVB-T boksi enkä halua toista tallentavaa boksia sen rinnalle. TV on DVB-C/T, joten EPG:n puuttuminen haittaa vain tallennuksia. Ei näy tallenteissa ohjelmien tiedot ja tallennus on aika hidasta ilman EPG:tä. Tulee VHS aika mieleen.

  DNA aspa väittää että boksissa vika, mutta kuitenkin itse kanavat näkyvät normaalisti. Veikkaan ettei aspa ymmärrä mistä on kyse tai sitten ovat tehneet jonkin muutoksen EPG:hen etteivät vanhat laitteet enää ymmärrä sitä. Minkäänlaista viestiä en ole DNA:lta saanut että ongelmaa olisi oikeasti tutkittu.

  Pitää kai mennä Giganttiin ja virittää siellä joku TV DVB-T verkkoon, kunhan ehtii ja muistaa. Oman TV:n jos virittää eikä EPG näy edelleenkään, niin DNA varmaan väittää vian olevan taloyhtiön verkossa.
   
 4. 3JJ

  3JJ Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 396
  Saadut tykkäykset:
  196
  No se EPG:n muutos vanhojen kanssa epäyhteensopivaksi on kyllä ihan mahdollinen. DNA:n DVB-C verkossa muutos tapahtui jo ajat sitten, ja vanha kaapeli-Toppari on näyttänyt jo kauan EPG:ssä mitä sattuu. Muutoksen jälkeen se EPG on kuitenkin käsittääkseni ihan standardin mukainen, mutta kun kukaan ei ole tekemässä niihin vahnoihin bokseihin softapäivitystä. Uusissa laitteissa se toimii.
   
 5. 2x4x

  2x4x Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.03.2013
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  9
  Nyt näkyy epg dna:n kaapelin dvb-t kanavilla, eilen ei näkynyt. Toimii ainakin enigma2 boksilla, telkkarilla en jaksa kokeilla.
   
 6. pstk

  pstk Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2005
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tallenteista päätellen EPG alkoi toimia eilen Oulun DNA kaapelissa. Toissapäivänä ei toiminut. Vielä näköjään vika että jos boksin käynnistää MTV3 kanavalla niin boksi ei saa kellonaikaa EPG:stä. Ylelle vaihdettaessa boksi saa kellonajan. Tuon kanssa tulee toimeen.

  DNA:lta ei edelleenkään mitään viestiä että olisivat tutkineet tai korjanneet ongelman.
   
 7. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 100
  Saadut tykkäykset:
  82
  Tuossa jossakin kohtaa kesän aikana alkoi telkkarini kuvassa näkyä jälleen melko rutkasti pikselihäiriöitä ikäänkuin purskeluontoiosesti: Välillä kuva on ok mutta välillä tulee melkoinen "kuuro" häröjä.

  Taloon vaihdettiin vähän aikaa sitten antennivahvistin jossa piti olla LTE/4G-suodatin, mutta kun tutkin sen speksejä tarkemmin niin näyttää siltä että se suodattaa pois vain 790 MHz:n ylittävät taajuudet. Eli kyseessä on kaiketi LTE800 -suodin joka ei pure ollenkaan LTE700-4G -lähetteeseen. Tuossa likellä on nähtävästi otettu käyttöön Elisan LTE700-tukiasema, jonka taajuusalue on 768 - 773 MHz. Vissiinkin sen lähete painelee tuosta antennivahvistimen filtteristä läpi kuin tyhjää vain.

  Eli onko niin että häröihin löytyy selitys tuosta vajavaisesta suotimesta? Jos asia on näin niin
  sanoisin että ammattilainen joka tuon purkin myi ei välttämättä ollut ihan tilanteen tasalla, kun ei ottanut huomioon tuota toista taajuusaluetta.

  Onko niin että nuo 4G (LTE700/800) lähetteet voivat vaikuttaa myöskin DNA:n VHF -HD-lähetyksiin kerrannaistajuuksien tms. takia?
  -
  Olisiko jollakulla tietoa että mistä löytyisi antenniliittimillä varustettu noin 694 MHz kohdalta leikkaava alipäästösuodatin? Hassua että yhä myydään esim. One For All SV9500-suodinta joka ei tee mitään LTE700-häiriöille.
   
 8. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 188
  Saadut tykkäykset:
  144
  Ei ole parempaakaan paikkaa tälle aiheelle.

  Eilen Yle Teema & Fem esitti elokuvan Lapsuuden loppu. Valitettavasti käytössä oli viallinen esitystiedosto, jossa joka 24. filmiruutu esitetään kaksi kertaa ja kuvan liike nykäisee kerran sekunnissa. Elokuvaa oli epämiellyttävää katsoa, koska kaikki liike oli luonnottoman nykivää.

  Sama vika on myös .MLV-tiedostossa (2,6 GB), jonka voi ladata Yle Areenasta.

  Yleisradio on tehnyt saman virheen ennenkin ja siitä on valitettu, mutta eipä tunnu vaikuttavan.
   
 9. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  3 991
  Saadut tykkäykset:
  218
  En muista minne avauduin aikoinaan FOX:n uusista todella rumista tekstityksistä. Musta läpinäkyvä laatikko taustalla ruotsalaisten kanavien tyyliin. Nyt ovat taas muuttaneet fontituksen ja huomattavasti miellyttävämpään suuntaan. Fontti näyttää HD-tasoiselta ja ei sisällä ylimääräisiä kuvaa peittäviä elementtejä. Samoin HD-kanavan logosta on tiputettu pois HD.